Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies ydos, diagnozuotos mūsų vaikams - 6dalis

Sveikos,

Jungiuosi pas jus i foruma. Esu ir mazojoj sirdelej prisiregistravus, bet cia ziuriu ir placiau pakalbat. Mano suneliui 1 m. nustatytas PPD 12 mm ir dalinis anomalis plauciu venu drenazas. Kiek supratau Rigedorai, Rence -4 , Regyte turi tokias pacias bedas. Parasykit mamos kaip ta operacija, ka turi atlikti. Ar imanoma viska vienos operacijos metu pasalinti, ar reikia papildomu. Mums zinia taip pat kaip is giedro dangaus. Du kardiologai nepastebejo dalinio anomalinio PVD. Ka reiskia ta diagnoze, cia labai rimta? Musu sirdele pasipletus, operacija irgi sake reikalinga kuo greiciau, bet, kadangi planine, tai laukiam. Lankomes pas Katlioriene, maloni gydytoja. Bet cia ziuriu visos apie Sudikiene rasot. Gal ji savo vaikucius gydomus greiciau prastumia? Ir dar parasykit ar pries operacija chirurgai dar karta ziuri vaikuti? ar operuoja nebeziuredami per echoskopa....as kaip kokia kvaile, tikiuosi, kad gal suklydo.....nes viena kardiologe sake, kad issipletus sirdele, del to kad sauke, o kai nurimo viska permatavo ir buvo gerai. Santariskese, pasake kad issipletus ir nedelsti su operacija....
Atsakyti
chikii,pries operacija tikrai dar apziures,istirs ir visus tirimus atliks kas reikalinga,jie daro savo tyrimus,nebijok,taip aklai nepuls daryti operacijos.stiprybes jums 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Chikii @ 2010 06 14, 10:45)
Sveikos,

Jungiuosi pas jus i foruma. Esu ir mazojoj sirdelej prisiregistravus, bet cia ziuriu ir placiau pakalbat. Mano suneliui 1 m. nustatytas PPD 12 mm ir dalinis anomalis plauciu venu drenazas. Kiek supratau Rigedorai, Rence -4 , Regyte turi tokias pacias bedas. Parasykit mamos kaip ta operacija, ka turi atlikti. Ar imanoma viska vienos operacijos metu pasalinti, ar reikia papildomu. Mums zinia taip pat kaip is giedro dangaus. Du kardiologai nepastebejo dalinio anomalinio PVD. Ka reiskia ta diagnoze, cia labai rimta? Musu sirdele pasipletus, operacija irgi sake reikalinga kuo greiciau, bet, kadangi planine, tai laukiam. Lankomes pas Katlioriene, maloni gydytoja. Bet cia ziuriu visos apie Sudikiene rasot. Gal ji savo vaikucius gydomus greiciau prastumia? Ir dar parasykit ar pries operacija chirurgai dar karta ziuri vaikuti? ar operuoja nebeziuredami per echoskopa....as kaip kokia kvaile, tikiuosi, kad gal suklydo.....nes viena kardiologe sake, kad issipletus sirdele, del to kad sauke, o kai nurimo viska permatavo ir buvo gerai. Santariskese, pasake kad issipletus ir nedelsti su operacija....

neskaičiau ankstesnių istorijų, bet atsakysiu tau tai ką žinau ir patyriau. Mano vaikutį operavo, kai jam buvo beveik du metukai, jam buvo PPD, daugiau jokių bėdelių. Operavomės Santariškėse , visą laiką prižiūrėjo gyd. Sudikienė. Daro echoskopą, kardiogramą, ir ne po kartą, taip pat kraujo tyrimą. Dėl tos problemos mums taip pat buvo pasiplėtus širdelė, ir plautis net padidėjęs. Pati Sudikienė neoperuoja, mus operavo gyd.Lebetkevičius. Yra dar du kiti gyd., apie kuriuos girdėjau tik gerus atsiliepimus. Bent jau aš apie visą priežiūrą ir visa kita galiu tik labai geru žodžiu paminėti, džiaugiuosi, kad dar yra tų tikrųjų GYDYTOJŲ 4u.gif
O kas liečia dėl nedelsimo, tai turi daktarai nuspręst, jei bus skubu - tai ir operuos skubiai, jei dar galima laukti, tai tada jau kaip išeina. Mums buvo papraščiau, nes liepė apsispręst kada norim , tai apsisprendėm kuo greičiau, nu maža kas, o ir gyventi žinant, kad toks dalykas yra, ir laukti kažko, juk problema nedings, reiks ją pašalinti. Sveikatos jums ir sėkmės, viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz paaiskinimus. Beje, ar grupe duoda visiems vaikams po operaciju? Kuriam laikui? Metams ar ilgiau? ar pastoviai stebi kaip sveikata?
Atsakyti
QUOTE(Chikii @ 2010 06 14, 18:10)
Aciu uz paaiskinimus. Beje, ar grupe duoda visiems vaikams po operaciju?  Kuriam laikui? Metams ar ilgiau? ar pastoviai stebi kaip sveikata?
Dažniausiai duoda metams vidutinę negalią. Vėliau pratęsia, arba ne - priklausio kaip jaučiasi vaikutis.

