Įkraunama...
Įkraunama...

23-jie Onko namučiai

QUOTE(adis @ 2010 02 20, 14:19)
Adis grįžo iš Šiaulių ligoninės. Praleidau vietoj vienos dienos – dešimt.
Tai tolkai mano istorija ir patirtis. Kodėl rašau, kad žinotumėt ir būtumėt pasiruošę visokiems netikėtumams. Kad klyktumėt ir šauktumėt, o ne tylomis dustumėt, atsidūrę panašioje situacijoje...

Adis, stiprybes, sveikatos jums. Mano patirtis truputi panasi i jusu. As tai susirinkau visas smutkes ir isejau biggrin.gif , nes daktarai (studentai) netik aplink sirdi (tipo)skyscius nudrenavo, bet dar pretenzijas i mano plaucius pareiske biggrin.gif nudrenuoti mat sumane. Is pradziu pyktis buvo dabar kai dideliu problemu nera tai juokas ima. Bet neduok dieve patekti kam i tokia situacija.
Dekui uz patarimus jie man labai praverte rasant skunda.
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 02 23, 19:15)
Gal truputi ir lengvabudiskai bet niieko su  savim padaryti negaliu, be galo megstu keliauti doh.gif o virusu ir namie pasigauti galiu, sunus is darzo ar artimieji atnesti gali g.gif kol kraujas pakenciamas, turiu truputi atsparumo virusam tai surizikuosiu blush2.gif negaliu uzdaryta tarp sienu sedeti doh.gif
Ryt vaziuosiu i vevirzenus pas bioenergetika, idomu ka pasakys g.gif

bioenergetikai negydo onkologiniu ligu, per viena toki kai blogai jauciausi, o ligos dar nebuvo nustate sugaisau begales laiko, gyde nezinia nuo ko, paskui atidave sumoketus pinigus mamai (aisku ne savanoriskai, o mano mamos iskoliotas ir pagrasintas, kad bus paviesinta visa istorija) ir pasake, kad ilgai netrauksiu, na atvirksciai jo diagnozei esu vis dar cia jau astunti metai 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 02 23, 20:15)
Gal truputi ir lengvabudiskai bet niieko su  savim padaryti negaliu, be galo megstu keliauti doh.gif o virusu ir namie pasigauti galiu, sunus is darzo ar artimieji atnesti gali g.gif kol kraujas pakenciamas, turiu truputi atsparumo virusam tai surizikuosiu blush2.gif negaliu uzdaryta tarp sienu sedeti doh.gif

Dar nelabai aiskiai suvoki savo situacija. Virusa gali pasigauti bet kur, bet gauti pagalba atsitikus kazkam turbut ne.
As po pirmos ir antros chemijos irgi sokinejau ir maniau busiu ypatinga, stipresne nei likusios. Po trecios jau savo noru niekur neidavau ir stengdavausi kuo maziau judeti, izoliuodavausi nuo saviskiu ir aplinkos. Na bet svetimos klaidos juk nemoko, tik savos.
Viskam savas laikas.
Atsakyti
QUOTE(-Julija- @ 2010 02 23, 20:42)
Dar nelabai aiskiai suvoki savo situacija.

Pritariu. O jeigu pasigausi dar kokį neaiškų virusą? Ką tada darysi?
Be to, siūlau pasidomėti sveikatos draudimu. Girdėjau, kad draudimas tokiais atvejais nedengia jokių išlaidų
Atsakyti
QUOTE(Barbutė @ 2010 02 23, 21:49)
Pritariu. O jeigu pasigausi dar kokį neaiškų virusą? Ką tada darysi?
Be to, siūlau pasidomėti sveikatos draudimu. Girdėjau, kad draudimas tokiais atvejais nedengia jokių išlaidų

Na mano neatsakingumo deka, tetis po penktos chemijos buvo Kretoje, nupirkau kelione ir teko skristi, bet paskui kiek as pergyvenau, nes tik po laiko pagalvojau, deja is kitos puses dziaugiuosi, nes ji buvo Jam paskutine, o mama sake, kad toki laiminga seniai buvo maciusi, o be to tai cia ir musu Patr turi patirties, kaip chemiju metu paskraido, gal but tai tikrai nera pats geriausias sumanymas 4u.gif
Atsakyti
sveikos, man siandien labai liudna, buvom vakar ir siandien santariskese, vakar turejo buti 3 chemo, bet sako nelabai veikia ta chemija, gal kazkiek ir mazeja, bet labai mazai, pradejo kalbeti apie operacija, ir taip staigiai per 3 dienas, paziurejo kortelej kad mums daryta vidaus organu echoskopija, sakom akd mums niekas nedare Siauliuose, tik krutines echo, na gydytoja dar pyktelejo, sako kaip nedare juk parasyta pakitimu nera, bet galiausiai vistiek dave siuntima echoskopijai, paziurejes echoskopuotojas rado 1 darini panasu i hemangioma ir 2 panasius i metastazes, bet tikslaii pasakyti negalejo, nusiunte magnetiniam rezonansui, siadien vel i vilniu atsakymo vaziavom,taip tikejausi kad nieko ten nebus blogo labai, atsakyme parasyta 1 didziausia hemangioma, dvi smulkios panasios i metastazes (kuriose kazkas kaupiasi) ir dar 2 cisteles, gydytoja sako dabar stebes, jei pasitvirtins metastazes keis chemoterapija, siandien dar ta pacia dare, nezinau gal ten per mazi tie darinukai kad tikslaii pasakytu mts ar ne. g.gif
mama dar koseja, pries savaite tetis namie kosejo labai, sakom gal uzsikrete, taip ir is giliai koset pradejo, paskambino Siauliu gydytojai paklause ar galima antibijotikus gerti, ji sako galima,o Vilniuje gydytoja dave velniu uz juos, sako jie vos ne chemoterapijai prilygsta unsure.gif kosulys visai nepraejo, vis dar pakosti, bet gydytoja sako, akd jus norit kad jums plaucius vel sviestu, nes jie buvo sviesti sausio 8, aisku negerai juos tiek svietineti,nieko ir nesvies bet baisu kad plauciu paliete nebutu verysad.gif
Sveikatos visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatuxaass: 23 vasario 2010 - 21:51
Samta204 pritariu irgi ,kad lengvabudiskai elgesi,aisku tu suagusi ir tau rinktis,bet pagalvok,jeigu tikrai kas atsitiks,jeigu susirgsi,nekaltinsi saves? Man tai buvo patarta net vaiko nevesti i darzely gydymo metu (aisku jeigu yra galimybe),gal su kraujo ligom ir kitai truputi,gal labiau tas kraujas "krenta",bet vistiek...man taip pat krizes metu neleisdavo eiti i prekybcentrus,kina ir pan.O dar ir valgyti daug ko negalima buvo.O ta kelione,kaip suprantu bus varginanti,tiek miestu aplankyti,ir speju kad su masina vaziuosi? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 23 vasario 2010 - 22:02
QUOTE(Samta0204 @ 2010 02 23, 17:30)
Sveikos 4u.gif
Truputi buvau dingusi, nes kol gerai jauciaus norejau daug darbliu nudirbtiir apie liga maziausiai galvuoti doh.gif  Po 1 chemijos sekancios   3 dienos blogau buvo,  o po to su kiekviena diena stiprejau thumbup.gif Nuo sekmadieni plaukai pradejo slinkti, bet proto ribuose dar, nes daug turiu ju. Bet vis vien jau vakar peruka nusipirkau, kuris visai man patiko smile.gif Kita savaite vel chemija doh.gif tikiuos pora dienu ir vel atsigausiu, nes ilgajam savaitgaliui nusipirkom bilietus i Briuseli, ir su draugais pakeliauti norim po Prancuzija, Belgiaj, Olandija 4u.gif  negaliu gyventi be kelioniu,  dabar tuo labiau blush2.gif
Ugninei didelios, didelios stiprybes 4u.gif Ji toki sauni viska iskes 4u.gif man iki siol sunku suvokti, dar ne per ji seniausiai labai grazi ir sveika darbe lakstydavo doh.gif mes su ja bendradarbes buvom  verysad.gif

Samta0204, palaikau Tavo pasirinkimą. Juk pati jauti kaip jautiesi. Keliauk kol gali. 2007metais kai pabaigiau paskirtą kursą Doxorubicin ir Taxoter paskutinė chemija buvo spalio 26 d. per gimtadienį, tai gruodžio 7 d. išskridau į Londoną kelioms dienoms. Praeitais metais kai Po Gemzaro ir Taksolio lašinimų 6 kursų(paskutinis buvo lapkričio 4 d.), tai gruodžio 2 d. išskridau į Kanarų salas, pigius skrydžius pirkaus pati per Ryanair kompaniją. (y). Skrisite ir Jūs gal iš Kauno pigius bilietėlius nugriebę? smile.gif

