Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Militux @ 2010 02 05, 12:34)
drinks_cheers.gif
Tikiuosi vyras su daigais iš buto neišmes lotuliukas.gif

jei jau praeitais metais neismete, siemet tuo labiau.. biggrin.gif
Atsakyti
kiekvienais metais ta pati dainelė, kai jau užsiplėšiu pavasarį su kiekiais, vėliau vis gailiuosi, išmesti negaliu, o auginti visko galiausiai rankų neužtenka ir vis prižadu sau.. na jau kitais metais tikrai mažiau visko sodinsiuosi....po žiemos taip jau nebeatrodo, nes noriu ir to, ir to, ir dar šito, košmaras, kaip sunku blush2.gif
Atsakyti
sveikutės,
norėčiau pabandyt pomidorus augint lauke.
Gal ką patartumėt, kur ir šalia kokių kitų daržovių geriau sodint, gal yra kokie nors jų auginimo ypatumai g.gif
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mirabele @ 2010 02 05, 12:24)
Gaila, kad mano siltnamis ne guminis. Siais metais tikiuosi sukisti 28 pomidoru daigus tongue.gif

Oi mergičkos,gal kartais reikia ir džiaugtis kad ne guminis...paskui visai saiko nebėra...Mano šiltnamyje tilptu apie 100-150 pomidorų daigų,ir dar agurkų ir paprikų...Bet tik porą kartų buvau prisodinus be proto,atsikandau ir nebenoriu daugiau schmoll.gif Varai per vasarą suplukęs,paskui dar ieškok kam tą derliaus perteklių atiduot,negana to,tingi patys ateit,reik nuvežt,nunešt... verysad.gif Dabar stengiuosi sėti ir sodinti tiek,kad patiems užtektų,na dar "užmetu" keletą daigelių,jei koks netikėtas mėgėjas atsirastų smile.gif Daržo neturiu,tai prie pomidorų ir agurkų sutalpinu viską,salotas,ridikėlius,krapus, įvairias prieskonines žoleles,baklažanus,dumplainius,melionus ir arbūzus.. Tarpusavyje visi neblogai sugyvena,svarbu šiltnamyje geras vėdinimas būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 02 05, 14:20)
Oi mergičkos,gal kartais reikia ir džiaugtis kad ne guminis...paskui visai saiko nebėra...Mano šiltnamyje tilptu apie 100-150 pomidorų daigų,ir dar agurkų ir paprikų...Bet tik porą kartų buvau prisodinus be proto,atsikandau ir nebenoriu daugiau schmoll.gif Varai per vasarą suplukęs,paskui dar ieškok kam tą derliaus perteklių atiduot,negana to,tingi patys ateit,reik nuvežt,nunešt...  verysad.gif Dabar stengiuosi sėti ir sodinti tiek,kad patiems užtektų,na dar "užmetu" keletą daigelių,jei koks netikėtas mėgėjas atsirastų smile.gif Daržo neturiu,tai prie pomidorų ir agurkų sutalpinu viską,salotas,ridikėlius,krapus, įvairias prieskonines žoleles,baklažanus,dumplainius,melionus ir arbūzus.. Tarpusavyje visi neblogai sugyvena,svarbu šiltnamyje geras vėdinimas būtų smile.gif

Pas mane praeitais metais su pomidoru derliumi prastai buvo. Todel labai idomu.. Kiek reiketu pasodinti daigu ir kokios veisles, kad uztektu 8 asmenu seimai, bent atsivalgyt. Cia eina kalba apie tokius neguminius siltnamius kaip mano.. blush2.gif
Atsakyti
na, pas mus 6 asmenys. I siltnami pernai sodinau ~ 80 pomidoru, lauke turbut dar koki 40. Ir man mazai buvo. Valgyt - taip, per akis. Bet pomidoru konservu man mazai. Siemet sodinsiu daugiau.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 02 05, 14:43)
na, pas mus 6 asmenys. I siltnami pernai sodinau ~ 80 pomidoru, lauke turbut dar koki 40. Ir man mazai buvo. Valgyt - taip, per akis. Bet pomidoru konservu man mazai. Siemet sodinsiu daugiau.

