Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies ydos, diagnozuotos mūsų vaikams - 6dalis

QUOTE(Egle75 @ 2010 03 25, 10:26)
musu gradientas sokineja, kartais buna 70, kartais 90, paskutini karta buvo 65, pats mazausias nuo gimimo, geriam vaistus jau metus, Lankutis liepia auginti ir kazkodel neskuba operuoti, bet pasitikiu juo , tikiu, kad jis zino, ka daro.

Labas Egle75,
nenoriu gasdinti ir nenoriu sakyti, kad nepasitikiu gyd. Lankuciu, bet musu atveju jis irgi "augino" kiek galima ilgiau, o kaip pagulde opracijai, mus "pereme" kita gydytoja, ir nusistebejo, kodel taip ilgai delsem, buvo galima operuoti anksciau.
Galbut jusus kitoks atvejis, ir jeigu gradientas sumazejes , tai gal taip ir reikia. O siaip tai butu gerai kaip nors "netycia" pas kita gydytoja papulti, idomu ka sakytu smile.gif
Atsakyti
šilkinė, labai gerai patarei 4u.gif

aš irgi nesakau, kad nepasitikiu gydytoju, bet tiesiog jau yra ir daugiau buvę tokių atveju, kai jis "auginasi" , o vėliau paaiškėja, kad galima buvo ankščiau operuoti ...

vienas iš pavyzdžių yra vienos forumietės Limour pavyzdys verysad.gif Gydytojas delsė, delsė, o pasirodo negalima buvo delsti, reikėjo kuo skubiau operuoti verysad.gif dabar jau tos mergaitės nebėra verysad.gif
aišku, niekada negali žinoti, kas būtu, jeigu viskas būtu buvę kitaip...

Aš tavo Eglė vietoje irgi pasikonsultuočiau su kitu gydytoju mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2010 03 25, 13:47)
šilkinė, labai gerai patarei  4u.gif

aš irgi nesakau, kad nepasitikiu gydytoju, bet tiesiog jau yra ir daugiau buvę tokių atveju, kai jis "auginasi" , o vėliau paaiškėja, kad galima buvo ankščiau operuoti ...

vienas iš pavyzdžių yra vienos forumietės Limour pavyzdys  verysad.gif Gydytojas delsė, delsė, o pasirodo negalima buvo delsti, reikėjo kuo skubiau operuoti  verysad.gif  dabar jau tos mergaitės nebėra  verysad.gif
aišku, niekada negali žinoti, kas būtu, jeigu viskas būtu buvę kitaip...

Aš tavo Eglė vietoje irgi pasikonsultuočiau su kitu gydytoju  mirksiukas.gif

O kaip pas ta kita gydytoja pakliuti? Lankutis sake, kad 100 sekmes nera, cia ne del mirties, bet del sekmes, todel geriau paauginti, as pati nieko nesuprantu gi, tai lieka pasitiketi. Juolab, kad dabar kaip ir geriau.
Atsakyti
QUOTE(Egle75 @ 2010 03 25, 12:55)
O kaip pas ta kita gydytoja pakliuti? Lankutis sake, kad 100 sekmes nera, cia ne del mirties, bet del sekmes, todel geriau paauginti, as pati nieko nesuprantu gi, tai lieka pasitiketi. Juolab, kad dabar kaip ir geriau.

paskambink kitai gydytojai ir užsiregistruok vizitui 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Egle75 @ 2010 03 25, 13:55)

O kas kiek laiko tikrinates? Ir kokio amziaus vaikas? ir is kokio jus miesto? biggrin.gif labai jau idomu man viskas biggrin.gif
As kiek pastebejau, tai labai daug priklauso nuo gyd.gydytojo, t.y. kaip jis sugeba "prastumti" operacijai ( na gal cia grubiai issireiskiau), bet esme tame, jog laukianciu operacijos daug, ir opruoja skubos tvarka, t.y.kam labiausiai reikia, tai as isitikinau, kad kaip gydytojas kovoja del vaiko, kaip jis irodineja, kad reikalinga operacija , taip greiciau ir operuoja. Tiesiog man gulint skyriuje susidare toks ispudis, kad kiekvienas gydytojas uz savo pacienta turi kovoti " nagais ir ragais".
Papildyta:
QUOTE(Emerencija @ 2010 03 25, 14:45)
paskambink kitai gydytojai ir užsiregistruok vizitui  4u.gif

