http://www.organicca...roducts_id=1603
aie chadwick cherry ,pirkau būtent iš šio puslapio.
Kaip gera kad taip aktyvi temikė šiandien
QUOTE(Edexa @ 2010 02 04, 10:44)
Pomidoriukus OLA sėju kasmet,krūmeliai žemi,nereikia genėti,pomidoriukai nedideli,ką esu vaišinusi sakė tikrai skanūs.Keletą sėklučių sėju apie vasario 20-25d kad gauti ankstyvą derlių.Kai kitos veislės dar tik ruošiasi nokinti vaisius,OLA geltonuosius birželio pradžioje mes jau valgome Daug nesėk, pabandyk,manau patiks Sėklų daigumas labai geras,užteks keliems metams į priekį...
O, smagu girdėti
Militux, tokį gal pasieny kur statyti reiktų
QUOTE(*GREISI* @ 2010 02 04, 10:42)
Bandysiu šiemet kelis vyšninius auginti lauke.Tiesa kam įdėjau chadwick cherry,tai juos augina organic ūkiai.Priskiriama veislė prie tų atspariųjų.
bandysiu ir as. Chadwick cherry bus vieni is bandomuju
Nu bet kaip nereiks ju risti? Juk pomidorai tai ne agurkai jie nesiveje.
QUOTE(Edexa @ 2010 02 03, 17:51)
Taip pat pasisėju bent 1-2 daigelius geltonų pomidorų jau vien dėl to,kad geltonieji,nepriklausomai nuo veislės labai tinka tiems,kurie turi ar turėjo problemų del kepenų veiklos sutrikimų.Na ir profilaktikai geltonukai visai neprošal
Geras! Reiks mamai pranešt, ta su kepenim vargrta. Gal galima kur nors plačiau pasiskaityt?
QUOTE(daivasen @ 2010 02 04, 12:10)
na man irgi pasirode, kad jie aukštaūgiai, reiškiasi rišti reiks, arba prigalvoti kokių įdomybių
Sveikos. Noriu ir aš į jūsų būrį. Pernai iš draugės pomidorų visokių keistų buvau gavusi daigelių, bet šiemet vėl grįžtu prie "normalių". Priežastis -- prabanga laikyti krūmą vos su keliais, nors ir įdomios formos ar spalvos vaisiais. Kadangi daigelius buvau gavusi be pavadinimų, tai net sukritikuoti negaliu... Iš visų tų keistųjų šiemet auginsiu tik "Penis" -- kažkas anksčiau klausė apie juos. Tai tikrai galiu rekomenduoti -- aukšti, derlingi, dėrėjo net po šalnų (šiltnamį žvakėmis kiek pašildydavau rudenį, nes buvo gaila -- dar pilnos šakos pomidorų.) O ir forma ne tik pažiūrėti įdomi ( ), bet ir pjaustyti salotoms patogi. O paskutinius pomidorus suvalgėme sausio pradžioje --apyžaliai nuskinti tiek išsilaikė.
O šiaip tai mano mama jau sąrašiuką sudarė, ką reikia pirkti:Brooklyn, Iveta, Charm (arba pakaitalas Colibri), Charlesto, Delfine, Blagovest, Priska. Būčiau dėkinga, kad tos, kurios ką nors iš šių pomidorų veislių jau auginot, atsiliepimų parašytumėte.
O šiaip tai mano mama jau sąrašiuką sudarė, ką reikia pirkti:Brooklyn, Iveta, Charm (arba pakaitalas Colibri), Charlesto, Delfine, Blagovest, Priska. Būčiau dėkinga, kad tos, kurios ką nors iš šių pomidorų veislių jau auginot, atsiliepimų parašytumėte.
QUOTE(merepopins @ 2010 02 04, 13:38)
Sveikos. Noriu ir aš į jūsų būrį. Pernai iš draugės pomidorų visokių keistų buvau gavusi daigelių, bet šiemet vėl grįžtu prie "normalių". Priežastis -- prabanga laikyti krūmą vos su keliais, nors ir įdomios formos ar spalvos vaisiais. Kadangi daigelius buvau gavusi be pavadinimų, tai net sukritikuoti negaliu... Iš visų tų keistųjų šiemet auginsiu tik "Penis" -- kažkas anksčiau klausė apie juos. Tai tikrai galiu rekomenduoti -- aukšti, derlingi, dėrėjo net po šalnų (šiltnamį žvakėmis kiek pašildydavau rudenį, nes buvo gaila -- dar pilnos šakos pomidorų.) O ir forma ne tik pažiūrėti įdomi ( ), bet ir pjaustyti salotoms patogi. O paskutinius pomidorus suvalgėme sausio pradžioje --apyžaliai nuskinti tiek išsilaikė.
Dėl skonio,tai visų skirtingi.O pomidorus jeigu auginote kokius mažesnius gal per daug apskabėte pažastis,kad neturėjote derliaus.Brooklyn daug kas gyrė ,kad gerai veda,teko ragauti,bet man skonio trūksta.
QUOTE(daivasen @ 2010 02 04, 11:10)
galima padaryti, kad 'vytųsi' Esu nusipirkus spiralės formos strypus, juos tereikia įsmeigti į žemę ( dar yra skylutė pritvirtinti viršuje, bet lauko sąlygomis nedariau to), periodiškai duoti augalui kryptį ir laikosi nepriraišiotas šniūreliais
QUOTE(something else @ 2010 02 04, 11:57)
Militux, tokį gal pasieny kur statyti reiktų
Ne man tai mintis buvo, kad padaryti šiltnamyje vienoj pusėje dvi tokias eilutes ir rišti prie šiltnamio šonų
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 02 04, 14:27)
galima padaryti, kad 'vytųsi' Esu nusipirkus spiralės formos strypus, juos tereikia įsmeigti į žemę ( dar yra skylutė pritvirtinti viršuje, bet lauko sąlygomis nedariau to), periodiškai duoti augalui kryptį ir laikosi nepriraišiotas šniūreliais
A kur pirkai
QUOTE(merepopins @ 2010 02 04, 12:38)
auginsiu tik "Penis" -- kažkas anksčiau klausė apie juos. Tai tikrai galiu rekomenduoti -- aukšti, derlingi, dėrėjo net po šalnų (šiltnamį žvakėmis kiek pašildydavau rudenį, nes buvo gaila -- dar pilnos šakos pomidorų.)
Man "Penis" ir patiko, derlingi buvo
Auginu tuos, kur pažymėjau jie skoniu tikrai nepasižymi, yra sultingi, kieti, patogu vežtis į kelionę, nesusitrina nors mano dukra būtent tokius ir mėgsta jai miltingi nepatinka.
Jie labai tinka sultim, mišrainėm, ilgai laikosi šiemet ir kelis daigus auginsiu.
Čia skonio reikalas, kam patinka, kam ne