Napaleono pjūvis
Ale skanus bjaurybė
QUOTE(dosa @ 2010 02 15, 16:00)
o receptukas kur?
QUOTE(lialytia @ 2010 02 15, 13:11)
o receptukas kur?
Tešl pirktinė bemielė sluoksniuota
Kremas:
Pienas maždaug 300ml
Miltų kokį 50 gr.
Krakmolo šaukštas valgomas
Cukraus - kas kaip mėgstats, aš dėjau kokį 50 gr.
Kiaušiniai - 3 vnt.
Valgomas šaukštas su kaupu sviesto
Kondensuoto pieno irgi šaukštą gerą
Išplakiau kiaušnius su cukrumi, vėliau įdėjau krakmolo, miltus ir tą mišinį pyliau į verdantį pieną plona srovele. Taip plakdama paviriau kokias 5 min, kol sutirštėjo. Tišrtumą jau matysit, jei per tiršta-dapilti pieno, jei per skysta-įdėti krakmolo. Sviestą isšukau su kondensuotu pienu. Kai ataušo pirmas kremas, sujungiau su sviestiniu ir dar kartą išplakiau mikseriu.
O sluokniavau taip: sluoksnis kremo, sekanstis sluoksnis rūgčios spanguolių uogienės.
QUOTE(kirbe @ 2010 02 14, 11:07)
o siaip nebuna pirkti....?butinai reik užsisakyti?
niekur neradau pirkti, tik toje parduotuveje, uzsisakiau, o kita diena jau buvo sake bus milteliais, bet visgi atveze skysto pavidalo tik vat ydomu, kur labiau apsimoka, cia kur pirkau ar internetineje parduotuveje, gavosi 100 ml uz 12 litu ? nes nezinau kokio turio buna kai perka internetu
QUOTE(linette @ 2010 02 13, 21:41)
merginos gal aš ne visai į temą
suėdžiau mikserį , bandau ieškot ką pirkt
radau du kurie ne tokie brangūs tik pasimečiau kurį pirkt , nenusimanau nieko
Mikseris BOSCH MFQ 3520 - 350w
Mikseris GORENJE ME 500 N --- 700w
kaina jų skirias tik 4 litais
gal pasidalinsit kuo plakat , nes tie sviestiniai kremai tai mikseriams peilis
dėkui
suėdžiau mikserį , bandau ieškot ką pirkt
radau du kurie ne tokie brangūs tik pasimečiau kurį pirkt , nenusimanau nieko
Mikseris BOSCH MFQ 3520 - 350w
Mikseris GORENJE ME 500 N --- 700w
kaina jų skirias tik 4 litais
gal pasidalinsit kuo plakat , nes tie sviestiniai kremai tai mikseriams peilis
dėkui
aš turiu philipsą, 350w ir su indu kuris pats sukasi ir plaka. negaliu atsidžiaugti!! o watų tai man sočiai, net nenaudoju galingiausio ir turbo. man ir taip viskas labai gerai išsiplaka. turėjau anksčiau pigų, už 20lt, bet nėra ką lyginti, nors kepdavau tortus ir su tokiu, ir nieko neatsitiko. tai vat, aš nežinau ką patart, tik patirtim pasidalinau
sveikutes, norejau patarimuko
gaminau medaus torta, lakstai gavosi sviesus, gal reikejo ilgiau kaitinti margarina su kiausais ir cukrum be to gavosi baisiai sausas nors skaiciau, kad slakstyt tikrai nereikia tai dabar iseina taip,kad reikejo
gaminau medaus torta, lakstai gavosi sviesus, gal reikejo ilgiau kaitinti margarina su kiausais ir cukrum be to gavosi baisiai sausas nors skaiciau, kad slakstyt tikrai nereikia tai dabar iseina taip,kad reikejo
QUOTE(Pentarda @ 2010 02 15, 21:32)
sveikutes, norejau patarimuko
gaminau medaus torta, lakstai gavosi sviesus, gal reikejo ilgiau kaitinti margarina su kiausais ir cukrum be to gavosi baisiai sausas nors skaiciau, kad slakstyt tikrai nereikia tai dabar iseina taip,kad reikejo
