Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies ydos, diagnozuotos mūsų vaikams - 6dalis

QUOTE(rusneliukas @ 2010 03 19, 10:53)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif As manau kad tema aktuali, jei tiek pasisakymu yra, o jei nepatinka tai tam yra JUSU forumas.

sakydama musu, turejau galvoj sirduku, o ne bendra sm foruma. nebukim piktos, mamos, visais klausimais. yra tiek graziu dalyku aplink:)smile.gifsmile.gif
Atsakyti
Laba

Mes jau po operacijos.
Kol kas dar reanimacijoje, pajungta prie aparatų, bet kardiochirurgas sakė, kad operacija vyko sklandžiai.
Padarė echoskopiją, viskas gerai.
Dabar jau tik sveikt sėkmingai.
Negaliu nepasakyt koks malonus visas personalas. wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(arite @ 2010 03 19, 16:49)
Laba

Mes jau po operacijos.
Kol kas dar reanimacijoje, pajungta prie aparatų, bet kardiochirurgas sakė, kad operacija vyko sklandžiai.
Negaliu nepasakyt koks malonus visas personalas.  wub.gif  wub.gif

Oho kaip greit. thumbup.gif Džiaugiamies už jus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif O kraujukas susitvarke, kažko tai mažai jums buvo?
Atsakyti
QUOTE(arite @ 2010 03 19, 15:49)
Laba

Mes jau po operacijos.
Negaliu nepasakyt koks malonus visas personalas.  wub.gif  wub.gif

Smagu labai skaityti geras naujienas thumbup.gif wub.gif Džiaugiuosi labai už jus abi 4u.gif
tegu greičiau tas pooperacinis laikotarpis praeina ir namo keliaukit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta... @ 2010 03 18, 16:48)
Ne, nu merginos jus cia pavaret (apie pinigus).....sad.gif dziaugiuosi, kad ne musu forume.

Atsipeikėk, aš čia visai rimtai apie man rūpimą problemą. Tau gal jau visur pinigai užslėptai vaidenasi schmoll.gif
Papildyta:
o apie gyd. Katliorienę jokių atsiliepimų negirdėjot? Noriu pas Sudikienę, bet kad priskambint neįmanoma
Atsakyti
QUOTE(rusneliukas @ 2010 03 19, 17:54)
Oho kaip greit. thumbup.gif Džiaugiamies už jus  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  O kraujukas susitvarke, kažko tai mažai jums buvo?

na mums taip buvo tartasi, kad kai tik bus laisva vieta guldys ir kitą dieną operuos.
Tik pradžioj aš antibijotikus gėriau, nukėlėm.
Dabar dėl trombocitų neramu buvo. Nes rizika nukraujuot, per mažas krešumas.
Sakė iš tiesų nukraujavo daugiau, nei įprasta tokioms operacijoms, bet donorinio kraujo neprireikė.
Vakare 18 val. buvau aplankyt, tai jau atjungtas kvėpavimo aparatas, tik dar narkozė truputį veikia, tai beveik visąlaik snaudžia.
Pagėrė pora gurkšnelių, supykino. Ramina, kad po operacijos tai normalu.
Turiu tikėt, kad viskas gerai.
Dabat pakilo temperatūra, bet ir kadangi kūnelis buvo atšaldytas tai sakė visad taip, pirma temp. pakyla tik tada normalizuojasi.
Pargrįžau namo nakvot. Gydytojai patys sakė, kad geriau namuose pabūt, visvien į reanimaciją tik pagal griežtą laiką, o sako namie pailsėsiu geriau.
Kaži kiek geriau, mintys tai ten liko...

Jurda, pas mus ir gradientas buvo apie 70. Sakė nemažai.

Kažkas klausė dėl šilumos palatose.
Na šilta tikrai. Bet nėra iki tiek, kad išsirengt iki trumpų rankovių. Megztuko plono kartais reik.
Tik gana sausas oras. Mes keturvietėj palatoj, tai dabar 3 po operacijų bus vaikiukai, sudėtinga vėdintis bus. Jau kai vaikščios tada kažkaip atsidarysim langus trumpam.
Atsakyti
QUOTE(arite @ 2010 03 19, 20:05)
na mums taip buvo tartasi, kad kai tik bus laisva vieta guldys ir kitą dieną operuos.
Tik pradžioj aš antibijotikus gėriau, nukėlėm.
Dabar dėl trombocitų neramu buvo. Nes rizika nukraujuot, per mažas krešumas.
Sakė iš tiesų nukraujavo daugiau, nei įprasta tokioms operacijoms, bet donorinio kraujo neprireikė.
Vakare 18 val. buvau aplankyt, tai jau atjungtas kvėpavimo aparatas, tik dar narkozė truputį veikia, tai beveik visąlaik snaudžia.
Pagėrė pora gurkšnelių, supykino. Ramina, kad po operacijos tai normalu.
Turiu tikėt, kad viskas gerai.
Dabat pakilo temperatūra, bet ir kadangi kūnelis buvo atšaldytas tai sakė visad taip, pirma temp. pakyla tik tada normalizuojasi.
Pargrįžau namo nakvot. Gydytojai patys sakė, kad geriau namuose pabūt, visvien į reanimaciją tik pagal griežtą laiką, o sako namie pailsėsiu geriau.
Kaži kiek geriau, mintys tai ten liko...

