Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai ir ne tik

QUOTE(Alleo @ 2010 01 29, 21:30)
Labas, norėčiau, kad pasidalintumėte nuomone ir patirtimi kelias klausimais. Galbūt kažkur tai jau buvo kalbėta, bet per paiešką neradau. Taigi visų pirma apie tarpą tarp apatinių spintelių ir pakabinamų spintelių. Daug kas deda ten plyteles, ir daug kur įmonėse sako kad plytelės praktiškiausia. O kaip jei ten dėt tokią pat medžiagą kaip kad spintelių stalviršis (laminuota plokštė)? Žinau, kad žmonės deda, bet klausiu todėl, kad vienoj įmonėje nieko blogo apie tai nesakė, o kitoje sakė, kad nepatartina dėt, nes dėl šalia esančios dujinės kaitlentės gaminant po kiek laiko bus problemų su ta plokšte. Todėl geriau dėt plyteles arba akmens masę. Taip pat dar klausimas dėl dujų. Skaičiau kad skaitliukų negalima slėpt, čia nėra problemų, nes skaitliukas ne virtuvėj stovi. Bet kaip dėl vamzdžių? Žiūrėjau nuotraukas ir virtuvėse praktiškai pas nieką nemačiau jų. Dujininkai išvedė dujų kranelį, tai tarkim galima jį slėpt spintoj ar nepatartina?

Duju skaitliuku tikrai negalima slepti, mes tai taip pat issiaskinome. Kai ateina patikrinti skaitliuku dujininkai, gali skirti bauda. Va taip. Mes tiesiog idejome skaitliuka i spintute, jo niekur neperkelem. Zinau, kad nelabai grazu, bet ka jau padarysi.
Del tarpo ir mes sprendeme ta problema, likome prie plyteliu, nors gal ir buciau dejusi stikla atsparu karsciui, bet vel gi, baldininkai atkalbinejo, o beto, jau siena buvo paruosta plytelems, per velai susigaudziau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Marcela* @ 2010 01 30, 12:13)
Kur ta furnitaną rast? Blaskiaus blaskiaus Draugystes gatvej niekaip  blush2.gif

Aš Vilniuje, tad kur yra Kaune nežinau ax.gif

Aš va vakar pasiėmiau plokščių pavyzdžių, nes pirminė vizija išgaravo po nevaisingų vienos plokštės paieškų doh.gif Tad dabar svarstau apie šviesų stalviršį, tik bijua, jog ant jo matysis visokie įbrėžimai (vaikai auga, tai nusužiūrėsiu, jei pjaustys ant stalviršio).... Reiks gerai pasukti galvą ir susigyventi su naujom idėjom rolleyes.gif

Beje, pas ką yra standartinės nedidukės virtuvės (žinoma ir ne tik), galite pažiūrėti čia - programėlė primityvi, bet lengva naudotis ir galima pasiprojektuoti sau virtuvėles, o svarbiausia iškart pamatyti kaina su skirtingos kokybės (gamintojo) plokštėmis smile.gif Bijau pameluoti, bet rodos kažkur skaičiau, kad naudojama blum furnitūra smile.gif
Atsakyti
Atėjau pasiskųsti unsure.gif Žiūriu į savo virtuvinio projektą ir kažkas man jame ne taip, nu nelimpa , kad ir ką bedaryčiau, jau baigiu akis pražiūrėti į visokius internetinius puslpius ir nerandu kas man miela ir gražu būtų. Dabartinis projektas man praktiškai toks ūkiškas, o aš noriu kažkooooo tokio išskirtinio, kažko į ką pažiūrėjus galėčiau pasakyti, kad štai čia tai mano virtuvė, nu žodžiu šakės man, pagelbėkite su idėjomis, arba parekomenduokit žmogų , kuris tokių įdėjų turi ax.gif Jau reikia virtuvę užsakinėti, o man rankos nekyla verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Marcela* @ 2010 01 30, 12:13)
Kur ta furnitaną rast? Blaskiaus blaskiaus Draugystes gatvej niekaip  blush2.gif

Kaune Furnitanas isikures Filanoje ( audimo cecho patalpose) ... As skambinausi kaip ismaisiau aplinkui viska tai pasake kad jie ten lotuliukas.gif
Taiva atvaziojant nuo Senuku pati pradzia fabriko jie antram aukste wink.gif

