Įkraunama...
Įkraunama...

23-jie Onko namučiai

QUOTE(Liutukeee @ 2010 02 04, 19:45)
Aciu ,gal dar kitos pasidalins patirtimi 4u.gif .
Jau susizinojau,kad seimos gydytoja neraso antidepresantu,bandom issikviesti psichoterapeuta i namus,kitaip neraso vaistu(t.y.man nerao,butinai turi susitikt su ligoniu,o mamos vezt nesinori,tiksliau tai ji jegu neturi)

Įsikišiu, nes tik prieš savaitę praėjau šį kelią.
Mano mamos šeimos gydytoja parašė nukreipimą konsultacijai pas psichiatrus, kokius antidepresantus skirti. Mama gėrė Doxepiną, bet jo dabar jau nebetiekia didmenininkai, o pati skirti naujų ji nelabai galėjo.
Psichiatrai, bent jau mūsų polikinikoje (5-oje Vilniuje), yra atskira respublika. Aš su tuo nukreipimu nuėjau į jų registratūrą, priėmė slaugytoja, ji pati nuėjo pas gydytoją konsultacijai. Grįžusi pasakė, kad mamą turi apžiūrėti gydytoja, pasakė kada atvyks. Atvažiavo labai faina gydytoja, išrašė jau minėta COAXIL. Bet, kas svarbiausia, psichiatrai turi teisę skirti kompensuojamus vaistus, nes prieš tai mama gėrė neuropatologės skirtus, ir mes mokėjom pilną kainą. O dabar mėnesio kursas net 10 litų nekainuos (vietoj 52), nes tai nepigus "malonumas"
Atsakyti

QUOTE(plume @ 2010 02 05, 17:26)
mano klausimas - ar tai jau pabaigos pradzia? kaip manot kiek jai liko laiko? gal esat skaite statistika kazkokia?
man paguodos nereikia - atseit viskas bus gerai reik tiket - as noriu realios statistikos su procentais ir tikimybemis, kad galeciau pasiruost ir nusiteikt tam. ketinu keisti savo gyvenima bet jei mamai liko pora menesiu tai tektu tu planu atsisakyt taigi noriu realybes. gydytojai nieko nesako kaip susitare - "niekas nezino tik Dievas" bet statistika juk yra - jos ir teprasau o ne kvailu vilciu.
aciu uz info.

Perskaityk dar kartą ką parašei ir įsivaizduok, kad tai ne tavo, o kitos dukters klausimai. Ką tu jai atsakytum? Tai ir bus atsakymai tau...

Pilnas internetas tos sausos statistikos, ką duos perskaitymas, kad vidutinė gyvenimo trukmė su vėlyvosiomis stadijoms nesiekia 2-3 metų? 5 metų išgyvenamumas – 20–30 proc. Yra Lietuvos vėžio reigistras..Su ta pačia pirma stadija nuo gydymo komplikacijos galima sėkmingai mirti, net gerai nesusigaudžius, kas vyksta...

Lyg klausimas, kiek man ar mano artimajam liko - kažką keistų? Ne kiek liko, o kaip mes sugebėsim tai gyventi ir nugyventi, kuo pilniau, kokybiškiau apgaubdami vienas kitą meile ir dėmesiu, buvimo kartu laikotrapis svarbus...jo tikrai niekad nebus per daug...
Nori realybės - realybės nežino nei gydytojai, nei tu, nei mama...Atviras pokalbis su mama, pasidalijimas savo planais, sugebėjimas bet kada esant reikalui ir būtinybei tuos planus koreguoti, - žymiai svarbiau už kiek liko...ir, žinoma, kiek tau svarbi yra mama ir kiek svarbi esi sau tu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 05 vasario 2010 - 19:39
Sveikos visos,
QUOTE(plume @ 2010 02 05, 17:26)
mano klausimas - ar tai jau pabaigos pradzia? kaip manot kiek jai liko laiko? gal esat skaite statistika kazkokia?
man paguodos nereikia - atseit viskas bus gerai reik tiket - as noriu realios statistikos su procentais ir tikimybemis, kad galeciau pasiruost ir nusiteikt tam. ketinu keisti savo gyvenima bet jei mamai liko pora menesiu tai tektu tu planu atsisakyt taigi noriu realybes. gydytojai nieko nesako kaip susitare - "niekas nezino tik Dievas" bet statistika juk yra - jos ir teprasau o ne kvailu vilciu.
aciu uz info.