As istikruju apsalus.. blink.gif As dabar prie tokiu skurdziuju jauciuosi, su savo 28. Gal cia tik i balkona zmones tiek sukisa biggrin.gif
Atsakyti
lauke turbut dar koki 40.

kaip tuos laukinius auginai ax.gif
Atsakyti
Aš pernai šiltnamy turėjau apie 50 pomidorų, 5 paprikas ir 3 agurkus, tai buvo net per daug, užteko ir prisimarinuot, ir giminaičius apdalyt.Tiesa dar apie 10 pomidorų pasodinau lauke,nes netilpo į šiltnamį, bet nieko gero iš jų nebuvo, ėmė pūti, gal, kad netinkamos veislės laukui, nežinau. Šiemet manau auginsiu apie 30 pomidorų, tik, kad veislių turiu 12, ir noriu visas išbandyt, tai sėsiu kiekvienos rūšies tik po 2-3.
Atsakyti
QUOTE(Mirabele @ 2010 02 05, 14:25)
Pas mane praeitais metais su pomidoru derliumi prastai buvo. Todel labai idomu.. Kiek reiketu pasodinti daigu ir kokios veisles, kad uztektu 8 asmenu seimai, bent atsivalgyt.  Cia eina kalba apie tokius neguminius siltnamius kaip mano.. blush2.gif

Hm,matai,aš sėju aukštaūgius DELFINE,BROOKLYN ir kt.veislių pomidorus,apie 30 daigų.Leidžiu augti tik vienam stiebui,keletą daigų palieku su dviem stiebais.Mūsų keturių asmenų šeimai tikrai užtenka ir dar po keletą dėžių nuvežu mamai,išdalinu svečiams mėgėjams,kaimynams paragaut užtenka ir prisivekuot spėju. Matai,jūsų dvigubai daugiau šeimos negu pas mane,tai reiktų žiūrėt kokiu tempu jūs tuos pomidorus vartojat.
Mano nuomone,nepriklausomai nuo šiltnamio dydžio,jums reiktu pasisėti ir žemaūgių pomidorų,nes jie pradeda derėti anksčiau,ir aukštaūgių, nes jie dera iki pat šalnų.Tuomet nereiks taip "išbadėjus" pulti juos valgyti.Aukštaūgių pomidorų nesunokusį derlių prieš šalnas nuskinkit,sudėkit į dėžutes kiekvieną eilę perklodami laikraščiu,taip šviežius pomidorus valgysite iki sausio mėnesio... mirksiukas.gif (bet tuomet rinkitės BROOKLYN,BIRSEN,DELFINE veislę)
Atsakyti

blink.gif blink.gif blink.gif 120 daigu blink.gif blink.gif mazai?? blink.gif
nors jei vietos butu - irgi ko gero man butu noras kur kas daugiau auginti pomidoru ax.gif
pas mane shiltnamyje duok dieve kad apie 20 -24 tilptu blush2.gif
vis pagaunu save begalvojant kur koki daiga sodinsiu, nes veisliu apie 10 zutbut norisi pabandyt , o kaip kazkas jau guodesi - shiltnamis "ne guminis", o ko gero pats maziausias is visos temos pomidorininkiu unsure.gif
o dar reik ten sutalpinti 2 agurkus, 6 paprikas, salotu, svogunu, shpinatu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 05 vasario 2010 - 14:27
QUOTE(Edexa @ 2010 02 05, 15:21)
Hm,matai,aš sėju aukštaūgius DELFINE,BROOKLYN ir kt.veislių pomidorus,apie 30 daigų.Leidžiu augti tik vienam stiebui,keletą daigų palieku su dviem stiebais.Mūsų keturių asmenų šeimai tikrai užtenka ir dar po keletą dėžių nuvežu mamai,išdalinu svečiams mėgėjams,kaimynams paragaut užtenka ir prisivekuot spėju. Matai,jūsų dvigubai daugiau šeimos negu pas mane,tai reiktų žiūrėt kokiu tempu jūs tuos pomidorus vartojat.
Mano nuomone,nepriklausomai nuo šiltnamio dydžio,jums reiktu pasisėti ir žemaūgių pomidorų,nes jie pradeda derėti anksčiau,ir aukštaūgių, nes jie dera iki pat šalnų.Tuomet nereiks taip "išbadėjus" pulti juos valgyti.Aukštaūgių pomidorų nesunokusį derlių prieš šalnas nuskinkit,sudėkit į dėžutes kiekvieną eilę perklodami laikraščiu,taip šviežius pomidorus valgysite iki sausio mėnesio... mirksiukas.gif (bet tuomet rinkitės BROOKLYN,BIRSEN,DELFINE veislę)

Labai aciu uz patarimus mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Casual @ 2010 02 05, 15:26)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  120 daigu  blink.gif  blink.gif mazai??  blink.gif
nors jei vietos butu - irgi ko gero man butu noras kur kas daugiau auginti pomidoru  ax.gif
pas mane shiltnamyje duok dieve kad apie 20 -24 tilptu blush2.gif
vis pagaunu save begalvojant kur koki daiga sodinsiu, nes veisliu apie 10 zutbut norisi pabandyt , o kaip kazkas jau guodesi - shiltnamis "ne guminis", o ko gero pats maziausias is visos temos pomidorininkiu  unsure.gif
o dar reik ten sutalpinti 2 agurkus, 6 paprikas, salotu, svogunu, shpinatu  ax.gif

Siuo metu pastovios mintys drinks_cheers.gif
Atsakyti