iškepiau ir aš ala Rafaeloiš kelių receptų + mano idėjos
bisvitą kepiau pagal savo seną receptą.gal jau buvo čia toks įdėtas
aš kepiau iš 5 kiaušinių 26 cm formoje.skliausteliuose rašysiu mažesniam iš 4 kiaušinių.
5 didelių kiaušinių baltymus (4) išplakti iki standžių pūtų mikseriu ant didelių apsukų su
5 v.š (4 v.š.) šalto vandenspo biškį,plakant,supilti ir gerai suplakti
200 g (150g) cukraussumažinti greitį ir po vieną įplakti
5 tryniusįdėjau žiupsnelį
druskos,
vanilino ir nutarkavau truputį
citrinos žievėsišjungti mikserį ir atsargiai,šluotele įmaišyti
200 g (150g) miltų persijotų su
1 nubrauktu a.š. (0,5 a.š.) kepimo miltelių formą plonai ištepri sviestu ir apibarstyti miltais (galima,aišku,ir su kepimo popieriumi)
kepti 180 C, 25 min arba tikrinant mediniu pagaliuku.pirmas 20 minučių jokiu būdu neatidarinėti orkaitės
iš 5 kiaušinių gaunasi toks
pjoviau į 3.vidus jo toks
biskvitus truputį sulaisčiau praskiestomis citrinų sultymis su cukrumi
kremas: norėjau,kad būtų panašus į tikrą Rafaelo saldainių įdarą
200 g baltojo šokolado iš vakaro užpyliau
200 ml karštos grietinėlėsišmašiau kol ištirpo šokoladas ir palikau šaldytuve.
kitą vakarą išplakiau,dadėjau
apie 200 g kreminės varškės/rikotos iš šaldyto kefyro
apie
50 g kokoso drožlių ir
apie
100 g pakepintų ir į miltus sumaltų migdolų be luobelės dar išplakiau
250 ml grietinėlės,viską atsargiai išmaišiau ir pertepiau/aptepiau biskvitą
pjūvis