gaminau medaus torta, lakstai gavosi sviesus, gal reikejo ilgiau kaitinti margarina su kiausais ir cukrum be to gavosi baisiai sausas nors skaiciau, kad slakstyt tikrai nereikia tai dabar iseina taip,kad reikejo
Ne esu didele profe, bet manau splavike dar priklauso ir nuo medaus rusies jei dejai ne dirbtini o sausoas gal del to, kad mazai pastovejo nes patys lakstai ir turi buti sausi, jie suminksteja nuo kremo dievinu medaus tortus
QUOTE(Pentarda @ 2010 02 15, 20:32)
sveikutes, norejau patarimuko
gaminau medaus torta, lakstai gavosi sviesus, gal reikejo ilgiau kaitinti margarina su kiausais ir cukrum be to gavosi baisiai sausas nors skaiciau, kad slakstyt tikrai nereikia tai dabar iseina taip,kad reikejo
gaminau medaus torta, lakstai gavosi sviesus, gal reikejo ilgiau kaitinti margarina su kiausais ir cukrum be to gavosi baisiai sausas nors skaiciau, kad slakstyt tikrai nereikia tai dabar iseina taip,kad reikejo
jei norėjai rudų lakštų, tai reikėjo pilti arba padeginto cukraus arba rudo bent jau cukraus,normalu, kad gavosi šviesūs, o sausumas matyt nuo neišbrandinimo, 3 paras jam iki valgymo susistovėt reikia, tada jis būna minkštas ir tai ne toks kaip biskvitinis
QUOTE(Pentarda @ 2010 02 15, 20:32)
sveikutes, norejau patarimuko
gaminau medaus torta, lakstai gavosi sviesus, gal reikejo ilgiau kaitinti margarina su kiausais ir cukrum be to gavosi baisiai sausas nors skaiciau, kad slakstyt tikrai nereikia tai dabar iseina taip,kad reikejo
gaminau medaus torta, lakstai gavosi sviesus, gal reikejo ilgiau kaitinti margarina su kiausais ir cukrum be to gavosi baisiai sausas nors skaiciau, kad slakstyt tikrai nereikia tai dabar iseina taip,kad reikejo
O mano laštai visada būna šviesūs, jei noriu tamsesnių šiek tiek ilgiau pakepu
O sausas, kaip merginos sakė, turi susistovėt, arba tiesiog per mažai kremo
QUOTE(biriusa @ 2010 02 15, 22:50)
Ne esu didele profe, bet manau splavike dar priklauso ir nuo medaus rusies jei dejai ne dirbtini o sausoas gal del to, kad mazai pastovejo nes patys lakstai ir turi buti sausi, jie suminksteja nuo kremo dievinu medaus tortus
as daraiau su kondensuotu pienu
QUOTE(Olesta @ 2010 02 15, 22:59)
jei norėjai rudų lakštų, tai reikėjo pilti arba padeginto cukraus arba rudo bent jau cukraus,normalu, kad gavosi šviesūs, o sausumas matyt nuo neišbrandinimo, 3 paras jam iki valgymo susistovėt reikia, tada jis būna minkštas ir tai ne toks kaip biskvitinis
jus juokaujat 3 paras
as nakti pagaminau , o pietums jau valgem pas mane viskas greit turi but tuo labiau kai cia tik antras mano tortas
ech...teks kantrybes ismokt
nes pas jus cia uzsukus negali sustot negaminus
ACIU UZ PATARIMUKUS
merginos niu gi kai receptą nusirašot, paskaitinėkit dar apie tortą šį bei tą, tikrai net atskiros temos kai kuriems užvestos niu nieko, kaip antras tortas nurašysim nedaskaitymui medutis mėgsta ilgalaikius santykius, ir snikersas irgi, yra tortų kurių greitai niekaip nepavalgysi, jiems reikia laiko subręsti, tai vadinasi viskas būtų buvę gerai, jei būtumėt bent 2 dienas jo nelietę, trečioje paroje jau būna minkštas
QUOTE(Olesta @ 2010 02 16, 06:12)
medutis mėgsta ilgalaikius santykius
nu bet tas tiesa