Na ka, vakar buvau Topo centre,turi jie 4 puodus:Scarlet,Polaris,Philips,Stollar.Scarlet tikrai laabai mazas,tad paemiau Stollar.Atveziau namuo ir tikrai is pradziu buvo labai stiprus plastmases kvapas,bandziau vaikams virt koldunus,po gero pusvalandzio gavosi (kol istudijavau instrukcija ).Pirmas ispudis toks,kad ar tikrai to puodo man jau taip reikejo.Tikrai galvojau, kad jame viskas vyks greiciau. 0.5 litro vandens uzvire po geru 4min.Cipset(kad vanduo uzvire) dar po geru 2 min(cia turbut slegis atitinkamas turi but,nors nesu tikra).Tai va, nezinau ar esu patenkinta,bet siandien nuo juo laikausi per atstuma
Tali, jus pirkote multifunkcini puoda, ne greitpuodi. Jei norejot labai greito gaminimo, tada reikejo i greitpuodziu tema arba imt brangu modeli kuris turi ir ta funkcija.
Del puodo rankenu - gal ir gerai kai yra, bet renkantis pigesni varianta nekeipciau i tai demesio - su silikoninem pirsfinem istraukti galim be rankenu, o ir su komplektuojamom znyplem normaliai isitraukia. Nors tiesa pasakius niekad karsto puodo nesu traukusi, o kam? Pagaminu ir dedu su saukstu is katilo
Del temp reguliavimo tarpu irgi ne visiems to reikia. Gaminu koses ant automatines pienisku kosiu programos ir nesuku galvos, ir siaip dazniausiai naudoju auto programas.
Todel mano patarimas norint pigesnio puodo nereiktu jam prikelti daugybes reikalavimu, svarbu indo, plastmases kokybe, pagrindiniu programu buvimas. Iskelus daug ne esminiu reikalavimu,kai reikia tilpti i konkretu biudzeta, galima likti be puodo.
Del puodo rankenu - gal ir gerai kai yra, bet renkantis pigesni varianta nekeipciau i tai demesio - su silikoninem pirsfinem istraukti galim be rankenu, o ir su komplektuojamom znyplem normaliai isitraukia. Nors tiesa pasakius niekad karsto puodo nesu traukusi, o kam? Pagaminu ir dedu su saukstu is katilo
Del temp reguliavimo tarpu irgi ne visiems to reikia. Gaminu koses ant automatines pienisku kosiu programos ir nesuku galvos, ir siaip dazniausiai naudoju auto programas.
Todel mano patarimas norint pigesnio puodo nereiktu jam prikelti daugybes reikalavimu, svarbu indo, plastmases kokybe, pagrindiniu programu buvimas. Iskelus daug ne esminiu reikalavimu,kai reikia tilpti i konkretu biudzeta, galima likti be puodo.
QUOTE(tali3 @ 2013 11 29, 20:50)
Na ka, vakar buvau Topo centre,turi jie 4 puodus:Scarlet,Polaris,Philips,Stollar.Scarlet tikrai laabai mazas,tad paemiau Stollar.Atveziau namuo ir tikrai is pradziu buvo labai stiprus plastmases kvapas,bandziau vaikams virt koldunus,po gero pusvalandzio gavosi (kol istudijavau instrukcija ).Pirmas ispudis toks,kad ar tikrai to puodo man jau taip reikejo.Tikrai galvojau, kad jame viskas vyks greiciau. 0.5 litro vandens uzvire po geru 4min.Cipset(kad vanduo uzvire) dar po geru 2 min(cia turbut slegis atitinkamas turi but,nors nesu tikra).Tai va, nezinau ar esu patenkinta,bet siandien nuo juo laikausi per atstuma
Pabandykite jame gaminti patiekalus, kurių sudėtines dalis nereikia dėti į verdantų vandenį.
Pagrindinis daugiafunkcinio puodo privalumas yra tas, kad jis gali gaminti valgį savarankiškai. Stovėti prie jo nebūtina.
