Ar galėtumėte kas imesti nuorodėlę, kur rasti receptą rudo biskvito su manų košės įdaru receptą, kai ieškojau kitokios info, kažkur buvau radusi neišsisaugojau, o dabar ieškau ir nerandu
Tortas Rafaelo. Pjūvis
http://www.ipix.lt/desc/61079828/
http://www.ipix.lt/desc/61079828/
QUOTE(Sandr_e @ 2010 03 01, 21:00)
Ar galėtumėte kas imesti nuorodėlę, kur rasti receptą rudo biskvito su manų košės įdaru receptą, kai ieškojau kitokios info, kažkur buvau radusi neišsisaugojau, o dabar ieškau ir nerandu
tiksliai sio recepto neturiu nusikopinus bet turiu manu pertepimus, gal pravers...
Jums prireiks :
Pienas 1 l
Manų kruopos 8 šaukštai
Sviestas 200 g
Cukrus
Veiksmai :
Užkaitinti pieną, lėtai supilti manų kruopas ir cukrų, virti (20 min) ant mažos ugnies visą laiką maišant. Kai manų košė truputį pravėsta supilti sviestą (ištirpintą), viską gerai išmaišyti, ir kai visiškai atvėsta pertepti lakštus. Geriausia susitepti ir palaikyti šaldytuve kelias valandas.
- - - - - - - - - - - - - -
Gal pasirodys keista, bet labai skanus pertepimas pyragui yra iš manų košės:
1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.
Ash verdu ish 0,5 l pieno ir dedu 1 shaukshta manu ir dar truputuka, tada verdu tol, kol nepasidarys reikiamo tirshtumo. o sviesto imu truputi daugiau - 150g. Man toks geriausiai tepasi, bet pati ishbandysi, gal tau kitaip patiks....
QUOTE(linette @ 2010 03 01, 17:58)
aš lapus kepiau vieną dieną sutepiau kitą valgėm dar kitą , manau , kad lapus ir prieš porą dienų iškept gali , man šitas napoleonas labai patiko toks neper riebus nu pasaka , dar kitą kepiau tai kremas per riebus man gavos o šitas liuksiškas
QUOTE(Oksiukas @ 2010 03 01, 18:21)
Labas vakaras, Napaleoną darysiu šeštadieniui, tai šiandien jau lakštus išsikepiau,(ir visada kepu taip kad nesusidėtų vena dienai) o tepsiu penktadienį, na tortas tiesiog tirpsta burnoje ne per riebus ir ne per sladus, toks sakyčiau saldžiarūgštis
Ačiū už greitus atsakymus
Agniuk@s ačiū
QUOTE(Oksiukas @ 2010 03 01, 19:21)
Labas vakaras, Napaleoną darysiu šeštadieniui, tai šiandien jau lakštus išsikepiau,(ir visada kepu taip kad nesusidėtų vena dienai) o tepsiu penktadienį, na tortas tiesiog tirpsta burnoje ne per riebus ir ne per sladus, toks sakyčiau saldžiarūgštis
aš kai jį dariau, asseni man liepė būtinai prieš 2 dienas jau jį sutepus būt, kad pastovėtų jis. tai vat, lakštus bet kada galima kept, tikrai nieko nenutiks. o ir sutepti ne iš vakaro būtinai prieš porą dienų.
QUOTE(emiga @ 2010 02 28, 22:26)
Iskepiau tortuka vyno vabalams radau pas rusaites ...
SOKOLADINIS SU VYSNIOMIS,SOKOLADINIU MUSU IR RAUDONU VYNU
Biskvitui:[forma 24-26cm.]
240 ml miltu
240ml cukraus
80 ml kakavos,mano buvo tamsioji.
1 arb.s. sodos su kaupu
2/3 arb.s. kepimo milteliu
1/4 arb.s. druskos
1kiausinis kambario temp.
90ml. pieno
90ml. vandens
4,5 valg.s augalinio aliejaus
1/2 vaniles ekstrakto
1 arb.s. cinamono
MUSAS
200ml. grietineles
100g. pienisko sokolado
Kremas
0,5 litro sauso raudono vyno
80-100 gr. cukraus
6-7 lapeliai zelatinos[as dejau biria pagal nurodyma 1litrui,mano naudotoji zel.buvo 7saukstai]
400ml. grietineles
vysniu 200g.{as dejau avietes sviezias,nes neturejau vysniu-puikiai tiko }
Biskvito gamyba:
mikserio inde lelai sumaisyti miltus,kakava,cukru,soda,kepimo miltelis,druska ir cinamona.Sudeti i miltu misini kiausini,piena,alieju,vandeni,vaniles ekstrakta ie letai ismaisyti.Tesla gana skysta.Sudeti iforma padengta kepimo popieriumi ir kepti 25-30 min.[as tikrinau ,nes orkaites skirtingos] Atsaldyti ant tinklelio,perpjausti i 2dalis .Viena dali ideti i forma isimamu dugnu.As dar sulaisciau vandens ir cukraus sirupu,ko orig.recepte nebuvo.
MUSAS
istirpinti sokolada vandens vonelej ir atsaldyti iki kambario temp.Isplakti grietinele ir atidziai ismaisyti su kololadu.Dejau musa i kond. maiseli ir ratais dengiau biskvita i tarpus supildama avietes[vysnias originale] Is virsaus dedame kita biskvito dali ir prispaudziame.Visas toks pusgaminis pas mane nakvojo saldytuve,o tik ryte dejau krema.Recepte daroma iskart.
