QUOTE(madi @ 2010 02 10, 07:51)
Labas rytas, norėjau paklausti tų, kas turit elektrines kaitlentes, o ypač, kas pasikeitėt iš dujinės, kiek maždaug dėl kaitlentės padidėjo elektros sąnaudos.
Mane dabar kaip susitarę visi atkalbinėja nuo elektrinės kaitlentės dėl elektros pabrangimo, be to vasarą numatomas dar vienas kainų šuolis, tai jau pati pradėjau abejoti ar nereiks grįžti prie dujinės.
Beje, kažin turint elektrinę kaitlentę ar apsimoka dviejų laiko zonų (dieninis ir naktinis) tarifai?
pasidairykit indukcines, kaip alternatyvos elektrinei
nzn, ar apsimoka. nebent gyvenimas "verda" nakti
bet realiai, kiek mes nakti verdam, kepam, skalbiam, siurbliuojam, lyginam....
tuomet reiktu keisti gyvenymo iprocius. susikomplektuoti buitine technika su laiko atidejimo laikmaciais.
ivertinti elektros instaliacijos busimas apkrovas ir galingumus: ar atlaikys toki kruvi kai galingi elektros prietaisai bus sijungti beveik vienu metu, kalbant apie savaitgali)
nuo kada naktinis tarifas? nuo 23 val? TV ziurim ir anksciau, seimyna maitinam, taip pat anksciau (kalbant apie darbo savaite), saldytuvas veikia visa para, kompas - taip pat anksciau, ir lemputes - naudojamos iki 23 val.
Vasaros metu naktinis trifas nuo 24 val.
O isivedus dvitarifi apmokejima, dienos tarifas yr brangesnis nei iprastas.
Tai sioje vietoje reiktu labai labai pasiskaiciuoti. Ir kai matysit skaiciu israiska - tuomet ir nuspresit
Papildyta:
QUOTE(konfetee @ 2010 02 09, 22:26)
Man irgi tas bardakas labai trukdo, todel jau esu siek tiek pakeitusi planeli
Manau i geraja puse
as, asmeniskai noreciau imontuoti saldytuva. ir truputi "palengvinti" virtuve. 7,5 kv. patalpa nera labai didele, tad man atrodo kad sunkoka (bet cia skonio reikalas ir subjektyvus poziuris). noreciau papildomo bloko stalciu (man atrodo kad taip patogiau, nes ieskant daikta nereikia pritupt
)