Tokio puodo naudingumą pajusite tuomet, kai gaminsite patiekalus, kurių sudėtines dalis sudėsite į puodą, įjungsite ir eisit užsiiminėti savo reikalais. Jums neturėtu rūpėti per kiek laiko užvirs vanduo, jums pakanka žinoti, kad atėjus laikui valgyti jus eisite prie puodo ir rasite pagamintą patiekalą.
Pvz. Pradžiai pusryčiams galite pasigaminti košę, kurios sudetines dalis sudėkite į puodą jau vakare ir nustatykite gaminimo atidėjimą. Patikėkėkite tikrai malonu, kuomet ryte atsikėlus pusryčiai jau bus pagaminti ir lauks jūsų virtuvėje.
QUOTE(tali3 @ 2013 11 29, 21:50)
Na ka, vakar buvau Topo centre,turi jie 4 puodus:Scarlet,Polaris,Philips,Stollar.Scarlet tikrai laabai mazas,tad paemiau Stollar.Atveziau namuo ir tikrai is pradziu buvo labai stiprus plastmases kvapas,bandziau vaikams virt koldunus,po gero pusvalandzio gavosi (kol istudijavau instrukcija ).Pirmas ispudis toks,kad ar tikrai to puodo man jau taip reikejo.Tikrai galvojau, kad jame viskas vyks greiciau. 0.5 litro vandens uzvire po geru 4min.Cipset(kad vanduo uzvire) dar po geru 2 min(cia turbut slegis atitinkamas turi but,nors nesu tikra).Tai va, nezinau ar esu patenkinta,bet siandien nuo juo laikausi per atstuma
Sveikinu su pirkiniu, tačiau kaip dėl papildomų puodų šiam modeliui? Danga vidutiniškai per metus susidėvi (nekalbu apie Redmondus, Panasonicus ir Polarisus - ten ji tiesiog storesnė ir patvaresnė ir puodų pasirinkimas yra).
Sakykit, tai jus i puoda piena kosei ir kitas visas dalis sudedat is vakaro? Tai per nakti produktai nesugenda?
QUOTE(Mergelė @ 2013 11 30, 10:00)
Sakykit, tai jus i puoda piena kosei ir kitas visas dalis sudedat is vakaro? Tai per nakti produktai nesugenda?
Pieną košei ir kitas visas dalis sudedu iš vakaro. Taip darau jau 3 metus, net ir per vidurvasario karščius.
Jei ir jus norite mėgautis košėmis kiekvieną rytą, štai keletas mano rekomendacijų:
Reikalingą kiekį kruopų gerai nuplauti (sorų kruopas patartina plauti karštu vandeniu), užpilti reikiamu kiekiu vandens ir/ar pieno, įdėti druskos ir cukraus pagal skonį, indą įstatyti į jam skirtą vietą, nustatyti reikalingą temperatūrą bei laiką ir paspausti START mygtuką.
Gaminimo starto atidėjimo atveju patartina nustatyti pagaminimo laiką 1 val. iki valgymo, kad košė truputi atvėstu (jei pusryčiaujate 8 val., tuomet nustatykite, kad košė būtų pagaminta 7 val.).
Išvirusią košę prieš patiekiant patartina išmaišyti.
Jei košė gavosi per tiršta, prieš patiekiant ją galima praskiesti pienu ir leisti pastovėti 5 min.
Pastabos:
a) kruopas galima plauti tame pačiame inde, kuriame jos bus verdamos;
jei košę norite valgyti dažnai ir su malonumu, tuomet patartina į ją dėti bent truputi druskos, cukraus ir pieno, o išvirus pagardinti sviestu ir/ar uogiene (patirtis rodo, kad tie kas verda košes be druskos, pieno ir/ar kitų priedų, valgo ją retai ir be jokio malonumo, o laikui bėgant visai nustoja ją valgyti).