O proieš operaciją žiūri tikrai ne po kartą, būna konsiliumas (daug gydytojų susirenka ir nusprendžia ar jau operuoti reikia).
Atsakyti
QUOTE(Chikii @ 2010 06 14, 18:10)
...po operaciju... ar pastoviai stebi kaip sveikata?

Mums pirmas patikrinimas buvo po operacijos praėjus 2sav., paskui dar po 1mėn., dabar važiuosime po pusės metų. (Tikriausiai ir nuo sudėtingumo priklauso.) Jei kas pasidarys neramu, sakė greičiau pasiprašyti. Dar gi savo mieste galima lankytis pas kardiologus.
Atsakyti
Sveikos, mano pries 5 dienas gimusiai mažei iš kart po gimimo nustatė ūžesį širdelėj, tikėjomės, kad nieko tokio. Po 3 dienų padrė echoskopiją - rado 2 skylutes skilvelių pertvaroje : 2mm ir 4 mm ir dar nepilnai užsidariusią ovalinę angą. Sakė pasirodyt po 1,5 mėnesio.
Ašaros kasdien verysad.gif
Čia veiksmas KMUK.
Net nežinau ką daryt toliau , pas savo pediatrą prašyt siuntimo į Santariškes ir kai vaikeliui sukaks mėnuo nuvykt ? O kaip ten su registracija ? Prieš kiek laiko registruotis reiktų ar geriau iš karto į mobilų gyd. skambinti ir tartis dėl laiko ?
Labai neramu.. gal kas galit patart..
Atsakyti
QUOTE(impidimpi @ 2010 06 16, 12:45)
Sveikos, mano pries 5 dienas gimusiai mažei iš kart po gimimo nustatė ūžesį širdelėj, tikėjomės, kad nieko tokio. Po 3 dienų padrė echoskopiją - rado 2 skylutes skilvelių pertvaroje  : 2mm ir 4 mm ir dar nepilnai užsidariusią ovalinę angą. Sakė pasirodyt po 1,5 mėnesio.
Ašaros kasdien  verysad.gif
Čia veiksmas KMUK.
Net nežinau ką daryt toliau , pas savo pediatrą prašyt siuntimo į Santariškes ir kai vaikeliui sukaks mėnuo nuvykt ? O kaip ten su registracija ? Prieš kiek laiko registruotis reiktų ar geriau iš karto į mobilų gyd. skambinti ir tartis dėl laiko ?

Musu situacija panasi buvo, tik pastebejo ydele 8 men. ..... Gavom siuntima pas kardiologe, sako po 2 men pasirodyt, bet tiek streso, kad susirdom Vilniuje kardiologe gera ir nuvarem privaciai, bet mus nuramino, po 2 men nuejom pas savo miesto kardiologe, dave siuntima i Santariskes. Vat tada patekom ir is nuraminimo.....gavos, kad reikia operacijos. As patarciau prasytis siuntimo tiesiai i Santariskes arba i kardiolita, juk dirba tie patys medikai. Pediatras berods tiesiai i ydu centra negali siust, mat kardiologas siuntima raso. Reikia plauciu rengeno foto, kardiogramu. Mano patarimas, tartis privaciai su ydu centro specelistais, laukimas nieko neduoda, tik nervus gadina..... ten bus viskas aiskiau ir aiskiau ko tiketis. Ydu centre maziukus iki metu greit priima. tel. 852365117 registruoja nuo 7-10 val. Jei pediatras suformuos visus dokus, gal ir pateksit taip. pasiskambink i registratura ir paklausk ar tinka. As kai skambinau, sake kad nelabai......nes pati buvau susiveikusi siuntima. Dabar buciau arsesne, labiau kovociau del teises i geriausiu spec. konsultacija
Atsakyti
QUOTE(impidimpi @ 2010 06 16, 10:45)
...rado 2 skylutes skilvelių pertvaroje  : 2mm ir 4 mm ir dar nepilnai užsidariusią ovalinę angą. Sakė pasirodyt po 1,5 mėnesio.
Ašaros kasdien  verysad.gif

Stiprybės jums, suprantu pati, kaip norisi džiaugtis ką tik gimusiu vaikeliu, o iškart nelinksmi rūpestėliai. verysad.gif Bet neliūdėkite dar taip, manau, kad gydytojai jums dar suteiks vilčių, kad skylutės, augant vaikui, dar pačios užsitrauks, nedidelės jūsų yra, nors dvi... g.gif O ir, jei taip galima būtų palyginti, tai tokios nėra sunkiausios ydos, ...nors čia tegu gydytojai faktiškai šneka, aš tik bandau paguosti. wink.gif