Jurda, pas mus ir gradientas buvo apie 70. Sakė nemažai.

Kažkas klausė dėl šilumos palatose.
Na šilta tikrai. Bet nėra iki tiek, kad išsirengt iki trumpų rankovių. Megztuko plono kartais reik.
Tik gana sausas oras. Mes keturvietėj palatoj, tai dabar 3 po operacijų bus vaikiukai, sudėtinga vėdintis bus. Jau kai vaikščios tada kažkaip atsidarysim langus trumpam.

Dziaugiuosi uz jus!!! 4u.gif Viskas gerai bus. smile.gif Del temperaturos nesijaudink, tai tikrai yra normalu, greitai sustipres tavo aukselis ir i palata pas mama gris. bigsmile.gif
Atsakyti
sveikos mamos, mane ta pusleline pastoviai kamuoja, pirmas vaikas su PPD, dar neoperuotas, skylute dar kol kas nedidele. bet va laukiuosi antro, tai jau tiek asaru isverkiau, herpis buvo uzpuoles 8a nestumo savaite. su pirmu vaiku nei jokios ligos nebuvo ir tai sirdies yda, o va dabar tas herpis, dabar man 26 sav ir vel herpi ant lupos turiu, baisiai stresuoju. as klausiau genetikes apie ta lupu pusleline, sako jei ne pirminis uzkratas nestumo metu, tai pergyventi nera ko, bet vistiek baisiai bijau. Gal zinot kas daro vaisaus echoskopija ir nustato ydas dar negimusiam. tai tas herpes virusas didziausias ydos sukelejes?

QUOTE(Emerencija @ 2010 03 09, 13:44)
klausimas ne į temą, bet prie to pačio...
ar nėštumo metu, kai laukėtės, nesirgot jokiomis ligomis pirmas 12 nėštumo savaičių ?
ar neturėjot herpes viruso? (lūpų pūslelinės)

Papildyta:
Totosha1980, kaip supratau jusu abi mergaites su sirdies ydom, nepykit, jog paklausiu, o jus sirgot, ar kz kitaip blogai jautetes pirmas 12 sav. tiek su vienu tiek su kitu nestumu? man labai neramu del antro vaikelio, dar plius seimoj yra paveldimumo tikimybe, brolis mires nuo fallot tetrados, taip pat antrasvaikas buvo, bet va visi kiti vaikai, trise esam, sveiki.
Atsakyti
QUOTE(Asta... @ 2010 03 18, 16:48)
Ne, nu merginos jus cia pavaret (apie pinigus).....sad.gif dziaugiuosi, kad ne musu forume.

Ko jus cia siuntat, nesuprantu doh.gif visame forume apie tai kalbama ir ypac apie gimdymo "kainas", prie konkrečios gydytojo pavardes, forumietes raso kiek ir kam dave tuos pinigus. Kardiologai, kardiochirurgai neisimtis tongue.gif nebukit jau tokios davatkos, sventuoles forumas tam ir skirtas 4u.gif nesakau kad reikia imti cia ir pasakoti kam ir kiek davet, bet tiesiog reikia buti realistemis, nes kad mes duodam o jie ima tai tikrai taip yra ir nieko cia nei gedingo ar smerktino nematau. Kas turi ir gali duoti duoda, kas neturi, nenori ar nemato reikalo neduoda. Kodel duoda, cia jau kiekvienas atvejis individualus, vieni duoda, galvodami, kad taip bus geriau, kad gydytojai labiau ziures, kiti duoda is dekingumo, dar kiti is mandagumo.
Taip tesis dar ilgai. Kol nepadarys, kad visos medicinos paslaugos butu apmokamos ir vat kada vaiko sirdies operacija kainuos koki 10 000 lt. tada zenkliai sumazes padeku, ar pakisu, nes susimoki uz operacija ir niekam nesijauti skolingas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(koneliux @ 2010 03 20, 13:12)

Totosha1980, kaip supratau jusu abi mergaites su sirdies ydom, nepykit, jog paklausiu, o jus sirgot, ar kz kitaip blogai jautetes pirmas 12 sav. tiek su vienu tiek su kitu nestumu? man labai neramu del antro vaikelio, dar plius seimoj yra paveldimumo tikimybe, brolis mires nuo fallot tetrados, taip pat antrasvaikas buvo, bet va visi kiti vaikai, trise esam, sveiki.