Bet kaip paskambinti tam kitam gydytojui, as tai neisivaizduoju, juk jie kolegos, nejau taip ir pasakyti, kad nepasitikiu tuo ir tuo gydytoju blush2.gif Nebent i kardiolita registruotis, as nzn ka patarti, nes nzn kaip pati elgciausi tokioj situacijoj. Nors as tai gal i Kardiolita bandyciau smile.gif
Atsakyti
Gyvenau sau ramiai, dabar jau susinervinau, mano vaikui 2 metai bus poryt, nepastebiu kad jam butu kas labai blogai, tik kai nueinam konsultacijai, pajuntu, kad jis ligoniukas smile.gif
Is tikro, kai gime gradientas buvo 70, paskui pakilo iki 90, metus geriam vaistus, dabar gradientas 65, hipertrofija sumazejusi.

Nezinau, nematau pagrindo nepasitiketi gydytoju, bet pritariu, kad gal reikia i kokia kardiolita kreiptis del idomumo, nes nelabai isivaizduoju, kaip galiu kreiptis i kolega tose paciose santariskese ir pasieti nepasitikejima.

Aisku cia gal yra daugiau mamu su patirtim, kol mums viskas gerai, tai ir pasitikiu.
Bet labai aciu visoms mamoms uz pasidalinima patirtimi, tikrai labai vertinu
Atsakyti

Na mes jau namučiuose. Šiek tiek neramu, nes ligoninėj tai gi tik kas tuoj pas sesutę ar gydytoją. Na bet tikiuosi viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(šilkinė @ 2010 03 25, 14:00)
Bet kaip paskambinti tam kitam gydytojui, as tai neisivaizduoju, juk jie kolegos, nejau taip ir pasakyti, kad nepasitikiu tuo ir tuo gydytoju blush2.gif  Nebent i kardiolita registruotis, as nzn ka patarti, nes nzn kaip pati elgciausi tokioj situacijoj. Nors as tai gal i Kardiolita bandyciau smile.gif

matyt, aš paprastesnė esu nestresuoju dėl to smile.gif aš va taip va paprastai imčiau ir paskambinčiau, sakyčiau noriu pas jus ir viskas smile.gif

mes, kai gulėjome skyriuje, mus globojo gyd. Liekienė, ji net mums vizitą buvo paskyrusi, bet vėliau paskambinau kitam gydytojui ir pasakiau, kad noriu pas jį vaiką gydyt. Liekienė mūsų net neprisiminė laugh.gif praeidami koridoriuje pasisveikinom ir tiek....
Atsakyti
Egle75, mano sunui aortos voztuvo stenoze, tai gradientas anksciau[pries 4 metus]buvo apie 100 .Sudikiene jau norejo operuoti, o Lankutis siule neskubeti. Nesioperavome.Veliau gradientas sumazejo. Lankutis sake jog tai del to, kad voztuvas paaugo ir stenoze sumazejo. Dabar vis stebi ar sirdis nedideja, klausia kaip jauciasi, ar nemelynuoja, ar nebuvo apalpes.Jei sirdis dides, tai jau operuos....Siaip vaikas jauciasi neblogai, tik greit pavargsta.
Atsakyti
QUOTE(aura x @ 2010 03 26, 01:09)
Egle75, mano sunui aortos voztuvo stenoze, tai gradientas anksciau[pries 4 metus]buvo  apie 100 .Sudikiene jau norejo operuoti, o Lankutis siule neskubeti.  Nesioperavome.Veliau gradientas sumazejo. Lankutis sake jog tai del to, kad voztuvas paaugo ir stenoze sumazejo. Dabar  vis stebi ar sirdis nedideja, klausia kaip jauciasi, ar nemelynuoja, ar nebuvo apalpes.Jei sirdis dides, tai jau operuos....Siaip vaikas jauciasi neblogai, tik greit pavargsta.

