Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(kamzelka @ 2010 02 04, 23:09)
sveikos
gal parasytumet,kaip vadinasi pomidorai ir gal kokiu yra i juos panasiu:anksciau vadindavom "jaučio širdyts".jie labai mėsingi,skanųs,dideli.mano patys mėgiamiausi.šiemet pirmą kartą šeimininkausiu nuosavame šiltnamyje,tai renkuosi informaciją,kokius mėginti pasiauginti.šiuos mėgdavo visa šeimyna thumbup.gif

As irgi juos labai megstu, bet praeitais metais man teko jais nusivilti rolleyes.gif Pirmi nuo ligu iskrito ir po tris vaisius sukrove. Kiek zinau truputi uz juos geresne "buivolo sirdis". Jei klystu-taisykit mirksiukas.gif
Atsakyti
yra pirkt "jaucio sirdies"
Atsakyti
yra buivolo sirdis

toks vaizdas pagooglinus,kad jaucio sirdies nebera,tik i juos panasiausi buivolo sirdis ir dar pora panasiu
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 02 03, 11:58)
Man irgi dabar mintis kilo : kaip su tuo pikiavimu - persodinimu?
Pernai pikiavau, paskui darkart persodinau - buvo patenkinti, niekuo nesiskundė. O kaip jeigu iš karto į didesnius indukus po sėklą įsodinus (čia kaip kažkas rašė, pvz į plastmasinius alaus bokalus)? gal dar geriau būtų, nes tik vienas persodinimas paskui į pagrindinę vietą būtų? kaip Jūs darote?

as zinokite ,kiekviena met,iskarto sodinu po viena seklike i didesnius indukus.ir daugiau ju nebepersodineju,auga iki pat siltnamio perkelimo.klausiau ne vieno,kuris verciasi pomidoru auginimu,sako ,kad geriau iskarto sodinti,ne staip pomidorai geriau isitvirtinia,gerai isisaknija.o tas draskimas ,perkelimas tik uzskurdina daigeli. doh.gif ir paskui reikia laiko kl daigelis atsigauna unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, ar priimsite ir mane į savo darbštuolių būrelį? 4u.gif Labai daug geros info čia prisiskaitinėjau. Perskaitai temą - tai lyg kokioje paskaitoje apie pomidoruų auginimą pabuvusi smartass.gif.Turiu ir aš šiltnamį.Vienoje pusėje auginu pomidorus, kitoje agurkus.Šiais metais žadu sėtis "Penis", "Armonika", "Moneymaker", "Kriaušinius" ir niekaip neapsisprendžiu ar "Agatą" pirkti ar "Betalux" g.gif(reikėtu trupucio žemaūgių ankstyvesnių) Pagal mane tai jie vienodi, gal patartumėte blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimuška @ 2010 02 05, 00:24)
Sveikos, ar priimsite ir mane į savo darbštuolių būrelį? 4u.gif
Turiu ir aš šiltnamį.Vienoje pusėje auginu pomidorus, kitoje agurkus.

o pas tave gerai dera tam paciam siltnamy agurkai su pomidorais? Pas mane kadaise auginant kartu buvo labai prastai su abiem. Dabar gi agurkus auginu tik lauke, pomidorus vienus - derlium atsidziaugt negaliu.
Betalux auginau, Agato - ne. Tai ir patart nelabai galiu ax.gif

Atsakyti
QUOTE(kamzelka @ 2010 02 04, 23:37)
yra buivolo sirdis

toks vaizdas pagooglinus,kad jaucio sirdies nebera,tik i juos panasiausi buivolo sirdis ir dar pora panasiu

Angliškai jie vadinasi OXHEART TOMATOES
http://www.reimersee...tomato_727.aspx
Atsakyti
QUOTE(satanele @ 2010 02 04, 08:12)
Išvardinsiu kokių turiu sėklų
''Delfine''H , ''Fawotryt''H , 'Tolstoi''H , ''Vyšniniai'' ,''Vilma'' , ''Betalux'' ,''Benito''H , ''Lemon Boy''H , ''Princessa'' , ''Japoniškas Triufelis'' , Juodasis princas'' , ''Viltis'' ''Ronco''H , ''S.Marzano-2'' ,''Armonika'' , ''Agatas'' , ''Buivolo širdis'' , ''Čiūdo sveta'' čia gavau iš *GREISI*''Black chery'' , ''Rosalita''  , ''Black Russian'' , ''Chadwich chery'' , ''Gardens delight''
manau šiemet sėsiu po kelis daigelius ,o kai kurių daugiau 

oho kiek veisliu thumbup.gif Turbut labai didelis silnamis pas jus, kad tiek sutalpinat. As irgi noreciau daug veisliu prisisodint, bet pasmane tik 70 daigu telpa verysad.gif
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 04, 13:15)
Dėl skonio,tai visų skirtingi.O pomidorus jeigu auginote kokius mažesnius gal per daug apskabėte pažastis,kad neturėjote derliaus.Brooklyn daug kas gyrė ,kad gerai veda,teko ragauti,bet man skonio trūksta.

drinks_cheers.gif derlius didelis, bet skonio truksta, bet vakavimui tai jie pas mane gerai suejo ax.gif
QUOTE(Militux @ 2010 02 04, 13:44)
Aš šiandien pakeli žiūrinėjau  ir nežinojau pirkti ar ne  3 sėklikės 5lt o pakelis 17 lt.

as ,,peni" pas Regila pirkau, uz 10 seklyciu 3lt.

