Įkraunama...
Įkraunama...

Širdies ydos, diagnozuotos mūsų vaikams - 6dalis

QUOTE(regyte @ 2010 02 22, 21:13)
Per kiek laiko panasiai prieina eile operacijai?
Mums sake, kai atvaziuosim kita karta konsultacijai, uzrasys i eile, tada pasimeciau, ir nebepaklausiau - kiek  tai uztrunka.

QUOTE(Emerencija @ 2010 02 22, 21:46)
Niekas "eilių" ten nesudarinėja  mirksiukas.gif  jei reikia operuot tai guldo ir operuoja  mirksiukas.gif  kitaip sakant, pagal būtinumą  mirksiukas.gif

Teisingai, bet vis tik sąrašas yra daromas, tik, žinoma, ne iš eilės kviečia, o pagal visų ligoniukų būklę. Mus įrašė, nes nebėra prasmės SPD, PPD operacijos atidėlioti, skylutės nebesitraukia, širdelė padidėjusi, tačiau nėra skubu. Taigi, nuo įrašymo į sąrašą pakvietimo laukėm 4 su virš mėnesio.
Papildyta:
Beje, mūsų atveju (SPD, PPD), gyd.Tarutis sakė, kad per šoną gali ne viską širdutėje pamatyti ar prieiti, tad tektų paskui dar per priekį daryti. schmoll.gif Tad geriau vienu kartu gerai padaryti per krūtinės ląstą.
Atsakyti
Sveikos!!! As su gerom naujienom,mano pupa jau atjunge nuo aparatu,kvepuoja pati,viskas gerai pas mus. thumbup.gif Ei viskas taip bus rytoj maze su manim jau bus. wub.gif
QUOTE(Rolva @ 2010 02 23, 09:24)
Teisingai, bet vis tik sąrašas yra daromas, tik, žinoma, ne iš eilės kviečia, o pagal visų ligoniukų būklę. Mus įrašė, nes nebėra prasmės SPD, PPD operacijos atidėlioti, skylutės nebesitraukia, širdelė padidėjusi, tačiau nėra skubu. Taigi, nuo įrašymo į sąrašą pakvietimo laukėm 4 su virš mėnesio.
Papildyta:
Beje, mūsų atveju (SPD, PPD), gyd.Tarutis sakė, kad per šoną gali ne viską širdutėje pamatyti ar prieiti, tad tektų paskui dar per priekį daryti.  schmoll.gif  Tad geriau vienu kartu gerai padaryti per krūtinės ląstą.

Pas mus taip pat buvo SPD ir PPD,operavo per prieki,bet labai nesuku sau galvos del to. Viresnele operavo per sona,rando po 9 metu praktiskai nesimato,tik baltas siuliukas likes. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Totosha1980 @ 2010 02 23, 11:22)
Sveikos!!! As su gerom naujienom,mano pupa jau atjunge nuo aparatu,kvepuoja pati,viskas gerai pas mus. thumbup.gif Ei viskas taip bus rytoj maze su manim jau bus. wub.gif

kaip smagu girdeti tokias geras naujienas biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
na bukite jus stiprios,daug sveikatytes,o mamytei stiprybes dukryte slaugant 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Rolva @ 2010 02 23, 10:24)

Beje, mūsų atveju (SPD, PPD), gyd.Tarutis sakė, kad per šoną gali ne viską širdutėje pamatyti ar prieiti, tad tektų paskui dar per priekį daryti.  schmoll.gif  Tad geriau vienu kartu gerai padaryti per krūtinės ląstą.

