labas mergaites
seniai bebuvau cia, bet rytojui kepsiu Rafaelo tik pameciau kur Olesta ar kuri kita buvo rasiusi del jo sulaistymo, ten kaip suprantu per daug recepte jo gaunasi ar ne??? gal kuri daret Rafaelo su kokias patobulinimais?
Sveikos. Nu pas visas ziuriu fantazijos isbleso Rafaelo ir rafaelo, atrodo, kad kitokio torto nera Bet zinokite ir as Rafaelus 2 pirmadieniui turiu "suorganizuoti". Tai va klausimas ir pas mane. Ar "su rysiu butu" ,pvz. apatiniame sluoksnyje, prideti kokiu saldytu uogu (pvz. vysniu). Man pats Rafaelas skanus, bet toks "nuobodus". Norisi kazkokio "cinkelio" Dar galvoju, kad idesiu viena sokoladinio biskvito sluoksni Va, tik kaip pats kremas susigyventu su ta vysnia
QUOTE(Bijuna @ 2010 03 19, 18:11)
Sveikos. Nu pas visas ziuriu fantazijos isbleso Rafaelo ir rafaelo, atrodo, kad kitokio torto nera
nu man Juodas miskas labai neskanus nemegstu sokoladiniu tortu, meduti megstu bet tingiu kocioti tuos lakstus, tai lieka Rafaelas, man jis skanus visai ale tikrai gal kas dare su kokiom uogom saldytom
Noriu daryti pagal Sonatinos receptą ,,Mėnulis'',bet ten reikalinga mūsų švelnioji varškė,kurios reikia šiam tortui. Bet mūsų provincijoj jos nėra. Ar tiktų kita kokia nors desertinė varškė? Ar ji turi būt saldi?
QUOTE(NOKIA @ 2010 03 19, 17:21)
Noriu daryti pagal Sonatinos receptą ,,Mėnulis'',bet ten reikalinga mūsų švelnioji varškė,kurios reikia šiam tortui. Bet mūsų provincijoj jos nėra. Ar tiktų kita kokia nors desertinė varškė? Ar ji turi būt saldi?
Manau gali pertrinti bet kokia varske, arba tiesiog grietinele pertepti. Sluoksniai ten visai ploni, nelabai ir jauciasi Nebent grietinele per riebu
Kepu rafaelo biskvita, bet ne per 4 kartus, o iskart visa. Noriu paklaust, kiek laiko reikia kepti? 40 min.? Irgi 190 laipsniu temperaturoj?
QUOTE(kristij @ 2010 03 19, 22:19)
Kepu rafaelo biskvita, bet ne per 4 kartus, o iskart visa. Noriu paklaust, kiek laiko reikia kepti? 40 min.? Irgi 190 laipsniu temperaturoj?
nu va as kepiau dabar ir susmego visas vidus kai kepiau dalimis viskas dgerai gavosi o si karta pravalas ir tikrai neatidarinejau orkaites, net nelindo niekas priejos ir plakiau kiausinius 5 in, tesla buvo superine, tai ko jis taip nu gal iseis kazka sutept
QUOTE(Liusii @ 2010 03 20, 00:22)
nu va as kepiau dabar ir susmego visas vidus kai kepiau dalimis viskas dgerai gavosi o si karta pravalas ir tikrai neatidarinejau orkaites, net nelindo niekas priejos ir plakiau kiausinius 5 in, tesla buvo superine, tai ko jis taip nu gal iseis kazka sutept
Aha, man irgi biski susmego. Nepasakyciau, kad situacija prasta, tikrai sutepsiu torta, bet praeita karta kepiau per 2 kartus, tai gavosi liuks. Dabar per viduri iskilo kalniukas, jis ir susmego. Bet siaip viskas gerai, manau.
as tai su nerimu laukiu vakaro kai bus pjaunamas tortas, nes kaip jau rasiua, kazkaip labai slapi biskvitai gavosi keliau pries puosima torta ant padekliuko, tai ranka visa liko slapia ir dar uoguota, nors uogos dejosi ant biskvito ne po juo
nu man rafaelo iš visos porcijos kepu idealiai lygūs iškepa. iš pradžiu kupra būna, o vestant susilygina. nu gal kažką negerai padarėt jei susmego. būna ir man tokių dalykų tik su kitu biskvitu
merginos atėjau su prašymu, žinau daug temų ir visko daug ...laiks spaudžia, noriu repetuoti tortą, nežinau kokį išsirinkti, žodžiu norėčiau daryti mašiną, bet medutis nelabai tinka, nes mano vaikinas jo nevalgo, (priežasčių nežinau), jam patinka parduotuviniai vaisiniai nu čia tam,kad skonis maždaug būtų aišku kas patinka , į kokius receptus man žvalgytis , ir pabandyti išsikepimui,
oj Marija - gal tikrai nebekepkit to rafaelo, arba jo garbei reikia jau atidaryti temą, nu tiek daug klausimų dėl jo iškyla
Nežinau, kas Jums ten kur nesigauna ir smenga: rašau paskutinį kartą
Kepu visada per vieną kartą, į skardą tiesiu kepimo popierių, skarda 22,5-24 cm, pagal situaciją ko man reikia.....
plaku biskvitą, viską pagal receptą, gerai išplakit cukrų, neturi likti granulių.... toliau supilu visą biskvitą, kišu į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę, kepu 55 minutes (mano orkaitė elektrinė)... iškyla virš formos gerokai, kai iškepa ištraukiu ir apverčiu ant lentutės, susileidžia tas pakilimas per vidurį iki kraštų, atšaldau, išimu, supjaustau į 4 biskvitus... sulaistymui priklausomai nuo naudojamo kremo nesunaudoju daugiau nei 200 ml skysčio...kad nebūtų nuobodus, įsidėkit kepintų migdolo riešutų... keiskit kremus, kurkit vaisinius, jogurtinius tortus jo pagrindu.....
Dėl mašinos formavimo: esu kepusi iš biskvitinio vaisinio torto patį pirmą mašiniuką, viskas puikiai gaunasi
Nežinau, kas Jums ten kur nesigauna ir smenga: rašau paskutinį kartą
Kepu visada per vieną kartą, į skardą tiesiu kepimo popierių, skarda 22,5-24 cm, pagal situaciją ko man reikia.....
plaku biskvitą, viską pagal receptą, gerai išplakit cukrų, neturi likti granulių.... toliau supilu visą biskvitą, kišu į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę, kepu 55 minutes (mano orkaitė elektrinė)... iškyla virš formos gerokai, kai iškepa ištraukiu ir apverčiu ant lentutės, susileidžia tas pakilimas per vidurį iki kraštų, atšaldau, išimu, supjaustau į 4 biskvitus... sulaistymui priklausomai nuo naudojamo kremo nesunaudoju daugiau nei 200 ml skysčio...kad nebūtų nuobodus, įsidėkit kepintų migdolo riešutų... keiskit kremus, kurkit vaisinius, jogurtinius tortus jo pagrindu.....
Dėl mašinos formavimo: esu kepusi iš biskvitinio vaisinio torto patį pirmą mašiniuką, viskas puikiai gaunasi