QUOTE(kandis @ 2010 02 05, 19:41)
Įsikišiu, nes tik prieš savaitę praėjau šį kelią.
Mano mamos šeimos gydytoja parašė nukreipimą konsultacijai pas psichiatrus, kokius antidepresantus skirti. Mama gėrė Doxepiną, bet jo dabar jau nebetiekia didmenininkai, o pati skirti naujų ji nelabai galėjo.
Psichiatrai, bent jau mūsų polikinikoje (5-oje Vilniuje), yra atskira respublika. Aš su tuo nukreipimu nuėjau į jų registratūrą, priėmė slaugytoja, ji pati nuėjo pas gydytoją konsultacijai. Grįžusi pasakė, kad mamą turi apžiūrėti gydytoja, pasakė kada atvyks. Atvažiavo labai faina gydytoja, išrašė jau minėta COAXIL. Bet, kas svarbiausia, psichiatrai turi teisę skirti kompensuojamus vaistus, nes prieš tai mama gėrė neuropatologės skirtus, ir mes mokėjom pilną kainą. O dabar mėnesio kursas net 10 litų nekainuos (vietoj 52), nes tai nepigus "malonumas"
Jau ir mums paskyre.Panasi tvarka,tik,kad neiskart paskyre psichiatra i namus,o zadejo paskambint.Jau paskambino,sake antradieni atvaziuos.Prasysim tokiupat vaistu(Coaxil),seimos gydytoja apie vaistus neuzsimine.Jau skaiciau vaistai.lt,kad jie kompensuojami,kas irgi dziugu,nes ir taip daug pinigelu tenka isleist.
O po kiek tableciu Coaxil paskyre?Skaiciau,kad po3 dienoje.
Papildyta:
QUOTE(Patr @ 2010 02 05, 21:18)
Sveikutes
Niekas nezino ir ačiū Dievui, kad nežino kiek mums liko šioje Žemėje. Žinau moterį, kuriai problemos su žarnynu ir išvesta per šoną(taip sako liaudiškai), ji gyvena jau 8 metai ir gana sėkmingai. Ji geria Kardiseptą.
Šiandien buvo nuostabus pasiūlymas į Egiptą, Hurgatą, padorų viešbutį BELLA VISTA trijų žv. su pusr.ir vakariene už
600Lt septynioms naktims per www.kelioniugurmanai.lt . Kol susiprotėjau, tai 13-tai dienai nebeliko, o 27 d. (jau 999Lt šią dieną) negaliu, nes kovo 3 d. Teismas Kauno apygardos teisme.
P.S. dėl antidepresantų, tai aš jau trečias mėnuo geriu NYCOFLOX 20mg (sudedamoji dalis Fluoxetinum, tokia kokia yra ir Prozak'e). 2002m. 2003m. gėriau Prozaką, jis brangus , nekompensuojamas kainavo apie 100Lt, kompensuojamas apie 20 Lt, bet dabar jo man nerašė. NYCOFLOX nebrangus, nekompensuojamas truputį virš 10 Lt, kompensuojant 7 Lt. Jis neslopina dieną, bet rytą sunku keltis, noris dar pamiegoti vis, rodos, kad dar trūksta vis... . Naktį žymiai geriau miegu, kartais net neprabundu.
1.Aha,neblogas tas viesbutis.O jau kainyte kokia
,siaip virs 1,5tukst.uz ji savaitei buna.Uosvis jame buvo.Mes ir norejom,bet tasyk kitame buvom.
2.Reiks paskaitinet apie situos antidepresantus.Aciu!
Papildyta:
QUOTE(tati @ 2010 02 05, 21:40)
Zarnu nepraeinamuma turejo mano mama (neturi onko bedu, tfu tfu tfu), padaryta operacija - sekmingai gyvena otliau itin aktyvu gyvenimo buda. Tiesa, dabar apribotas maitinimas - reikia vengti vidurius puciancio maisto, pvz, obuoliu, kriausiu, taip pat sunkiai virskinamo maisto. Po operacijos praejo nemazai metu jau, problema nebesikartojo.
Mano vyrui irgi buvo zarnu nepraeinamumas,kai 6men.buvo,jau sake neisgyvens,dali zarnyno ispjove,bet viskas gerai,valgo viska,daug,tik,kad kudas labai.