Įkraunama...
Įkraunama...

Multifunkcinis elektrinis puodas

QUOTE(Ivatikirik @ 2013 11 25, 22:14)
Visiški teisingai, Moulinex Cook4Me yra puikus galingas kombinuotas multi greitpuodis, kuris verda ir troškina patiekalus daug greičiau už įprastus daugiafunkcinius puodus.
Šiandien jau spėjau išsikepti jame pyragą pagal šį receptą - http://www.youtube.c...h?v=f-y42RxOY38 (viskas gavosi puikiai, po šeimynos vakarienės liko tiktai trupinėliai).
Dar vienas išskirtinumas yra tas, kad pasirinkus norimą patiekalą iš jo atmintyje yrašytų patiekalų sąrašo, jis savo spalvotame skystų kristalų ekranėlyje parašo ir duoda nurodymus apie tai, kokius produktus, kokius jų kiekius ir kuriuo momentu reikia į jį sudėti, tad gaminti su juo gali net vaikas.
Pažystami jį man nupirko rusijoje už 10000 rublių (apie 800Lt).
Šiaip vidutinė šio puodo kaina Moulinex'o tinklalapyje nurodoma 12000 rublių (apie 1000Lt) - http://www.moulinex....ti/Cook4Me.aspx


Keli klausimai:

1. Ar jame galima reguliuoti isiutu recetu temperatura?
2. Ar jame galima reguliuoti isiutu recetu slegi?
Siuo atveju mane domina tik isiutu programu nustatymu keitimas, bet ne rankinis.
Nes is esmes troskinimas esant kad ir 100-115 laipsniu ir nedideliam slegiui tai butu fantastika. thumbup.gif

Ir dar: ar tiesa, jog garai isleidziami ne 90 laipsniu kampu i virsu, kaip kad butu tiesiai i gartrauki, bet tas kamas tesiekia 70-75 laipsnius ir taip gaunasi, kad garai keliauja kazkur blink.gif , pvz. i siena. Na gal daugmaz aiskiai paklausiau?

Ar puodas tikrai storas? Kiek milimetru? Teflonas, keramika? Kurioje parduotuveja jusm nupirko, nes maciau po 11 000 rubliu, bet noreciau uz 10000 blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(nomke7 @ 2013 11 25, 16:16)
O kur receptas?

Receptas:
Pyragas su slyvomis

2 stiklines miltu
1 stikline cukraus
2 kiausiniai
1/2 stiklines saulegrazu aliejaus (galima 100g sviesto)
3/4 stiklines pieno
10g kepimo milteliu (su soda nebandziau)
1g vanilinio cukraus

Eiga:
Ismaisyti kiausinius su cukrum. Supilti piena ir alieju. Vel ismaisyti. Suberti miltus su kepimo milteliais ir paruosti tesla. Puoda sutepti sviestu, aliejumi (kam kaip patinka). Tesla sudeti i puoda. Ant virsaus prideti slyvu (jas nuplauti, supjaustyti). Kepimo programa VYPECKA, laikas 1 valanda, t kokia siai programai nezinau, bet galiu paziureti instrukcijoje. jei gaminsite be slyvu, cukraus kieki butina mazinti, nes ziauriai saldus pyragas gaunasi. Taip pat geriau kepti is vakaro, kad per nakti jis pastovetu, tuomet skonis geresnis.
Atsakyti
QUOTE(TheBest @ 2013 11 26, 08:43)
Keli klausimai:

1. Ar jame galima reguliuoti isiutu recetu temperatura?
2. Ar jame galima reguliuoti isiutu recetu slegi?
Siuo atveju mane domina tik isiutu programu nustatymu keitimas, bet ne rankinis.
Nes is esmes troskinimas esant kad ir 100-115 laipsniu ir nedideliam slegiui tai butu fantastika. thumbup.gif 

Ir dar: ar tiesa, jog garai isleidziami ne 90 laipsniu kampu i virsu, kaip kad butu tiesiai i gartrauki, bet tas kamas tesiekia 70-75 laipsnius ir taip gaunasi, kad garai keliauja kazkur blink.gif , pvz. i siena. Na gal daugmaz aiskiai paklausiau?

Ar puodas tikrai storas? Kiek milimetru? Teflonas, keramika? Kurioje parduotuveja jusm nupirko, nes maciau po 11 000 rubliu, bet noreciau uz 10000 blush2.gif .


Atsakau į klausimus:
1. ir 2. Įsiūtuose (gamykliniuose receptuose įrašytuose į puodo atmintį) galima pasirinkti tiktai žmonių kiekį kuriam bus gaminamas patiekalas. Priklausomai nuo šio pasirinkimo puodas parašo kokį kiekį produktų reikia dėti.
Šiame režime optimalią temperatūrą ir slėgį jau parinko gamintojas, tačiau yra dar keletas kitų režimų pvz. režimas kuriame gaminama pagal produktą (pvz. kruopos, mėsa ir t.t.), ir ten galima pasirinkti norimą temperatūrą ir atitinkamai slėgį.

