Sveikos, turiu šaldytuve daug margarino likusio nuo Medučio kepimo...
..o jeigu sakau, Napoleonui sviestą pakeisčiau margarinu ir kepčiau?.. Ar bent dalį?... O gal yra koks Napoleono receptas, kur ir taip įeina margarinas? gal galit patart (noriu kovo 11 proga padaryt "Tortą iš kirvio" )
QUOTE(EcceHomo @ 2010 03 09, 20:11)
Sveikos, turiu šaldytuve daug margarino likusio nuo Medučio kepimo...
..o jeigu sakau, Napoleonui sviestą pakeisčiau margarinu ir kepčiau?.. Ar bent dalį?... O gal yra koks Napoleono receptas, kur ir taip įeina margarinas? gal galit patart (noriu kovo 11 proga padaryt "Tortą iš kirvio" )
..o jeigu sakau, Napoleonui sviestą pakeisčiau margarinu ir kepčiau?.. Ar bent dalį?... O gal yra koks Napoleono receptas, kur ir taip įeina margarinas? gal galit patart (noriu kovo 11 proga padaryt "Tortą iš kirvio" )
gali pakeisti,as visada dedu puse sviesto,puse margarino.gaunasi puikiai.
o man kilo toks klausimas.. 250ml gliukozės,tai kiek bus gramais?
merginos, išsikepiau biskvitą ir labai jaučiasi kepimo milteliai. Ar kept iš naujo, kam nelabai turiu jėgų ar kai viskas susiteps ir susilaistys dibgs jie?
Kepiau rafaelo biskvitą iš 3 kiaušų, bet išsiputė kaip su 5 matyt svarstyklės apmelavo su gr. dėl svorio kepimo miltelių, o darysiu vyšninę gaivumą, tai dėsiu du sluoksnius biskvito ir laistysiu ananasų sultym. Na padėkit kas nors
Kepiau rafaelo biskvitą iš 3 kiaušų, bet išsiputė kaip su 5 matyt svarstyklės apmelavo su gr. dėl svorio kepimo miltelių, o darysiu vyšninę gaivumą, tai dėsiu du sluoksnius biskvito ir laistysiu ananasų sultym. Na padėkit kas nors
QUOTE(shrekiuke @ 2010 03 10, 10:50)
merginos, išsikepiau biskvitą ir labai jaučiasi kepimo milteliai. Ar kept iš naujo, kam nelabai turiu jėgų ar kai viskas susiteps ir susilaistys dibgs jie?
Kepiau rafaelo biskvitą iš 3 kiaušų, bet išsiputė kaip su 5 matyt svarstyklės apmelavo su gr. dėl svorio kepimo miltelių, o darysiu vyšninę gaivumą, tai dėsiu du sluoksnius biskvito ir laistysiu ananasų sultym. Na padėkit kas nors
Kepiau rafaelo biskvitą iš 3 kiaušų, bet išsiputė kaip su 5 matyt svarstyklės apmelavo su gr. dėl svorio kepimo miltelių, o darysiu vyšninę gaivumą, tai dėsiu du sluoksnius biskvito ir laistysiu ananasų sultym. Na padėkit kas nors
As nelabai pamenu kiek ten tu kepimo milteliu dedasi?bet as nesudedu viso kiekio ir ant 5 kiausiniu,man kazkaip labai daug atrodo
jo... kai dėjau galvojau, kad juodai daug, bet kai vaikas sukosi aplinkui taip ir sudėjau viską. O ką patartum daryt? ar jausis kepimo milteliai?
QUOTE(shrekiuke @ 2010 03 10, 11:21)
jo... kai dėjau galvojau, kad juodai daug, bet kai vaikas sukosi aplinkui taip ir sudėjau viską. O ką patartum daryt? ar jausis kepimo milteliai?
negaliu nieko pasakyt,gal ir nesijaus
Gera diena visiems ir visoms
ne naujiena pasakysiu,o gal kai kuriom ir naujiena bus,bet as visuomet soda nugesinu vienos citrinos sultyse.niekad nesijaucia sodos kepiniuose nereik jaudintis,kad kepinys susigadins kam reikes-pasinaudos mano pasiulymu,kam nereikes-ignoruokit
grazios dienos
ne naujiena pasakysiu,o gal kai kuriom ir naujiena bus,bet as visuomet soda nugesinu vienos citrinos sultyse.niekad nesijaucia sodos kepiniuose nereik jaudintis,kad kepinys susigadins kam reikes-pasinaudos mano pasiulymu,kam nereikes-ignoruokit
grazios dienos
QUOTE(SECREAT @ 2010 03 10, 13:03)
Gera diena visiems ir visoms
ne naujiena pasakysiu,o gal kai kuriom ir naujiena bus,bet as visuomet soda nugesinu vienos citrinos sultyse.niekad nesijaucia sodos kepiniuose nereik jaudintis,kad kepinys susigadins kam reikes-pasinaudos mano pasiulymu,kam nereikes-ignoruokit
grazios dienos
ne naujiena pasakysiu,o gal kai kuriom ir naujiena bus,bet as visuomet soda nugesinu vienos citrinos sultyse.niekad nesijaucia sodos kepiniuose nereik jaudintis,kad kepinys susigadins kam reikes-pasinaudos mano pasiulymu,kam nereikes-ignoruokit
grazios dienos
Apie soda tai jo,bet kepimo milteliai negesinami ir jei ju neperdaug jie nesijaucia.