Realybė tokia, kad mes visi skirtingi....Ligos eiga skirtinga. Ligoniai skirtingi....
Jei žarnų nepraeinamumas chirurgiškai sutvarkomas, nekils komplikacijų - viskas dar gali būti gerai.
VISOS, ČIA ESANČIOS DŽIAUGIASI ŠIA DIENA, ŠIA ŽIEMA, SAULUTE, nes pagal procentus... doh.gif daugelis patenka į tuos 5 ar 15....
Pagal pačios išsilavinimą ir profesiją turėtum tikrai išmanyti, kas yra statistika. O dar liūdniau - nors gal tik iš žinutės susidarė toks įspūdis - kad būtent tokios profesijos atstovas į žmonės žiūri kaip į statistinius vienetus..... g.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Niekas nezino ir ačiū Dievui, kad nežino kiek mums liko šioje Žemėje. Žinau moterį, kuriai problemos su žarnynu ir išvesta per šoną(taip sako liaudiškai), ji gyvena jau 8 metai ir gana sėkmingai. Ji geria Kardiseptą.
Šiandien buvo nuostabus pasiūlymas į Egiptą, Hurgatą, padorų viešbutį BELLA VISTA trijų žv. su pusr.ir vakariene už 600Lt septynioms naktims per www.kelioniugurmanai.lt . Kol susiprotėjau, tai 13-tai dienai nebeliko, o 27 d. (jau 999Lt šią dieną) negaliu, nes kovo 3 d. Teismas Kauno apygardos teisme.

P.S. dėl antidepresantų, tai aš jau trečias mėnuo geriu NYCOFLOX 20mg (sudedamoji dalis Fluoxetinum, tokia kokia yra ir Prozak'e). 2002m. 2003m. gėriau Prozaką, jis brangus , nekompensuojamas kainavo apie 100Lt, kompensuojamas apie 20 Lt, bet dabar jo man nerašė. NYCOFLOX nebrangus, nekompensuojamas truputį virš 10 Lt, kompensuojant 7 Lt. Jis neslopina dieną, bet rytą sunku keltis, noris dar pamiegoti vis, rodos, kad dar trūksta vis... . Naktį žymiai geriau miegu, kartais net neprabundu. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Patr: 05 vasario 2010 - 20:40
Zarnu nepraeinamuma turejo mano mama (neturi onko bedu, tfu tfu tfu), padaryta operacija - sekmingai gyvena otliau itin aktyvu gyvenimo buda. Tiesa, dabar apribotas maitinimas - reikia vengti vidurius puciancio maisto, pvz, obuoliu, kriausiu, taip pat sunkiai virskinamo maisto. Po operacijos praejo nemazai metu jau, problema nebesikartojo.
Atsakyti
QUOTE(kandis @ 2010 02 05, 19:41)
Įsikišiu, nes tik prieš savaitę praėjau šį kelią.
Mano mamos šeimos gydytoja parašė nukreipimą konsultacijai pas psichiatrus, kokius antidepresantus skirti. Mama gėrė Doxepiną, bet jo dabar jau nebetiekia didmenininkai, o pati skirti naujų ji nelabai galėjo.
Psichiatrai, bent jau mūsų polikinikoje (5-oje Vilniuje), yra atskira respublika. Aš su tuo nukreipimu nuėjau į jų registratūrą, priėmė slaugytoja, ji pati nuėjo pas gydytoją konsultacijai. Grįžusi pasakė, kad mamą turi apžiūrėti gydytoja, pasakė kada atvyks. Atvažiavo labai faina gydytoja, išrašė jau minėta COAXIL. Bet, kas svarbiausia, psichiatrai turi teisę skirti kompensuojamus vaistus, nes prieš tai mama gėrė neuropatologės skirtus, ir mes mokėjom pilną kainą.  O dabar mėnesio kursas net 10 litų nekainuos (vietoj 52), nes tai nepigus "malonumas"

Jau ir mums paskyre.Panasi tvarka,tik,kad neiskart paskyre psichiatra i namus,o zadejo paskambint.Jau paskambino,sake antradieni atvaziuos.Prasysim tokiupat vaistu(Coaxil),seimos gydytoja apie vaistus neuzsimine.Jau skaiciau vaistai.lt,kad jie kompensuojami,kas irgi dziugu,nes ir taip daug pinigelu tenka isleist.

