Įkraunama...
Įkraunama...

Liemenės - 3

QUOTE(ziogelis2 @ 2010 10 09, 20:46)
dekui uz patarimus 4u.gif
o sakykit, pazastukams nuimineti akis? del tu siulu storumo bijau megzt staciakampi, irgi, kad nestyrotu  blush2.gif siaip gavoju apykaklei sagutes ant petuko daryti, tai mastau, ar tiks isimtos rankoves g.gif

ir kas tas bangeliu rastas? g.gif gal turit pavyzduka ar galit apibudinti?

aš iš labai storų siūlų megzdama nedarau ant peties užsegimo nes toje vietoje susideda du luoksniai mezginio ir gaunasi storai, vizualiai atrodo neproporcingi petukai.
pažastukams būtinai nuimkit akis kelias gražiau manau atrodys kai pečiai nestyros "kampu".
o bangelių raštą o čia vienas iš bangelių raštų pvz
http://www.supermama...;#entry40613393
žiūrėkit sarafaniuką mergytei megzta išstorokų siūlų 100gr180-200metrų (nepamenu tikslai metražo)
Atsakyti
QUOTE(savitre @ 2010 10 09, 21:13)
aš iš labai storų siūlų megzdama nedarau ant peties užsegimo nes toje vietoje susideda du luoksniai mezginio ir gaunasi storai, vizualiai atrodo neproporcingi petukai.
pažastukams būtinai nuimkit akis kelias gražiau manau atrodys kai pečiai nestyros "kampu".
o bangelių raštą o čia vienas iš bangelių raštų pvz
http://www.supermama...;#entry40613393
žiūrėkit sarafaniuką mergytei megzta išstorokų siūlų 100gr180-200metrų (nepamenu tikslai metražo)

isties, labai aciu uz pastebejimua del kakliuko smile.gif bet tada kaip geriau dayrt apyklakle mazai mergytei? juk tie maziuliai taip nemegsta rengtis per galva biggrin.gif gal tiesiog kokia sagute priekyje ar ka panasaus.. pagalvosiu

o del bangeliu rasto - paziuresiu, kap atrodys smile.gif cia principas - vienoj vietoj sumezgamos akys, kitoj - pridedamos. esu nerusi, ne mezgusi, panasiu rastu ir storu siulu, tikrai gerai atrodo. tik va tad gerai but spalvikes pamainyt.
na, ziuresiu, aks man gausis, gal net pasirodysiu cia, jei neapsijuoksiu pries tokias auksarankes biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziogelis2: 09 spalio 2010 - 20:56
QUOTE(ziogelis2 @ 2010 10 09, 21:53)
isties, labai aciu uz pastebejimua del kakliuko smile.gif bet tada kaip geriau dayrt apyklakle mazai mergytei? juk tie maziuliai taip nemegsta rengtis per galva biggrin.gif gal tiesiog kokia sagute priekyje ar ka panasaus.. pagalvosiu

o del bangeliu rasto - paziuresiu, kap atrodys smile.gif cia principas - vienoj vietoj sumezgamos akys, kitoj - pridedamos. esu nerusi, ne mezgusi, panasiu rastu ir storu siulu, tikrai gerai atrodo. tik va tad gerai but spalvikes pamainyt.
na, ziuresiu, aks man gausis, gal net pasirodysiu cia, jei neapsijuoksiu pries tokias auksarankes biggrin.gif

mezgimas tuom ir geras kad bet kada galima išardyti, ne taip kaip siuvime nukirpai ir "ragai".
lauksim pasirodant ir tarpiniam kūrybos procese, ir galutiniam mirksiukas.gif sėkmės darbe
Atsakyti
QUOTE(nelita @ 2010 10 05, 10:19)
wub.gif oho koks grožis. gal galit paaiškinti kaip šis grožis mezgamas, labai norėčiau kžk panašaus savo mergytei  blush2.gif

kaip grazu ax.gif o gal schema galimetu?
Atsakyti
ka tik baigta, bedziustanti liemene kolegei 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos mezgejos... blush2.gif gal galit man pasakyt, kiek reiketu siulu liemenei-mazdaug 48-50dydzio, pusilgei(iki puses uzpakalio)... 100% vilna, raso, kad virbalai 3,5 turi but... Turiu 5vnt po 100gr.... blush2.gif kadangi as isvis nemezgu, tai supratimo neturiu....rastas turetu buti pats paprasciausias-net nezinau ar ten blogos ar geros akys skaitos... lygus... nes paskui ruosiuos dekoruot... rolleyes.gif
Atsakyti
Rigedora, tuėtų tiek tikrai užtekti. Aišku, priklauso nuo metražo dar daug kas, bet aš iš 500 g švarką nusimezgiau, liemenę iš 200 g, bet ir metrų ten daugiau buvo smile.gif
Atsakyti
nu va radau ir metrus doh.gif parasyta taip: 50gr-105metrai... ot veplaaaa.... tai cia tu siulu ti po 50gr.. blink.gif doh.gif verysad.gif tai jauciu tikrai nesigaus.... sad.gif dabar maximoj buvo vilnoniu ispardavimas rusisku berods, tai dasipirkau kitos spalvos-galvojau maisyt, bet jauciu anie biski plonesni.... sad.gif tai jauciu neina juos maisyt???
ot tundra... doh.gif neturejo boba vargo, nusipirko parseli, o as tai siulu kapseli lotuliukas.gif
Papildyta:
Ir dar-paasikinkit kas nors ka reiskia toks zymejimas: ant siulu nupiestas kvadratelis-tipo mezginys-viduj parasyta 10, o po juo 23??????? Cia 23cm 10 akiu deti? ar atvirksciai- 23akis 10cm plociui? ar tai visai ne tai??? lotuliukas.gif blink.gif o prajuokinsiu savo durnais klausimais jus is pat ryto lotuliukas.gif doh.gif blush2.gif
Atsakyti
labos,

Rodau savo mocherinukę liemenę smile.gif
user posted image
Atsakyti
Ten teoriškai būna pavyzdys aprašytas 10 cm * 10 cm dydžio ir kiek jis sudaro akių ir eilių. Bet aš kiekvieniem siūlam pasibandau pavyzduką, kad galėčiau apskaičiuot, kiek reikės akių mano pločiui (realiai, reikia jį išskalbt ir tada pamatuot- bus aišku, ar po skalbimo nesikeičia siūlas, ypač vilna). Tą patį siūlą pamezgus su skirtingais virbalais, bus skirtingas dydis. Ir dažnai žiūriu ne ką rekomenduoja, bet pačiai kokiais smagiausia virbalai mezgasi. Nors jei 50 g -105 metrų, turėtų i tikt 3,5 (arba 4, nes dar nuo siūlo putlumo priklauso).

Skirtingas siūlų storis gali matytis, bet nebūtinai maišyt. pasibandyk mėginuką ir žiūrėk, ar pačiai patinka, ar kliūna tas skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(chimera @ 2010 10 11, 10:27)
labos,

Rodau savo mocherinukę liemenę  smile.gif

Wow, kaip subtiliai grazu... wub.gif O spalvyte... wub.gif Super thumbup.gif
Atsakyti
chimera Labai šauni liemenė wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti