QUOTE(renatuxaass @ 2010 02 13, 17:07)
sveikos, mums jau bus 3 chemija greitai, o estrogenu ir hormonu atsakymu nera, pasirodo jie ir nebuvo padaryti, o jei per chemija ims ar po visu 6 kursu chemijos vel megini tai jis bus toks pat kaip ir pries tai kad butu eme ar ne?nesuprantu kodel jo iskart nepaime
siaip dabar skaitineju kad jei labai jau tas her2 teigiamas, labai ten greit plinta tuomet kartu ir su chemija ta herceptina kazkiek naudoja.tada iseitu kad tie tyrimai tikrai reikalingi pries visa gydyma ir skirtumas yra
ar pas mus vistiek jei ir skiria tai tik po visko ta herceptina.
o jei kaip Samtos0204 atveju rado hormonu, tai cia gydys hormonais kartu su chemija? kodel reikia nuo chemijos pradeti tada?
Nežinau kur Jūs gydotės, bet dėl HER2 tyrimo tai teko ir man ilgai kovoti, kad jį padarytų. Po 2002m. sauio mėn. operacijos niekas tokio tyrimo nedarė, hormonų tyrimą tada atliko. Estrog ir prog buvo tada vidutiniškai teigiami. Po krūties operacijos gavau spindulinį gydymą. Chemoterapiją gavau 2007m., kai išoperavo darinėlį virš raktikaulio...limfmazgio. Tada jau buvau prisiskaičiusi apie šios ligos agresyvią formą, apie HER2 ir gal tris mėnesius laukiau, kaip ir Jūs, tyrimo, bet jo nebuvo. Tada pati ėjau pas Šakavičių(Kauno onkol lig. jis tyrinėja per mikroskopą, visus darinius išoperuotus, ieško pakitusių ląstelių .)Žinau, kad jei HER2 teigiamas stipriai, tai tada po chemoterapijos (šešių kursų) paprastai skiria kiekvieną mėnesį Herceptiną metus laiko. Kai 2009m. darė operacijas, niekas to tyrimo pakartotinai nebedarė jau man. Tik viena ŽINAU, kad JUms naujai imti tyrimams nieko nereikės, jei esate po operacijos, tai Jūsų DARINYS yra saugomis ~
20metų ir kam juos tiek laiko.
Samta, užjaučiu, kad reikia kankintis, bet viskas praeis, laikas juk bėga greitai ir pasimirš visi nemalonumai gydymo. Jau ne kartą gyriausi ir dar pasigirsiu, kad aš nei karto nevėmiau, o paskutinius 6 kursus kai lašino, net namuose Zofrano nesileidau nei kartą
. Prisimenu kai 2007metais po Taxotero ir Doxorubicino, tai pirmą dieną atsibudusi rytą leisdavaus 1 ampulę Zofrano, nuo jo labai užkietėdavo viduriai.