QUOTE(EcceHomo @ 2010 03 09, 21:11)
Sveikos, turiu šaldytuve daug margarino likusio nuo Medučio kepimo...
..o jeigu sakau, Napoleonui sviestą pakeisčiau margarinu ir kepčiau?.. Ar bent dalį?... O gal yra koks Napoleono receptas, kur ir taip įeina margarinas? gal galit patart (noriu kovo 11 proga padaryt "Tortą iš kirvio" )
..o jeigu sakau, Napoleonui sviestą pakeisčiau margarinu ir kepčiau?.. Ar bent dalį?... O gal yra koks Napoleono receptas, kur ir taip įeina margarinas? gal galit patart (noriu kovo 11 proga padaryt "Tortą iš kirvio" )
as darau pagal sita recepta gal tau irgi tiks, tesla laaabai "napoleoniska" trapi :
Tešlai :
700 g miltu,
500g sviesto (gali buti per puse su margarinu),
kiaušinis,
4 dideli šaukštai grietines
tortas gaunasi didokas, bent jau man
QUOTE(kirbe @ 2010 03 11, 09:47)
šito surio ir Maximose yra......as perku viena indely lietuvisko,o viena to italisko,kai darau torta......
bent pas mus Marijampolej yra....turi ir ktuose miestuose buti.....
O kaip atrodo tas Lietuviskas suris
QUOTE(zebra @ 2009 03 26, 09:28)
Biskvitui:
6 kiaušiniai
200gr cukraus
200gr miltų( karališkus dėjau)
50 kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Kremui:
450gr grietinėlės
4 šaukštai cukraus
200 gr šokolado
tirpios kavos truputį ( aš pagal skonį dėjau)
vanilino
graikiškų riešutų
Baltymus iplakti su cukrumi,po vieną supilti trynius ,išmaišyti.Persijoti miltus su kepimo milteliais ir kakava,supilti į kiaušinių masę,permaišyti mentele ir supilti tešlą į formą.Kepti apie 40-50 min.Biskvitą gerai ataušinti,perpjauti į tris dalis.( man gavosi 4 perpjovimai,1 galima trupiniams panaudot)
Kremui išplakti grietinėlę,šokoladą ištirpinti,truputį ataušinti ir supilt į grietinėlę.Supilti kavą ( aš tirpinau su trupučiu vandens).Sudėt riešutus.
Biskvito receptas pagal Glace.Ir juos reikia sulaistyt,aš nemažai sulaisčiau,kad drėgni būtu.
Jau šiandien ragavom.Sakė skanus,šokoladinis.
6 kiaušiniai
200gr cukraus
200gr miltų( karališkus dėjau)
50 kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Kremui:
450gr grietinėlės
4 šaukštai cukraus
200 gr šokolado
tirpios kavos truputį ( aš pagal skonį dėjau)
vanilino
graikiškų riešutų
Baltymus iplakti su cukrumi,po vieną supilti trynius ,išmaišyti.Persijoti miltus su kepimo milteliais ir kakava,supilti į kiaušinių masę,permaišyti mentele ir supilti tešlą į formą.Kepti apie 40-50 min.Biskvitą gerai ataušinti,perpjauti į tris dalis.( man gavosi 4 perpjovimai,1 galima trupiniams panaudot)
Kremui išplakti grietinėlę,šokoladą ištirpinti,truputį ataušinti ir supilt į grietinėlę.Supilti kavą ( aš tirpinau su trupučiu vandens).Sudėt riešutus.
Biskvito receptas pagal Glace.Ir juos reikia sulaistyt,aš nemažai sulaisčiau,kad drėgni būtu.
Jau šiandien ragavom.Sakė skanus,šokoladinis.
Merginos padėkit- pirmą kart gyvenime panuoju PATI kept tortą sūnaus gimtadieniui, tai noriu pasipraktikuot. SOS, bijau pridaryt nesąmonių, gal padėsit...?
pasirinkau šį receptuką nes pasirodė nesudėtingas kaip naujokei, plius mėgstu šokoladą.Jei klystu paprotinkit.
Dabar norėjau paklaust ką reikšia ,,sulaistyt " biskvitus? Kuo, kaip, kada?
Kitas klausimas, ar į skardą reikia tiest kokį sviestinį popierių ar ką...? gal patept kažkuo kad tas blynas neprikibtų?(planuoju kepti paaukštintoj orkaitės skardoj kad tortas būtų kvadratinis ir didelis, nes standartinės formos svečiam bus per mažai).
Kokioj temp. ir kiek laiko kepa blynas?
Paskui dar paklausinėsiu, iš anksto sory už kvailus ir primityvius klausimus Bet iki šiol pagrindinis mano skanėstas yra tinginys, tai tortas man kažkas kosminio