Sveika!!! 4u.gif
Nesirgau zinok. schmoll.gif Ir pirmas ir antras nestumas praejo sklandziai, tiesa pirmo nestumo pabaigoje sirgau bronchitu, bet tai jau negalejo turet itakos, nes sirdute buvo jau pilnai susiformavus. verysad.gif Pas mane tai antra santuoka ir dukreliu teveliai yra skirtingi, tai labai norejom ir antra vaikiuka uz poros meteliu planuot, o dabar labai bijau. verysad.gif O sirdute negimusio vaiko tai tikrai gali patikrint, cia Irutukes paklausk, ji turetu zinot kur tai daro. ax.gif Bet tu taip nesijaudink, viskas gerai bus pas jus, is visos sirdies tau linkiu susilaukti sveiko vaikiuko. Man daktarai sake kad rizika antro vaikiuko susilaukt taip pat su sirdies yda yra vos 3%.
Atsakyti
Korneliux,
sirdute gerai mato genetikai (Vilniuj santariskes turi trimati aparata) ir neonatologijos centre daktare Vankeviciene. Tik galvoju, kad be 18 savaites nei pas viena siuntimo neisrasys. as turiu vankevicienes telefona, jei tau butu idou, parasyk man i asm.
Atsakyti
QUOTE(Asta... @ 2010 03 20, 15:21)
Korneliux,
sirdute gerai mato genetikai (Vilniuj santariskes turi trimati aparata) ir neonatologijos centre daktare Vankeviciene. Tik galvoju, kad be 18 savaites nei pas viena siuntimo neisrasys. as turiu vankevicienes telefona, jei tau butu idou, parasyk man i asm.

Deja genetikai mato tik labai sudėtingas ydas, gaila, bet šiandien jie ne visagaliai. schmoll.gif Pačiai nėštumo metu teko lankytis genetikos centre, neonatologijos centre ir visi kartojo, kad viskas gerai. Tad kai gime dukrytė ir pranešė apie ydą, sunku buvo tuo patikėti verysad.gif , ausyse skambėjo genetikės žodžiai, kad dukrytės širdutė sveika. Į klausimą Kodėl nematė? jie atsakė, kad ne visos ydos yra matomos (mums buvo PPD, nemažas SPD ir lengva infundibulinė stenozė). Mums dėl kito vaikelio davė 10 proc. g.gif
Papildyta:
QUOTE(koneliux @ 2010 03 20, 13:12)
sveikos mamos, mane ta pusleline pastoviai kamuoja, pirmas vaikas su PPD, dar neoperuotas, skylute dar kol kas nedidele. bet va laukiuosi antro, tai jau tiek asaru isverkiau, herpis buvo uzpuoles 8a nestumo savaite. su pirmu vaiku nei jokios ligos nebuvo ir tai sirdies yda, o va dabar tas herpis, dabar man 26 sav ir vel herpi ant lupos turiu, baisiai stresuoju. as klausiau genetikes apie ta lupu pusleline, sako jei ne pirminis uzkratas nestumo metu, tai pergyventi nera ko, bet vistiek baisiai bijau. Gal zinot kas daro vaisaus echoskopija ir nustato ydas dar negimusiam. tai tas herpes virusas didziausias ydos sukelejes?
Papildyta:

O tau patarčiau nusiraminti 4u.gif , svarbiausia yra tikėjimas ir viltis, kad viskas bus gerai, juk kai kurios nėštukės perserga dar ne tokiomis ligomis ir susilaukia sveikų vaikučių. Ir aš pykau kodėl niekas nematė mums ydos, kai lankiausi pas genetikus, bet šiandien pati pagalvoju, o ką tai būtų pakeitę, nieko... tik būčiau gal daugiau patyrusi streso, kuris gal dar daugiau būtų pakenkęs mano mergytei. O šiandien mes jau sveikos ir ramios, to paties linkiu ir tau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saltuke: 20 kovo 2010 - 17:17