Įkraunama...
Įkraunama...

23-jie Onko namučiai

QUOTE(renatuxaass @ 2010 02 08, 15:41)
sveikos, mamytei vasario 1 lasino 2 chemija, ir gryzus tje vietoje kur leido ant megztuko buvo kruvina, dabar ten kur leido salia iskilo guzas, ar kam yra taip buve?ar jis praeis?
Rasu lankos mamytei skaitau kad kazkas panasaus buvo, kiek laiko jis jums yra, ar klauset gydytojos del to?

Sveikute, renatuxaass 4u.gif Guzas guzui nelygu. Kažkada, kai mamytei buvo praleidę vaistukus, tai tas guzas buvo didelis - kiaušinio dydžio - na, tiesiog kaip sutinusi vieta, o dabar jaučiasi slidus didžiosios pupos dydžio guziukas (kaip riebalinis tik kietas ir paslankus) . Visiškai kitoks, ką esame turėję. Tai ir neramina. Jis yra senai. Pastebėjome sausio pradžioje, o gal jau buvo ir seniau. Nematėm , nes nuo vaistukų leidomo mamytei visa rankelė buvo mėlynai užjuodavusi. Kai mėlynės praėjo - tada užčiuopėm, nes toj vietoj paliko tarsi raustelėjusi vieta. Kai skambinau mūsų gydytojai, sakė, kad pagal nupasakojimą panašu į venos uždegimą. Bet kitą savaitę jau važiuosime, tai pasirodysime jai. Ji pati sakė, kad jei labai neramu, kad atvažiuotume pasirodyti, nes nepažiūrėjus konkrečiau negali pasakyti. Liepė tepti su Liotonu. Tepam, bet rezultato nėra, na gal šiek tiek sumažėjo, bet gal mums taip tik atrodo... ax.gif

Sveikutės, Mergaitės. 4u.gif Drąsuolės, Stipruolės... wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 08 vasario 2010 - 20:55
QUOTE(rasų lanka @ 2010 02 08, 21:55)
Sveikute, renatuxaass 4u.gif Guzas guzui nelygu. Kažkada, kai mamytei buvo praleidę vaistukus, tai tas guzas buvo didelis - kiaušinio dydžio -  na, tiesiog kaip sutinusi vieta, o dabar jaučiasi slidus didžiosios pupos dydžio guziukas (kaip riebalinis tik kietas ir paslankus) . Visiškai kitoks,  ką esame turėję. Tai ir neramina. Jis yra senai. Pastebėjome sausio pradžioje, o gal jau buvo ir seniau. Nematėm , nes nuo vaistukų leidomo mamytei visa rankelė buvo mėlynai užjuodavusi. Kai mėlynės praėjo - tada užčiuopėm, nes toj vietoj paliko tarsi raustelėjusi vieta. Kai skambinau mūsų gydytojai, sakė, kad pagal nupasakojimą panašu į venos uždegimą. Bet kitą savaitę jau važiuosime, tai pasirodysime jai. Ji pati sakė, kad jei labai neramu, kad atvažiuotume pasirodyti, nes nepažiūrėjus konkrečiau negali pasakyti. Liepė tepti su Liotonu. Tepam, bet rezultato nėra, na gal šiek tiek sumažėjo, bet gal  mums taip tik atrodo... ax.gif

Sveikutės, Mergaitės4u.gif Drąsuolės, Stipruolės... wub.gif

Rasų lanka, renatuxaass, situacija gal kiek panašį į tą, kai mano mama turėjo tromboflebitą. Susidarė kietas guzelis, tik pas mus labai aiškiai ant venos ("dėkui" sesutėms, kurios FU valandos norma suvarė per 10 min).
Gydytoja skyrė echoskopiją, ir aiškiai buvo matyti, kad toje vietoje nėra kraujo tekėjimo. Gydymas liotonu ir kraują skystinančiais vaistukais...
Be abejo, geriau tegu gydytojai pažiūri, nes mano parašymas - būrimas iš tirščių, nemačius visai rankelės...
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2010 02 08, 14:41)
sveikos, mamytei vasario 1 lasino 2 chemija, ir gryzus tje vietoje kur leido ant megztuko buvo kruvina, dabar ten kur leido salia iskilo guzas, ar kam yra taip buve?ar jis praeis?
Rasu lankos mamytei skaitau kad kazkas panasaus buvo, kiek laiko jis jums yra, ar klauset gydytojos del to?

