Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies ydos, diagnozuotos mūsų vaikams - 6dalis

QUOTE(irutukas @ 2010 02 18, 10:33)
aciu visom uz palaikyma, musu atvejis labai sudetingas diagnoze baisi....
Giliai sirdi tikiuosi stebuklo,kad supusiu gyva ir sveika savo kudikeli...

vat ir saunuole kad dar tiki 4u.gif 4u.gif neprarask vilties 4u.gif diagnoze baisi,bet siais laikais medicina stebuklus daro,i prieki pazengusi.o su tokia diagnoze dar ir kaip vaikuciai gyvena,ne nepasakytum kad jie ligoniukai biggrin.gif
Papildyta:
mano pupa taip pat operuota,na jai nebuvo tokia sudetinga diagnoze,bet jug yra posakis teisingas kad mama visada labiau serga nei jos mazylis,vat tuo metu ir man buvo taip baisu,klaiku,nezinojau nei kuom tiketi,nei ko tiketi,pykau ant viso pasaulio,vis galvojau kodel tai man,kodel taip o ne kitaip,panikavau labai,nes man atrode kad mano dukryte serga uz visus labiausiai,ir niekas ne nesugebejo paguosti ir nuraminti,kol pati visko nesuvokiau,o tam reikejo laiko ir sviesiu minciu.man padejo mazosios sirdeles puslapiukas,ten mamos draugem tapo,bet as ta puslapiuka tik po operacijos kai grizome radau.ir su mamytem pradejus bendrauti,nurimau,prasviesejo mintys,supratau kad mano pupai dar ne taip jau baisu,ir nereikia cia varyti dievo i medi.dekinga as savo likimo draugem,sirdies draugem,tai mazajai sirdelei kad ji dar vis yra,ten mes bendraujam,patariam viena kitai,guodziames ir liudim kartu
Atsakyti
irutukas

Labai atsiprasau,kad taip netaktiskai parasiau. Suprantu kaip tau dabar sunku.Svarbiausia neprarask tikejimo ir vilties,net tuomet kai tau jos niekas neduos.Bet tu turi tiketi ,kad viskas bus gerai,ir ne kitaip.O vaikuciu kurie turi sia sudetinga yda yra.Viena toki grazuti pazystu.Tai Jonukas is klaipedos.Man paciai jis ir jo mama suteike daug stiprybes. Irutukas dar karta atsiprasau ir nuosirdziai linkiu tau bei mazyliui kuo geriausios kloties soske.gif
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
prisijungiu ir as prie jusu burio, sausio men susilaukeme labai ilgai laukto sunelio, ir is karto jam buvo nustatyta sirdutes yda. Kek supratau yra dviburis aortos voztuvas, nezymi stenoze ir zenklus aortos issipletimas. Gal kas galetu man aiskiau paaiskinti kuo tai gresia mano berniukui ir ar yra kas su tuo susidure.. Tiesiog einu is proto del to verysad.gif
Atsakyti
Zvejuke,pas mano sunu dviburis voztuvas ir voztuvo stenoze.Bet pas mus buvo zymi stenoze, tai 2 men operavo verysad.gif , jei jusu stenoze neryski, tai ir operuot nereikes, na nebent ta stenoze ryskes, bet tikekimes geriausio, kad taip nebus smile.gif
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif
Rasau is ligonines,musu operacija nukele pirmadieniui,tai kad tiktai gulim ir ruosiames. Nuotaika nebloga,labai optimistiskai nuteikia personalas. smile.gif Gavom vienute,tai salygos tikrai geros. Jau noretusi,kad viskas greitai pasibaigtu,po operacijos moraliskai bus lengviau gulet.
Atsakyti
QUOTE(irutukas @ 2010 02 17, 20:02)
Sveikos mamytes,
Siandien ir as suzinojau, kad mano pilvinukui esu 37 sav. nescia, nustate kairiosios sirdies hipoplazijos sindroma.

Baigiu isprotet,kada jums nustate idas? kiek operaciju dare? Ar operavo jusu  tik gimusius mazucius?
Nepykit,kad klausimu, daug, sirdis paciai plysta...

