Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-5

QUOTE(EDCKA @ 2010 03 22, 10:00)
Bet ar jums tie baltymai su vandeniu gerai isiplake,nes kaip raso turi iki standziu putu,bet nuo vandens ar gaunasi taip isplakti?

laba ryta,
viena kart nepaskaiciau iki galo,tai sumusiau kiausinius(tryniai ir baltymai)ir ipyliau vandenuko,bet biskvitas gavosi ne ka prastesnis biggrin.gif ,va kita kart jau dariau kaip parasyta ir galiu drasiai pasakyt,kad viskas ten iseina,issiplaka baltymai tikrai gerai.
Atsakyti
QUOTE(dziudita @ 2010 03 22, 11:13)
laba ryta,
viena kart nepaskaiciau iki galo,tai sumusiau  kiausinius(tryniai ir baltymai)ir ipyliau vandenuko,bet biskvitas gavosi ne ka prastesnis biggrin.gif ,va kita kart jau dariau kaip parasyta ir galiu drasiai pasakyt,kad viskas ten iseina,issiplaka baltymai tikrai gerai.


Na va aciu,dabar jau ramiai galesiu gaminti 4u.gif
Atsakyti
tai jei kartu mušei kiaušus ir su vandeniu, tai ten panašus kaip ananasinio torto biskvitas, nes ten reik su su vandeniu kiaušus plakt
Atsakyti
QUOTE(Mayfly @ 2010 03 21, 21:05)
Nežinau iš kur tas receptas  g.gif , bet dauguma iš čia kepam rafaelo pagal šitą receptą  mirksiukas.gif



QUOTE(daividija @ 2010 03 21, 21:07)
O cia tikrai rafaelo biskvitas su vandeniu???pas mane kazko tai tuos kiausinius reikia isplakti su cukrumi g.gif
Bet yra biskvitu kur reikia kiausinius plakti su vandeniu,bet ne atskyrus o ir tryni ir baltyma kartu.

ji pacitavo mano žinutę kaip aš rafaelo pagal savę dariau blush2.gif su savo biskvitu ..jame tikrai baltymus reikia plakti su vandeniu ir tik paskui po viena įmašyti trynius.

QUOTE(EDCKA @ 2010 03 22, 10:00)
Bet ar jums tie baltymai su vandeniu gerai isiplake,nes kaip raso turi iki standziu putu,bet nuo vandens ar gaunasi taip isplakti?

kaip ne keista tikrai išsiplaka iki standžių putų mirksiukas.gif šį receptą atsivežiau iš Vokietijos prieš 11 metų.nebuvo nei vieno karto,kad nesigautų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Larissa: 22 kovo 2010 - 10:58
Sveikutės 4u.gif .Reikia gražaus,skanaus torčiuko penktadieniui ne mažesnio 2kg,gal kuri galėtumėte padaryti.Rašykit į Az.
Aš iš Kauno.
Atsakyti
merginos o į rafaelo galima vaisius dėti g.gif
Atsakyti
Gal rekomenduotumėt kokį šokoladinio torto receptuką g.gif ? Nesu dar kepusi šokoladinių, tai nežinau kokį rinktis pirmam kartui doh.gif . Tortas bus skirtas vaikučiui ax.gif
Atsakyti
galima manau dėti ką nori smile.gif pagal skonį gi smile.gif manau nepatyž tortas smile.gif visada olesta kepintus migdolus deda. o aš tai nieko nededu smile.gif man taip skanu smile.gif
nu daryt eisiu tailandietiškų bananų tortą. reiktų papuošti, ir tokį puošimą noriu išsibandyti, bet atkalbėjo, nes ten su beze puošt, sako labai nusaldins, bet taip norisi padaryt tą puošimą negaliu smile.gif
Papildyta:
mayfly, aš esu dariusi vieną šokoladinį, tuoj receptą įmesiu, nu net nžn, man skanus buvo, mama sakė po 2 parų dar skanesnis buvo. nu čia daug šokolado sueina smile.gif))
ŠVELNIAUSIAS ŠOKOLADINIS PAGRINDAS TORTAMS
100 g juodojo šokolado,
100 g sviesto arba margarino,
75 g cukraus pudros,
100 g cukraus,
5 kiaušiniai,
100 g miltų,
vanilės arba citrinos žievelės,
truputis druskos,
1 a. š. kepimo miltelių,
3 v. š. kakavos miltelių.

