Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai ir ne tik

QUOTE(aistuzele @ 2010 02 09, 08:06)
Gartraukis turi kabeti (kalbant apie dujine virykle) 65-75 cm; o su elektrine 55-65 cm, cia tokie standartai.

aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(konfetee @ 2010 02 08, 11:29)
Na taip, tikrai, nepagalvojau apie tai  4u.gif

Idesiu ir as projekteli virtuves, kuria planuoja daryti pas save mama. Tu sienu, prie kuriu stoves virtuves komplektas, ismatavimai 275x275.
Saldytuvo i kita kampa negalim statyt, nes ten eina vamzdziai (jie neieina i tuos matmenis). Ta ukine spinta skirta tam, kad joje pasleptume duju baliona. Tarp cargo ir stalciu - paslepta skalbimo masina. Tai vat labai daug ka reikia sutalpint. As daug projekteliu padariau, bet apsistojau ties situo variantu.
Gal turesit pastabu?  blush2.gif

Kas liecia spalvas, tai sienos mazdaug tokios spalvos, o grindys irgi panasios, bet ten raudonojo azuolo parketlenes, tai del baldu spalvos irgi neapsisprendziu.

Busiu dekinga uz pasiulymus ir nuomones smile.gif Laiko dar daug iki igyvendinimo, tai galima galvot smile.gif

user posted image

Dabar pasiziurejau ir pamaniau, kad galima butu sukeist vietomis tuos stalcius prie ukines spintos su spintele prie saldytuvo.
Ir dar galvoju apie rankeneles tokias pailgas horizontalias, kad mazos rankeneles nebutu isbarstytos tai i viena, tai i kita puses, priklausomai nuo to, i kuria puse atsidaro dureles.

Pakomentuokit prasau mano varianta smile.gif
Atsakyti
[quote=andrius_p,2010 02 09, 01:18]
o saldytuvas prie virykles netilptu?

Na nelabai, kadangi ten duju vamzdziai ir skaitliukas...be to jis gautusi prie pat virykles, o tai vlegi nera gerai doh.gif

[quote=Adelle,2010 02 09, 00:23]
O prie lango stalas netilptų? 4u.gif

Nemanau, kad toks variantas patogus... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(konfetee @ 2010 02 09, 13:39)
Pakomentuokit prasau mano varianta smile.gif

viskas kaip ir tvarkoj, tik noretusi vienodesniu spinteliu ar stalciu apacioj. dabar toks lengvas bardakas...
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 02 09, 22:37)
viskas kaip ir tvarkoj, tik noretusi vienodesniu spinteliu ar stalciu apacioj. dabar toks lengvas bardakas...

Man irgi tas bardakas labai trukdo, todel jau esu siek tiek pakeitusi planeli smile.gif
Manau i geraja puse smile.gif
Atsakyti
Labas rytas, norėjau paklausti tų, kas turit elektrines kaitlentes, o ypač, kas pasikeitėt iš dujinės, kiek maždaug dėl kaitlentės padidėjo elektros sąnaudos.
Mane dabar kaip susitarę visi atkalbinėja nuo elektrinės kaitlentės dėl elektros pabrangimo, be to vasarą numatomas dar vienas kainų šuolis, tai jau pati pradėjau abejoti ar nereiks grįžti prie dujinės.
Beje, kažin turint elektrinę kaitlentę ar apsimoka dviejų laiko zonų (dieninis ir naktinis) tarifai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2010 02 10, 07:51)
Labas rytas, norėjau paklausti tų, kas turit elektrines kaitlentes, o ypač, kas pasikeitėt iš dujinės, kiek maždaug dėl kaitlentės padidėjo elektros sąnaudos.
Mane dabar kaip susitarę visi atkalbinėja nuo elektrinės kaitlentės dėl elektros pabrangimo, be to vasarą numatomas dar vienas kainų šuolis, tai jau pati pradėjau abejoti ar nereiks grįžti prie dujinės.
Beje, kažin turint elektrinę kaitlentę ar apsimoka dviejų laiko zonų (dieninis ir naktinis) tarifai? ax.gif

pasidairykit indukcines, kaip alternatyvos elektrinei mirksiukas.gif

nzn, ar apsimoka. nebent gyvenimas "verda" nakti g.gif bet realiai, kiek mes nakti verdam, kepam, skalbiam, siurbliuojam, lyginam.... g.gif
tuomet reiktu keisti gyvenymo iprocius. susikomplektuoti buitine technika su laiko atidejimo laikmaciais.
ivertinti elektros instaliacijos busimas apkrovas ir galingumus: ar atlaikys toki kruvi kai galingi elektros prietaisai bus sijungti beveik vienu metu, kalbant apie savaitgali)
nuo kada naktinis tarifas? nuo 23 val? TV ziurim ir anksciau, seimyna maitinam, taip pat anksciau (kalbant apie darbo savaite), saldytuvas veikia visa para, kompas - taip pat anksciau, ir lemputes - naudojamos iki 23 val.
Vasaros metu naktinis trifas nuo 24 val.
O isivedus dvitarifi apmokejima, dienos tarifas yr brangesnis nei iprastas.
Tai sioje vietoje reiktu labai labai pasiskaiciuoti. Ir kai matysit skaiciu israiska - tuomet ir nuspresit mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(konfetee @ 2010 02 09, 22:26)
Man irgi tas bardakas labai trukdo, todel jau esu siek tiek pakeitusi planeli smile.gif
Manau i geraja puse smile.gif