Vis gi, tiketi stebuklu - tikrai nepakens... smile.gif . Nors ir banalu, bet pasistenk nusiraminti, ir Tau, ir mazyliui bus tik i nauda. Ruoskis susitikimui su savo kudikeliu, koks jis be ateitu i si pasauli. Visos mes, tikejomes susilaukti sveiku kudikeliu ir nerupestingai dziaugtis motiniska laime, bet... Ismokstame gyvenime su daug kuo susitaikyti, ypatingai moterys.
Man asmeniskai teko isgirsti diagnoze antra diena po gimdymo, ruosesi Extra tvarka vesti i Santariskes, bet atlikus kardioechoskopija ir patikslinus yda (plauciu arterijos voztuvo stenoze) leido ten vaziuoti planiskai. Aciu Dievui, kad gimdziau KMUK (pati esu is mazesnio miesto), viska labai greitai diagnozavo. Jeigu buciau gimdziusi savo mieste, tikrai butu teke pereiti sunku kelia, kol butu nustate. O laikas, kartais, sirdukams labai reiksmingas. Kad ir kaip kartais sunku buna, bet vistiek bandai izvelgti kazka gero, zodziu nenukabinti nosies...
Tad manau, nebereikalo atsitiko taip, kad suzinojai ITARIAMA diagnoze. Manau, tai zenklas, kad pasirupintum saugiu kudikelio atejimu i si pasauli. Medikai jau turetu patarti, kur saugiausia, bus gimdyti, ar Vilniuje, ar Kaune.
SM forume irgi buvo viena mamyte, kuriai buvo tokia situacija, kai suzinojo diagnoze pries gimdyma, jos nikas lyg Iri. Pabandyk susisiekti, manau atsakys detaliau i rupimus klausimus.
Kas del operaciju, profesionaliau atsakytu kardiochirurgas gyd. Tarutis, cia: http://www.mazojisir...-...6&start=120
Daugiau mamyciu auginanciu su tokiu sindromu bendrauja, cia:http://www.mazojisirdele.lt/lt/forumas/11-Prie%C5%A1-ir-po-Fonteno/986-T%C4%99siame-tema-apie-Fonten%C4%85.html?limit=6&start=96

Stiprybes ir nesustok tiketi stebuklais 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KIKE: 19 vasario 2010 - 16:24
QUOTE(Totosha1980 @ 2010 02 19, 16:05)
Sveikos! 4u.gif
Rasau is ligonines,musu operacija nukele pirmadieniui,tai kad tiktai gulim ir ruosiames. Nuotaika nebloga,labai optimistiskai nuteikia personalas. smile.gif Gavom vienute,tai salygos tikrai geros. Jau noretusi,kad viskas greitai pasibaigtu,po operacijos moraliskai bus lengviau gulet.

Sveiki,
na saunu kad nuotaika gera thumbup.gif . Taip ir turi but, tada ir visa kita praeis gerai mirksiukas.gif . O pirmadieni laikisiu iz jus kumstukus su suneliu wub.gif . Laikikites 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(aura x @ 2010 02 19, 00:13)
Zvejuke,pas mano sunu dviburis voztuvas ir voztuvo stenoze.Bet pas mus buvo zymi stenoze, tai 2 men operavo verysad.gif , jei jusu stenoze neryski, tai ir operuot nereikes,  na nebent ta stenoze ryskes, bet tikekimes geriausio, kad taip nebus smile.gif

Aura x, ir kaip jums pasiseke operacija? Kaip laikotes dabar? Kada tas buvo? Ar sunelis pasveiko?
Parasykite placiau, jei nesunku, man tai labai svarbu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvejuke @ 2010 02 19, 20:23)
Aura x, ir kaip jums pasiseke operacija? Kaip laikotes dabar? Kada tas buvo? Ar sunelis pasveiko?
Parasykite placiau, jei nesunku, man tai labai svarbu 4u.gif