P.s. dar 2007metais po trecios chemijos bavau Palangoje, o 2009metais po (ooo irgi smile.gif) po trecios buvau Šventojoje. Tiesa, birželio mėn. kai lyg persišaldžiau savo kaime prie upės ir dar šiek tiek kosėdama susilašinau antrąją chemiją, sakiau, kad jau galus atiduosiu, 6 dienas buvo aukšta temperatūra virš 39. Oi, baisu...ir prisiminti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 23 vasario 2010 - 22:45
QUOTE(SVETA K. @ 2010 02 23, 23:02)
Samta204 pritariu irgi ,kad lengvabudiskai elgesi,aisku tu suagusi ir tau rinktis,bet pagalvok,jeigu tikrai kas atsitiks,jeigu susirgsi,nekaltinsi saves? Man tai buvo patarta net vaiko nevesti i darzely gydymo metu (aisku jeigu yra galimybe),gal su kraujo ligom ir kitai truputi,gal labiau tas kraujas "krenta",bet vistiek...man taip pat krizes metu neleisdavo eiti i prekybcentrus,kina ir pan.O dar ir valgyti daug ko negalima buvo.O ta kelione,kaip suprantu bus varginanti,tiek miestu aplankyti,ir speju kad su masina vaziuosi? g.gif

Su lektuvu, o ten su masina po 200 km per diena g.gif prigasdinat mane doh.gif ka daryti lektuvu bilietai nupirkti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2010 02 24, 00:39)
Su lektuvu, o ten su masina po 200 km per diena  g.gif prigasdinat mane doh.gif ka daryti lektuvu  bilietai nupirkti g.gif

Skrisk, bet pasiimk visokių vaistukų atsargai, pAsiimk ir antibiotikų, nimesilio, nuo gerklės ir kt., pati juk žinai kokių vaistukų prireikia.
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2010 02 23, 22:37)
Samta0204, palaikau Tavo pasirinkimą. Juk pati jauti kaip jautiesi. Keliauk kol gali. 2007metais kai pabaigiau paskirtą kursą Doxorubicin ir Taxoter paskutinė chemija buvo spalio 26 d. per gimtadienį, tai gruodžio 7 d. išskridau į Londoną kelioms dienoms. Praeitais metais kai  Po Gemzaro ir Taksolio lašinimų 6 kursų(paskutinis buvo lapkričio 4 d.), tai gruodžio 2 d. išskridau į Kanarų salas, pigius skrydžius pirkaus pati per Ryanair kompaniją. (y). Skrisite ir Jūs gal iš Kauno pigius bilietėlius nugriebę? smile.gif

P.s. dar 2007metais po trecios chemijos bavau Palangoje, o 2009metais po (ooo irgi smile.gif) po trecios buvau Šventojoje. Tiesa, birželio mėn. kai lyg persišaldžiau savo kaime prie upės ir dar šiek tiek kosėdama susilašinau antrąją chemiją, sakiau, kad jau galus atiduosiu, 6 dienas buvo aukšta temperatūra virš 39. Oi, baisu...ir prisiminti...

aha bet i uzsieni tai lekei pabaigus kursus, as po paskutinio svytinimo seanso lekiau i vesele, bet buvo vasara, mazesne tikimybe pasigaut kokia zaraza, o dabar pavasari vel ateina banga virusiniu susirgimu, o Samtai reikia ruostis operacijos, o operacijos nedaro sergant, net snargliuojant neguldys, nes narkoze ir t.t. Kai pasveiks gales keliauti isilgai ir skersai pasauly, nes as manau, jos tikslas visiskai pasveikti ir kol kas tikimybe labai didele, o uzsitesess gydymas, komplikacijos sansus tik sumazina, nezinau kaip kitos, bet as asmeniskai lyg siol saugausi, kiekvienakart susirgus dukrai po baigto mano gydymo pirmus metus kokius 3, ja visada pasiimdavo mama paziuret, kad manes neapkrestu, leliaus savo nevezioju po prekybcentrius, su draugais susimatom, jei visi sveiki, taip mums pavyko sulaukti metu be jokiu ligu, pati labai stengiuosi nesusalt ir t.t. tad neteko per tuos remisijoje buvimo metus vartot jokiu vaistu, o tai leidzia man issaugot sveikas kepenis, jei neduok Dieve atkrisciau, kiekvienas renkasi savo kelia - mano pasirinkimas toks, nes as tikiu, kad saugantis ir Dievas saugo.

Patr gerai, kas gerai baigiasi, bet kartais atsainus poziuris i gydyma gerai nesibaigia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2010 02 23, 23:52)
Skrisk, bet pasiimk visokių vaistukų atsargai, pAsiimk ir antibiotikų, nimesilio, nuo gerklės ir kt., pati juk žinai kokių vaistukų prireikia.

Antibiotikams reikia recepto ir apskritai ju be gydytojo skyrimo negalima atsainiai vartoti...

Kai man nustate diagnoze, buvo like 2 men iki pries bemaz pusmeti suplanuotos keliones su kruva draugu kempingu iki Kroatijos, sumoketas uzstatas, as, MB ir dar 4 draugai buvo jau susiderine atostogas. Bet atsisakem - 500 lt uzstatas liko nuomotojams, draugai turejo koreguoti planus. As asmeniskai irgi saugociau save ir atsisakyciau keliones. Del ligos gali tekti dar ne tokiu dalyku atsisakyti, deja.
Atsakyti