c) jei bus naudojamas gaminimo starto atidėjimas, tuomet patartina druską ir/ar cukrų gerai išmaišyti, kad košė nesurūgtu, taip pat patartina kruopas užpilti šaltu vandeniu ir/ar pienu (esant reikalui vasarą, per didelius karščius, į puodą galima dėti užšaldytą pieną);
d) jei verdamos kelių grudų košės, tai laikas parenkamas pagal ilgiausiai verdamų kruopų/grudų laiką, o kiekis imamas vidutiniškas (tarkim jei kvietinės 2 indeliai, o miežinės 2,5 indelio, tuomet dedame 2,25 indelio);
e) patiekalo gaminimosi laikas daugiafunkciniame puode skiriasi ir yra ilgesnis už nustatomą laiką, nes dažniausiai jis pradedamas skaičiuoti tiktai pasiekus užduotą gaminimo temperatūrą.
Dekui Tau uz toki issamu paaiskinima. Toki paaiskinima reiketu det temos pradzioje. Jau galutinai gundaus tuo puodu. Paliksiu pavasariui ir bandysiu ieskoti kas gali parvezti is Rusijos.
Tik noriu dar paklausti, o sriuba kai verdi su mesyte ar nekyla putos? Bet manau kai bus puodo didesne talpa, tai nesusidarys sunkumai. Kepti jame kotletukus irgi galima? Manau man jis butu puikus pagalbininkas sodyboj, nes neturim dujines.
Papildyta:
Kyla dar toks klausimas.Kai isverdat sriuba, tai perpilat i kita puoda? Nes as verdu keliom dienom. Manau butu gerai rasti toki, kuris turi dangti pagalbini. Ir iskart nusipirkti 2 puodus vidinius
Tik noriu dar paklausti, o sriuba kai verdi su mesyte ar nekyla putos? Bet manau kai bus puodo didesne talpa, tai nesusidarys sunkumai. Kepti jame kotletukus irgi galima? Manau man jis butu puikus pagalbininkas sodyboj, nes neturim dujines.
QUOTE(Ivatikirik @ 2013 11 30, 10:21)
Pieną košei ir kitas visas dalis sudedu iš vakaro. Taip darau jau 3 metus, net ir per vidurvasario karščius.
Jei ir jus norite mėgautis košėmis kiekvieną rytą, štai keletas mano rekomendacijų:
Reikalingą kiekį kruopų gerai nuplauti (sorų kruopas patartina plauti karštu vandeniu), užpilti reikiamu kiekiu vandens ir/ar pieno, įdėti druskos ir cukraus pagal skonį, indą įstatyti į jam skirtą vietą, nustatyti reikalingą temperatūrą bei laiką ir paspausti START mygtuką.
Gaminimo starto atidėjimo atveju patartina nustatyti pagaminimo laiką 1 val. iki valgymo, kad košė truputi atvėstu (jei pusryčiaujate 8 val., tuomet nustatykite, kad košė būtų pagaminta 7 val.).
Išvirusią košę prieš patiekiant patartina išmaišyti.
Jei košė gavosi per tiršta, prieš patiekiant ją galima praskiesti pienu ir leisti pastovėti 5 min.
Pastabos:
a) kruopas galima plauti tame pačiame inde, kuriame jos bus verdamos;
jei košę norite valgyti dažnai ir su malonumu, tuomet patartina į ją dėti bent truputi druskos, cukraus ir pieno, o išvirus pagardinti sviestu ir/ar uogiene (patirtis rodo, kad tie kas verda košes be druskos, pieno ir/ar kitų priedų, valgo ją retai ir be jokio malonumo, o laikui bėgant visai nustoja ją valgyti).
c) jei bus naudojamas gaminimo starto atidėjimas, tuomet patartina druską ir/ar cukrų gerai išmaišyti, kad košė nesurūgtu, taip pat patartina kruopas užpilti šaltu vandeniu ir/ar pienu (esant reikalui vasarą, per didelius karščius, į puodą galima dėti užšaldytą pieną);
d) jei verdamos kelių grudų košės, tai laikas parenkamas pagal ilgiausiai verdamų kruopų/grudų laiką, o kiekis imamas vidutiniškas (tarkim jei kvietinės 2 indeliai, o miežinės 2,5 indelio, tuomet dedame 2,25 indelio);
e) patiekalo gaminimosi laikas daugiafunkciniame puode skiriasi ir yra ilgesnis už nustatomą laiką, nes dažniausiai jis pradedamas skaičiuoti tiktai pasiekus užduotą gaminimo temperatūrą.