Garų išleidimas, kaip rašo pats gamintojas, saugumo sumetimais nukreipiamas ne vertikaliai į viršų, o truputi atgal, tai yra į priešingą pusę nuo puodo priekio, prie kurio dažnai gali būti palinkęs žmogus.

Puodas tikrai storas, manau ne mažiau 5 mm. Puodo danga kaip suprantu keramikinė ir kiek matau labai tvirta.

Dėl pirkimo vietos paklausiu pražystamų ir kai žinosiu parašysiu.

Jei kam įdomu, tai čia yra nuoroda iš kur galima atsisiųsti detalią informaciją rusų kalba apie šį puodą su atsakymais į dažnai užduodamus klausimus - http://orlovdv.narod...nex_ce_7011.zip
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ivatikirik: 26 lapkričio 2013 - 09:47
QUOTE(Ivatikirik @ 2013 11 26, 10:45)
Atsakau į klausimus:
1. ir 2.  Įsiūtuose (gamykliniuose receptuose įrašytuose į puodo atmintį) galima pasirinkti tiktai žmonių kiekį kuriam bus gaminamas patiekalas. Priklausomai nuo šio pasirinkimo puodas parašo kokį kiekį produktų reikia dėti.
Šiame režime optimalią temperatūrą ir slėgį jau parinko gamintojas, tačiau yra dar keletas kitų režimų pvz. režimas kuriame gaminama pagal produktą (pvz. kruopos, mėsa ir t.t.), ir ten galima pasirinkti norimą temperatūrą ir atitinkamai slėgį.

Garų išleidimas, kaip rašo pats gamintojas,  saugumo sumetimais nukreipiamas ne vertikaliai į viršų, o truputi atgal, tai yra į priešingą pusę nuo puodo priekio, prie kurio dažnai gali būti palinkęs žmogus.

Puodas tikrai storas, manau ne mažiau 5 mm. Puodo danga kaip suprantu keramikinė ir kiek matau labai tvirta.

Dėl pirkimo vietos paklausiu pražystamų ir kai žinosiu parašysiu.

Jei kam įdomu, tai čia yra nuoroda iš kur galima atsisiųsti detalią informaciją rusų kalba apie šį puodą su atsakymais į dažnai užduodamus klausimus - http://orlovdv.narod...nex_ce_7011.zip

Ačiū už atsakymą.
O į mėgstamiausių receptų sąrašą galima įtraukti receptus tik iš pateiktų receptų, ar savo gali prigalvoti?
Atsakyti
QUOTE(TheBest @ 2013 11 26, 10:06)
Receptas:
Pyragas su slyvomis


Ačiū , reiks savaitgali išbandyt.

QUOTE(Ivatikirik @ 2013 11 26, 10:45)

Super. Sužavėjo kad šaltiena per 40 - 45 min pasigamina, ir plovui paruošt valandos nereikia.
Atsakyti
QUOTE(TheBest @ 2013 11 26, 10:04)
Ačiū už atsakymą.
O į mėgstamiausių receptų sąrašą galima įtraukti receptus tik iš pateiktų receptų, ar savo gali prigalvoti?


Faktiškai gaminti gali ką nori, bet į puodo atmintį savo receptų įrašyti nepavyks, nes gamykliniuose receptuose surašyta ne tik ką ir kiek dėti, bet ir visa gaminimo eiga su pranešimais, priminimais ir nurodymais vartotojui (pvz. pasibaigus gaminimui puodas pats paprašo išpilti kondensatą iš specialaus kondensato surinkimo indelio) bei visi techniniai parametrai (pvz. garų išleidimo laikas), kurie gamintojo parinkti atskirai kiekvienam patiekalui iš receptų sąrašo.
Atsakyti
QUOTE(TheBest @ 2013 11 26, 08:43)
Keli klausimai:

Kurioje parduotuveja jusm nupirko, nes maciau po 11 000 rubliu, bet noreciau uz 10000 blush2.gif .


Išsiaiškinau kur pirko mano Moulinex Cook4Me, štai čia nuoroda -
http://www.eldorado....etail/71084711/
Kaina šiai dienai 9000 rublių.
Atsakyti
Skaitau aprašymus ir kilo klausimas. Vieni puodai turi keramikini indą, kiti teflonini. Kuris geresnis? blush2.gif Jaučiausi skirtumas?
Atsakyti
Keramikinis geresnis. Teflonas susibraižo, o be to kažką ten nuodingo skleidžia (girdėjau, bet nesigilinau, nes tokių daiktų su teflonu neturiu)
Atsakyti
QUOTE(nomke7 @ 2013 11 26, 12:40)
Keramikinis geresnis. Teflonas susibraižo, o be to kažką ten nuodingo skleidžia (girdėjau, bet nesigilinau, nes tokių daiktų su teflonu neturiu)


O jus kokį puodą turit? rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mane keramikinis, o jei tiksliai tai redmond 90.
Atsakyti
Jei gaminama pastoviai 2-3 žmonėms, na ir retkarčiais svečiams - gaunasi 5-8 žmonės. Kokios talpos patartumet pirkti? ax.gif
Atsakyti