Pas mano mama tai yra kazkoks guzas venoj,i ja,kad ir pataiko,bet neiseina paimt kraujo,kazkoks ten uzsimezgimas.Net nezinau kada atsirado,bet gal pries keleta menesiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liutukeee: 08 vasario 2010 - 22:21
QUOTE(ifauru @ 2010 02 08, 23:56)
Gydytoja skyrė echoskopiją, ir aiškiai buvo matyti, kad toje vietoje nėra kraujo tekėjimo. Gydymas liotonu ir kraują skystinančiais vaistukais...

Ar tas guziukas tavo mamytei išnyko? Beje, kaip ji laikosi, ką veikia, kokia jos savijauta? wub.gif

Papildyta:
QUOTE(Liutukeee @ 2010 02 09, 00:21)
Pas mano mama tai yra kazkoks guzas venoj,i ja,kad ir pataiko,bet neiseina paimt kraujo,kazkoks ten uzsimezgimas.Net nezinau kada atsirado,bet gal pries keleta menesiu.

O tavo mamytei nežiūrėjo echoskopu jo? Ar nekilo klausimo, kad tai gali būti limfmazgis? Nors gal ir nusišnekėjau blush2.gif - žiūrint kokioj vietoj yra tas guziukas...
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2010 02 08, 12:50)
tongue.gif
Patr, vartoju jau 2 metus.
Aciu uz sveika ironija  4u.gif

Man negali skirti kitu vaistu, nes nera menopauzes. Yra laikinasis klimaksas del leidziamo Zoladex'o.
Kitu priezasciu nezinau. Kazkada bandziau diskutuoti siuo klausimu su chemoterapeute... Ji patare neskaityti per daug visokiausiu ziniu internete, nes ne viskas gyvenime yra taip kaip ten aprasyta...
Siaip, toleruoju as ta Tamoksifena pakankamai neblogai.

Oooo, romantike, Zalodex, esu gavusi to Zalodex, kai buvo neišoperuota kiaušidės ir gimda. Negalėjau pernešti karščio pylimo. Nežinau ar chemija taip veikė, ar tas Zalodex, tai aš išsirašydavau jį ir neleisdavau. bigsmile.gif , neklausiau daktarų biggrin.gif. Jums ir Zalodex ir Tamoksifeną skiria? O kaip su karščio ir šalčio bangomis?

Dėl guzelių ant rankos nieko negaliu patarti. Man nebuvo. Tik mano kairės rankos venos, na tos rankos į kurią buvo lašinama chemija, kažkokios susitraukusios, kai ištiesiu ranką stipriai, tai kur venos tempia ranką ir matosi net duobės ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 08 vasario 2010 - 23:16
Tati ,negaliu tau issiusti AZ blush2.gif Patrink rolleyes.gif
Atsakyti
Sveta, kaip tik pastarosiom dienom apie tave pagalvodavau, jau ketinau tau pati rasyti smile.gif Prasivaliau, net nepastebejau, kaip uzsipilde dezute

PAsidziaugimui idedu foto is 7nio smile.gif
user posted image
Atsakyti
Tati smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2010 02 08, 23:15)
Oooo, romantike, Zalodex, esu gavusi to Zalodex, kai  buvo neišoperuota kiaušidės ir gimda. Negalėjau pernešti karščio pylimo. Nežinau ar chemija taip veikė, ar tas Zalodex, tai aš išsirašydavau jį ir neleisdavau.  bigsmile.gif , neklausiau daktarų biggrin.gif. Jums ir Zalodex ir Tamoksifeną skiria? O kaip su karščio ir šalčio bangomis?

Dėl guzelių ant rankos nieko negaliu patarti. Man nebuvo. Tik mano kairės rankos venos, na tos rankos į kurią buvo lašinama chemija, kažkokios susitraukusios, kai ištiesiu ranką stipriai, tai kur venos tempia ranką ir matosi net duobės  ...