KREMAS
Zelatina uzmerkti saltame vandenyje,as uzpyliau gal 50-70gr.ant kaupinu 7saukstu.Kol brinks zelatina,ipilti i puoda 100=150ml. vyno,sudeti cukru ir uzkaitinti kol cukrus istirps.Nuimti nuo ugnies,sudeti isbrinkusia zelatina ar lapelius
intensyviai maisyti kol istirps, istirpus supilti likusi vyna[jei vyna uzvirinsit neliks alkoholio,o tik aromatas,cia kaip kas nori]Deti pravesusi skysti saldytuvan, vos pradejus stingti dalimis sudeti isplakta grietinele.As 1/3 grietineles sudejau i salta skysti bet dar nestingstanti ,o jau i tikia mase tik gerokai apstingusia i maisiau likusia.Gavosi labai purus kremas. Viska deti ant antro biskvito [as sulaisciau]Duoti sustingt.Man netilpo kremas,tai dariau is kep.popieriaus pratesima.
KAIP PADARYTI TOKIAIS SONAIS TORTA
SOKOLADINIS SU VYSNIOMIS,SOKOLADINIU MUSU IR RAUDONU VYNU
Biskvitui:[forma 24-26cm.]
240 ml miltu
240ml cukraus
80 ml kakavos,mano buvo tamsioji.
1 arb.s. sodos su kaupu
2/3 arb.s. kepimo milteliu
1/4 arb.s. druskos
1kiausinis kambario temp.
90ml. pieno
90ml. vandens
4,5 valg.s augalinio aliejaus
1/2 vaniles ekstrakto
1 arb.s. cinamono
MUSAS
200ml. grietineles
100g. pienisko sokolado
Kremas
0,5 litro sauso raudono vyno
80-100 gr. cukraus
6-7 lapeliai zelatinos[as dejau biria pagal nurodyma 1litrui,mano naudotoji zel.buvo 7saukstai]
400ml. grietineles
vysniu 200g.{as dejau avietes sviezias,nes neturejau vysniu-puikiai tiko }
Biskvito gamyba:
mikserio inde lelai sumaisyti miltus,kakava,cukru,soda,kepimo miltelis,druska ir cinamona.Sudeti i miltu misini kiausini,piena,alieju,vandeni,vaniles ekstrakta ie letai ismaisyti.Tesla gana skysta.Sudeti iforma padengta kepimo popieriumi ir kepti 25-30 min.[as tikrinau ,nes orkaites skirtingos] Atsaldyti ant tinklelio,perpjausti i 2dalis .Viena dali ideti i forma isimamu dugnu.As dar sulaisciau vandens ir cukraus sirupu,ko orig.recepte nebuvo.
MUSAS
istirpinti sokolada vandens vonelej ir atsaldyti iki kambario temp.Isplakti grietinele ir atidziai ismaisyti su kololadu.Dejau musa i kond. maiseli ir ratais dengiau biskvita i tarpus supildama avietes[vysnias originale] Is virsaus dedame kita biskvito dali ir prispaudziame.Visas toks pusgaminis pas mane nakvojo saldytuve,o tik ryte dejau krema.Recepte daroma iskart.
KREMAS
Zelatina uzmerkti saltame vandenyje,as uzpyliau gal 50-70gr.ant kaupinu 7saukstu.Kol brinks zelatina,ipilti i puoda 100=150ml. vyno,sudeti cukru ir uzkaitinti kol cukrus istirps.Nuimti nuo ugnies,sudeti isbrinkusia zelatina ar lapelius
intensyviai maisyti kol istirps, istirpus supilti likusi vyna[jei vyna uzvirinsit neliks alkoholio,o tik aromatas,cia kaip kas nori]Deti pravesusi skysti saldytuvan, vos pradejus stingti dalimis sudeti isplakta grietinele.As 1/3 grietineles sudejau i salta skysti bet dar nestingstanti ,o jau i tikia mase tik gerokai apstingusia i maisiau likusia.Gavosi labai purus kremas. Viska deti ant antro biskvito [as sulaisciau]Duoti sustingt.Man netilpo kremas,tai dariau is kep.popieriaus pratesima.
KAIP PADARYTI TOKIAIS SONAIS TORTA
QUOTE(my2008 @ 2010 03 02, 16:02)
KAIP PADARYTI TOKIAIS SONAIS TORTA
Tokiomis konditerinemis sukomis apibraukiu aplinkui...gal kas ir kitaip sugalvoja
Labas, norejau jusu paklausti vieno klausimelio Jei siandien padaryciau Rafaelo svajone, o valgytu ji tik sestadieni. Ar ne per ilgai jis man stovetu? Ar nesugestu?
aš tai nedaryčiau šiandien tai tikrai rafaelo. nu bet čia mano nuomonė, nes jis tada tikrai bus per šlapias. ryt vakare daryk, tada manau gerai bus. nors aš tai maždaug prieš parą darau.
bet šiandien tikrai nedaryk
bet šiandien tikrai nedaryk
QUOTE(zuliaska @ 2010 03 03, 15:16)
aš tai nedaryčiau šiandien tai tikrai rafaelo. nu bet čia mano nuomonė, nes jis tada tikrai bus per šlapias. ryt vakare daryk, tada manau gerai bus. nors aš tai maždaug prieš parą darau.
bet šiandien tikrai nedaryk
bet šiandien tikrai nedaryk
aciu