as, asmeniskai noreciau imontuoti saldytuva. ir truputi "palengvinti" virtuve. 7,5 kv. patalpa nera labai didele, tad man atrodo kad sunkoka (bet cia skonio reikalas ir subjektyvus poziuris). noreciau papildomo bloko stalciu (man atrodo kad taip patogiau, nes ieskant daikta nereikia pritupt mirksiukas.gif biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(janna @ 2010 02 10, 10:20)

as, asmeniskai noreciau imontuoti saldytuva. ir truputi "palengvinti" virtuve. 7,5 kv. patalpa nera labai didele, tad man atrodo kad sunkoka (bet cia skonio reikalas ir subjektyvus poziuris). noreciau papildomo bloko stalciu (man atrodo kad taip patogiau, nes ieskant daikta nereikia pritupt  mirksiukas.gif  biggrin.gif )

O patogu įmontuojami šaldytuvai? Ir saugu? g.gif 4u.gif Manau, gražiau būtų, bet nesudaro sunkumų dvejų durų varstymas - spintos ir šaldytuvo ar kaip kitaip montuojasi? Nesu mačiusi realaus pavyzdžio. blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2010 02 10, 12:54)
O patogu įmontuojami šaldytuvai? Ir saugu?  g.gif  4u.gif Manau, gražiau būtų, bet nesudaro sunkumų dvejų durų varstymas - spintos ir šaldytuvo ar kaip kitaip montuojasi? Nesu mačiusi realaus pavyzdžio.  blush2.gif  biggrin.gif

ten nereikia varstyti dviejų durų - kartu atsidaro ir šaldytuvo durys, ir 'spintos', nes ta 'spinta' prisukta prie šaldytuvo durų.

Bet įmontuojami šaldytuvai yra specialūs, paprasti netinka. Jei šaldytuvą jau turite (neįmontuojamą) - tai jums toks variantas netinka.

Patogumo tikrai patogu, nors vieną minusą paminėčiau - įmontuojami šaldytuvai šiek tiek mažesnės talpos nei paprasti.
Bet tai kompensuoja išvaizda ... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(madi @ 2010 02 10, 08:51)

o koks tau pabrangimas būtų per didelis? na, pvz 20 lt/mėn ?

o tiksliai į klausimą atsakyti neįmanoma, nes gi kiekvienos šeimos gaminimo įpročiai bei kiekiai skiriasi smile.gif

Bet kitas momentas, kad turint elektrinę viryklę - pigesnė visa sunaudota elektra, ne tik viryklės (yra spec.tarifas). tai gali netgi visiškai kompensuoti padidėjusias elektros sąnaudas.
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2010 02 10, 11:54)
O patogu įmontuojami šaldytuvai? Ir saugu?  g.gif  4u.gif Manau, gražiau būtų, bet nesudaro sunkumų dvejų durų varstymas - spintos ir šaldytuvo ar kaip kitaip montuojasi? Nesu mačiusi realaus pavyzdžio.  blush2.gif  biggrin.gif

viskas darinejasi ten taippat kaip ir paprastu saldytuvu tik gal siek tiek sunkiau, bet cia ir priklauso nuo vyriu panaudotu saldytuvui .
vienu varstymu atsidaro saldytuvas nu ta prasme nereikai pirma atidaryti spintos o poto saldytuvo.
Jusu projektuke vaizdas zymiai pageretu idejus imontuojama mirksiukas.gif
kas man dar uzkliuva tai kazkaip nera ryskios darbo zonos visas stalvirsis labai suskirstytas noretusi zonos tarp plautuves ir virykles siek tiek didesnes... nors pas mane panasiai ( bet cia del vietos stygiaus) o jusu atveju truputi daryciau kitaip gal per viena spintele traukciau plautuve i desne
Beje labai kliuva saldytuvo vieta???? kodel jis ne vietoj buitines spintos? neissprestas virtuves patogumas (saldytuvas- plautuve- virykle)
spalvos labai tamsios jei cia zinoma taikyta ko norite bet velgi cia skonio reikalas.
apie spinteliu vienoduma jau komentuota...

Atsakyti
QUOTE(axa @ 2010 02 10, 12:04)
Bet kitas momentas, kad turint elektrinę viryklę - pigesnė visa sunaudota elektra, ne tik viryklės (yra spec.tarifas). tai gali netgi visiškai kompensuoti padidėjusias elektros sąnaudas.

ne visur tas tarifas galioja. pati klausiau savo skyriaus VST darbuotoju. tai senos statybos daugiabuciuose kur yra duju ivadas netaiko tarifo. tik naujos statybos daugiabuciams ir nuosaviems namas... todel belieka tik dvieju zonu tarifas.
Atsakyti
QUOTE(Frekė @ 2010 02 10, 12:16)
ne visur tas tarifas galioja. pati klausiau savo skyriaus VST darbuotoju. tai senos statybos daugiabuciuose kur yra duju ivadas netaiko tarifo. tik naujos statybos daugiabuciams ir nuosaviems namas... todel belieka tik dvieju zonu tarifas.

netiesa mirksiukas.gif tiesiog reikia susitvarkyti popierius ax.gif

http://www.vst.lt/lt...ktros-virykles/
Atsakyti