vat ir mums gydytojai aiskino kad ne visada galima per sona daryti,tik pacias lengvasias daro,nes jei sudetingesne gali nepamatyti visko ir reiktu dar daryti pjuvi per krutines lasta,dar minejo kad ir jiems patiems lengvesnis priejimas per krutines lasta,viskas geriau matosi,nes kai mes gulejome,tai pas mus palatoje vieno musu draugo mamai leido rinktis ar per sona ar per prieki pjuvi daryti,na ir buvo uzvirus diskusija,tad daug su visais daktariukais diskutavom visos.tas per sona gal tik kosmetiniais sumetimais geriau,ne taip matosi,bet jug sveikatele svarbiau
Atsakyti
QUOTE(Totosha1980 @ 2010 02 22, 21:19)
Zigi,stiprybes tau ir maziukui. Imkit  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Lenusikas,tu saunuole ir labai stipri mama,lenkiu pries tave galva. wub.gif
Del eiliu,mes pas Sudikiene buvom sausio 27,pamate kad yda rimta ir progresuoja ir pasiule gultis operacijai kuo greiciau,bet mes apsirgom ir atsigulem vasario 18. O cia yra mamyciu,kurios laukia menesiais,bet kaip suprantu labai ziuri i vaiko bukle. Ei galima dar palaukt,palaukia. ax.gif

Aciu merginos wub.gif. Geras mes irgi buvom 27 sausio pas Sudikiene doh.gif .Bet jus gal dienos metu buvot, nes mes tai is pacio ryto 9 buvom ten bigsmile.gif . Nors ten buvo viena mama su kudikiu ir su viru. Tai gal cia Jus ir buvot g.gif ?
Papildyta:
QUOTE(Totosha1980 @ 2010 02 23, 10:22)
Pas mus taip pat buvo SPD ir PPD,operavo per prieki,bet labai nesuku sau galvos del to. Viresnele operavo per sona,rando po 9 metu praktiskai nesimato,tik baltas siuliukas likes. thumbup.gif

Na super, kaip as dziaugiosiu uz jus thumbup.gif . Kaip gerai kada pas musu vaikus viskas gerai, o atrodo taip mazai, kad tik butu sveiki wub.gif
Atsakyti
Totosha1980, džiaugiuosi už jus labai wub.gif tikiuosi rytoj jau mažylė bus su tavim wub.gif

~~~~~~~

Jau tūkstantį ir vieną kartą buvo kalbėta, kad randelis ne pirmoje vietoje, kad sveikata svarbiau ir t.t...........
bet... aš negaliu "perlipti per save" doh.gif
pvz. dabar aš nė už ką negalėčiau vaikui uždėti suknelės ar bliuskutės/palaidinės atviru kaklu doh.gif visada pirkdama renkuosi uždaresnės, kad tik nesimatytų nieko doh.gif

Vėliau, kai vaikas paaugs tai jau pati galės spręsti kokias bliuskytes ar sukneles nešioti biggrin.gif o dabar vaikui tokių negaliu dėti verysad.gif nors praktiškai to randelio pas mano vaiką ir nesimato, bet.... aš tai jį įžiūriu doh.gif verysad.gif
Atsakyti
sveiki,
norim jungtis ir mes i jusu buri,siandien maniskiui nustate AAL verysad.gif 5mm dydzio,vaziuosim konsultacijai i santariskes... kas svarbiausia kai buvom menesio laiko nieko nemate unsure.gif ar yra mamyciu su tokia problema?galetu paaiskint? ar operavo? nes mum sake kad gali riekti operuoti chirurginiu budu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2010 02 23, 12:08)
Totosha1980, džiaugiuosi už jus labai  wub.gif  tikiuosi rytoj jau mažylė bus su tavim  wub.gif
~~~~~~~

Jau tūkstantį ir vieną kartą buvo kalbėta, kad randelis ne pirmoje vietoje, kad sveikata svarbiau ir t.t...........
bet... aš negaliu "perlipti per save"  doh.gif
pvz. dabar aš nė už ką negalėčiau vaikui uždėti suknelės ar bliuskutės/palaidinės atviru kaklu  doh.gif visada pirkdama renkuosi uždaresnės, kad tik nesimatytų nieko  doh.gif

Vėliau, kai vaikas paaugs tai jau pati galės spręsti kokias bliuskytes ar sukneles nešioti  biggrin.gif  o dabar vaikui tokių negaliu dėti  verysad.gif nors praktiškai to randelio pas mano vaiką ir nesimato, bet.... aš tai jį įžiūriu  doh.gif  verysad.gif

