Sveikos mergaitės
Gal kas pasakytų pavadinimus?
Beje, žiedai tikri (ne taip kaip galvojau ), nes išsiskleidė
QUOTE(vitaitiene @ 2010 02 07, 18:48)
Sveikos mergaitės
juokauji? čia sausiukai, o ne žiedai
QUOTE(pabirze @ 2010 02 07, 19:58)
juokauji? čia sausiukai, o ne žiedai
Ta prasme? Tas morkinis šiandien išsiskleidė Ką man daryt? Gal bandyti nuimti juos?
QUOTE(vitaitiene @ 2010 02 07, 19:03)
Ta prasme? Tas morkinis šiandien išsiskleidė Ką man daryt? Gal bandyti nuimti juos?
paprasčiausiai pačiupinėt, sudžiovintas ir priklijuotas žiedas skiriasi nuo gyvo, olandai mėgsta papuošt taip kaktusus.
2- gal pilosocereus leucocephalus, nors gal tokius auginančios pasisakys
QUOTE(vitaitiene @ 2010 02 07, 18:48)
Sveikos mergaitės
nenorėčiau jūsų nuvilti,bet abejoju ar žiedeliai tikri... Čia,manau,kaktusėlio viršūnėje priklijuota darželių gelė sausutis,kuris turi savybę kambaryje skleistis ir gana ilgai išlikti dekoratyvus.Tik,deja,kaip bebūtų gaila,neretai tokiais papuošimais pažeidžiama ar sugadinama kaktuselio viršūnė.Aišku,kaktusėlis nepražūsta.Jei jau viršūnė tikrai nepataisomai sužeista,kaktusėlis pradeda auginti šonines atžalas.
Jei kitoms kaktusinems forumietėms pasirodys kad klystu, prašau mane pataisyti
QUOTE(vitaitiene @ 2010 02 07, 19:48)
Sveikos mergaitės
pralinksmino
QUOTE(vitaitiene @ 2010 02 07, 19:10)
Ačiū už patarimus nenuvylėt - labai gerai, kad pasakėt - man taip pat kilo įtarimų dėl jų Tas geltonas nusiėmė bet pažeista viršūnė
Per daug nenusiminkit,tragedijos nėra Kai mano sūnus buvo pradinukas,man taip pat padovanojo "žydintį" mažą kaktusėlį,tik jie ne priklijuoti buvo,o įsmeigti i kaktusėlio šonus su sausiuko koteliu.Viršūnė nesusigadino.Šiuo metu tas kaktusas oho koks su vazonu vos pakeliu ir žydi PATS kasmet
Pasistenkit žiedelius atsargiai nuimti,jei išeis,tai klijus pabandykit kiek įmanoma nuvalyti dantų krapštuku,jei ne,tai taip ir palikit.Lukterkit pavasario,kaktusėliai ims busti,augti,tada pagal situaciją ir matysit ką toliau daryti.
Sekantį kartą būkit budresnė prieš pirkdama įsitikinkit ar tai ne dekoracija...
QUOTE(pabirze @ 2010 02 07, 11:23)
O pas tave šilta namie? Jei ne, tai labai atsargiai, juk žiemą kaktusai miega ir jų nelaistom, ir jei turi sveikų dar gėlių - įzoliuok jas, kad neužsikrėstų. Žemių keitimas gal ir nėra būtinas, bet aš viską darau maksimaliai, kad nereiktų vėl grįžt, kol kas esu rami- atsikračiau
O sakykit jus rasete,kad ir kitus palaistote , cia turejote omenyje ta "actela" ? su ja laistyti ar purkst reikia? su kuo dezinfekuojate kitus kaktusiukus dar nesergancius?
QUOTE(Pomona33 @ 2010 02 08, 18:36)
O sakykit jus rasete,kad ir kitus palaistote , cia turejote omenyje ta "actela" ? su ja laistyti ar purkst reikia? su kuo dezinfekuojate kitus kaktusiukus dar nesergancius?
actara, aš laistau ir nupurškiu, taip pat ir šalia esančius, bet dabar žiema- ko gero užtektų tik atidaus nurinkimo ir nupurškimo, nebent namie šilta. Aš taip naikinu, bet manau yra ir kitaip manančių.