Jei ir jus norite mėgautis košėmis kiekvieną rytą, štai keletas mano rekomendacijų:
Reikalingą kiekį kruopų gerai nuplauti (sorų kruopas patartina plauti karštu vandeniu), užpilti reikiamu kiekiu vandens ir/ar pieno, įdėti druskos ir cukraus pagal skonį, indą įstatyti į jam skirtą vietą, nustatyti reikalingą temperatūrą bei laiką ir paspausti START mygtuką.
Gaminimo starto atidėjimo atveju patartina nustatyti pagaminimo laiką 1 val. iki valgymo, kad košė truputi atvėstu (jei pusryčiaujate 8 val., tuomet nustatykite, kad košė būtų pagaminta 7 val.).
Išvirusią košę prieš patiekiant patartina išmaišyti.
Jei košė gavosi per tiršta, prieš patiekiant ją galima praskiesti pienu ir leisti pastovėti 5 min.
Pastabos:
a) kruopas galima plauti tame pačiame inde, kuriame jos bus verdamos;
jei košę norite valgyti dažnai ir su malonumu, tuomet patartina į ją dėti bent truputi druskos, cukraus ir pieno, o išvirus pagardinti sviestu ir/ar uogiene (patirtis rodo, kad tie kas verda košes be druskos, pieno ir/ar kitų priedų, valgo ją retai ir be jokio malonumo, o laikui bėgant visai nustoja ją valgyti).
c) jei bus naudojamas gaminimo starto atidėjimas, tuomet patartina druską ir/ar cukrų gerai išmaišyti, kad košė nesurūgtu, taip pat patartina kruopas užpilti šaltu vandeniu ir/ar pienu (esant reikalui vasarą, per didelius karščius, į puodą galima dėti užšaldytą pieną);
d) jei verdamos kelių grudų košės, tai laikas parenkamas pagal ilgiausiai verdamų kruopų/grudų laiką, o kiekis imamas vidutiniškas (tarkim jei kvietinės 2 indeliai, o miežinės 2,5 indelio, tuomet dedame 2,25 indelio);
e) patiekalo gaminimosi laikas daugiafunkciniame puode skiriasi ir yra ilgesnis už nustatomą laiką, nes dažniausiai jis pradedamas skaičiuoti tiktai pasiekus užduotą gaminimo temperatūrą.
Papildyta:
Kyla dar toks klausimas.Kai isverdat sriuba, tai perpilat i kita puoda? Nes as verdu keliom dienom. Manau butu gerai rasti toki, kuris turi dangti pagalbini. Ir iskart nusipirkti 2 puodus vidinius
QUOTE(meskalepeska @ 2013 11 30, 11:10)
sveikos,
o ką galėtumėt patarti dėl REDMOND M-10 daugiafunkcio elektrinio puodo parduodamo TOP Shop-e? Techologija ir koncepcija sukurta Slovėnijoje, prietaisas surinktas Kinijoje. Kaina dabar - 276,42 LT
o ką galėtumėt patarti dėl REDMOND M-10 daugiafunkcio elektrinio puodo parduodamo TOP Shop-e? Techologija ir koncepcija sukurta Slovėnijoje, prietaisas surinktas Kinijoje. Kaina dabar - 276,42 LT
Manau, kad Lietuvoje yra nemažai žmonių, kurie turi tokius puodus ir galėtu pasisakyti ką jie apie juos mano.
