galima manau dėti ką nori
pagal skonį gi
manau nepatyž tortas
visada olesta kepintus migdolus deda. o aš tai nieko nededu
man taip skanu
nu daryt eisiu tailandietiškų bananų tortą. reiktų papuošti, ir tokį puošimą noriu išsibandyti, bet atkalbėjo, nes ten su beze puošt, sako labai nusaldins, bet taip norisi padaryt tą puošimą negaliu
Papildyta:mayfly, aš esu dariusi vieną šokoladinį, tuoj receptą įmesiu, nu net nžn, man skanus buvo, mama sakė po 2 parų dar skanesnis buvo. nu čia daug šokolado sueina
))
ŠVELNIAUSIAS ŠOKOLADINIS PAGRINDAS TORTAMS
100 g juodojo šokolado,
100 g sviesto arba margarino,
75 g cukraus pudros,
100 g cukraus,
5 kiaušiniai,
100 g miltų,
vanilės arba citrinos žievelės,
truputis druskos,
1 a. š. kepimo miltelių,
3 v. š. kakavos miltelių.
Išplakti sviestą su cukraus pudra, trynius išplakti su ½ cukraus ir druska. Šokoladą ištirpinti, į jį įdėti vanilę arba žievelę. Į sviestą dalimis pakaitom pilti tai trynius, tai šokoladą, kiekvieną kartą gerai išplakant.
Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti ir palaipsniui suberti į sviestinę-šokoladinę masę. Maišyti, kol masė taps vientisa. Baltymus išplakti su antra puse cukraus iki standžių putų. Atsargiai, maišant iš apačios į viršų, įmaišyti baltymus į tešlą.
Supilti į paruoštą formą ir kepti 5060 min.180º C (ne aukštesnėje ir ne ilgiau, kitaip gausis sausas). Patikrinti mediniu pagaliuku.
Šio šokoladinio biskvito pagrindu pas mane atsirado daug įvairių tortų.
TRIGUBAS ŠOKOLADINIS TORTAS
Pagrindas švelnusis šokoladinis biskvitas tik iš 3 kiaušinių (t. y. originalaus recepto proporcijas daliname iš 5 ir dauginame iš 3). Torto forma 1820 cm, aukštis atitinkamai 67 arba 56 cm).
Įdaras kremas-ganašas 100 g juodojo šokolado, 100 g riebios grietinėlės (jeigu nėra riebios grietinėlės arba norisi lengvesnio tortuko, galima riebią grietinėlę plakimui pakeisti grietinėle kavai arba geriamąja).
Papuošimui 100 g juodojo šokolado. Kavos pupos šokolade, šokoladinės drožlės, lapeliai kaip norisi.
Pagrindą iškepiau dieną prieš formuojant tortą. Atvėsinau, perpjoviau į 2 puses ir palikau ant stalo truputį apdžiūti. Ganašą taip pat pasidariau iš vakaro ir palikau uždarame inde kambario temperatūroje iki kitos dienos.
Apatinį lakštą lengvai apšlaksčiau romu (galima sudrėkinti saldžia kava, į kurią įmaišyta romo arba kito stipraus alkoholio). Ganašą išplakiau mikseriu ir aptepiau apatinį lakštą. Uždengiau viršutiniu lakštu, kuris taip pat buvo sudrėkintas.
Ištirpinau 100 g juodojo šokolado ir aptepiau juo viršutinį lakštą. Papuošiau kavos pupomis šokolade.
Mano komentaras.
Biskvitą kepiau tiksliai pagal receptą 26 cm formoje. Perpjoviau į 3 lakštus.
