Įkraunama...
Įkraunama...

Multifunkcinis elektrinis puodas

QUOTE(Boruze5 @ 2014 01 07, 21:50)
Dekui  smile.gif truputi abejoju ,kad taip labai nores priimti naudota PFILIPS ,bet ka gali zinot.
O mano turimu indu ir keliu men .keptuviu teflonai pasibraize ,nors naudojame tik plastikinius samcius ir visa kita.
O RD 90 skirsis nuo sttolaro ax.gif

Jei yra abejonių dėl to, kad paims atgal naudotą PFILIPS, paskambinkit akcijos organizatoriams ir paklauskite. Telefonų numeriai juk neslepiami.

Teflonas tikrai braižosi, todėl norint nesubraižyti geriausia naudoti silikoninius įrankius. Aš naudoju medinius ir stengiuosi nebraukyti per puodo dangą.

RD 90 kažkuo tikrai skirsis nuo Stollar bmc600, bet nebūtinai į blogąją pusę.
Papildyta:
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 07, 22:09)
Noriu tokio.
Bet vis iek nežinau kuris modelis atitinka. doh.gif

Iš man žinomų, geriausias iš pigiausių yra Scarlett IS-MC412S01.
Jei kas žino geresnių, bet ne brangesnių, tuomet neslėpkit ir pasidalinkit informacija.

P.S. Manau, kad čia lankosi suaugę žmonės, kurie supranta, jog pigiausias negali būti be jokių trūkumų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ivatikirik: 07 sausio 2014 - 23:20
Perskaiciau 38psl ,kad STOLLAR danga laiko aie metus ir ,kad temperatura reguliuojasi kas 20 laipsniu, varciau instrukcija buvo 90 ,100 ,125 todel pamaniau ,kad kas 5 tikrai jau. doh.gif
Tas Scarlett idomu duona iskeptu g.gif ,nera isigijusiu tikriausiai.
Kai lankausi salyse kur zmones gyvena zymiai turtingiau ,pastebejau ,kad uzsienieciai naudoja zymiai dazniau pigesne buitine technika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Boruze5: 07 sausio 2014 - 23:54
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 07, 22:09)
Noriu tokio.
Bet vis iek nežinau kuris modelis atitinka. doh.gif



As va butent tokio noriu:)

Jauciu imsiu arba stolari arba philipsa
Papildyta:
QUOTE(Krista @ 2014 01 08, 07:17)
As va butent tokio noriu:)

Jauciu imsiu arba stolari arba philipsa



Dar maciau toki varianta, tik nebezinau kuriam puodui, kad pvz, nori daryti koki troskini pirma apkepini paeiliui viska tame puode, tada tikm viska sumeti ir troskini. Man reikia tokio puodo, i kuri iskart viska sumeti, uzprogramuoji, iseini, pareini, pagaminta. O ne tai, kad dar prie jos stoveti reikia, as ir prie elektrines virykles galiu stovet tada.
Atsakyti
Ivatikirik, ačiū 4u.gif
Boruze5, Skarlet turi duonos kepimo funkcija. Pačios programos aprašymo nematau, bet kadangi temperatūra nuo 35 (o tai yra tešlos kildinimo temperatūra) iki 120 (kepimo) ir laikas nusistato tik nuo 1 val (tokio laiko užtenka kvietinės duonos kildinimui), tai logiškai galvojant atlieka visą procesą nuo kildinimo iki kepimo (ppirmą valandą kildina, nuo antros kepa). Jei kepsit ruginę duoną ir valandos laiko kildinimo neužteks, tai pasinaudosit programa Moi recept nustatę 40 laipsnių (35 būtu geriau, bet 40 irgi puikiai tinka) pakildinsit kiek dar truks.
Atsakyti
QUOTE(Krista @ 2014 01 08, 08:24)
Dar maciau toki varianta, tik nebezinau kuriam puodui, kad pvz, nori daryti koki troskini pirma apkepini paeiliui viska tame puode, tada tikm viska sumeti ir troskini. Man reikia tokio puodo, i kuri iskart viska sumeti, uzprogramuoji, iseini, pareini, pagaminta. O ne tai, kad dar prie jos stoveti reikia, as ir prie elektrines virykles galiu stovet tada.

