Įkraunama...
Įkraunama...

23-jie Onko namučiai

QUOTE(adis @ 2010 02 01, 22:33)
Aš savaitėlę buvau „sanatorijoje“ ...

Brangiausioji, Adis 4u.gif Neapsakomai džiaugiuosi tavo poilsėliu ir kad šiek tiek atsigavai. Gal galiu paklausti, pas kokią onkologę buvai Šiauliuose? Ar tau jie patys pasiųlė pagulėti ar pasiprašėte? Jei apgydė žaizdeles - tai reiškia - yra įmanoma, kad jos užgytų? Būk stipri ir sveik - ir kūnu ir dūšele... wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(.GABIJA. @ 2010 02 02, 13:31)
Aš patenkinta reiki seansais.

Sveikute, raudonioji Mergele, tongue.gif Kaip gerai, kad radai savo "arkliuką". Laikyk stipriai jį už pavadėlio... Ačiū už raudonai dryžuotą.... bigsmile.gif Iškart jaučiasi, kad Gabija sugrįžo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 02 vasario 2010 - 21:38
QUOTE(Samta0204 @ 2010 02 02, 18:09)
Tai siulo nuo chemoterapijos pradeti ( taxotere, gal kas susiduret su siais vaistukais, ar verti tu pinigeliu jie) 4 kursai...

Mano mamytės viena pirmųjų chemijų. Tada jai buvo 65 metukai. Ištvėrė... smile.gif Tau nereiks už tuos vaistukus mokėti.
Puiku, kad patiko gydytojas. Abipusis susikalbėjimas taip pat gydo. Sėkmės tau didelės ir kantrybės. Pasveiksi... wub.gif

Sveikutės, mieliausios Mergytės. 4u.gif Visada su Jumis ir už Jus visas ir visus... wub.gif
Tokia išsiblaškiusi dar būsiu iki vasario 16-os dienos, nes pasikeitė darbo grafikas ir su vaikučiais ruošiamės didelei parodai. O vaikučiai labai moka ir žino, kaip ir ką iš mūsų pasiimti... ax.gif Grįžtu namo kaip muselė nuo voratinklio nukritus...
Papasakosiu Jums vieną nutikimą mano paskutinį... Truputi domiuosi akmenukais (tik tiek kiek man reikia, nes tikiu jais, kad gali padėti). Vieną dieną apturėjau laaaaabai didelį stresą (ne dėl ligelių) doh.gif doh.gif . Visą dieną savijauta buvo tragiška . Ogi nusikabinu nuo kaklo savo Agatą - o jis suskilęs ir dar tas suskilimas išsišakojęs. Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad akmuo taip gali sureaguoti. Dabar turėčiau su juo atsisveikinti, bet vis dar neišeina niekaip... Skaitau knygoje, kad taip gali atsitikti su mineralu, kai yra didelis stresas arba po labai sunkios ligos. Akmuo tarsi apsaugo savo šeimininką ir sugeria visą blogąją energiją į save, ir kartais neatlaiko...
Tiek šios dienos lyrikos... blush2.gif
O šiaip viskas neblogai, kol nepagalvojame, kad jau vėl baigiasi trys mėnesiai ir artėja patikros, markeriai ir t.t. Mamytė laikosi neblogai, tik perdaug jau nusisėdėjo nameliuose. Po truputi išeina į lauką - aplink namą pavaikštinėja, bet kur toliau nueisi - slidu - reikia nugarytę saugoti. Valgo prisilaikydama, stengiasi nepadauginti, bet kilogramai myli ją ir nė kiek nekrenta. Tikriausiai nuo Femaros...

