Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip įpratinti šuniuką ėsti šunų maistą?

QUOTE(manjana @ 2005 12 08, 10:40)
Užtai mano šuo neturi problemų dėl apetito.

Tas girežtumas tik dėl šunelio sveikatos ir režimo. Aš irgi,- nevalgo, okey, išpilu. reikia, visą dieną. Na ir ką jūs manot? Jau ilgai ir nuobožiai valgo, nors ir atžagariais dantim. Aisku viena kita minigabaliuka obuolio ar dar kokio velnio, kuris nealergizuoja, galima duoti kaip paskatinimą, kai ką gerai padaro ar pan.

Pastūgaus ir nustos. Kitąkart stūgaus, kad sauso duotum. Keturiu mėnesių ir šitaip šuniui darot bloga.
Atsakyti
Manjana labai gerai parase apie ta suniuku nevalgyma. musu grazuole pirmomis dienomis irgi gavo nuo manes pora kartu mesytes, tai paskui i sausa maista vargiai ziurejo. bet nieko, prasimushe bigsmile.gif pora menesiu pasikankino beveik nevalgydama (uztat figura buvo thumbup.gif ), bet paskui pamate, kad musu neperlaush. alkis ja palauzhe pirmas biggrin.gif dar ir dabar kiauria diena nevalgo, paskui mus vaiksto, tikedamasi ka nors skanesnio gauti, bet nieko negavus vakare eina prie savo bliudelio ir ta sausa maista labai godziai kemsha lotuliukas.gif
Atsakyti
smile.gif mano suniukas kai ji isigijom,neede sauso edalo. g.gif nezinojom ka daryt,davem ta "slapia" skardinese... biggrin.gif ir puikiai valge,bet tas maistelis brangus,teko kazkaip pratinti prie sauso. rolleyes.gif tada nupirkom sausa ir maisem su slapiu.Ede-atgrasiai,bet ede.. lotuliukas.gif desras ir saldainius ede su didziausiu apetitu...smile.gif teko desrele maisyt su sausu edalu.. mirksiukas.gif valgydavo.o veliau priprato prie sauso... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dendule @ 2006 04 29, 23:13)

O tai galioja bet kokio amziaus suniui, nes mes savo 6m suni labai noretume pripratinti prie sauso maisto, o ji eda ji tik is ranku, jei guli bliude needa:D. Butu gerai su suniu tas pats labai palengveja maitinimas, nes musiske labai isrankti, o greiciausiai mes patys kalti delto.

galioja bet kam 4u.gif as pati neseniai 8 metu suni prie sausiako pervedziau thumbup.gif kolkas kol organizmas adaptuosis duoda pamirkinta, tai eda kaip dar nieko needus! drinks_cheers.gif pamirkinta paduok, turetu esti . nees- jau yra surasytos taisykles kurios super pasiteisina mirksiukas.gif
ne suo turi vadovauti seimininkui, o seimininkas suniui rolleyes.gif
Atsakyti
vat tik klausimas, ar taip jau bus sveika tam šuniui ėsti sausiaką.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2007 10 30, 20:17)
vat tik klausimas, ar taip jau bus sveika tam šuniui ėsti sausiaką.

sausiakas bet kokiu atveju geresnis variantas uz atliekas nuo stalo...pati maciau kaip truko vitaminu mano suniui verysad.gif o va RAW ar BARF ne kiekvienas turi galimybe laikyti mesas ir ipirkti...
Atsakyti
Atliekos nuo stalo, žinoma blogai. Bet jei įperka sąlyginai gerą sausiaką, tai tikrai įpirks ir RAW. Jei nėra kur laikyti mėsos, tai jau problema, nes kasdien į turgų neprivažinėsi.
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2005 11 19, 11:49)
tai va,  tokia problemele. suniukas dar mazas, ir tikrai dar nespetas islepint. bandau pratint esti sunu maista, bet jis absoliuciai ji ignoruoja.
kokia nors sasyska eda su malonumu, o i desra sunims net galvos nepasuka. ir duona paprasta jam geriau negu sausas edalas.
patyre sunu augintojai patare nebepirkt to parduotuvinio sunu maisto, o tik ta vadinamaji profesionaluji. tai bandau serti ProPlanu, tai biski pakramsnoja, uzkanda kartais, jei nuotaikos turi, bet rimtu maistu tai nelaiko.

