grazus,pavasariskas tortukas
Norejau paklausti, ar i kremus graikiniai riesutai dedami pakepinti ar "zali"? Ir kiek smulkiai juos sukapot? Dekui.
mergaitės, SOS, gelbėkit-patarkit... prisišnekėjau ir dabar reikia iškept tortą, baisiai riebų ir, kad butų su vaisiais... nu neįsivaizduoju kaip tai suderint gal patarimų turit...
mergaitės nerandu niekur biskvito su grietine , turiu proporcijas radau kažkokiam recepte, o eigos nežinau, juk man pirmakartei be špargalkos niekaip neišeis , ar galit pagelbėt kas
QUOTE(vredna @ 2010 03 20, 16:41)
Bijuna jūs popierių dėkit tik ant dugno kitą kart, bent kiek žinau visos taip kepa... ir lygūs šonai bus biskvito.
Ir pagal mane perkepti biskvitai biški
Ir pagal mane perkepti biskvitai biški
Aciu vredna uz patarimus, as gi tik megeja , bet sekanti karta butinai pabandysiu kepti kaip tu sakei. Del perkepimo tai nezinau, rase, kad visa kepti 55 min. As to ,kur silikonineje formoje, tai vos 25 min. kepiau, kiti apie 35-40 min. Ai, bet nieko tokio, jau sulipdyti ir saldytuve "bresta"
Va cia pasiruosimas darbui
O va cia jie dabar "gyvena" (iki rytojaus)
P.S. Jeigu matote nepataisomas klaidas tai prasom kritikuoti, as i tai sveikai ziuriu
Gal kas galetu patarti, kaip sutarkuoti sokolada. Recepte parasyta - stambiai sutarkuoti sokolada... Man jis visai nesitarkuoja, labai jau kietas. Pasildyt gal?
merginos , kurios kepet KURŠĖNŲ VYNIOTINI , ar ji reikia vynioti ka tik iskepusi, bet tada kremas susils ir suskystės, ar atsalusi tada manau biskvitas nesyvynios?
QUOTE(kristij @ 2010 03 20, 14:36)
Norejau paklausti, ar i kremus graikiniai riesutai dedami pakepinti ar "zali"? Ir kiek smulkiai juos sukapot? Dekui.
gali deti ir tokius ir tokiuds,as pakepinu,mman skaniau.
QUOTE(rembiene @ 2010 03 20, 15:56)
mergaitės, SOS, gelbėkit-patarkit... prisišnekėjau ir dabar reikia iškept tortą, baisiai riebų ir, kad butų su vaisiais... nu neįsivaizduoju kaip tai suderint gal patarimų turit...
daryk su sviestiniu kremu ir vaisiu pridek,tik nezinau kas gausis.
QUOTE(kristij @ 2010 03 20, 16:28)
Gal kas galetu patarti, kaip sutarkuoti sokolada. Recepte parasyta - stambiai sutarkuoti sokolada... Man jis visai nesitarkuoja, labai jau kietas. Pasildyt gal?
peiliu drozk,as taip darau.
QUOTE(GITALE @ 2010 03 20, 17:05)
merginos , kurios kepet KURŠĖNŲ VYNIOTINI , ar ji reikia vynioti ka tik iskepusi, bet tada kremas susils ir suskystės, ar atsalusi tada manau biskvitas nesyvynios?
iskepusi biskvita reikia suvynioti be kremo,kad jis atvestu,tada kai vyniosis su kremu neluzines.
Sakykit panos o kokia ta kremine varske dadasi i MARSO tortuka?????????????? ieskojau maximoj ir neradau,arba nezinau kokia ten dedas nupirkau kazkokia lydyta tepama varske
KAzi ka is to tepamo dabar daryt ten kaip lydytas surelis yra
KAzi ka is to tepamo dabar daryt ten kaip lydytas surelis yra
[quote=daividija,2010 03 20, 20:17]
gali deti ir tokius ir tokiuds,as pakepinu,mman skaniau.
Aciu uz atsakymus. As irgi kepinau, bet kita karta nekepinsiu, nes atsilupo odele ir daug siuksliu riesutuose atsirado.
gali deti ir tokius ir tokiuds,as pakepinu,mman skaniau.
Aciu uz atsakymus. As irgi kepinau, bet kita karta nekepinsiu, nes atsilupo odele ir daug siuksliu riesutuose atsirado.