Jei mokate skaityti rusiškai, tai pasiskaityti apie juos galite štai čia -
http://market.yandex...modelid=7801352
Jei nemokate galite išsiversti.
Tai vienas iš pigesnių biudžetinių puodų, kurį vieni giria, kiti peikia. Pagaminti jie tikrai Kinijoje, dėl koncepcijos nežinau, bet įmonės sąvininkai yra Rusai, užregistravę įmonę JAV.
QUOTE(Mergelė @ 2013 11 30, 12:17)
Dekui Tau uz toki issamu paaiskinima. Toki paaiskinima reiketu det temos pradzioje. Jau galutinai gundaus tuo puodu. Paliksiu pavasariui ir bandysiu ieskoti kas gali parvezti is Rusijos.
Tik noriu dar paklausti, o sriuba kai verdi su mesyte ar nekyla putos? Bet manau kai bus puodo didesne talpa, tai nesusidarys sunkumai. Kepti jame kotletukus irgi galima? Manau man jis butu puikus pagalbininkas sodyboj, nes neturim dujines.
Papildyta:
Kyla dar toks klausimas.Kai isverdat sriuba, tai perpilat i kita puoda? Nes as verdu keliom dienom. Manau butu gerai rasti toki, kuris turi dangti pagalbini. Ir iskart nusipirkti 2 puodus vidinius
Tik noriu dar paklausti, o sriuba kai verdi su mesyte ar nekyla putos? Bet manau kai bus puodo didesne talpa, tai nesusidarys sunkumai. Kepti jame kotletukus irgi galima? Manau man jis butu puikus pagalbininkas sodyboj, nes neturim dujines.
Papildyta:
Kyla dar toks klausimas.Kai isverdat sriuba, tai perpilat i kita puoda? Nes as verdu keliom dienom. Manau butu gerai rasti toki, kuris turi dangti pagalbini. Ir iskart nusipirkti 2 puodus vidinius
Mes sriubų tokiame puode beveik neverdame, bet verdame mėsą ir niekas neišbėga.
Perpilinėti ar ne, tai jau fantazijos ir poreikio reikalas.
Dėl putų manau, kad jus teisi. Jei puodo talpa didesnė ir parinkta tinkama temperatūra, tai niekas nebėgs.
Kepti kotletus tokiuose puoduose be abejo galima, bet keptuvėje tai daryti daug patogiau, nes puodo sienelės aukštos, o dugno plotas mažas. Jei visgi norite ar turite kepti kotletus puode, tuomet rinkitės tokį puodą, apie kurį rasite dėl kepimo teigiamus atsiliepimus.
QUOTE(Mergelė @ 2013 11 30, 13:17)
Kyla dar toks klausimas.Kai isverdat sriuba, tai perpilat i kita puoda? Nes as verdu keliom dienom. Manau butu gerai rasti toki, kuris turi dangti pagalbini. Ir iskart nusipirkti 2 puodus vidinius
Aš perpilu į kitą, nors galima laikyti ir jame. Bet aš dažnai gaminu, tad man patogu kai puodas laisvas. Planuose vienas su teflonine danga, kitas - dar neapsisprendžiu; keli plastikiniai dangčiai.
Papildyta:
QUOTE(meskalepeska @ 2013 11 30, 12:10)
sveikos,
o ką galėtumėt patarti dėl REDMOND M-10 daugiafunkcio elektrinio puodo parduodamo TOP Shop-e? Techologija ir koncepcija sukurta Slovėnijoje, prietaisas surinktas Kinijoje. Kaina dabar - 276,42 LT
o ką galėtumėt patarti dėl REDMOND M-10 daugiafunkcio elektrinio puodo parduodamo TOP Shop-e? Techologija ir koncepcija sukurta Slovėnijoje, prietaisas surinktas Kinijoje. Kaina dabar - 276,42 LT
Neimčiau. Talpa 3L. Kas yra 3L - tai puodas pripildytas iki kraštų, tad realiai naudinga puodo talpa dar mažesnė. Jei šeimoje 1-2 žmonės, gal .