Įkraunama...
Įkraunama...

23-jie Onko namučiai

QUOTE(romantikė @ 2010 02 07, 20:25)
As jau N metu turiu diagnoze - autoimunine hipotiroze. Vartoju L-tyroxina kasdien. Cia visam gyvenimui. Yra ir pora mazgeliu. Pasal echoskopuotoju, jie nepavojingi.

Ačiū, romantike 4u.gif Kiek vartoji per dieną L-tyroxino? Ar pvz. kai vartojai Tamoksifeną - tiroksino dozė nesikaitė? Ar neliepė endokrinologė gerti kalcio su magniu ir D vit. papildų? Ar tau daro tų mazgelių punkciją kada nors?
Atsakyti
QUOTE(rasų lanka @ 2010 02 07, 18:31)
Ačiū, romantike 4u.gif Kiek vartoji per dieną L-tyroxino? Ar pvz. kai vartojai Tamoksifeną - tiroksino dozė nesikaitė? Ar neliepė endokrinologė gerti kalcio su magniu ir D vit. papildų? Ar tau daro tų mazgelių punkciją kada nors?

Tamoksifena as vartoju iki siol. Ir dar ilgai vartosiu smile.gif
Ryte - L-tyroxinas, vakare - tamoksifenas.
Doze - kasdien po 100 mg.

Mazgeliu punkcijos niekad nedare, nes nemate reikalo.

Papildu neliepe gert, bet, kiek zinau, reiketu.

Paziurejau naujas nuotraukas albume - grazu!!!

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 07 vasario 2010 - 18:43
QUOTE(rasų lanka @ 2010 02 07, 19:14)
...... į tokį sąsiuvinį. Jis jau baigiasi - liko vienas puslapis ir aš bijau pradėti naują  doh.gif  , nežinau kokį - storą ar ploną. Atrodo, kad  nuo  to kokį pasiimsiu , priklausys mamytės ligelės eiga , sunkumas ar lengvumas , ir t.t. Iki, ko nusiritau  doh.gif ...

biggrin.gif kokios mes panašios visos tongue.gif , ir aš taip pat rašau dienoraštį, tik vaikui. Na, apie ligą aš ten jai nerašau, unsure.gif , šiaip - jos visą gyvenimėlį, kad niekas niekur nepražūtų, - visos mūsų dienelės, patirti dalykėliai, ir visa kita.

Imk, Rasų lanka, kuo storesnį, kuo gražesnį, ir rašyk toliau 4u.gif Aš jau 3 prirašiau. Ir, kaip ir tau, kai baigiasi vienas sąsiuvinukas, tuoj mintys,- ką į antrą įrašysiu, ar viskas bus gerai... Marazmai blush2.gif ,. Paimsi naują sąsiuvinuką, tik pradžioj bus keista, o po to rašysi, kaip ir rašiusi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2010 02 07, 20:42)
Mazgeliu punkcijos niekad nedare, nes nemate reikalo.
Papildu neliepe gert, bet, kiek zinau, reiketu.

Be Kalcio papildo mamytei endokrinologė liepė dar gerti Karsyl kepenėlėms... g.gif Negeria ji....

QUOTE(arune @ 2010 02 07, 20:56)
Imk, Rasų lanka, kuo storesnį, kuo gražesnį, ir rašyk toliau  4u.gif  Aš jau 3 prirašiau. Ir, kaip ir tau, kai baigiasi vienas sąsiuvinukas, tuoj mintys,- ką į antrą įrašysiu, ar viskas bus gerai...  Marazmai  blush2.gif ,. Paimsi naują sąsiuvinuką, tik pradžioj bus keista, o po to rašysi, kaip ir rašiusi.  smile.gif

friends.gif Tikrai panašios... flirt.gif flirt.gif Tikriausiai paklausysiu tavęs .....
Atsakyti
Rasu lanka,imk stora stora(kad ilgam ilgam uztektu) wub.gif ir negalvok,kad ten reiks daug rasyti,tiesiog galvok,kad 100metu uzteks! 4u.gif

As irgi siandien viriau cepelinus seimynai,net mama valge cielus 1,5cepelino smile.gif
Atsakyti
Rasu lanka, aha, imk kuo storesnį. smile.gif
romantike, o kaip Jums nuo Tamoksifeno venos? Man keistai kartais padilkčioja. Tiesa, akyse labai ryškios kraujagyslės raudonos ir akys tokios, tari buru smėlio pripiltos arba kai muilas vaikystėje išgrauždavo, na, tokia savijauta su akimis nekokia. Buvau praeitą savaitę pas akių gydytoją, tai tyrė kaip su ašarėlėmis reikalai, idėjo popieriukus su skale ir matavo. Akyse visiškai nebuvo drėgmės, patarė lašinti ašaras. Galvoju ar čia akys nuo Tamoksifeno ar nuo išsausėjimo. Kas pakonsultuotų iš čia rašančių...
Liutukeee, tai šaunu, kad mamytė pradėjo VALGYTI.