Visą tai nepriklauso nuo puodo, o nuo šeimininkės norų, recepto. Net nežinau kaip paaiškinti. Kiekvienam puode gali sumesti visus reikalingus produktus, uždaryt, įjungt migtuką ir laukt pabaigos. Bet va, jei norisi skaniau, ko nors neįprasto ar ypatingo tai teks pastovėt. Plova aš gaminu 2 val su tuo puodu. Pirmą valanda aš prie jo stoviu ir tik po to uždarau, paspaudžiu, laukiu. Nors galima viską sumest, uždaryt, paspaust mygtuką ir už valando valgyti. Bet už tat skonis atperka viską ir ta valanda - niekis.
Beje, yra puodas kur "multipovar' yra 5 pakopų, jame galima užprogramuot, bet kas, vartys (jei reiktu apkept)?
Jei Jums reikia tik tokio kur sumetei, paspaudei ir viskas - pirkite geriausia iš pigiausių. Ir pigus puodai tą atliks puikiai, nei kiek ne prasčiau nei brangus. Bet jei Jums reikia ko nors daugiau, tai teks studijuot programas, temperatūras, puodo galimybes ir rinktis ne pagal kainą.
Reikia rinktis pagal poreikius.
Atsakyti
QUOTE(Krista @ 2014 01 07, 18:59)
Polaris.
Kuris is situ  geriausias

ziuriu kuo giliau i miska tuo daugiau medziu, nemaniau  kad taip sunku puoda issirinkti:)

ka galiu pasakyti del Polario: rimtas minusas - is prazdiu buvo ryskus plastmases kvapas. bet dabar nebera.
didelis pliusas - pats puodas turi rankeneles. nors is nedideles, jos yra labai patogios puoda isimti.
valgis gaminasi gerai biggrin.gif duonos kepti dar nebandziau, bet manau, sunkumu nekils.
Atsakyti
QUOTE(Boruze5 @ 2014 01 07, 23:47)
Perskaiciau 38psl ,kad STOLLAR danga laiko aie metus ir ,kad temperatura reguliuojasi kas 20 laipsniu, varciau instrukcija buvo 90 ,100 ,125 todel pamaniau ,kad kas 5 tikrai jau. doh.gif
Tas  Scarlett idomu duona iskeptu  g.gif ,nera isigijusiu tikriausiai.
Kai lankausi salyse kur zmones gyvena zymiai turtingiau ,pastebejau ,kad uzsienieciai naudoja zymiai dazniau pigesne buitine technika.

Forumuose rašo, kad Scarlett duoną ir pyragus kepa gerai
Papildyta:
http://hlebopechka.r...;topic=310214.0
http://hlebopechka.r...;topic=292608.0
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ivatikirik: 08 sausio 2014 - 11:06
Visdelto viska perskaicisu nlb suprantu ar jie skiriasi.REDMOND 90 ,PFILIPS nuo SCARLET ,jei visi viska daro.Maciau RD kepa pica.Ar tie Redmondai pranasesni?
Atsakyti
QUOTE(Boruze5 @ 2014 01 08, 13:28)
Visdelto viska perskaicisu nlb suprantu ar jie skiriasi.REDMOND 90 ,PFILIPS nuo SCARLET ,jei visi viska daro.Maciau RD kepa pica.Ar tie Redmondai pranasesni?O darzoves ir mesa kartu sudejus gaunasi normaliai?

Atsakyti
QUOTE(Boruze5 @ 2014 01 08, 11:28)
Visdelto viska perskaicisu nlb suprantu ar jie skiriasi.REDMOND 90 ,PFILIPS nuo SCARLET ,jei visi viska daro.Maciau RD kepa pica.Ar tie Redmondai pranasesni?