Mus operavo mazdaug pries 5 metus.Kadangi suneli operavo labai mazyti ir dar pries operacija aplink sirdele buvo daug vandens ,tai mums ydos visiskai neistaise, susiaurejimas liko , tik aisku mazesnis ir mums gali prireikti dar operacijos verysad.gif Bet sunus gerai auga, protingas berniukas, tik greiciau pavargsta, aisku as ji labai saugau, kad nepavargtu, kad nesirgtu.Kai mus operavo, tai operavo dar 2 vaikus su tokiom ydom, jiems operacija gerai pavyko ir gyd prognozavo, kad greiciausiai operaciju daugiau neprireiks smile.gif
Jei stenoze neryski, tai operacijos gali neprireikti daug daug metu smile.gif . Mazojoje sirdeleje, kur kalbama apie Rosso operacija, gali pabendrauti su zmonemis, kuriuos operavo jau suaugusius, anksciau operacijos neprireike smile.gif
O kaip jums sekas?Didziausios jums sekmes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aura x: 19 vasario 2010 - 23:30
Sveikos!!! 4u.gif
Na pas mus jau buvo Lebetkevicius,pasnekejom apie operacija. Operuos pirmadieni,apie 8 maze is musu paims. Neisivaizduoju,kaip rytoj ir poryt jausiuos,jau anytos raminanciu paprasiau,vis geriau nei bliaut pries maze,jai stipri mama reikalinga. Uzsimine,kad gali ilgiau reanimacijoje pabut.
Atsakyti
QUOTE(Totosha1980 @ 2010 02 20, 10:11)
Sveikos!!! 4u.gif
Na pas mus jau buvo Lebetkevicius,pasnekejom apie operacija. Operuos pirmadieni,apie 8 maze is musu paims. Neisivaizduoju,kaip rytoj ir poryt jausiuos,jau anytos raminanciu paprasiau,vis geriau nei bliaut pries maze,jai stipri mama reikalinga. Uzsimine,kad gali ilgiau reanimacijoje pabut.

nu laikykis tik 4u.gif ryt dar gerai jausiesi mirksiukas.gif , sunkiausia bus, kai reiks su mažute atsisveikint verysad.gif va tada tai raminančių ne vienos tabletės prireiks verysad.gif
Būk stipri mirksiukas.gif išoperuos tavo mažutę ir viskas susitvarkys 4u.gif mirksiukas.gif

nepaklausei kodėl ilgiau laikys reanimacijoje? g.gif

mano vaiką po operacijos sakė, kad laikys 3 paras, bet pralaikė tik nepilnas dvi paras smile.gif t.y. trečiadienį operavo, o penktadienį ryte jau man grąžino.

Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2010 02 20, 10:43)
nu laikykis tik 4u.gif  ryt dar gerai jausiesi  mirksiukas.gif , sunkiausia bus, kai reiks su mažute atsisveikint  verysad.gif  va tada tai raminančių ne vienos tabletės prireiks  verysad.gif
Būk stipri mirksiukas.gif  išoperuos tavo mažutę ir viskas susitvarkys  4u.gif  mirksiukas.gif

nepaklausei kodėl ilgiau laikys reanimacijoje?  g.gif 
mano vaiką po operacijos sakė, kad laikys 3 paras, bet pralaikė tik nepilnas dvi paras  smile.gif t.y. trečiadienį operavo, o penktadienį ryte jau man grąžino.

Na pasake del plauciu hipertenzijos,ji kolkas labai neryski,bet Lebetkevicius pasake,kad reikia apsidraust po operacijos. Jis pasake kad ziures,kaip viskas vyks,bet 2 paras noretu palaikyt Darja reanimacijoje. Labai pasitikiu siuo gydytoju,juk jis ir mano viresnele operavo. Dar sake del pjuvio,kad pasistengs kuo mazesni padaryt.
Aciu uz palaikyma,man labai si tema ir vaikusirdele.lt padeda siuo momentu,paskaitau apie vaikucius kurie jau viska perejo ar vis dar kovoja ir tikiu kad viskas gerai bus. Aisku sirdi skauda kad tokiai maziukei tiek iskentet reiks,bet tikiu kad pavasari su naujom nuotaikom sutiksim. ax.gif
Atsakyti