Visoms ramios naktelės... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 02 vasario 2010 - 22:06
Gal kurinors ar jusu artimieji vartojat(-ot)kokinors spec.maista?Nupirkom siandien Nutridrink,isgere 1buteliuka,bet tuoj suviduriavo.O siaip maisto neikaip nenori valgyt.Grubiai paskaiciavau,kad jau nukrito 30%svorio,pagal knygas-issekimas,nes nevalgo,negeria,maistas veliasi burnoje,nevaiksto,tik guli ir nieko nenori,skundziasi,kad nera jegu,kad silpna.
Vyras vaziavo i Gintarine vaistine prie Onkologinio-tik ten gavo to NUTRIDRINK,ir tai tik3skoniu turi.Dar sake kazkoks maistelis yra,bet tai 30lt.uz 1pak(ar buteliuka,nelabai supratau) doh.gif Bet gal kas esat naudoje?Kazi kas ten per skonis?
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 02 02, 20:16)
sveikos, vakar buvom Santariskese 2 chemijai, uzklausiau apie her2, pradzioje pradejo jos ieskoti tu tyrimu nerado, sako koks jum skirtumas, juk jie gydymo nepakeis, viska jie duos tik po gydymo reikalingi jei bus, veliau velgi uzklausiau sesutes ar rado tuos tyrimus-sako ju nera, nes neuzteko medziagos, jai  eme su svirkstu, o cia matau apie kakzoki sautuva snekat, o kaip su juo ten ima?

pirmus du kartus su adata eme, o si karta nuskausmino, po to prapjove truputi ir su svirkstu-sautuvu vadinama kirmina trauke is abeju augliuku doh.gif nemaloni proceduru, bet pakenciama mirksiukas.gif Kiek skaiciau ir siadiea gydytojas sake tai kaip tik Her2 ir hormonu nustatymas labai lems gydymo eiga, jei Her 2+ viskai kitokie vaistukai skiriami g.gif
Atsakyti
Rasų lanka, įdomi istorija su akmenuku bigsmile.gif
Aš irgi į akmenukus patikliai žiūriu. Esu kažkada pasakojusi - susirgus mamai, rinkausi akmenukus pakabukams. Kaip magnetas patraukė malachitas. Užsisakiau ir auskariukus ir pakabuką, nekantravau, o naktį prieš gaunant susapnavau, kad atiduodu akmenukus mamai. Pabudau su ryškia mintimi - žalieji akmenys skirti būtent jai. Detaliau pasidomėjau akmenuku - pasirodo, ne tik ramina, saugo, tinka pagal zodiako ženklą, bet ir stiprina mot. ligomis sergančiąsias. Priėmiau kaip ženklą, o papuošus mamytę - dūšioj palengvėjo smile.gif
Kas žino, kiek to poveikio, bet argi ne mūsų tikėjimas yra tas didysis stebukladarys? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-Julija- @ 2010 02 02, 20:04)
Chemijos metu nerekomenduojama nei papildai, nei vaistai - dabar tavo organizma truputi alins, tam, kad ir vezi nugaletu, toks tikslas. Yra keleta, kurie lyg ir leidziami, bet mano nuomone, tai tas pats kas pries tanka su bokso pirstinem eiti. Naudos maza. Palauk kol baigsi gydyma, tada galesi rupintis organizmo stiprinimu. Del maisto turetu ir chemikai patarti (pvz. greifrutai draudziami), kai kraujas nusilps zali vaisiai ir darzoves neleidziamos. Daug vandens rekomenduojama (ko as visai negalejau gerti sad.gif ). O siaip tai yra nuomone, kad kai kraujas krenta, reiskia gydymas veikia ir yra sansu, kad veiksmingas, todel del jo kritimo nereiketu labai pergyventi - reikes tiesiog tai atlaikyti. Bet kuriuo atveju viskas gris i senas vezes, kai gydyma baigsi.
O del kepenu manau reikejo su Cesu pasitarti, ka tau verta darytis, ko reikia, o ko ne. Reikejo ir del kepenu perspeti, bet jei dar vaziuosi, manau galesi papasakoti. Kepenu fermentu tyrima, jei neklystu, reikia pateikti tame komplekte tyrimu, kuriu reikalauja pries operacija.