į riebų tortą, siūlyčiau dėti džiovintus vaisius, su kitokiais nelabai įsivaizduoju ir iš vis sviestinio kremo su vaisiais nelabai įsivaizduoju nebent su razinom
aš dariau tortą, tiksliau du, tai vienas nieko kaip ir naujo, tik kremuką naują nuo kito torto įdėjau, šiaip vienas sluoksnis vyšninės gaivumos torto, antras sluoksnis kremo:
norma vienam dideliam, arba dviems normaliems tortukams:
26 cm skersmens Rafaelo biskvitai
250 g mascarponės sūrio
1,5 indelio grietinėlės (po 420 g)
500 g braškinės desertinės varškės
500 g braškių
2 šaukštai stipriosios želatinos
cukraus pagal skonį
mascarponės sūrį išplakiau su desertine braškių skonio varške (norėjau avietinio, nebuvo)
grietinėlę su cukrumi (dėjau 3 šaukštus)
sujungiau varškės ir grietinėlės kremus plakant mikseriu
braškes atšildžiusi nuvarvinau per sietelį, nuvarvintas sudėjau į kremą, tada kremas suskystėjo, į braškių sultis įdėjau 2 šaukštus želatinos, išbrinkinau, ištirpinau, atvėsinau ir į masę....
pjūvyje apatinio kremo nesimato todėl, kad jis šiaip buvo viršutinis, ir jokio biskvito viršuj nebebuvo, o norėjau dengti mase, tepti sviestiniu kremu, kadangi būtų vėlęsi man, tai aš dėjau kremu ant dugno, kas rezultate jį suspaudė, jo ten plonai ir tebuvo nuo kito torto, kitos torto pjūvis, balti biskvitai, rūžavas kremas, tolygiai ir gražiai, tik nufotkint tai nespėjau
sulaistymas biskvitų kaip ir originaliame recepte....tik nepadaugint, nes kremas ir taip drėgnas, gaivus....
gaila neturiu pjūvio to didžiojo torto, kur buvo vien braškinis kremas, 26 cm skersmens tortas išgaravo, ir jis aukštas pakankamai, o likutį kremo aptepiau į širdutės formos tortą su beždžionėle, kur šiandien į papuošimus sudėjau, tai čia visokių likučių tortas, nuo vyšninės gaivumos su žele tortuko įdariuko ir to braškinio....
į masės storį nekreipkit dėmesio, niekad taip nedarau storai, bet kaip sau nevalgėm vis tiek
Kas nematė, iš karto įdedu Fregatos berods
Torciukas "Vysnine gaivuma"
Reikes:
koko nors balto biskvito (as kepiau pati paprasciausia is 3 kiausiniu, 3 s miltu ir 3 s. cukraus)
500 ml grietineles
500 ml vysninio jogurto
25 gr zelatinos
1 pakelis vysniu skonio zele
1 pakelis varskes
1 bananas
sauja vysniu is vysniuku uogienes
1 pakiukas tortines zele
kokiu nors vaisiu tortui papuosti
isplakame jogurta su varske, sudedame isplankta iki standumo grietinele, sumaisome. Zele buname pasidare is vakaro, su siek tiek mazesniu kiekiu vandens nei parasyta, kad butu standesne. Ta zele supjaustome ir dedame i jogurto, varskes, grietineles mase. Ten ipjaustome ir banana, sudedam vysnias is uogienes. Isbrinkiname ir istirpiname zelatina, atvesiname iki kambario temperaturos ir supilame i jau paruosta mase. Ledziam siek tiek pastoveti, kad pradetu stingti. Biskvita apgaubiame tortines sonais, kad neisbegtu, kai supilsime. Pilame mase ant biskvito (as ji dar siek tiek padrekinau vysniu uogiene), dedame valandzikei i saldytuva. Kai apstingsta, ant virsaus pripjaustome kokiu tik norime vaisiu, uzpilame tortie zele. Paliekame per nakti saldytuve, kita diena galima sonus apdzibuoti grietinele.
