Įkraunama...
Įkraunama...

23-jie Onko namučiai

Logiska, gi per galva daugiausia silumos netenkame smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2010 02 03, 16:03)
drinks_cheers.gif Ir kad neskubek ir del Akropolio smile.gif As nupirkau,berods uz 220lt (is naturaliu zymiai brangiau kainuoja rolleyes.gif ) Du kartus tik uzsidejau per Naujosius ir viskas,atvaiksciojau ziema su kepure lauke,pavasary ir vasara su skarele 4u.gif

O su plika galva ziema net namie labai salta.

peruko neturejau, visa ta laika pravaiksciojau su skara, na mokejau taip liuks susiristi, panos gal pamena buvau nuotrauka idejus ir taip varydavau i darba, pravaiksciojau nuo lapkricio iki birzelio, o tada jau su savais svieziais vasara pasitikau 4u.gif gydyma baigiau kova - cia pacia chemija ir plaukai per 3 men paaugo iki jau nesiojamu be skaros, birzeli svitino, bet man jokiu salutiniu poveikiu svytinimo nebuvo, nors kolegei isslinko atauge plaukai blink.gif kodel nepirkau peruko? todel, kad pradejau pati atpazinti juos gatveje, tiesiog matydavau, kas nesioja ir kaip zmogus nevalingai ji pasitaiso, tad nusprendziau, kad galiu papankuot ir su skarele apsiejau, aisku taip ir pigiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2010 02 03, 18:58)
pravaiksciojau nuo lapkricio iki birzelio, o tada jau su savais svieziais vasara pasitikau  4u.gif gydyma baigiau kova - cia pacia chemija ir plaukai per 3 men paaugo iki jau nesiojamu be skaros

Ir as panasiai smile.gif tik man "iki nesiojamu be skaros" apie 4 menesius augo,nu iki to,kad as pati galejau eiti be skaros rolleyes.gif Kiti jau anksciau sake kad galiu eiti su savo sukosena smile.gif Tai as liepos menesi jau pasitikau be skareles.Nors su skarele man visai patiko ir visi sake kad grazu.O nuo svytinimo taip pat neslinko plaukai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 03 vasario 2010 - 18:24
Aciu uz konsultacija visoms 4u.gif
Labai tikiuos, kad gal neiislinks dar ax.gif nes nei aplinkiniai, nei as pati saves neissivaizduoja lysos ir su skarom doh.gif prie mano kaip vyras vadina 'pifiskos' aprangos netiks doh.gif arba reiks stiliu keisti rolleyes.gif Nors kaip Ugnine stilingai su skarom atrodo thumbup.gif Siandiena uzsakiau akropoli, kad is Vilniaus pora ilgesniu, geresniu peruku parsiustu blush2.gif sake gales atideti ir kai prireiks nusipirksiu 4u.gif
Dar del Her 2 nustatymo reikalingumo skaiciau knygutei apie kruties vezi ir http://www.roziniska...ti/grizti-i/61/
....Tiek hormonų receptorių būklė, tiek HER2 nustatymas gali suteikti naudingos informacijos, iš kurios galima būtų spręsti, kaip krūties vėžys progresuos. Tačiau svarbiausia, kad šių veiksnių nustatymas padės parinkti tikslingą gydymą, nukreiptą būtent į šiuos du skirtingus faktorius, sukėlusius skirtingo tipo vėžį....
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 02 03, 23:05)
....Tiek hormonų receptorių būklė, tiek HER2 nustatymas gali suteikti naudingos informacijos, iš kurios galima būtų spręsti, kaip krūties vėžys progresuos. Tačiau svarbiausia, kad šių veiksnių nustatymas padės parinkti tikslingą gydymą, nukreiptą būtent į šiuos du skirtingus faktorius, sukėlusius skirtingo tipo vėžį....