Gal kokius vaistukus nuo pykinimo duos g.gif nes ir taip linkusi su klozetu draugauti, kepenys ne is stipriuju doh.gif Kita pirmadiei vel susitiksiu su gydytju tai ir pasakysiu del kepenu, ryt del fermetu kraujuka pas seimos gydytoja pridusiu, kad ramiau sau butu ir turesiu tyrim rezultata pries taikat chemoterapija 4u.gif Gerai toli neteks vazinetis, onkolginis prie namu, galiu ir pesciom nueiti. Nereikes maziuku palikti thumbup.gif Dabar belieka is akst peruku pasirupinti, girdejau, kad ir po 1 chemijos po 10-15 dienu nusleka doh.gif Klaipedoj tik Akropolyje beliko peruku parduotuve? gal kam teko susidurti blush2.gif
Atsakyti
Anksciau turguje matydavau peruku.
O man vis kirba mintis plaukus nusiskusti ax.gif As megeja eks[erimentuoti su plaukais, megstu trumpus plaukus, artimiausiu metu vis tiek dribti negalesiu, tai vis kirba ta mintis... O ir MB juokais sake, kad gaila, jog jokio gydymo neskyre - nepamatys manes be plauku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 02 03, 00:41)
Kiek skaiciau ir siadiea gydytojas sake tai kaip tik Her2 ir hormonu nustatymas labai lems gydymo eiga, jei Her 2+ viskai kitokie vaistukai skiriami g.gif

Netiesa, samta0204, Man nustatytas Her2+, o Taxoteras irgi buvo skirtas. Skirtumas tas, kad jei yra Her2+, tai po gydymo skiriama pagal galimybes biologinė terapija (Herceptinas), o esant Her2-, jos nereikia. Tą, matyt, ir turėjo omeny gydytojas, tau tai sakydamas.

Beje, su perukais neskubėk. Jei tau skirtas vien tik Taxoteras, - nuo jo plaukai neslenka,...man asmeniškai praretėjo stipriai.

Jei vis dėlto prireiktų peruko - žvalgykis tik Akropoly, šalia kirpyklos ...(nepamenu pavadinimo,na, kur akvariumas ),yra tokia mažytė parduotuvėlė,- ten perukai padoriausi, ir, be to, labai puikios darbuotojos, - padės, patars, pasiėmus perukus kelis, nueisi į pasimatavimo kabiną, niekieno netrukdoma pasimatuosi. Onko ligoniams taikoma 10 proc. nuolaida. Nereik jokių pažymėjimų rodyt, pasakysi, ir viskas. Perukų ten yra ir natūralių plaukų.

Rasų lanka, visada malonu skaityt tavo pasakojimą apie ką nors. Norėčiau ir aš akmenuko,....taip įtikinamai parašei tongue.gif . Aš turiu savo talismaniuką - dukrytės dovanotą skaidraus stiklo širdelę, akmenuko dydžio, nešiojuosi visur, kur reikia pastiprinimo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 03 vasario 2010 - 08:21
QUOTE(Samta0204 @ 2010 02 03, 00:49)
Gal kokius vaistukus nuo pykinimo duos g.gif nes ir taip linkusi su klozetu draugauti, kepenys ne is stipriuju doh.gif

Taip, butinai duos, visu pirma ir sulasina nuo pykinimo (arba suleidzia). Zofranas - pilnai kompensuojamas. Gali buti, kad patys tures arba 100 proc kompensuojama recepta israsys, kad vaistineje isigyti. Nepigus irgi vaistukas.