Pirmiausia,mamuk,perlipk per save ir nustok kreipti demesi i ta randa,nes dukrai kompleksa ivarysi. schmoll.gif Mano Paulina turi randa ant veiduko,kuris gana ryskus ir visai jo pasalint neiseis. verysad.gif Kai jai buvo 3 metukai,ikando suo,aciu Dievui,kad akytem nieks neatsitiko,nes netoli ikando. Tai as is pradziu ziauriaio kompleksavau,net apkirpau maze kad maziau matytusi. Bet paskui supratau kad ji kreipia demesi i ta randa del manes ir pradejau kiekviena diena jai sakyt,kad ir su jo ji yra labai grazi. ax.gif Ir ka tu galvoji,per 3 mietus mokykloje ne vienas vaikas net nepaklause is kur tas randas,ji ne kiek nekompleksuoja ir sukuosenas mes darom ivairias,nieko neslepdamos. Ji labai megsta ziureti i veidrodi ir maivytis ir sako kad skaito save labai grazia mergaite. thumbup.gif Aisku,geriau jo nebutu,bet yra kaip yra ir nieko pakeisti mes negalim,tiktai savo poziuri. mirksiukas.gif O apie randa po sirdies operacijos ji aplamai pamirso,tiesa pjuvis buvo is sono. Tiesa va nuotrauka kur gerai tas randas matosi. mirksiukas.gif user posted image
Atsakyti
[quote=Emerencija,2010 02 23, 13:08]
Totosha1980, džiaugiuosi už jus labai wub.gif tikiuosi rytoj jau mažylė bus su tavim wub.gif
~~~~~~~

Sveiki, tikrai nemazai diskutuota apie randelius, as manau, kad cia mamos problema. Vaikui svarbiau sveikata.
PS Mano mergina 6 metų, labai sėkmingai dėvi sukneles, bliuzeles atviru kaklu,lanko darželį, tikrai nekilo jokiu problemu dėl to: nei ikyrių zvilgsniu, nei pašaipu schmoll.gif Juo labiau, kad pati supranta, kad jai operuota sirdele ir yra randas.
Atsakyti
Totosha1980, labai graži tavo vyresnėlė wub.gif bernų neatsigins laugh.gif

~~~
Dėl komplekso,kad įvarysiu dukrai, tai dėl to rami esu biggrin.gif nes taip tikrai neatsitiks biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(kankan @ 2010 02 23, 13:01)
sveiki,
norim jungtis ir mes i jusu buri,siandien maniskiui nustate AAL  verysad.gif  5mm dydzio,vaziuosim konsultacijai i santariskes... kas svarbiausia kai buvom menesio laiko nieko nemate  unsure.gif  ar yra mamyciu su tokia problema?galetu paaiskint? ar operavo? nes mum sake kad gali riekti operuoti chirurginiu budu  unsure.gif

tai pati "lengviausia" yda, (jeigu taip galima išsireikši). Jeigu ir prireiks operacijos tai ji bus lengvai pataisyta. Suprantu, kad mamai kitaip atrodo verysad.gif ir sunku viską ištverti, bet linkiu iš visos širdies,kad jums neprireiktų operacijos 4u.gif