Taip, man skyre is pradziu Tamoksifena. Po to iskovojau Zoladex'a. 2 metams.
Jokiu karscio-salcio bangu nejauciu... nezinau ar tai gerai ar blogai. Nieko nejauciu... Kai paklausiau ginekologo ar man tikrai klimaksas siuo metu, gavau atsakyma, kad klimaksa ne vaistai sukelia, o pats organizmas ir jei as nieko nejauciu, reiskia man ne klimaksas. Nebus vaistu-nebus klimakso.
Zoladex'a man leis iki geguzes, po to turiu apsisprest: operacija ar menesines... unsure.gif

Del guzo... Buvo man tokie "malonumai" ir patinimai po chemiju suleidimu. Sildziau. Bulviu tarkas dejau. Visnevsio tepala. Aloevera geliu tepiau. Visokiausiais tepalais(Lioton ir pan.) Kai kuriose vietose iki siol jauciu tempima ir tokius mazus guzelius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 09 vasario 2010 - 11:39
QUOTE(rasų lanka @ 2010 02 08, 23:27)

O tavo mamytei nežiūrėjo echoskopu jo? Ar nekilo klausimo, kad tai gali būti limfmazgis? Nors gal ir nusišnekėjau  blush2.gif  - žiūrint kokioj vietoj yra tas guziukas...

Ne,neziurejo.

Paskambinau suzinot MR rezultatu-tai sako reik palygint,nes niekas nelygino su praeitais KT rezultatais.Reiks vaziuot atsikopijuot aprasyma ir palygint.

Norejau jusu paklaust kaip jus suprantat(radau Adis idedta receptuka pries 3m.,jis lygiai tokspat kaip mes darem pries keleta dienu):

3)Žolių mišiniai nuo piktybinių auglių, turbūt gerai žinomi:

100 g metylių (pelyno)
100 g kraujažolių
100 g beržo ir pušų pumpurų
100 g erškėčio uogų
50 g jonažolių
Žoles užpilti 3 l verdančiu vandeniu. po to puodą įstatome į kitą puodą su vandeniu ir kaitiname 2 val. Išimame puodą su žolėmis ir laikome 1 parą apvyniojus audiniu.
Nukošus dėti 1-2 buteliukus BEFUNGINO
250 g konjako
250 g alijošiaus sulčių
0,5 kg medaus
laikyti 3 paars ir gerti: pirmą savaitę po 1 arbat. šaukštelį prieš valgį 0,5 h, vėliau po 1 valg. šaukštą 3 kartus per dieną.
Alijošiaus galima ir nedėti. Dėl jo daug prieštaringų nuomonių.
Kartoti 2 kartus per metus.
Nežinau kodėl vadinamas profesoriaus Savickio receptu.

Tai vat noriu paklaust kaip jus suprantat si uzrasa:

pirmą savaitę po 1 arbat. šaukštelį prieš valgį 0,5 h, vėliau po 1 valg. šaukštą 3 kartus per dieną.

Beda ta,kad mama pradejo siandien gert,as daviau ryte ir per pietus,nes supratau,kad pirma savaite reikia po 1arb.sauksteli 3sykius dienoj.Mamai po antros dozes pasidare labai negera-tai dabar mano vyras mane kaltina,kad as netaip daviau vaistus,jis supranta,kad pirma savaite tik 1syki dienoj.Jetau,negi tikrai tik 1syki?
Atsakyti
Liutukeee gali but, kad mamai netinka ir tiek, na jei jus nieko daugiau nevartojat, gal ir verta pratest, bet asmeniskai tai as net mesdavau gert bet kokias arbatas jei tik man bloga budavo, pvz. ersketroziu negalejau gert nors tu ka doh.gif

O del vartojimo tai teisingai perskaitei 1 arb, sauksteli 3 kart dienoj.
Atsakyti
Liutukee, tu supratai teisingai ir viską gerai padarei. Gėriau panašų mišinį, ir dozės buvo tokios pat. Nieko blogo nesidarė. Ir dabar Befunginą geriu, vieną, be sudėtinių dalių. Gal mamai šiaip jautrus skrandis ?

Šaunuolė tu esi. Rūpiniesi, kiek begali. Ir dar šeimynai cepelinų priverdi, ir kalėdinių meduolių prikepi smile.gif
Atsakyti