Labai paprastas ir skanus torciukas!
aš dariau tortą, tiksliau du, tai vienas nieko kaip ir naujo, tik kremuką naują nuo kito torto įdėjau, šiaip vienas sluoksnis vyšninės gaivumos torto, antras sluoksnis kremo:
norma vienam dideliam, arba dviems normaliems tortukams:
26 cm skersmens Rafaelo biskvitai
250 g mascarponės sūrio
1,5 indelio grietinėlės (po 420 g)
500 g braškinės desertinės varškės
500 g braškių
2 šaukštai stipriosios želatinos
cukraus pagal skonį
mascarponės sūrį išplakiau su desertine braškių skonio varške (norėjau avietinio, nebuvo)
grietinėlę su cukrumi (dėjau 3 šaukštus)
sujungiau varškės ir grietinėlės kremus plakant mikseriu
braškes atšildžiusi nuvarvinau per sietelį, nuvarvintas sudėjau į kremą, tada kremas suskystėjo, į braškių sultis įdėjau 2 šaukštus želatinos, išbrinkinau, ištirpinau, atvėsinau ir į masę....
pjūvyje apatinio kremo nesimato todėl, kad jis šiaip buvo viršutinis, ir jokio biskvito viršuj nebebuvo, o norėjau dengti mase, tepti sviestiniu kremu, kadangi būtų vėlęsi man, tai aš dėjau kremu ant dugno, kas rezultate jį suspaudė, jo ten plonai ir tebuvo nuo kito torto, kitos torto pjūvis, balti biskvitai, rūžavas kremas, tolygiai ir gražiai, tik nufotkint tai nespėjau
sulaistymas biskvitų kaip ir originaliame recepte....tik nepadaugint, nes kremas ir taip drėgnas, gaivus....
gaila neturiu pjūvio to didžiojo torto, kur buvo vien braškinis kremas, 26 cm skersmens tortas išgaravo, ir jis aukštas pakankamai, o likutį kremo aptepiau į širdutės formos tortą su beždžionėle, kur šiandien į papuošimus sudėjau, tai čia visokių likučių tortas, nuo vyšninės gaivumos su žele tortuko įdariuko ir to braškinio....
į masės storį nekreipkit dėmesio, niekad taip nedarau storai, bet kaip sau nevalgėm vis tiek
Kas nematė, iš karto įdedu Fregatos berods
Torciukas "Vysnine gaivuma"
Reikes:
koko nors balto biskvito (as kepiau pati paprasciausia is 3 kiausiniu, 3 s miltu ir 3 s. cukraus)
500 ml grietineles
500 ml vysninio jogurto
25 gr zelatinos
1 pakelis vysniu skonio zele
1 pakelis varskes
1 bananas
sauja vysniu is vysniuku uogienes
1 pakiukas tortines zele
kokiu nors vaisiu tortui papuosti
isplakame jogurta su varske, sudedame isplankta iki standumo grietinele, sumaisome. Zele buname pasidare is vakaro, su siek tiek mazesniu kiekiu vandens nei parasyta, kad butu standesne. Ta zele supjaustome ir dedame i jogurto, varskes, grietineles mase. Ten ipjaustome ir banana, sudedam vysnias is uogienes. Isbrinkiname ir istirpiname zelatina, atvesiname iki kambario temperaturos ir supilame i jau paruosta mase. Ledziam siek tiek pastoveti, kad pradetu stingti. Biskvita apgaubiame tortines sonais, kad neisbegtu, kai supilsime. Pilame mase ant biskvito (as ji dar siek tiek padrekinau vysniu uogiene), dedame valandzikei i saldytuva. Kai apstingsta, ant virsaus pripjaustome kokiu tik norime vaisiu, uzpilame tortie zele. Paliekame per nakti saldytuve, kita diena galima sonus apdzibuoti grietinele.
Labai paprastas ir skanus torciukas!
QUOTE(Larissa @ 2010 02 03, 17:37)
iškepiau ir aš ala Rafaelo
5 didelių kiaušinių baltymus (4) išplakti iki standžių pūtų mikseriu ant didelių apsukų su
5 v.š (4 v.š.) šalto vandens
5 didelių kiaušinių baltymus (4) išplakti iki standžių pūtų mikseriu ant didelių apsukų su
5 v.š (4 v.š.) šalto vandens
Sveikos,mergytes prasau jusu pagalbos,labai noriu sio torto,tik jus man pasakykit ,kaip ta baltyma daryti,pirmiau ji isplakti viena iki standziu putu ar jau su vandeniu,nes man kazkaip atrodo,kad su vandeniu neissiplaks,ar kaip ir dar skaiciau,kad nedejus i krema grietineles ,skonis buna kaip tikro rafaelo,o jei tikrai jos nedeti,ar labai bus negeras kremas?