Išplakti sviestą su cukraus pudra, trynius išplakti su ½ cukraus ir druska. Šokoladą ištirpinti, į jį įdėti vanilę arba žievelę. Į sviestą dalimis pakaitom pilti tai trynius, tai šokoladą, kiekvieną kartą gerai išplakant.
Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti ir palaipsniui suberti į sviestinę-šokoladinę masę. Maišyti, kol masė taps vientisa. Baltymus išplakti su antra puse cukraus iki standžių putų. Atsargiai, maišant iš apačios į viršų, įmaišyti baltymus į tešlą.
Supilti į paruoštą formą ir kepti 50–60 min.180º C (ne aukštesnėje ir ne ilgiau, kitaip gausis sausas). Patikrinti mediniu pagaliuku.
Šio šokoladinio biskvito pagrindu pas mane atsirado daug įvairių tortų.

TRIGUBAS ŠOKOLADINIS TORTAS
Pagrindas – švelnusis šokoladinis biskvitas tik iš 3 kiaušinių (t. y. originalaus recepto proporcijas daliname iš 5 ir dauginame iš 3). Torto forma – 18–20 cm, aukštis atitinkamai 6–7 arba 5–6 cm).
Įdaras kremas-ganašas – 100 g juodojo šokolado, 100 g riebios grietinėlės (jeigu nėra riebios grietinėlės arba norisi lengvesnio tortuko, galima riebią grietinėlę plakimui pakeisti grietinėle kavai arba geriamąja).
Papuošimui – 100 g juodojo šokolado. Kavos pupos šokolade, šokoladinės drožlės, lapeliai – kaip norisi.

Pagrindą iškepiau dieną prieš formuojant tortą. Atvėsinau, perpjoviau į 2 puses ir palikau ant stalo truputį apdžiūti. Ganašą taip pat pasidariau iš vakaro ir palikau uždarame inde kambario temperatūroje iki kitos dienos.
Apatinį lakštą lengvai apšlaksčiau romu (galima sudrėkinti saldžia kava, į kurią įmaišyta romo arba kito stipraus alkoholio). Ganašą išplakiau mikseriu ir aptepiau apatinį lakštą. Uždengiau viršutiniu lakštu, kuris taip pat buvo sudrėkintas.
Ištirpinau 100 g juodojo šokolado ir aptepiau juo viršutinį lakštą. Papuošiau kavos pupomis šokolade.
Mano komentaras.
Biskvitą kepiau tiksliai pagal receptą 26 cm formoje. Perpjoviau į 3 lakštus.
Kremą dariau iš dvigubos normos, t. y. imiau 200 g juodojo šokolado ir 200 ml riebios grietinėlės. Padarytą ganašą palaikiau 5 val. šaldytuve, po to išplakiau – puikiai išsiplakė. Šis kremo kiekis yra optimalus dviems sluoksniams pertepti (kremo daugiau neliko nei papuošimams, nei kitkam). Sulaistymui pasidariau normalios stiprios kavos, ją pasaldžiau 4-iais v. š. cukraus, kavą perkošiau, ataušinau ir įpyliau ~3–4 a. š. brendžio. Lakštus gausiai sulaisčiau šia kava (pabijojau stipriau drėkinti viršutinį lakštą, bet be reikalo, jis ir liko sausokas. Šiaip tokia kava – nuostabus drėkiklis, davė labai malonų skonį tortui. Kadangi tortą dariau savo šeimai pamaloninti – tai tą kart glazūrą padariau su kakava, nors su šokoladu būtų skaniau buvę Jei darysit 26 cm formoj, tai ir šokolado kiekį glazūravimui teks padvigubint tikriausiai - šito neišmėginau, negaliu tiksliai pasakyt kiek reiks

va taip atrodo pats biskvitas (keptas 26 cm formoj iš pilnos porcijos, persipjauna į 3 lakštus nesunkiai).

