Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-5

Napaleono pjūvis 4u.gif
user posted image
Ale skanus bjaurybė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dosa @ 2010 02 15, 16:00)
Napaleono pjūvis  4u.gif
Ale skanus bjaurybė  bigsmile.gif

o receptukas kur? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lialytia @ 2010 02 15, 13:11)
o receptukas kur?  g.gif

Tešl pirktinė bemielė sluoksniuota

Kremas:
Pienas maždaug 300ml
Miltų kokį 50 gr.
Krakmolo šaukštas valgomas
Cukraus - kas kaip mėgstats, aš dėjau kokį 50 gr.
Kiaušiniai - 3 vnt.
Valgomas šaukštas su kaupu sviesto
Kondensuoto pieno irgi šaukštą gerą
Išplakiau kiaušnius su cukrumi, vėliau įdėjau krakmolo, miltus ir tą mišinį pyliau į verdantį pieną plona srovele. Taip plakdama paviriau kokias 5 min, kol sutirštėjo. Tišrtumą jau matysit, jei per tiršta-dapilti pieno, jei per skysta-įdėti krakmolo. Sviestą isšukau su kondensuotu pienu. Kai ataušo pirmas kremas, sujungiau su sviestiniu ir dar kartą išplakiau mikseriu.

O sluokniavau taip: sluoksnis kremo, sekanstis sluoksnis rūgčios spanguolių uogienės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2010 02 14, 11:07)
o siaip nebuna pirkti....?butinai reik užsisakyti?

niekur neradau pirkti, tik toje parduotuveje, uzsisakiau, o kita diena jau buvo blush2.gif sake bus milteliais, bet visgi atveze skysto pavidalo bigsmile.gif tik vat ydomu, kur labiau apsimoka, cia kur pirkau ar internetineje parduotuveje, gavosi 100 ml uz 12 litu rolleyes.gif ? nes nezinau kokio turio buna kai perka internetu g.gif
Atsakyti
QUOTE(linette @ 2010 02 13, 21:41)
merginos gal aš ne visai į temą  blush2.gif

suėdžiau mikserį  doh.gif , bandau ieškot ką pirkt
radau du kurie ne tokie brangūs tik pasimečiau kurį pirkt , nenusimanau nieko
Mikseris BOSCH MFQ 3520      - 350w
Mikseris GORENJE ME 500 N  ---  700w
kaina jų skirias tik 4 litais
gal pasidalinsit kuo plakat , nes tie sviestiniai kremai tai mikseriams peilis  ax.gif
dėkui  4u.gif



aš turiu philipsą, 350w ir su indu kuris pats sukasi ir plaka. negaliu atsidžiaugti!! o watų tai man sočiai, net nenaudoju galingiausio ir turbo. man ir taip viskas labai gerai išsiplaka. turėjau anksčiau pigų, už 20lt, bet nėra ką lyginti, nors kepdavau tortus ir su tokiu, ir nieko neatsitiko. tai vat, aš nežinau ką patart, tik patirtim pasidalinau smile.gif
Atsakyti
sveikutes, norejau patarimuko ax.gif
gaminau medaus torta, lakstai gavosi sviesus, gal reikejo ilgiau kaitinti margarina su kiausais ir cukrum mastau.gif be to gavosi baisiai sausas doh.gif sad.gif nors skaiciau, kad slakstyt tikrai nereikia mastau.gif tai dabar iseina taip,kad reikejo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2010 02 15, 21:32)
sveikutes, norejau patarimuko ax.gif
gaminau  medaus torta,  lakstai gavosi sviesus, gal reikejo ilgiau kaitinti margarina su kiausais ir cukrum  mastau.gif  be to gavosi baisiai sausas doh.gif sad.gif nors skaiciau, kad slakstyt tikrai nereikia mastau.gif  tai dabar iseina taip,kad reikejo g.gif


Ne esu didele profe, bet manau splavike dar priklauso ir nuo medaus rusies jei dejai ne dirbtini o sausoas gal del to, kad mazai pastovejo nes patys lakstai ir turi buti sausi, jie suminksteja nuo kremo mirksiukas.gif dievinu medaus tortus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2010 02 15, 20:32)
sveikutes, norejau patarimuko ax.gif
gaminau  medaus torta,  lakstai gavosi sviesus, gal reikejo ilgiau kaitinti margarina su kiausais ir cukrum  mastau.gif  be to gavosi baisiai sausas doh.gif sad.gif nors skaiciau, kad slakstyt tikrai nereikia mastau.gif  tai dabar iseina taip,kad reikejo g.gif

jei norėjai rudų lakštų, tai reikėjo pilti arba padeginto cukraus arba rudo bent jau cukraus,normalu, kad gavosi šviesūs, o sausumas matyt nuo neišbrandinimo, 3 paras jam iki valgymo susistovėt reikia, tada jis būna minkštas ir tai ne toks kaip biskvitinis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2010 02 15, 20:32)
sveikutes, norejau patarimuko ax.gif
gaminau  medaus torta,  lakstai gavosi sviesus, gal reikejo ilgiau kaitinti margarina su kiausais ir cukrum  mastau.gif  be to gavosi baisiai sausas doh.gif sad.gif nors skaiciau, kad slakstyt tikrai nereikia mastau.gif  tai dabar iseina taip,kad reikejo g.gif

O mano laštai visada būna šviesūs, jei noriu tamsesnių šiek tiek ilgiau pakepu 4u.gif
O sausas, kaip merginos sakė, turi susistovėt, arba tiesiog per mažai kremo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biriusa @ 2010 02 15, 22:50)
Ne esu didele profe, bet manau splavike dar priklauso ir nuo medaus rusies jei dejai ne dirbtini o sausoas gal del to, kad mazai pastovejo nes patys lakstai ir turi buti sausi, jie suminksteja nuo kremo  mirksiukas.gif  dievinu medaus tortus  4u.gif

as daraiau su kondensuotu pienu ax.gif

QUOTE(Olesta @ 2010 02 15, 22:59)
jei norėjai rudų lakštų, tai reikėjo pilti arba padeginto cukraus arba rudo bent jau cukraus,normalu, kad gavosi šviesūs, o sausumas matyt nuo neišbrandinimo, 3 paras jam iki valgymo susistovėt reikia, tada jis būna minkštas ir tai ne toks kaip biskvitinis  4u.gif


blink.gif jus juokaujat doh.gif doh.gif 3 paras blink.gif doh.gif
as nakti pagaminau , o pietums jau valgem doh.gif lotuliukas.gif pas mane viskas greit turi but doh.gif lotuliukas.gif tuo labiau kai cia tik antras mano tortas blush2.gif

ech...teks kantrybes ismokt user posted image
nes pas jus cia uzsukus negali sustot negaminus lotuliukas.gif

ACIU UZ PATARIMUKUS aciuks.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif merginos niu gi kai receptą nusirašot, paskaitinėkit dar apie tortą šį bei tą, tikrai net atskiros temos kai kuriems užvestos smile.gif niu nieko, kaip antras tortas nurašysim nedaskaitymui hihihi.gif medutis mėgsta „ilgalaikius santykius“, ir snikersas irgi, yra tortų kurių greitai niekaip nepavalgysi, jiems reikia laiko subręsti, tai vadinasi viskas būtų buvę gerai, jei būtumėt bent 2 dienas jo nelietę, trečioje paroje jau būna minkštas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olesta: 16 vasario 2010 - 08:15
QUOTE(Olesta @ 2010 02 16, 06:12)
medutis mėgsta „ilgalaikius santykius“

user posted image nu bet tas tiesa
Atsakyti