Na as radau va toki rafaelo receptuka,jis yra 6 psl.
bisvitą kepiau pagal savo seną receptą.gal jau buvo čia toks įdėtas aš kepiau iš 5 kiaušinių 26 cm formoje.skliausteliuose rašysiu mažesniam iš 4 kiaušinių.
5 didelių kiaušinių baltymus (4) išplakti iki standžių pūtų mikseriu ant didelių apsukų su
5 v.š (4 v.š.) šalto vandens
po biškį,plakant,supilti ir gerai suplakti
200 g (150g) cukraus
sumažinti greitį ir po vieną įplakti
5 trynius
įdėjau žiupsnelį druskos,vanilino ir nutarkavau truputį citrinos žievės
išjungti mikserį ir atsargiai,šluotele įmaišyti 200 g (150g) miltų persijotų su 1 nubrauktu a.š. (0,5 a.š.) kepimo miltelių
formą plonai ištepri sviestu ir apibarstyti miltais (galima,aišku,ir su kepimo popieriumi)
kepti 180 C, 25 min arba tikrinant mediniu pagaliuku.pirmas 20 minučių jokiu būdu neatidarinėti orkaitės
iš 5 kiaušinių gaunasi toks
pjoviau į 3.vidus jo toks
biskvitus truputį sulaisčiau praskiestomis citrinų sultymis su cukrumi
kremas: norėjau,kad būtų panašus į tikrą Rafaelo saldainių įdarą
200 g baltojo šokolado iš vakaro užpyliau
200 ml karštos grietinėlės
išmašiau kol ištirpo šokoladas ir palikau šaldytuve.
kitą vakarą išplakiau,dadėjau apie 200 g kreminės varškės/rikotos iš šaldyto kefyro
apie 50 g kokoso drožlių ir
apie 100 g pakepintų ir į miltus sumaltų migdolų be luobelės
dar išplakiau 250 ml grietinėlės,viską atsargiai išmaišiau ir pertepiau/aptepiau biskvitą
pjūvis
Šią žinutę redagavo Larissa: 2010 02 03, 17:41
Tai dabar jau visai nebezinau ,kuri tada geriau kepti