O po kiek tableciu Coaxil paskyre?Skaiciau,kad po3 dienoje.
Papildyta:
QUOTE(Patr @ 2010 02 05, 21:18)
Sveikutes 4u.gif  4u.gif  4u.gif
Niekas nezino ir ačiū Dievui, kad nežino kiek mums liko šioje Žemėje. Žinau moterį, kuriai problemos su žarnynu ir išvesta per šoną(taip sako liaudiškai), ji gyvena jau 8 metai ir gana sėkmingai. Ji geria Kardiseptą.
Šiandien buvo nuostabus pasiūlymas į Egiptą, Hurgatą, padorų viešbutį BELLA VISTA trijų žv. su pusr.ir vakariene už 600Lt septynioms naktims per www.kelioniugurmanai.lt . Kol susiprotėjau, tai 13-tai dienai nebeliko, o 27 d. (jau 999Lt šią dieną) negaliu, nes kovo 3 d. Teismas Kauno apygardos teisme.
P.S. dėl antidepresantų, tai aš jau trečias mėnuo geriu NYCOFLOX 20mg (sudedamoji dalis Fluoxetinum, tokia kokia yra ir Prozak'e). 2002m. 2003m. gėriau Prozaką, jis brangus , nekompensuojamas kainavo apie 100Lt, kompensuojamas apie 20 Lt, bet dabar jo man nerašė. NYCOFLOX nebrangus, nekompensuojamas truputį virš 10 Lt, kompensuojant 7 Lt. Jis neslopina dieną, bet rytą sunku keltis, noris dar pamiegoti vis, rodos, kad dar trūksta vis... . Naktį žymiai geriau miegu, kartais net neprabundu.  thumbup.gif

1.Aha,neblogas tas viesbutis.O jau kainyte kokia thumbup.gif ,siaip virs 1,5tukst.uz ji savaitei buna.Uosvis jame buvo.Mes ir norejom,bet tasyk kitame buvom.

2.Reiks paskaitinet apie situos antidepresantus.Aciu! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(tati @ 2010 02 05, 21:40)
Zarnu nepraeinamuma turejo mano mama (neturi onko bedu, tfu tfu tfu), padaryta operacija - sekmingai gyvena otliau itin aktyvu gyvenimo buda. Tiesa, dabar apribotas maitinimas - reikia vengti vidurius puciancio maisto, pvz, obuoliu, kriausiu, taip pat sunkiai virskinamo maisto. Po operacijos praejo nemazai metu jau, problema nebesikartojo.

Mano vyrui irgi buvo zarnu nepraeinamumas,kai 6men.buvo,jau sake neisgyvens,dali zarnyno ispjove,bet viskas gerai,valgo viska,daug,tik,kad kudas labai.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2010 02 05, 22:26)
O po kiek tableciu Coaxil paskyre?Skaiciau,kad po3 dienoje.
Papildyta:

Mums paskyrė po 2 tabletes į dieną, bet mano mamai depresija nėra sunki. Pasižiūrėjau į vaistų pasą- kompensacija 80 procentų. Pilna kaina vaistai nepigūs. Geriant po 2, pilna kaina būtų apie 52 litus. O jei 3 kartai...
Apie poveikį nieko negaliu pasakyti, nes su mano mama situacija įdomi. Jai teko per prievartą nutraukti Doxepiną, nes jo negalėjome gauti; po to pateko į ligoninę, ten jai nereikėjo. O namuose ėmė depresuot, kad vaistų neturi. Dabar, kai turi, dar negeria, bando apsieit. Vat ir suprask.
Atsakyti
aciu uz teisma ir uz apsiziurejima kokia specialybe ir pan. neklausiau morales pamokymu.
o siaip tai kiekvienas turi teise zinot kiek jam liko. ir pagal tai planuot savo gyvenima.
nusisnekat visos. nes mokot net nezinodamos tikros situacijos. NEPRASIAU PATARIMU KAIP BENDRAUT SU MAMA - TAI TIK MUSU REIKALAS!!!!!
BJAURU IR TIEK.
Atsakyti
QUOTE(plume @ 2010 02 06, 00:38)
aciu uz teisma ir uz apsiziurejima kokia specialybe ir pan. neklausiau morales pamokymu.
o siaip tai kiekvienas turi teise zinot kiek jam liko. ir pagal tai planuot savo gyvenima.
nusisnekat visos. nes mokot net nezinodamos tikros situacijos. NEPRASIAU PATARIMU KAIP BENDRAUT SU MAMA - TAI TIK MUSU REIKALAS!!!!!
BJAURU IR TIEK.