Ne tik naudingas, būtinas, privalomas. Kas tau šiandien „atradimai“, tas mus seniai žinoma...Pradedi ir tu savo kelelį...Nebijok skaityti, nebijok aiškintis, žinios dar nė vienam netrukdė... smile.gif

tik reikia nuspręsti, ar PATI nori viską žinoti. Prognostiniai faktoriai neretai būna kitokie, nei norėtum. Su jais (juos žinant), tenka mokytis gyventi...
Kita vertus, visi žinom žodžio prognozė reikšmę, ten, kur yra prognozės - visuomet egzistuoja ir išimtys...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 03 vasario 2010 - 22:35
Labas vakaras 4u.gif

Samta0204,as peruko nenesiojau,man taip pat jie labai jau krenta i akis.Vos tik pradejo slinkti plaukuciai,idaviau dukrai kirpimo masinele ir liepiau visus "nurezti".Nesiojau skarytes,jos visai man tiko,o aplinkiniai net nesuprato,galvojo,kad tai mano naujas mados stilius biggrin.gif .

Sveikateles visoms wub.gif .
Atsakyti
sveikos, na as jus jau turbut nervinu su savo klausimais, bet as vistiek nerimstu...
atsakymu mes dar neturime del her2 ir hormonu, bet tarkim jei buna HER2 teigiamas, ir jautrus hormonams, tada po viso gydymo ka sskiria gydyma hormonais ar herceptinu, ar abiem?
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2010 02 03, 23:02)
Labas vakaras 4u.gif

Samta0204,as peruko nenesiojau,man taip pat jie labai jau krenta i akis.Vos tik pradejo slinkti plaukuciai,idaviau dukrai kirpimo masinele ir liepiau visus "nurezti".Nesiojau skarytes,jos visai man tiko,o aplinkiniai net nesuprato,galvojo,kad tai mano naujas mados stilius  biggrin.gif .

Sveikateles visoms  wub.gif .

As pasielgiau lygiai taip pat. Tik masinele idaviau vyrui smile.gif
Man pasiseke, nes visa be plauku buvimo laikotarpi i lauka ejau su kepuremis del salto oro. O namuose, sveciuose ir ligonineje buvau su skarelem.

Apkabinu visas.

Mane vel uzpuole persalimo virusas kazkoks... Kosciu... Jau neskanu darosi. Balandi rentgena atliks... Bet jokiu blogu minciu net nenoriu turet...
Papildyta:
QUOTE(renatuxaass @ 2010 02 03, 23:37)
sveikos, na as jus jau turbut nervinu su savo klausimais, bet as vistiek nerimstu...
atsakymu mes dar neturime del her2 ir hormonu, bet tarkim jei buna HER2 teigiamas, ir jautrus hormonams, tada po viso gydymo ka sskiria gydyma hormonais ar herceptinu, ar abiem?

Jei HER teigiamas, skiria (pagal galimybes) Herceptina.
Jei hormonai teigiami - skiria hormonu terapija.
Jei ir tas ir tas, skiria VISA reikiama gydyma.
Bet viska po chemoterapijos ir spinduliavimo.
Atsakyti
Kalbat del HER2,mano mamai HER2 +,bet tai nereiskia,kad teigiamas(o mes galvojom,kad teigiamas,norejom gydymo herceptinu).Gydytoja sake,kad turi buti Her 2+++.

Mergaites,zinau,kad buvo daug kalbeta,bet gal galit rekomenduot antidepresantus.Mama seniau nei uz ka nepripazino,kad jai depresija,bet vakar pakalbejo su drauge telefonu,tai sutiktu gert antidepresantus.Popiet skambinciau gydytojai(seimos),kad paskirtu.Ar ne seimos gydytoja skiria?Parasykit,mergaites,jei galit!Negalesiu paieskot info internete,mazoji neleidzizia.

Ryt vaziuosim daryt MR mamai,galvos,nes kaire ranka ir koja vis pradeda atsisakyt,kazkaip tirpt.Siandien pirmasyk is chemoterapeutes(telefonu)isgirdau,kad mamos liga nepagydoma.Pati zinau,bet pirmasyk pasake.Gerai,kad ne prie mamos pasake.Bet ir as pati apsimetu,kad nieko negirdejau,nes nenoriu galvot,kad mama nepagis.Geriau jau nieko negalvot.
Papildyta:
Romantike,sveik greiciau,vyk virusiukus lauk! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 02 04, 11:36)
Kalbat del HER2,mano mamai  HER2 +,bet tai nereiskia,kad teigiamas(o mes galvojom,kad teigiamas,norejom gydymo herceptinu).Gydytoja sake,kad turi buti Her 2+++.