QUOTE(daivaP @ 2010 02 04, 15:04)
Vau, koks asortimentas bigsmile.gif kai derlius bus, reikės atvažiuot paragaut visų  o 'Juodo princo" sėklų iš AveM gavai:hm norėjau aš jų ir, tik niekur nemačiau unsure.gif 
Labai intriguojančiai skamba"Čiūdo svieta"  kas čia do čiūdas bus bigsmile.gif

pernai Ermitaze Vilniuje pirkau, siemet nezinau ar yra. Pas Regila maciau yra ,,Black princ".
QUOTE(meškinija96 @ 2010 02 04, 15:20)
Pagaliau daėjo kas per juostelė ant morkų  lotuliukas.gif .Mano buvusi kolegė pati ridikėlių sėklas juostelėse pasidarydavo,kažkaip su tualetiniu popierium,poto visą tą makaroną į žemę sukišdavo,aišku technologija tuo metu nerūpėjo,tai visų paslapčių ir nežinau 

as siemet taip zaidziu su dukra, klijuoju viska kas klijuojasi biggrin.gif paziuresiu kas gausis g.gif
QUOTE(Mirabele @ 2010 02 04, 22:29)
As irgi juos labai megstu, bet praeitais metais man teko jais nusivilti Pirmi nuo ligu iskrito ir po tris vaisius sukrove. Kiek zinau truputi uz juos geresne "buivolo sirdis". Jei klystu-taisykit

skonis man ju panasus, tik buivolo sirdis derlingesne uz jaucio sirdi.
QUOTE(Laimuška @ 2010 02 05, 00:24)
Šiais metais žadu sėtis "Penis", "Armonika", "Moneymaker", "Kriaušinius" ir niekaip neapsisprendžiu ar "Agatą" pirkti ar "Betalux" g.gif(reikėtu trupucio žemaūgių ankstyvesnių) Pagal mane tai jie vienodi, gal patartumėte blush2.gif

as siemet Agata bandysiu set. Nezinau kodel bet pernai is 10 Betalux krumu turejau 6 pomidorus ir prasidejo jie pas mane rugpjuti doh.gif Kadangi daigelius situs turguj pirkau, tai galvoju kad mane turbut ,,isdure", gal ten ne Betalux buvo cool.gif
Papildyta:
kazkuri klauset del tinkamu dienu seti, sodinti, pikuoti pomidorus, paprikas ir bakazanus. Galiu parasyti pagal turima kalendoriu, kad tinka:

vasario 17, 18 d.
vasario 26,27 d.
kovo 16,17 d.
kovo 25,26 d.
balandzio 21, 22 d.
geguzes 19, 20 d.
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 02 05, 11:13)
skonis man ju panasus, tik buivolo sirdis derlingesne uz jaucio sirdi.
as siemet Agata bandysiu set. Nezinau kodel bet pernai is 10 Betalux krumu turejau 6 pomidorus ir prasidejo jie pas mane rugpjuti doh.gif Kadangi daigelius situs turguj pirkau, tai galvoju kad mane turbut ,,isdure", gal ten ne Betalux buvo cool.gif

Man agata patiko ilgai vaisiu buvo ir nemažai thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Vessta @ 2010 02 05, 11:13)
as ,,peni" pas Regila pirkau, uz 10 seklyciu 3lt.

Kai tau gerai mirksiukas.gif Man tai neapsimoka dėl jų vienu siustis g.gif Nebent gal turi dar ką idomaus pasiulyti g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2010 02 05, 10:28)

Kai tau gerai mirksiukas.gif  Man tai neapsimoka dėl jų vienu siustis g.gif  Nebent gal turi dar ką idomaus pasiulyti g.gif  g.gif

as tai tokiu uzsisakiau, kuriu dar neauginus tai nezinau kaip cia jie augs. Uzsisakiau:
Oguriečnoje
Japonini triufeli
Sun stone
Princessa,
Columbianum (sitie laukiniai)
Alicante
Penis
Kriaušiniai
Agatas

Dabar jau visu rusiu pas ja nera, bet pabandyk paziureti jos puslapiuka gal dar susigundysi kuo mirksiukas.gif

http://sodai.lietuvo....pomidorai.html
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 02 05, 11:08)
o pas tave gerai dera tam paciam siltnamy agurkai su pomidorais? Pas mane kadaise auginant kartu buvo labai prastai su abiem. Dabar gi agurkus auginu tik lauke, pomidorus vienus - derlium atsidziaugt negaliu.
Betalux auginau, Agato - ne. Tai ir patart nelabai galiu  ax.gif

Na kad normaliai mano agurkai su pomidorais sugyvena.Praeitais metais agurkai kaip išprotėje augo, MB pats į šiltnamį sėjo tai dar iki šiol save giria biggrin.gif o su pomidorais tik pernai nepasisekė-gavau iš uošvienės kažkokių ankstyvų žemaūgių, tai be galo greit pasibaigė ir vasaros pabaigoje jau buvom be pomidorų verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2010 02 05, 11:55)

Dabar jau visu rusiu pas ja nera, bet pabandyk paziureti jos puslapiuka gal dar susigundysi kuo mirksiukas.gif

Jau susigundžiau ax.gif doh.gif
Atsakyti