As savo pachypodium irgi pamatavau. 31 cm
QUOTE(Tina* @ 2010 03 27, 00:22)
As savo pachypodium irgi pamatavau. 31 cm
Va, peržiūrėjau nuotraukytes, ir pas tave jis visam gražume Kai mano dar nedidukas, tai toks tik šiaušys vazone pūpso, o dar su vaikučiais šonuose, tai kol paaugs į ilgį toks krūmas, teks ilgokai palaukt
Tik, kažin ar tavo pachypodiumui tokiam vazonėlyje ne per maža vietos? Žiūriu ir pas JURGITUKĄ kaktusas kaip kaminas, o vazono dydis toks ant ribos... Ar jiems ten taip reikia?...
QUOTE(Edexa @ 2010 03 27, 12:21)
Va, peržiūrėjau nuotraukytes, ir pas tave jis visam gražume Kai mano dar nedidukas, tai toks tik šiaušys vazone pūpso, o dar su vaikučiais šonuose, tai kol paaugs į ilgį toks krūmas, teks ilgokai palaukt
Tik, kažin ar tavo pachypodiumui tokiam vazonėlyje ne per maža vietos? Žiūriu ir pas JURGITUKĄ kaktusas kaip kaminas, o vazono dydis toks ant ribos... Ar jiems ten taip reikia?...
Na as tai skaiciau, kad jiems geriau ankstas vazonas, nei per didelis.
QUOTE(Edexa @ 2010 03 25, 11:24)
Ojei nu nesupraskit tiesiogiai pašaldyti.... Lauke kaktusus pašaldysit - namo tešlą vazonuose parsinešit. Tiesiog žiemos metu kaktusėlius laikykit kuo vėsesnėje patalpoje, jei tokią turit. Kaktusai tada neauga, miega, o gerai pamiegoję patys prabunda, toliau auga ir žydi. Prabudusius palaistykit, vėliau patręškit ir žydės kaip pieva.....
Labukas visoms! Turiu klausimu:
1. O sakykit Jus kaip nesat juos i vesesne vieta ziema, tai pvz.,i sandeliuka, kur net tamsu, ar ant palanges tik vesesniame kambaryje? nes as laikau ant palanges kur ir saule sviecia ir radiatorius pleskina, tik kad nelaistau taip daznai, tik kartais...
2. Ar jau galima persodinti kaktusus? vienas jau tuoj be zemiu liks ar dar per anksti?
o kaktusiuku turbut kaip ir gelyciu turbut zydinciu nepatartina persodinti taip?
aciu
QUOTE(Pomona33 @ 2010 03 27, 15:31)
Labukas visoms! Turiu klausimu:
1. O sakykit Jus kaip nesat juos i vesesne vieta ziema, tai pvz.,i sandeliuka, kur net tamsu, ar ant palanges tik vesesniame kambaryje? nes as laikau ant palanges kur ir saule sviecia ir radiatorius pleskina, tik kad nelaistau taip daznai, tik kartais...
2. Ar jau galima persodinti kaktusus? vienas jau tuoj be zemiu liks ar dar per anksti?
o kaktusiuku turbut kaip ir gelyciu turbut zydinciu nepatartina persodinti taip?
aciu
aciu
Dabar pats laikas persodinti kaktuselius
Geriausiai kaktuseliams ziemoti, ten kur yra sviesu ir vesu, jokiu budu ne tamsu.
QUOTE(Edexa @ 2010 03 27, 11:21)
Tik, kažin ar tavo pachypodiumui tokiam vazonėlyje ne per maža vietos?
Cia labai sena foto ikelta, dabar jau jis kitokiam vazone auga.
QUOTE(..vijana.. @ 2010 03 27, 15:56)
Dabar pats laikas persodinti kaktuselius
Geriausiai kaktuseliams ziemoti, ten kur yra sviesu ir vesu, jokiu budu ne tamsu.
Ne visai tikslu.
Kaktusus reikia persodint dar prieš prasidedančią vegetaciją. Bent jau tada geriausia, nes jie pabunda ir sparčiau auga.
O žiemoti geriau jau tamsiai, bet vėsiai, nei šiltai
Pirmieji mano žiedai - Turbinicarpus valdezianus
QUOTE(anril @ 2010 03 28, 00:34)
Labai labai grazu
O cia mano Turbinicarus
http://s58.radikal.r...d347433b48d.jpg
nemazai rusiu isdygo, kazi kada bus kaip tavo
Oooo, kaip smagiai, pavasariškai atrodo jūsų kaktusėlių žiedeliai
Dar, moteraitės , norėjau sugrįžti prie pachypodiumų, turiu klausimuką. Tos kurios jį turit, kaip ten darote su jo vaikučiais, ar nulaužote juos, nes mačiau kad jis pas jus vienišas auga Pas mane iš dičkio šonų krūmas želia...
Bet esu kažkur skaičiusi, kad jei pachypodiumą aplaužysi, tai gali per tas žaizdeles įsimesti kažkoks puvinys ar pan. Be to, bėga iš jo baltos sultys ir tose vietose, kur nulaužta, lieka augaliukas tiesiog negražus, matosi juodos dėmės, subjaurotas.... Ar tai tiesa.
Tiesiog viena pažįstama prašė auginuko, o aš pabijojusi sugadinti visą kaktusėlį, jai nedaviau....
Dar, moteraitės , norėjau sugrįžti prie pachypodiumų, turiu klausimuką. Tos kurios jį turit, kaip ten darote su jo vaikučiais, ar nulaužote juos, nes mačiau kad jis pas jus vienišas auga Pas mane iš dičkio šonų krūmas želia...
Bet esu kažkur skaičiusi, kad jei pachypodiumą aplaužysi, tai gali per tas žaizdeles įsimesti kažkoks puvinys ar pan. Be to, bėga iš jo baltos sultys ir tose vietose, kur nulaužta, lieka augaliukas tiesiog negražus, matosi juodos dėmės, subjaurotas.... Ar tai tiesa.
Tiesiog viena pažįstama prašė auginuko, o aš pabijojusi sugadinti visą kaktusėlį, jai nedaviau....