Mergaites,zinau,kad buvo daug kalbeta,bet gal galit rekomenduot antidepresantus.Mama seniau nei uz ka nepripazino,kad jai depresija,bet vakar pakalbejo su drauge telefonu,tai sutiktu gert antidepresantus.Popiet skambinciau gydytojai(seimos),kad paskirtu.Ar ne seimos gydytoja skiria?Parasykit,mergaites,jei galit!Negalesiu paieskot info internete,mazoji neleidzizia.

Ryt vaziuosim daryt MR mamai,galvos,nes kaire ranka ir koja vis pradeda atsisakyt,kazkaip tirpt.Siandien pirmasyk is chemoterapeutes(telefonu)isgirdau,kad mamos liga nepagydoma.Pati zinau,bet pirmasyk pasake.Gerai,kad ne prie mamos pasake.Bet ir as pati apsimetu,kad nieko negirdejau,nes nenoriu galvot,kad mama nepagis.Geriau jau nieko negalvot.
Papildyta:
Romantike,sveik greiciau,vyk virusiukus lauk! 4u.gif

4u.gif Geriau galvoti, kad stebuklų yra, juk yra? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Oduvančikas @ 2010 02 04, 12:27)
4u.gif Geriau galvoti, kad stebuklų yra, juk yra? unsure.gif

drinks_cheers.gif Aisku,kad yra stebuklu!O onkologiniu ligoniu tarpe ypac daug,zinau tokiu ne viena ir ne du. wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 02 04, 12:36)

4u.gif Kad ir kaip optimistiškai begalvotume, į nugarą visą laiką kvėpuoja visas ligelės rimtumas. Tai, kad kai kuriuos laikotarpius gerai jaustumeis, būtinai apie tai ir negalvok. Juk chemoterapeutė patvirtino tai, ką tu gal buvai ne kartą netyčia ar dar kitaip pamaniusi, bet kai tai jau išgirdai balsu - priėmei tarsi taisyklę, kuri nesikeis. Ir jei nepaleisi tų minčių, jos užvaldys visą tavo galvą ir laiką. Todėl pamiršk, ką sakė ir toliau darykit tai, ką turite daryti su mamyte. Puiku, jei pradėtų mamytė gerti antidepresantus - gal visai kitaip pasijustų. wub.gif
Kai mano mamytei atrado kruty "blyniuką ", gydytoja pasakė, mane pasivędusi į šoną - "tik jau nelaidokit mamytės pirma laiko - yra gydymas". Bet kai pamatė nugaros KT nuotrauką , gydytojos optimizmas dingo - iškart pasikeitė chemoterapijos schema ir buvo pasakyta man "labai blogai, labai blogai, operacijos nebedarysim, lieka tik vaistai... " verysad.gif Bet aš jau buvau užsikabinusi už tų pirmųjų jos žodžių. Mamytei nesakiau ir pati nenorėjau gilintis , kokia stadija. Iškart supratau, kad kokia 3-4 ... verysad.gif Ir pragyvenom tikėdami kelis mėnesius. Susitaikėm... Antras smūgis buvo smegenėlėms, kai laukdamos šeimos gydytojos atsivertėm kortelę ir paskaitėm (to mamytė pareikalavo) atsiūstą ligos istoriją - t.t. IVst ir t.t. Neradau ramybės , kol pati supratau, kad neteisingai elgiuosi save grauždama tuo žinojimu. Pradėjau galvoti. Juk kai nebuvau perskaičiusi ir pamačiusi juodu ant balto - juk ta diagnozė buvo visai ta pati ir buvo visai normalu - mes džiaugėmės ir liūdėjome, kentėjome chemijų pagirias ir vėl džiaugėmės. Taip , kad lieka tai užmišti ir toliau kabintis... Stengtis, ką tik galime padaryti geriausia dėl savo mylimiausių, vienintelių ir nepakartojamų... wub.gif
Stiprinkitės , laikykitės ir nepasiduokite... wub.gif

Sveikutės, Mergaitės. 4u.gif 4u.gif Visoms geros ir sveikatingos dienelės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 04 vasario 2010 - 12:21