QUOTE(pedyte @ 2010 03 31, 09:55)
puvinys tai ta geltona demele, ar ne?
http://www.ipix.lt/images/86235430.jpg
va dedu dar viena foto, gal aiskiau matysis... hmz..o kaip ta puvini pasalint? siaip man jau atsiunte su juo, tik va nepagalvojau, kad cia kazkas blogo bus...
o kirmelyciu tai nera, apziurejau..
Jei jis sugalojo pūti, tai nieko jau nepadarysi. Visi šie augaliukai yra sunkiai auginami. Mano pleiospilos išvis nelaistytos supuvo. O titanopsis gyvena jau virš metų. Gal reikėjo pradėti nuo litopsų. su jais truputį lengviau. Ir reikėjo uždėti viršutinį drenažą. Žeme užpilti tik šaknis o viršuje sluoksnį smulkių akmenėlių. Taip kad pats augaliukas su žeme nesiliestų. Tai truputį apsaugo nuo puvinio.
Papildyta:
QUOTE(inerga @ 2010 03 31, 15:17)
laba diena
naujoke as jusu temoje,pirma puslapi perzvelgiau,tai lyg neradau nuorodos kaip persodinti dideli kaktusa.gal patartumet kaip?na,jis pas mane tokio dydzio kaip
...rankinio kamuolys mazdaug.nes matau,kad saknys lenda per apacia ir plius man negrazu plastmasiniam inde,kad jis stoves,tai noriu persodinti.
busiu dekinga,jei padesit
jis echinokaktusas (lyg toks pavadinimas) kita dar turiu toki pat,bet ten jau gigantas,tai to neapsiimsiu persodineti...
Vienai tokį didelį kažin ar pavyks persodinti . Tegul kas nors palaiko su odinėmis pirštinėmis ar apvyniotą laikraščio juosta, kad spygliai neperdurtų. Tada apipilsite žemėmis.