QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 11 29, 13:30)
Tai paklausiu tuomet taip.
Kokį puodą sau rinktumet, jei reikėtų min 5 litrų talpos.
Biudžetas max 500 lt.
Na gudriai čia paklausėte, gudriai...
Atsakau -
Be anksčiau minėto Scarlett IS-MC412S01 aš nežinau (nesakau, kad nėra) kitų puodų, parduodamų Lietuvoje iki 500Lt, kurie turėtu galimybę rankiniu būdu nustatyti gaminimo temperatūrą ne didesniu kaip 5 laipsnių intervalu.
Paaiškinsiu kodėl man to reikia. Aš nenoriu priklausyti vien tik nuo gamyklinių programų, kuriose beveik niekada negalima keisti temperatūros, o laiką jei ir galima keisti, tai dažniausiai galima keisti tik į didesnę pusę.
Pvz. aš dažnai gaminu įvairiausias pieniškas košes, o pienišką košę paprastame daugiafunkciniame puode (ne greitpuodyje) galima virti tik mažesnėje negu 100 laipsnių temperatūroje (dažniausiai 94-95 laipsniai), kitaip užvirs ir išbėgs.
Tarkim puodas turi pieniškų košių virimo programą (tokiu atveju jums jau pasisekė), bet tai dar nereiškia, kad programoje nėra klaidų ir košė verdant neišbėgs, arba, kad su šia programa galima išvirti 10 rūšių košių (kurias aš dažnai verdu), nes vienos košės verdamos 20 min., kitos 1,5 val.
Štai tokiais atvejais ir praverčia rankiniai nustatymai su galimybe reguliuoti tiek laiką 1 min intervalu, tiek temperatūrą 1 (max 5) laipsnių tikslumu.
Esant tokiems nustatymams gali puodą pritaikyti bet kokio patiekalo gaminimui ir savo poreikiams, o ne pačiam taikytis prie puodo kaprizų.
Manau nereikia aiškinti, jog esant galimybei temperatūrą reguliuoti kas 20 laipsnių nepavyks nustatyti nei 95, nei 110 laipsnių temperatūros.