QUOTE(impidimpi @ 2010 06 16, 10:45)

O registruotis, tai mes registruojames iškart skambinant gydytojui į mobilų, paskui tik iš poliklinikos kortelę išsikeliame. Bet, kaip pirmam kartui, ir šiaip į metus kartą, būtina turėti vietos kardiologo ar šeimos gydytojo siuntimą.
Dėl laiko, tai kaip papuola, būna, kad ir mėnesį tenka išlaukti. Jums pirma apžiūra, nežinomybė, neramu.., paprašysite ir greičiau priims. Skambinkitės dabar. Sėkmės!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rolva: 16 birželio 2010 - 11:21
impidimpi, suprantu, mamai bet kokia vaiko liga atrado labai, labai baisi verysad.gif na nėra ta jūsų ydelė tokia jau ir baisi mirksiukas.gif
reikia tikėtis, kad užsitrauks savaime tos skylutės mirksiukas.gif

Aš rekomenduočiau važiuoti į Santariškes, ir negaišti nei laiko nei pinigų važinėjantis po privačias įstaigas.
Siuntimą į Santariškes gali išrašyti bet kas 4u.gif prašykit savo vaiko gydytojos, tikrai parašys mirksiukas.gif

Geriausi gyd. kardiologai Santariškese yra R. Sudikienė, K. Lankutis 4u.gif

Paskambini vienam iš jų į mobilų ir užsiregistruoji, pasakysi, kad pirmą kartą.
jei reikia kontaktų kreipkis per AŽ.
Atsakyti
Chikii, o kas konkrečiai buvo, kad vistik pastebėjot ? Kaip vaikutis augo, daug sirgdavo ?
Atsakyti
QUOTE(impidimpi @ 2010 06 17, 15:05)
Chikii, o kas konkrečiai buvo, kad vistik pastebėjot ? Kaip vaikutis augo, daug sirgdavo ?

Nieko tokio nebuvo, svoris buvo mazesnis, ligu mes netureje visai. Slogyte tik kokiu 7 men. O dabar dar keleta kartu buvo slogyte, o siaip nieko rimto. Gydytoja paise man, kad pieno neturiu, o as sakau turiu ir vaiko nemarinu badu. Tai tas prastas svorio augimas ir parode, kad kazkas ne taip. Gydytoja paliko tipo genams, kad mes su vyru nestambus, tai gal ir vaikas kudas. Tada kazkaip uzkliuvo straipsnis "Tavo vaikas" kodel svoris prastai auga, rase, kad gali but yda. Sakau gydytojai, kad skaiciau ir ar tikrai su sirdele viskas ok. Paklause, sako kazkas girdis, nueikit pas kardiologa......vat tada ir rado. Aisku pastebejo tik PPD, o kad dar ir dalinis anomalinis plauciu venu drenazas - ne. Man iki siol nekliuna vaiko raida, vaiksto ir labai anksti pradejo ropot, nenustygstantis vietoje, manau kaip normalus vaikas, tik smulkesnis. Man iki siol pikta, kad is gimdymo namu isleido ir niekas nieko nepastebejo, ka veike pediatras visus 8 men., kol nepaprasiau idemiau paklausyt.....as manau, kad daugelis mediku dirba aplaidziai..... tad tikrai patariu nedelst ir vaziuot i Vilniu. Geriau is kart zinot ko tiketis. Kiek supratau is mamu pasisakymu, vaikuciai gyvena, tai ne pasaulio pabaiga. Gydytojai padaro ne po viena operacija ir sutvarko visas bedas, vaikai auga, sportuoja, zaidzia. Tad kaip katik praejusi ta pati kosmara kaip ir jus dabar, galiu pasakyt, stenkis apsiprast su mintim, augs jusu vaikelis, tik neuzleiskit neprofesionaliems medikams priziureti. Mums pasake, kad operacijos jokios cia negresia, o po santariskiu, kaip griaustinis is giedro dangaus......bet gerai, kad laiku pastebejo, kad sirdele issipletus, o jei toliau sedet ir galvot, kad viskas ok.....viena diena nubundi, o vaiko neber.....dabar ir mes ir jus turim sansu kazka pakeist. As save raminu tuo, kad yda - ne vezys, ne kazkokios ligos,kur reikia donoru.....vat ten tai baisu......musu vaikucius dar gali medikai "suremontuoti". Mane labiausiai dabar kankina operacijos laukimas. Kiekviena nakti sapnuoju kosmarus, ligonines, kad vaikas serga, kad paima is manes....
Atsakyti