Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai ir ne tik

QUOTE(mikaela @ 2010 03 13, 16:03)
Sveikos 4u.gif Gal galit pakomentuoti si varianta 4u.gif

Aš pasakysiu nuomonę iš savo varpinės biggrin.gif
Virš kriauklės spintelę daryčiau su vizualiai padalintu fasadu į dvi dalis ir dėčiau pakeliamą mechanizmą , bet ar ji iš tiesų siauresnė už spintelę kriauklei, ar man tik taip atrodo blush2.gif
Klausimas, - o nebuvo svarstymų antrame aukšte įvesti stiklo g.gif
Klausimas, -o kas toje priekinėje apatinėje spintelėje,- gal indaplovė, jei ne, tai daryčiau irgi stalčius, nes bent jau man apatinėse spintelėse stalčiai daug patogiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fukse: 13 kovo 2010 - 16:38
QUOTE(daivulle @ 2010 03 13, 15:24)
Gal paskuria nors virsutines spinteles i virsu atsidar?Ar patogu?Niekaip neasisprendziu ax.gif

reiktu pabandyti salone. nedidelio ugio zmogui - nera patogu. as sio varianto atsisakiau

dabar del gartraukiu. reiktu pradziai issirinkti gartrauki su tinkanciais jums parametrais (ne tik galingumas) ir jau tuomet lyginti ivairiu gamintoju kainas vienodomis techninemis charakteristikomis. kas be ko garsus (turintis varda) bus brangesni, tad tikriausiai niekas cia nei Mieles, nei Gaggenau ar Kuppersbuch tikriausiai ir nesiulys g.gif

tad:
1. tipas (imontuojamas, ar ne)
2. plotis (60,90,120 cm)
3. galingumas (vidutiniai virtuvei pakanka tarp 400-600m3/val (9-12 kv. m atitinkamai)
4. triuksmingumas. (nemaziau svarbus parametras, nei galingumas - jei nervu sistema ir ausis brangios)
5. veikimo principas (a: garus issiurbia ir ismeta i ventiliacine anga, cool.gif issiurbia, isvalo, ir vel grazina i patalpa - kitaip tariant dirba recirkuliacijos rezimu; cia yra savu niuansu ir su filtrais.)
6.patys riebalus "gaudantys" filtrai. ar jie daugkartinio naudojimo ir juos galima plauti, kad ir indaplovei, ar ne ir keiciami uzsitersus.
7. dizainas.

na o tada jau pagalvojat kiek galit skirti pinigeliu, ir atsizvelgiant i tai renkantes gartrauki.

o pabaigai, yra visa tema SM skirta gartraukiams su joje teikianciais konsultacijas konsultantais
Atsakyti
As irgi spintele virs kriaukles daryciau platesne, kaip ir kriaukles spintele. Arba ji butu dvieju duru, arba tokia, kaip tos, kur prie kt.sienos kabo.
QUOTE(fukse @ 2010 03 13, 16:36)
Klausimas, -o kas toje priekinėje apatinėje spintelėje,- gal indaplovė, jei ne, tai daryčiau irgi stalčius, nes bent jau man apatinėse spintelėse stalčiai daug patogiau mirksiukas.gif

O as visgi palikciau lentynas (jei ten lentynos). Maza ka veliau gali sugalvot aukstesnio pastatyt (ar koki prietaisa nemaza nusipirks ir laikyt nebus kur), tai tik vidine lentyna isims - ir tilps. O jei bus stalciai, tai jau perdaryt sunkiau. Kartais gali kas nors netilpti i salciu, o tada kur...i balkona ar rusi nest...

Jei visgi toj spintelej indaplove, tai as jos ten nedeciau schmoll.gif geriau padaryciau jai vieta prie kriaukles spinteles. Vietos kiek daugiau uzimtu, bet ir prie lango ir prie saldytuvo vistiek butu galima prieiti. O man praktiskiau, kai viskas vietoj: ir kriaukle, ir indaplove, ir virsuj spintele indams.

Tokia mano nuomone ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 13 kovo 2010 - 17:39
Nelabai suprantu ūgio problemos renkantis pakeliamą mechanizmą. Esu vidutinio ūgio, ir jokio diskomforto. Vyras aukštesnis, į viršutinę lentyną nelenda, ten ir taip daiktai sudėti, kurie reikalingi virtuvėj, bet neitin dažnai.
Turiu 4 skirtingus variantus, vienur stiklas pakeliamas, kitur laminuota plokštė virš kriauklės, indų džiovykla. Pradžioj taip pat abejojau ar bus patogu puodelius nuo viršutinės lentynos paimti - daugiau nei metus naudojuos, tikrai jokių problemų. Problema gali atsirasti pasirenkant mechanizmą ir bandant sutaupyt.
Atsakyti
QUOTE(mikaela @ 2010 03 13, 16:03)
Sveikos 4u.gif Gal galit pakomentuoti si varianta 4u.gif
user posted image

Jei atvirai, man sitas variantas apskritai nepatinka schmoll.gif Ir viskas del kriaukles visiskai ne vietoje...Negi tikrai neimanoma kriaukles perkelt i kita sienos puse? g.gif Isivaizduok, kazka kriauklej plauni, paskui per visa kambari varvanti keli ant darbastalio ir pjaustai... doh.gif Jau geriau i jos vieta deciau saldytuva...o tarp kriaukles ir virykles padaryciau didesni darbastali ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daivulle @ 2010 03 13, 16:24)
Gal paskuria nors virsutines spinteles i virsu atsidar?Ar patogu?Niekaip neasisprendziu ax.gif

