Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-5

labas mergaites smile.gif

seniai bebuvau cia, bet rytojui kepsiu Rafaelo tik pameciau kur Olesta ar kuri kita buvo rasiusi del jo sulaistymo, ten kaip suprantu per daug recepte jo gaunasi ar ne??? gal kuri daret Rafaelo su kokias patobulinimais?
Atsakyti
Sveikos. Nu pas visas ziuriu fantazijos isbleso biggrin.gif Rafaelo ir rafaelo, atrodo, kad kitokio torto nera mirksiukas.gif Bet zinokite ir as Rafaelus 2 pirmadieniui turiu "suorganizuoti". Tai va klausimas ir pas mane. Ar "su rysiu butu" ,pvz. apatiniame sluoksnyje, prideti kokiu saldytu uogu (pvz. vysniu). Man pats Rafaelas skanus, bet toks "nuobodus". Norisi kazkokio "cinkelio" g.gif Dar galvoju, kad idesiu viena sokoladinio biskvito sluoksni g.gif Va, tik kaip pats kremas susigyventu su ta vysnia g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2010 03 19, 18:11)
Sveikos. Nu pas visas ziuriu fantazijos isbleso  biggrin.gif Rafaelo ir rafaelo, atrodo, kad kitokio torto nera  mirksiukas.gif 

nu man Juodas miskas labai neskanus blush2.gif nemegstu sokoladiniu tortu, meduti megstu bet tingiu kocioti tuos lakstus, tai lieka Rafaelas, man jis skanus visai ale tikrai gal kas dare su kokiom uogom saldytom g.gif
Atsakyti
Noriu daryti pagal Sonatinos receptą ,,Mėnulis'',bet ten reikalinga mūsų švelnioji varškė,kurios reikia šiam tortui. Bet mūsų provincijoj jos nėra. Ar tiktų kita kokia nors desertinė varškė? Ar ji turi būt saldi?
Atsakyti
QUOTE(NOKIA @ 2010 03 19, 17:21)
Noriu daryti pagal Sonatinos receptą ,,Mėnulis'',bet ten reikalinga mūsų švelnioji varškė,kurios reikia šiam tortui. Bet mūsų provincijoj jos nėra. Ar tiktų kita kokia nors desertinė varškė? Ar ji turi būt saldi?

Manau gali pertrinti bet kokia varske, arba tiesiog grietinele pertepti. Sluoksniai ten visai ploni, nelabai ir jauciasi 4u.gif Nebent grietinele per riebu ax.gif
Atsakyti
Kepu rafaelo biskvita, bet ne per 4 kartus, o iskart visa. Noriu paklaust, kiek laiko reikia kepti? 40 min.? Irgi 190 laipsniu temperaturoj?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristij: 19 kovo 2010 - 20:20
QUOTE(kristij @ 2010 03 19, 22:19)
Kepu rafaelo biskvita, bet ne per 4 kartus, o iskart visa. Noriu paklaust, kiek laiko reikia kepti? 40 min.? Irgi 190 laipsniu temperaturoj?

nu va as kepiau dabar ir susmego visas vidus unsure.gif kai kepiau dalimis viskas dgerai gavosi o si karta pravalas doh.gif ir tikrai neatidarinejau orkaites, net nelindo niekas priejos ir plakiau kiausinius 5 in, tesla buvo superine, tai ko jis taip unsure.gif verysad.gif nu gal iseis kazka sutept unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2010 03 20, 00:22)
nu va as kepiau dabar ir susmego visas vidus  unsure.gif kai kepiau dalimis viskas dgerai gavosi o si karta pravalas  doh.gif ir tikrai neatidarinejau orkaites, net nelindo niekas priejos ir plakiau kiausinius 5 in, tesla buvo superine, tai ko jis taip  unsure.gif  verysad.gif nu gal iseis kazka sutept  unsure.gif



Aha, man irgi biski susmego. Nepasakyciau, kad situacija prasta, tikrai sutepsiu torta, bet praeita karta kepiau per 2 kartus, tai gavosi liuks. Dabar per viduri iskilo kalniukas, jis ir susmego. Bet siaip viskas gerai, manau.
Atsakyti
as tai su nerimu laukiu vakaro kai bus pjaunamas tortas, nes kaip jau rasiua, kazkaip labai slapi biskvitai gavosi g.gif keliau pries puosima torta ant padekliuko, tai ranka visa liko slapia ir dar uoguota, nors uogos dejosi ant biskvito ne po juo doh.gif
Atsakyti
nu man rafaelo iš visos porcijos kepu idealiai lygūs iškepa. iš pradžiu kupra būna, o vestant susilygina. nu gal kažką negerai padarėt jei susmego. būna ir man tokių dalykų tik su kitu biskvitu smile.gif
Atsakyti
merginos atėjau su prašymu, žinau daug temų ir visko daug ...laiks spaudžia, noriu repetuoti tortą, nežinau kokį išsirinkti, žodžiu norėčiau daryti mašiną, bet medutis nelabai tinka, nes mano vaikinas jo nevalgo, (priežasčių nežinau), jam patinka parduotuviniai vaisiniai nu čia tam,kad skonis maždaug būtų aišku kas patinka ax.gif , į kokius receptus man žvalgytis g.gif , ir pabandyti išsikepimui, 4u.gif
Atsakyti
oj Marija - gal tikrai nebekepkit to rafaelo, arba jo garbei reikia jau atidaryti temą, nu tiek daug klausimų dėl jo iškyla lotuliukas.gif

Nežinau, kas Jums ten kur nesigauna ir smenga: rašau paskutinį kartą lotuliukas.gif

Kepu visada per vieną kartą, į skardą tiesiu kepimo popierių, skarda 22,5-24 cm, pagal situaciją ko man reikia.....

plaku biskvitą, viską pagal receptą, gerai išplakit cukrų, neturi likti granulių.... toliau supilu visą biskvitą, kišu į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę, kepu 55 minutes (mano orkaitė elektrinė)... iškyla virš formos gerokai, kai iškepa ištraukiu ir apverčiu ant lentutės, susileidžia tas pakilimas per vidurį iki kraštų, atšaldau, išimu, supjaustau į 4 biskvitus... sulaistymui priklausomai nuo naudojamo kremo nesunaudoju daugiau nei 200 ml skysčio...kad nebūtų nuobodus, įsidėkit kepintų migdolo riešutų... keiskit kremus, kurkit vaisinius, jogurtinius tortus jo pagrindu..... 4u.gif


Dėl mašinos formavimo: esu kepusi iš biskvitinio vaisinio torto patį pirmą mašiniuką, viskas puikiai gaunasi 4u.gif
Atsakyti