Visų pirma tai jie visi viską daro, todėl ir vadinasi daugiafunkciniai/multifunkciniai puodai.
Antra, visi puodai kažkuo skiriasi, savo išvaizda, funkcionalumu ir t.t.
Dažniausiai norint ką nors kokybiškai kepti, puodo el.galia turėtu būti ne mažiau 900W.
Jei puodo galingumas bus tarkim 500W, tai kepti su juo ką nors bus nuobodu ir rezultatas dažniausiai apgailėtinas.
Atsakyti
Pradėti gaminti tokiame puode geriausia nuo receptų pateiktų kartu su puodu, o dar geriau nuo tų kuriais internete dalinasi kiti žmonės, nes jie jau išbandyti. Tad daržoves ir mėsą dėsite taip, kaip nurodyta jums tinkamame recepte. Vėliau susipažinus su puodo niuansais galėsite eksperimentuoti.
Štai keli receptai iš daugybės -
http://multi-varca.r...mi-v-multivarke
http://multivary.ru/...shchei-s-myasom
http://super-bluda.r...multivarke.html
Papildyta:
http://multivarki-re...so-v-multivarke
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ivatikirik: 08 sausio 2014 - 13:37
QUOTE(Boruze5 @ 2014 01 08, 12:28)
Visdelto viska perskaicisu nlb suprantu ar jie skiriasi.REDMOND 90 ,PFILIPS nuo SCARLET ,jei visi viska daro.

Skiriasi gamintoju, kaina, kokybe, programu kiekiu.

Kadangi pas mane pirmutinis puodas, neseniai ir patirties su skirtingais puodais neturiu, tai nuomonė yra subjektyvi, neparemta jokia patirtimi su daugiafunkciniais puodais ir gali būt klaidinga.
Taip manau remdamasi savo asmenine patirtimi su skirtingomis duonkepėmis. Duonkepėje, panašiai kaip ir daugiafunkciniame puode - sudėjai, uždarei, paspaudei mygtuką ir po signalo ištraukei iškepta duoną. Atrodo gi jos visos atlieka tą pačią pagrindinę funkcija – kepa duona, ir papildomos programos beveik vienodos, nu gal dizainas skiriasi, gamintojas. Tik kažkodėl kainos tai skirtingos.
Pirmutinė Moulinex (buvo dar tik pati duonkepių pradžia Lietuvoje ir pasirinkimas buvo 3, max 4 modeliai ) brangi, net ne du kartus brangesnė už likusias tuo metu buvusias prekyboje – kažkokia fantastika. Kad ir su kuom kepiau: sausos, šlapios mielės, raugas, kad ir iš ko tą duoną kepčiau, eksperimentavau, tai su alum, tai su kefyru, tai su tuom ką radau šaldytuve, visada gaudavosi superinė (išskyrus pirmutinį kepaliuką, nes iš susijaudinimo pamiršau įpilt vandens blush2.gif ), gražiai iškylusi, teisingos tekstūros, niekad nebuvo nei viena sukritusi. Ir niekaip nesuprasdavau kodėl mano draugėm ir kolegėm nusipirkusiom pigesnes duonkepes ir darant pagal tuos pačius receptus taip kaip pas mane nesigauna. Tai joms retkarčiais duona sukrisdavo, tai kartais neiškildavo kiek reikia, tai skonis ne toks ir t.t.
O va paskutinė duonkepė - pigi, bet su visom reikalingom programom, net vienoje programoje gali pats susiprogramuot visą proceso eiga ir t.t. Duona ji iškepa, bet ... Dabar jau labai puikiai suprantu kodėl mano draugėm tuo metu nesigaudavo skani duona; suprantu kodėl pora draugiu tuo metu iš vis atsisakė duonos kepimo, o duonkepes pardavė/padovanojo/nukišo į sandeliuką.
Aš pati savo paskutiniąją duonkepę nutrenkiau į kampą jau prieš kelis metus ir net neplanuoju jos naudot. Nesėkmės su prasta duonkepe sugadino daug nervų, kartais net eidavau prie veidrodžio pasižiūrėt ar kartais pas mane ne abi rankos kairės. Nors jei nežinočiau kokia turi/gali gautis duona, tai gal ir dabar dar naudočiausi ta duonkepe ir galvočiau, kad taip turi būt.
Žinoma, gaminant daugiafunkciniam puode taip nesijaus maisto kokybė, nes galima tai pajust tik gaminant dviejuose skirtinguose, identiškus gaminius ir iš kart ragaujant ir lyginant ir tai skonio skirtumas tur but bus minimalus. Va valdymo patogumo skirtumai daug labiau jausis. Su duonkepe daug paprasčiau – iškepei keleta kepaliukų duonos ir matosi akivaizdžiai.
Tai galima sakyt perkeltine prasme, kad Philips – mano pimoji duonkepė, Scarlet – paskutinė.
Atsakyti