Pas mus irgi i virsu atsidaro su Blum mechanizmu.Nors pati esu mazo ugio,bet pasiekiu,nes laikau ten daiktus,kurie nenaudojami kasdiena.Todel esu visai patenkinta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(elva @ 2010 03 13, 18:23)
Negi tikrai neimanoma kriaukles perkelt i kita sienos puse? g.gif Isivaizduok, kazka kriauklej plauni, paskui per visa kambari varvanti keli ant darbastalio ir pjaustai... doh.gif Jau geriau i jos vieta deciau saldytuva...o tarp kriaukles ir virykles padaryciau didesni darbastali ax.gif

drinks_cheers.gif
Tuomet ir mikrobangę būtų galima gal išmesti virš šaldytuvo, bet gal nebūtinai, jei ji tokio pat dizaino kaip orkaitė g.gif
Bet gal jau kanalizacija įrengta toje vietoje, kur dabar suprojektuota kriauklė blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fukse: 13 kovo 2010 - 18:31
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 03 13, 17:50)
Nelabai suprantu ūgio problemos renkantis pakeliamą mechanizmą. Esu vidutinio ūgio, ir jokio diskomforto.

O jei butut zemo ugio, yra galimybe, kad nepasiektut, va tada suprastumet.
O jei tose lentynosi laikysit, kad ir puodelius, va tada matysit, kaip vaikas gan ilgai nepasiekia pasiimti puodelio neprisitaukdamas kedes. Bus "gyvas" pavyzdys.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2010 03 13, 18:37)
O jei tose lentynosi laikysit, kad ir puodelius, va tada matysit, kaip vaikas gan ilgai nepasiekia pasiimti puodelio neprisitaukdamas kedes. Bus "gyvas" pavyzdys.

Nesuprantu ką turi bendro pakeliamas mechanizmas su viršutinės spintelės antra lentyna, juk ar atidaromos durelės, ar pakeliamos , lentynėlė lieka tokiame pat aukštyje, kita kalba, kad pasikėlus durelėms į viršų, žemesnis žmogus ar vaikas gali nepasiekti rankenėlės durelėms nuleisti žemyn, tad žemesniems žmogučiams tikrai reikėtų pamėginti tai padaryti baldų parduotuvėj mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2010 03 13, 18:37)

vis tiek nesuprantu - durelės kažką pakeistų? Jei žemo ūgio, gi kabinam žemiau pačias spinteles. Nuėjau į virtuvę ir specialiai patikrinau, kiek daug atsidaro - jokio skirtumo ar durelės būtų, ar pakeliamos. Mano atveju bendras virtuvės vaizdas gražesnis.

Vaikai kol nepasiekia gali turėti budinčius puodelius ant stalviršio. Maniškė anksčiau kėdę prisitraukdavo ir taip savarankiškai pasiimdavo puodelį. Kai sugalvodavo indus plaut, taip pat kėdę pasistatydavo ie užsiimdavo skalbimu. Nematau problemų dėl vaikų.
Atsakyti
QUOTE(elva @ 2010 03 13, 18:23)
Jei atvirai, man sitas variantas apskritai nepatinka schmoll.gif Ir viskas del kriaukles visiskai ne vietoje...Negi tikrai neimanoma kriaukles perkelt i kita sienos puse? g.gif Isivaizduok, kazka kriauklej plauni, paskui per visa kambari varvanti keli ant darbastalio ir pjaustai... doh.gif Jau geriau i jos vieta deciau saldytuva...o tarp kriaukles ir virykles padaryciau didesni darbastali ax.gif

Elva, man patogu, nes as jau keturiolika metu taip naudojuosi 4u.gif Musu seima visada beveik maista ant stalo ruosia, ne ant spinteliu mirksiukas.gif
Ten saldytuvo neidesi schmoll.gif , nes prie kriaukles yra sklende peciaus :ax:Ten ir spintele virs kriaukles netycia ideta
fukse, man ir stalciai ir spinteles patogu, todel bent viena spintele noreciau turet, indaploves ten nera schmoll.gif
Dar du kiti variantai:
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mikaela: 13 kovo 2010 - 19:31
QUOTE(fukse @ 2010 03 13, 18:46)
...kita kalba, kad pasikėlus durelėms į viršų, žemesnis žmogus ar vaikas gali nepasiekti rankenėlės durelėms nuleisti žemyn, tad žemesniems žmogučiams tikrai reikėtų pamėginti tai padaryti baldų parduotuvėj   mirksiukas.gif

tai apie tai ir kalbama! jug ir kalba eina apie dureliu mechanizmus, o ne spinteliu ar lentynu ... tokias dureles atidaryt patogu, o vat pasiekt, kad jas uzdaryt - jau problema.
zinoma galima ideti toki "ale sniureli" uz kurio patraukus tos dureles uzsidaro. bet mano galva protingiau paprastesnis mechanizmas durelese ir dar koki viena blumini stalciu ar kargo krepsi, nei "imontuoti" tokius pinigus i "pakeliama mechanizma su tuo sniureliu".

na, as rasiau, ne siaip sau is "lempos". buvau salonose, pries isirengdama pas save virtuve. tampiau, varciau, atidarinejau ivairius mechanizmus ir "naujoves" ir pasidariau isvadas kas man patogu su mano ugiu, o kas ne. atsizvelgiant i kaina kas butina, o kas "gerai", bet galiu apseiti.

spinteles zemiau galima pakabinti, o gartrauki nebe. jam yra atstumu normos. kad man butu su mano ugiu patogu, jos turetu kabeti apie 40 cm aukstyje nuo stalvirsiaus tongue.gif

o kodel nenorima spinteliu bloko po langu ikeltuse projektukuose? (ar praleidau kazka g.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 13 kovo 2010 - 19:44