Labas,plume! Tiesa sakant nelabai supratau tavo klausimo? Tu nori,kad mes atsakytum,kiek liko tavo mamai? O tau paciai neatrodo,kad kvailai skamba tas klausimas... o tu pati zinai,kiek tau liko gyventi? O statistika... viena mergina neturejo dabar susirgti,nes issigyde pries metus,tikimybe kad susirgs po metu buvo tik 1%,vaziavo daryti brangu PET tiryma,viskas buvo OK,bet deja jai recidyvas...
As pati gal ir visai noreciau zinoti,ar spesiu uzauginti mazaja,ar sulauksiu vyresneles vestuviu ir t.t. ir pan.,bet niekas negali man atsakyti i tokius klausimus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 05 vasario 2010 - 23:04
Miela Plume,
Prašote statistikos... Toji statistiška statistika pateikta internete – pagoglinkite, rasite lenteles, skaičius, procentus. Čia tegalime pasidalinti gyvenimiška patirtimi. O jos neįmanoma taip lengvai suskaičiuoti ir apibendrinti. Kiekvienas atvejis vis kitoks – vienam metai, kitam penkeri, trečias, žiūrėk, sėkmingai penkiolika metų nugyvenęs galiausiai infarkto ištiktas miršta...

Dėl žinojimo teisės... Sakyčiau — taip, turim galimybę numatyti KIEK, bet ar tikrai reikia šia galimybe naudotis? Ar tikrai norite laukti, kad štai – JAU. Man regis, link to kategoriško noro žinoti KADA mus gena ne noras „suvokti realybę“, ne tariamas „blaivus situacijos vertinimas“ ar „ateities planavimas“... Tik baimė ir išgąstis.

Nemoralizuoju, ne... Išgirdusi mamos diagnozę aš irgi skaičiavau. Norėjau planuoti. Numatyti. Tikriausiai tiesiog apsidrausti nuo galimo netekties skausmo...
Ir Jūsų mintys nėra blogos. Tik jos neteisingos — tiek Jūsų mamytės, tiek Jūsų pačios atžvilgiu...
Atsakyti
Plum ,suprantama kad yra sunku ,bet į tą klausimą niekas negali atsakyt. tą nakti kai mirė tėtis vakare 7 apžiūrinėjusi gyditoja net neitarė kad jis nesulauks ryto ,bet dėja tėtis puse 2 nakties užgeso ,net ir daryta kardiograma 10 vakare irgi nieko baisaus nerodė ,net ir aš sėdėdama šale ir su juo kalbėdama negalėjau isvaizduot kad tai paskutiniai žodžiai,patikėk tikrai negali niekas to atsakyt . kai atėjau pasiimt mirties liudijimo tiesiai ir paklausiai daktarės ar jus bent turėjot minčiu kad taip bus ,ji sako tikrai ne ,net minčiu tokiu nebuvo ,bet dėja . va tau ir statistika mes nuo lygos pradžios tik pusmeti gydėmės ,kai tuo metu mertinas jau daug metu sėkmingai gydosi.....aišku gal kvailai paliginau ,bet tik dėl statistikos.
atsiprašau jai ką ižeidžiau ,bet ir pati ašaras valaus po tokiu pasisakimu. ....
Atsakyti
QUOTE(ramune27 @ 2010 02 06, 01:21)
bet dėja . va tau ir statistika mes nuo lygos pradžios tik pusmeti gydėmės ,kai tuo metu mertinas jau daug metu sėkmingai gydosi.....aišku gal kvailai paliginau ,bet tik dėl statistikos.
atsiprašau jai ką ižeidžiau ,bet ir  pati ašaras valaus po tokiu pasisakimu. ....

console.gif ramune,viskas suprantoma,sunku tau dar del tecio mirties...Laikykis!

Sunku ir Pinaceae,Domogintare,bbg23 ,V.Z. gal nevisus paminejau kas prarado mamyte ar teveli...sunku ir mou dukrytems,tevams ir vyrui...kazkokios nuotaikos uzpuole unsure.gif Bet niekas juk negalejo pasakyti KIEK JEMS LIKO
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 05 vasario 2010 - 23:36