Needa sauso - serkit naturaliai - ir visa beda, nematau problemaos, jeigu nenori kombikormo, gal jam ir nekiskit, mano viena kaliuke gali savaite badauti, vien su vandeniu, bet sauso niekada nees schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(monik11 @ 2007 11 20, 08:27)
labas rytas,

Ir cia jau sio maisto reklama mus pasieke lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Aiva. @ 2006 05 01, 23:50)
Manjana labai gerai parase apie ta suniuku nevalgyma. musu grazuole pirmomis dienomis irgi gavo nuo manes pora kartu mesytes, tai paskui i sausa maista vargiai ziurejo. bet nieko, prasimushe bigsmile.gif pora menesiu pasikankino beveik nevalgydama (uztat figura buvo  thumbup.gif ), bet paskui pamate, kad musu neperlaush. alkis ja palauzhe pirmas biggrin.gif dar ir dabar kiauria diena nevalgo, paskui mus vaiksto, tikedamasi ka nors skanesnio gauti, bet nieko negavus vakare eina prie savo bliudelio ir ta sausa maista labai godziai kemsha lotuliukas.gif

Bet ar tai gerai g.gif Kazkaip man nelabai gera paciai butu, taip su suniu elgiantis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 25 balandžio 2008 - 07:24
QUOTE(meduliukas @ 2007 11 20, 09:59)
Needa sauso - serkit naturaliai - ir visa beda, nematau problemaos, jeigu nenori kombikormo, gal jam ir nekiskit, mano viena kaliuke gali savaite badauti, vien su vandeniu, bet sauso niekada nees schmoll.gif
Papildyta:
Ir cia jau sio maisto reklama mus pasieke lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:
Bet ar tai gerai g.gif Kazkaip man nelabai gera paciai butu, taip su suniu elgiantis g.gif

Man atrodo,kad taip galima suniui skrandi ir visrkinimo sistema sugadinti, jei istisai visa diena nieko nevalgo,o tik vakare prisikemsa.... doh.gif cia mano nuomone......O kai jau reikes rinkti specialu maista suniui su jautria virskinimo sistema...va tada prasides tikrosios problemos doh.gif verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(monik11 @ 2007 11 20, 09:49)
Man atrodo,kad taip galima suniui skrandi ir visrkinimo sistema sugadinti, jei istisai visa diena nieko nevalgo,o tik vakare prisikemsa....  doh.gif  cia mano nuomone......

Nuomonė neteisinga, nes prieštarauja šunų fiziologijai. Šuniui natūralu ėsti tik kartą per dieną.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2007 11 20, 19:40)
Nuomonė neteisinga, nes prieštarauja šunų fiziologijai. Šuniui natūralu ėsti tik kartą per dieną.

Manau, kad jusu nuomone visiskai teisinga, nes mano mazoji pati pasirinko - gali jai duot - nees, eda tik viena karta rimtai, o kad ten agurko rieke ar obuolio iskaulija, tai neskaitau to maistu, o rimtai paeda antroj dienos pusej - visa savo norma sutvarko.
Atsakyti
o man kažkaip atrodo, kad daug kas priklauso ir nuo amžiaus, ir nuo veislės ir nuo aktyvumo lygio g.gif jei šuo tik guli ant sofkės visą dieną, tai gal ir užteks karto, bet jei gerai prasibėgioja lauke, o dar jei tokiu oru kaip dabar, tai tikrai jei bus valgęs ryte, tai vakare vėl norės ax.gif
aš jei saviškę maitinčiau tik kartą, tai jinai mane gyvą suėstų biggrin.gif
o vat mano pirmoji šunia, kai jau senjora patapo dažniausiai tik kartą dienoje valgė g.gif
Atsakyti