Papildyta:
arba tas pats biskvitas ir čia kremai, bet šitų nedariau
BRAŠKINIS-ŠOKOLADINIS TORTAS
Atsirado prisimenant tortą „Girta vyšnia“
Pagrindas – tas pats švelnusis šokoladinis pagrindas iš 3 kiaušinių. Iškepiau dieną prieš, atvėsinau, nupjoviau viršutinį dangtelį, iš apatinio pagrindo išskobiau vidų – pasiruošiau dėžutę.
Įdaras – 200 ml riebios grietinėlės, ~150–200 nuplautų ir nuvalytų braškių, cukraus pagal skonį, vidurys iš pagrindo ir 3–4 v. š. pieno.

Grietinėlę išplakiau su cukrumi, subėriau braškių gabaliukus, pamirkytą piene šokoladinį vidurį. Dėžutę ir dangtelį truputį apšlaksčiau namine aviečių trauktine, sudėjau įdarą ir uždengiau jį dangteliu.
~60 g juodojo šokolado ištirpinau su 1 v. š. vandens ir padengiau šia glazūra tortą. Prieš patiekiant šonus papuošiau plakta grietinėle ir braškių gabaliukais. Gavosi labai švelnu ir skanu, malonus derinys, o avietinė trauktinė tortui suteikė labai malonų aromatą.

TORTAS „RIEŠUTINIS TRIUFELIS“
Pagrindas:
švelniausias šokoladinis pagrindas iš 3 kiaušinių.
Ganašas:
200 g juodojo šokolado,
30 g sviesto,
30 g cukraus,
200 g riebios grietinėlės.
Riešutinis įdaras:
100 g nuvalytų ir apskrudintų sausoje keptuvėje lazdyno riešutų, sumaltų su 20 g minkšto sviesto į vientisą masę.

Pagrindą iškepiau dieną prieš formuojant tortą. Atvėsinau, perpjoviau į 2 puses ir palikau ant stalo truputį apdžiūti. Ganašą ir įdarą taip pat pasidariau iš vakaro ir palikau uždarame inde kambario temperatūroje iki kitos dienos.
Apatinį lakštą lengvai apšlaksčiau romu, aptepiau maždaug 1/5 ganašo, padėjau lakštą į šaldiklį, kad ganašas sustingtų. Antrąjį lakštą taip pat apšlaksčiau romu ir ant vidinės dalies truputį užtepiau šokoladinio ganašo.
Kai ganašas ant pirmojo lakšto truputį sustingo šaldiklyje, užtepiau riešutinį įdarą ir uždengiau antru lakštu kremu žemyn ant įdaro. Lengvai paspaudžiau. Iš visų pusių aptepiau likusiu ganašu ir palikau sustingti šaldytuve.
Puošiau tirpintu baltu šokoladu.
P.S. Jei biskvitas iš 3-jų kiaušinių - tai formą imti 18 arba 20 cm. Aukštis atitinkamai 6-7 cm arba 5-6 cm.
Atsakyti
ačiū zuliaska :0

help.gif kepu biskvitus, ir pjauti juos per pusę geriau šiltus ar šaltus , nu velnias ...kodėl kyla klausimai jau darant kažką doh.gif:
Atsakyti
QUOTE(Naktibalda @ 2010 03 22, 13:42)
ačiū zuliaska :0

help.gif  kepu biskvitus, ir pjauti juos per pusę geriau šiltus ar šaltus , nu velnias ...kodėl kyla klausimai jau darant kažką doh.gif:


tiktai SALTUS 4u.gif
Atsakyti
ačiū, ok .labai ačiū
Atsakyti
laba diena, gal kuri galit imesti foto standiklio kaip jis atrodo anglijoj?maciau konditeriniam skyriui visko prideta, bet nesuprantu kuris ten standiklis( noriu pasidaryti grietinele, su kuria galeciau papuosti torta) rolleyes.gif
Atsakyti