Čia pateikiu informaciją apie šią ydą 4u.gif

Atviras arterinis latakas (AAL)
Etiologija: jungtis tarp aortos lanko ir plautinio kamieno vadinama arteriniu lataku, kuris po gimimo paprastai užanka ir virsta raiščiu (lig. arteriosum). Jei 1 sav. po gimimo jis dar funkcionuoja, tai jau laikoma įgimta yda – AAL.
Dažnis: ši yda sudaro 10-30 visų įgimtų širdies ydų.
Hemodinamika: dalis kraujo iš aortos, kur spaudimas didesnis, teka į plautinį kamieną, kur jis mažesnis ir susidaro pastovi hipervolemija. Tuomet dalis kraujo nepatenka į DKAR ir cirkuliuoja MKAR, todėl labai pasunkėja kairiosios širdies darbas. KS hipertrofuoja, o vėliau – dilatuoja. Dėl besivystančios plautinės hipertenzijos pasunkėja dešiniosios širdies darbas, jos dalys hipertrofuojasi, dilatuojasi bei atsiranda viso miokardo distrofinių pakitimų.
Klinika: pasikartojančios pneumonijos kūdikystėje, greitas nuovargis, dusulys fizinio krūvio metu, menkas fizinis išsivystymas, odos ir gleivinių blyškumas. Objektyviai: širdis gali būti padidinta, pulsas dažnas, matuojant AKS nustatoma didelė pulsinė amplitudė (diastolinis kraujospūdis artėja prie 0), auskultuojant sistolinis – diastolinis ūžesys, sistolinis komponentas ryškesnis negu diastolinis. Akcentuotas antras tonas ties PA.
Diagnostika:
• EKG: elektrinės ašies nuokrypis į kairę.
• Rö: sustiprėjęs plaučių kraujagyslinis piešinys. (Jo intensyvumas leidžia spręsti apie arterinį-veninį kraujo šuntavimą plaučiuose. Vystantis plautinei hipertenzijai atsiranda tipiški Rö pokyčiai: artėjant prie plaučių šaknų kraujagyslinis piešinys intensyvėja, todėl plaučių periferija atrodo skaidri). Širdis padidinta dėl KP ir KS hipertrofijos, tačiau nežymiai. Vystantis plautinei hipertenzijai didėja ir DS, išryškėja truncus pulmonalis lankas.
• Echokardioskopija.
• Širdies kateterizacija: zondas iš PA patenka į Ao, PA kraujo oksigenacija viršija DS.
• Aortografija: kontrastuoja Ao ir PA.
Gydymas:
1. Naujagimių AAL uždarymas skiriant indometaciną per os 2-5 d. po 0.2 mg/kg/parai.
2. Okliuzija zondavimo metu.
3. Chirurginis. Operuojant išpreparuojamas nusileidžiančios aortos dalis, kairioji plaučių arterija ir tarp jų esantis atviras arterinis latakas. Išpreparavus lataką, jis uždaromas. Tai galima padaryti:
• Perrišant lataką 2 ligatūromis pagal Grosą.
• Persiuvant lataką mechanine siūle.
• Perkerpant lataką ir jo galus užsiuvant.
Pjūvis – užpakalinė-lateralinė torakotomija.

Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2010 02 23, 15:00)
tai pati "lengviausia" yda, (jeigu taip galima išsireikši). Jeigu ir prireiks operacijos tai ji bus lengvai pataisyta. Suprantu, kad mamai kitaip atrodo  verysad.gif ir sunku viską ištverti, bet linkiu iš visos širdies,kad jums neprireiktų operacijos  4u.gif
Čia pateikiu informaciją apie šią ydą  4u.gif

aciu labai 4u.gif jau skaiciau info... siaip maniskis auga normaliai,svoris ne is didziuju bet su ugiu norma,pats sedi jau,vartytis tingi,ir kais tovi vis svirduliuoja,gal tai ir turi itakos? nes didysis mano buvo zymiai stiprensnis,tokio amziaus jis pats lovyteje atsistodavo o mazajam dar toli grazu... del to ir idomu tokiu paciu mamyciu patirtis ax.gif
Atsakyti

bet jei taip labai stresuosi tai ivarysi,nes vaikas tuoj pastebes i ka tu pati labai kreipi demesi,ir jai tas randas matysis vien todel kad mama mato.uztai drauguze nurimk,jug ne tavo vienos vaikutis toki turi.as atmenu kai ligonineje gulejom,su mumis gulejo 2,5metuku mergyte,jai mazutei buvo daryta sirdutes operacija viena,tai ji ta randeli parodydavo jei paprasydavai ir sakydavo kad tai visai kaip uztrauktukas ir ne kiekvienas vaikutis ji turi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ji ne truputuko nekompleksavo,toks mazutis vaikutis tiesiog juokaudavo,o randelis gan ryskus buvo
Atsakyti
daugiau apie randelį aš nediskutuoju smile.gif
Atsakyti