As irgi Taxotere gavau, bet kaip ir adis kompelkte su dar dvejais vaistais. Atlaikiau. Sunkiausi buvo 5 ir 6 kartas. Pirmus trys kartus labai lengvai pernesiau, nepykino, energijos turejau. Kraujas kristadavo iki 4 laipsnio neutropenijos, bet hemoglobinas labai gerai laikesi, tai buvo svarbu tik nuo infekcijos apsisaugoti. Po 5 karto jau ir hemoglobinas neatlaikydavo, tai ir silpnumas atsirasdavo, burna baisi buvo. Jei gausi gera gydancia gydytoja, jis turetu tau viska papasakoti ko laukti, ko tiketis, ka daryti ir ko ne. Dar vienas ne itin malonus to vaisto veiksnys tai skonio receptoriu pasikeitimas, maisto skonio nejutau, paprastas vanduo buvo vienas nemaloniausiu gerimu, norejosi kokio stipresnio skonio, tai vietoj jo geriau daug arbatos su daug citrinos ir medaus. Dabar kai tokia man padaro stebiuosi, kaip tokia rugscia galejau gerti. O tada visai nejutau.
Plaukai kai tik slinkti pradejo, kiek ejosi issipesiojau, o kas neissipesiojo - nusiskutau. Man plika galva nebuvo baisu - netgi stilinga smile.gif. Vaikai irgi labai normaliai reagavo. O keli kuokstai ant galvos tai gasdino ir tikrai baisiai atrode. Perukai man irgi nepatiko (ir vaizdas baisus ir spaude gumytes, kad net galva iskausdavo, ilgiau 1 val. isbuti negalejau), tai beveik visa laika su kepure pravaiksciojau.
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 02 03, 08:17)
Netiesa, samta0204,  Man nustatytas Her2+, o Taxoteras irgi buvo skirtas. Skirtumas tas, kad jei yra Her2+, tai po gydymo skiriama pagal galimybes biologinė terapija (Herceptinas), o esant Her2-, jos nereikia. Tą, matyt, ir turėjo omeny gydytojas, tau tai sakydamas.

taip praeitoje temoje as to jau klausiau, man irgi aiskino kad jei ir bus skirtas herceptinas tai tik po viso gydymo, uztat gydytoja ir sako koks jums dabar skirtumas, na bet as noreciau zinoti vien del pasiskaitymo].
o jums arine skyre herceptina visikai kompensuojama?

Del herceptino tai kaip ir aisku, dabar jei nesunku papasakokit apie gydyma hormaonais, kada ji skiria?ar gydymais jais veiksmingesnis?

mane irgi sudomino pasakojimas apie akmenukus, gal reikia jais labiau pasidometi ir man smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 03 vasario 2010 - 10:23
QUOTE(renatuxaass @ 2010 02 03, 11:20)
o jums arine skyre herceptina visikai kompensuojama?

Taip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2010 02 03, 10:17)
Beje, su perukais neskubėk. Jei tau skirtas vien tik Taxoteras, - nuo jo plaukai neslenka,...man asmeniškai praretėjo stipriai.

Jei vis dėlto prireiktų peruko - žvalgykis tik Akropoly, šalia kirpyklos ...(nepamenu pavadinimo,na, kur akvariumas ),yra tokia mažytė parduotuvėlė,- ten perukai padoriausi, ir, be to, labai puikios darbuotojos, - padės, patars, pasiėmus perukus kelis, nueisi į pasimatavimo kabiną, niekieno netrukdoma pasimatuosi. Onko ligoniams taikoma 10 proc. nuolaida. Nereik jokių pažymėjimų rodyt, pasakysi, ir viskas. Perukų ten yra ir natūralių plaukų.

drinks_cheers.gif Ir kad neskubek ir del Akropolio smile.gif As nupirkau,berods uz 220lt (is naturaliu zymiai brangiau kainuoja rolleyes.gif ) Du kartus tik uzsidejau per Naujosius ir viskas,atvaiksciojau ziema su kepure lauke,pavasary ir vasara su skarele 4u.gif

O su plika galva ziema net namie labai salta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 03 vasario 2010 - 16:13