Kremą dariau iš dvigubos normos, t. y. imiau 200 g juodojo šokolado ir 200 ml riebios grietinėlės. Padarytą ganašą palaikiau 5 val. šaldytuve, po to išplakiau puikiai išsiplakė. Šis kremo kiekis yra optimalus dviems sluoksniams pertepti (kremo daugiau neliko nei papuošimams, nei kitkam). Sulaistymui pasidariau normalios stiprios kavos, ją pasaldžiau 4-iais v. š. cukraus, kavą perkošiau, ataušinau ir įpyliau ~34 a. š. brendžio. Lakštus gausiai sulaisčiau šia kava (pabijojau stipriau drėkinti viršutinį lakštą, bet be reikalo, jis ir liko sausokas. Šiaip tokia kava nuostabus drėkiklis, davė labai malonų skonį tortui. Kadangi tortą dariau savo šeimai pamaloninti tai tą kart glazūrą padariau su kakava, nors su šokoladu būtų skaniau buvę Jei darysit 26 cm formoj, tai ir šokolado kiekį glazūravimui teks padvigubint tikriausiai - šito neišmėginau, negaliu tiksliai pasakyt kiek reiks
va taip atrodo pats biskvitas (keptas 26 cm formoj iš pilnos porcijos, persipjauna į 3 lakštus nesunkiai).
Papildyta:arba tas pats biskvitas ir čia kremai, bet šitų nedariau
BRAŠKINIS-ŠOKOLADINIS TORTAS
Atsirado prisimenant tortą Girta vyšnia
Pagrindas tas pats švelnusis šokoladinis pagrindas iš 3 kiaušinių. Iškepiau dieną prieš, atvėsinau, nupjoviau viršutinį dangtelį, iš apatinio pagrindo išskobiau vidų pasiruošiau dėžutę.
Įdaras 200 ml riebios grietinėlės, ~150200 nuplautų ir nuvalytų braškių, cukraus pagal skonį, vidurys iš pagrindo ir 34 v. š. pieno.
Grietinėlę išplakiau su cukrumi, subėriau braškių gabaliukus, pamirkytą piene šokoladinį vidurį. Dėžutę ir dangtelį truputį apšlaksčiau namine aviečių trauktine, sudėjau įdarą ir uždengiau jį dangteliu.
~60 g juodojo šokolado ištirpinau su 1 v. š. vandens ir padengiau šia glazūra tortą. Prieš patiekiant šonus papuošiau plakta grietinėle ir braškių gabaliukais. Gavosi labai švelnu ir skanu, malonus derinys, o avietinė trauktinė tortui suteikė labai malonų aromatą.
TORTAS RIEŠUTINIS TRIUFELIS
Pagrindas:
švelniausias šokoladinis pagrindas iš 3 kiaušinių.
Ganašas:
200 g juodojo šokolado,
30 g sviesto,
30 g cukraus,
200 g riebios grietinėlės.
Riešutinis įdaras:
100 g nuvalytų ir apskrudintų sausoje keptuvėje lazdyno riešutų, sumaltų su 20 g minkšto sviesto į vientisą masę.
Pagrindą iškepiau dieną prieš formuojant tortą. Atvėsinau, perpjoviau į 2 puses ir palikau ant stalo truputį apdžiūti. Ganašą ir įdarą taip pat pasidariau iš vakaro ir palikau uždarame inde kambario temperatūroje iki kitos dienos.
Apatinį lakštą lengvai apšlaksčiau romu, aptepiau maždaug 1/5 ganašo, padėjau lakštą į šaldiklį, kad ganašas sustingtų. Antrąjį lakštą taip pat apšlaksčiau romu ir ant vidinės dalies truputį užtepiau šokoladinio ganašo.
Kai ganašas ant pirmojo lakšto truputį sustingo šaldiklyje, užtepiau riešutinį įdarą ir uždengiau antru lakštu kremu žemyn ant įdaro. Lengvai paspaudžiau. Iš visų pusių aptepiau likusiu ganašu ir palikau sustingti šaldytuve.
Puošiau tirpintu baltu šokoladu.
P.S. Jei biskvitas iš 3-jų kiaušinių - tai formą imti 18 arba 20 cm. Aukštis atitinkamai 6-7 cm arba 5-6 cm.