Musu visai ta pati diangnoze. Kokiam mieste gyvenat? Kiek jusu vaikui metu?
Kaip sakiau mes ryt svesim atnra gimtadieni, jauciasi jis gana gerai, negaliu sakyti, kad pavargsta, gana aktyvus, as tik pati neleidziu jam daug lakstyti. Stebi mus kas 2-3 men, paskutiniu metu rezultatai pagerejo, o klausineja irgi to paties, kaip ir jus.
O kaip Jums aura x atrodo, ar geriau, jei butu operave, ar gerai, kad augina?
Atsakyti
QUOTE(Egle75 @ 2010 03 26, 08:36)
Musu visai ta pati diangnoze. Kokiam mieste gyvenat? Kiek jusu vaikui metu?
Kaip sakiau mes ryt svesim atnra gimtadieni, jauciasi jis gana gerai, negaliu sakyti, kad pavargsta, gana aktyvus, as tik pati neleidziu jam daug lakstyti. Stebi mus kas 2-3 men, paskutiniu metu rezultatai pagerejo, o klausineja irgi to paties, kaip ir jus. 
O kaip Jums aura x atrodo, ar geriau, jei butu operave, ar gerai, kad augina?

mano sunui 5metai, gyvename Kaune. Mes jau turejom operacija kai mums buvo 2 men. Ji,deje, nevisai pavyko verysad.gif stenoze, nors ir mazesne, bet isliko. O mazdaug po metu buvo ryskus pablogejimas.Po to, kaip minejau, pagerejo.Bet Lankutis sako, kad operacijos neisvengsim.Tai gyvenam kaip ant adatu jau 4 metai.Jei dabar darys operacija, tai des ,greiciausiai ,biologini konduita, kuri su laiku irgi reiktu keisti, todel kuo veliau bus antra operacija,tuo geriau, todel ir laukiam . Kad pries 4 metus neoperavom tai tikrai dziaugiuos, musu atveju ta laukimo rizika pasitvyrtino,nors neaisku kaip bus toliau...Bet pasikonsultuoti su kita gyd gal ir verta g.gif
SU GIMTADIENIU JUS!DAUG DAUG SVEIKATOS! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aura x @ 2010 03 26, 09:55)
mano sunui 5metai, gyvename Kaune. Mes jau turejom operacija kai mums buvo 2 men. Ji,deje, nevisai pavyko  verysad.gif  stenoze, nors ir mazesne, bet isliko. O mazdaug po metu buvo ryskus pablogejimas.Po to, kaip minejau, pagerejo.Bet Lankutis sako, kad operacijos neisvengsim.Tai gyvenam kaip ant adatu jau 4 metai.Jei dabar darys operacija, tai des ,greiciausiai ,biologini konduita, kuri su laiku irgi reiktu keisti, todel kuo veliau bus antra operacija,tuo geriau, todel ir laukiam . Kad pries 4 metus neoperavom tai tikrai dziaugiuos, musu atveju ta laukimo rizika pasitvyrtino,nors neaisku kaip bus toliau...Bet pasikonsultuoti su kita gyd gal ir verta g.gif
SU GIMTADIENIU JUS!DAUG DAUG SVEIKATOS! smile.gif

Musu dar neoperavo visai, kazkaip vakar buvau susinervinusi, bet siandien nurimau, pasitikiu, zinau zmoniu, kurie eina pas Lankuti, nors galetu rinktis geriausius gydytojus, bet pasitiki musiskiais, tai nenoriu blaskytis.
Zinau, kad operacijos neisvengsim, bet bandau su tuo susitaikyti, kai kas neaisku skambinu Lankuciui, be to musu pediatres antra specialybe kardiologija, tai turiu ir kita gydytoja salia smile.gif
O vaikas jauciasi gerai, todel stengiuosi nestresuoti smile.gif Zinau kad laukia dvi operacijos, viena iki mokyklos, kita kai uzaugs, reiks protezuoti, gyvenu laukimu ir tiek.
O beje ar buvo jums kada kokiu priepuoliu ir kaip jie atrodo. Mums nieko dar nebuvo, nei alpo, nei melynavo, nezinociau net ka daryti, jei alptu
Atsakyti