Mano skydliaukėje yra didžiuliai mazgai ir jei ne krūties problemos, būtų seniai išoperuota, bet dabar vis paima histologinį tyrimą, ir leidžia gyventi toliau. Aišku, kad jei būtų tyrimas jau blogas, tada operuotų. Hormonai visada buvo normos ribose. Paskutiniu metu kartais užeina siaubingos ne tik karščio, bet ir šalčio bangos. Oda pašiurpsta kaip žąsies biggrin.gif , o visada odelė buvo aksominė, ui, sensta kūnas, ir, aišku, kad nebus toks kūnas gražus iki gyvenimo pabaigos. Reikia su tuo susitaikyti, nors kartais kai pasižiūri į klerantį, randuotą KŪNĄ biggrin.gif:D:D bigsmile.gif bigsmile.gif siAWbas. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 07 vasario 2010 - 21:43
QUOTE(Patr @ 2010 02 07, 21:36)
Rasu lanka, aha, imk kuo storesnį. smile.gif
romantike, o kaip Jums nuo Tamoksifeno venos? Man keistai kartais padilkčioja. Tiesa, akyse labai ryškios kraujagyslės raudonos ir akys tokios, tari buru smėlio pripiltos arba kai muilas vaikystėje išgrauždavo, na, tokia savijauta su akimis nekokia. Buvau praeitą savaitę pas akių gydytoją, tai tyrė kaip su ašarėlėmis reikalai, idėjo popieriukus su skale ir matavo. Akyse visiškai nebuvo drėgmės, patarė lašinti ašaras. Galvoju ar čia akys nuo Tamoksifeno ar nuo išsausėjimo. Kas pakonsultuotų iš čia rašančių...
Liutukeee, tai šaunu, kad mamytė pradėjo VALGYTI.

smile.gif Kai klauset pries kuri laika apie venas ir kapiliarus, tada atsakiau, kad ant koju turiu daug tokiu kaip sprogusiu mazu venu. Atrodo kaip melynes. Atsirado kai pradejau Tamoksifena vartot. Neskauda. Bet kojos atrodo negraziai.

Del akiu, tai neturiu nusiskundimu. Tikrinuosi kas puse metu. Regejimas nepablogejo.
Issausejimas buna nuo kompiuterio.
Atsakyti
romantike, taip, prisimeneu, kad kažkuri mergaitė atsakė, bet buvau užmiršusi kad tai romantikė. DABAR tikrai jau ATSIMINSIU, kad ir romantikė geria Tamoksifeną. Ir kiek laiko jau geriate Tamoksifeną? Ar nepakeičia kitu vaistu? Juk p/g mane yra naujasnių vaistų-antiestrogenų. Bet kažkodėl (man taip vaistininkė aiškino) visada pradžioje rašo Tamoksifeną. Gal kiti vaistai yra brangesni?
Atsakyti
Sveikos, mergaites.

Liutuke,
smagu girdeti pagaliau smagiu ziniu thumbup.gif Su tuo ir sveikinu. Dziugu tiek del mamytes apetito, tiek del dukrytes. Manau, kad pamazu mamyte atsigaus, prades daugiau valgyti, gerti, o pamazel ir nuotaikos pasitaisys. Be to, pavasaris ne uz kalnu - gal ir i lauka nores istrukti nors trumpam akimirskniui gaivaus oro ikvepti.

rasu lanka,
butinai imkit, kaip jau sake, kuo storesni ir grazesni sasiuvini, kad uztektu ilgam, ir kad smagu i ji rasyti butu.

As si savaitgali maloniai praleidau. Vakar buvo susirinke draugai - sventem mano busima gimtadieni, pavalgem tortiliju, pazaidem zaidima, pasijuokem. O siandien su MB ir suniu vaziavom i miska. Sniego daug, pravaziuoti daug kur neimanoma, as is masinos net nelipau, bet bent pasigrozejau baltai nuklotu misku. Ech, pasiilgau sniego dziaugsmu, tikiuosi, kad kita ziema jau galesiu nors siek tiek juo pasidziaugti. Tik bijau, kad kita ziema tiek sniego gali nebebuti, juk pajuryje mazokai jo mums kliuna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tati: 07 vasario 2010 - 23:13
QUOTE(tati @ 2010 02 07, 23:11)
..Tik bijau, kad kita ziema tiek sniego gali nebebuti, juk pajuryje mazokai jo mums kliuna.

Nu tik jau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Patr @ 2010 02 07, 21:55)
romantike, taip, prisimeneu, kad kažkuri mergaitė atsakė, bet buvau užmiršusi kad tai romantikė. DABAR tikrai jau ATSIMINSIU, kad ir romantikė geria Tamoksifeną. Ir kiek laiko jau geriate Tamoksifeną? Ar nepakeičia kitu vaistu? Juk p/g mane yra naujasnių vaistų-antiestrogenų. Bet kažkodėl (man taip vaistininkė aiškino) visada pradžioje rašo Tamoksifeną. Gal kiti vaistai yra brangesni?

tongue.gif
Patr, vartoju jau 2 metus.
Aciu uz sveika ironija 4u.gif

Man negali skirti kitu vaistu, nes nera menopauzes. Yra laikinasis klimaksas del leidziamo Zoladex'o.
Kitu priezasciu nezinau. Kazkada bandziau diskutuoti siuo klausimu su chemoterapeute... Ji patare neskaityti per daug visokiausiu ziniu internete, nes ne viskas gyvenime yra taip kaip ten aprasyta...
Siaip, toleruoju as ta Tamoksifena pakankamai neblogai.
Atsakyti
sveikos, mamytei vasario 1 lasino 2 chemija, ir gryzus tje vietoje kur leido ant megztuko buvo kruvina, dabar ten kur leido salia iskilo guzas, ar kam yra taip buve?ar jis praeis?
Rasu lankos mamytei skaitau kad kazkas panasaus buvo, kiek laiko jis jums yra, ar klauset gydytojos del to?
Atsakyti