Neeri imesk savo projektuka gal kam gims kokiu geru ideju wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lioliuke: 30 sausio 2010 - 19:31
QUOTE(lioliuke @ 2010 01 30, 19:31)
Kaune Furnitanas isikures Filanoje ( audimo cecho patalpose) ...  As skambinausi kaip ismaisiau aplinkui viska tai pasake kad jie ten  lotuliukas.gif
Taiva atvaziojant nuo Senuku pati pradzia fabriko jie antram aukste wink.gif

Neeri imesk savo projektuka gal kam gims kokiu geru ideju wink.gif

Buvau įmetusi, gavau šiokios tokios informacijos, pasikoregavau techninius dalykus, bet jis man per ūkiškas doh.gif O aš noriu akiai malonaus vaizdo. Čia foto spalvos visai ne tokios, tik dėl fono. Gal kam kils minčių ką įdomaus būtų galima padaryti. Ir ypač su indauja. Indaujoje rankenėlės bus kiekvienose duryse iš dešinės ir gulsčios kai ir kt. balduose, taip pat už stiklinės dalies stiklinės lentynėlės, Na bet man vistiek toks neišbaigtas variantas.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neeri: 30 sausio 2010 - 20:33
QUOTE(Neeri @ 2010 01 30, 20:11)
Buvau įmetusi, gavau šiokios tokios informacijos, pasikoregavau techninius dalykus, bet jis man per ūkiškas  doh.gif O aš noriu akiai malonaus vaizdo. Čia foto spalvos visai ne tokios, tik dėl fono. Gal kam kils minčių ką įdomaus būtų galima padaryti. Ir ypač su indauja. Indaujoje rankenėlės bus kiekvienose duryse iš dešinės ir gulsčios kai ir kt. balduose, taip pat už stiklinės dalies stiklinės lentynėlės, Na bet man vistiek toks neišbaigtas variantas.

Projektas tikrai pakankamai primityvus.. Nors, su atitinkamom medžiagom ir spalvom vaizdas tikrai pasikeistų į gerąją pusę mirksiukas.gif
Mano pastabos būtų tokios 4u.gif :
Plautuvę traukčiau kairiau, nes tarp jos ir kaitlentės liktų daugiau vietos naudingam darbastaliui.
Tas tarpas (jis tikriausiai rankšluostinei) darko vaizdą.
Toks pusbaris, mano akimis, visiškas nesusipratimas - nežinau kaip atrodo kita virtuvės pusė, bet geriau prie lango pastatyti stalą, o, jei jo nesinori, pusbarį padaryti statmeną langui. O dabar jis ten atrodo nei šis nei tas, vietos prisėsti prie jo irgi nedaug, be to prarandate naudinga plotą, kur pusbaris remiasi į baldus - ten juk galima būtų įtaisyti patogius stalčius mirksiukas.gif
Ten indauja kaip suprantu tik ta stiklinė dalis, o ten kur plokštė - šaldytuvas? Jei taip, tai ar reikalinga jums ta vitrina virtuvėje? Gal geriau sužaisti spalvomis - tarkim viena dalis tokia kokia yra, o stiklinė dalis - stalviršio spalvos? Arba dėl "lengvumo" palikti stiklą, bet ne skaidrų, o dažytą ar bent jau matinį (jei tinka prie bendro vaizdo) smile.gif Ir rankenėlės gal geriau per vidurį mastau.gif nebent ten bus kasdienio naudojimo indai, tokiu atveju varstyti bus nepatogu (išskyrus atvejus, jei rankeėlė bus per visą plotį)
Sunku suprasti kas ten su tomis pakabinamomis spintelėmis - ar dešinėje virš spintelių yra apsiųva iš plokštės? Jei ten virš spintelių apsiųva gartraukiui paslėpti, tai bandyčiau pakomponuoti aukštesnes pakabinamas spinteles, o tai kas liks iki lubų "apsiųčiau" gipso kartonu per visą sienos ilgį ( apsiųvą galima būtų daryti ir ne tokio paties gylio kaip spintelės, o tik tiek, kiek reikia paslėpti ortakiui - +/- 15 cm). jos šone galima būtų įmontuoti šviestuvėlius darbastaliui apšviesti arba, jei patinka halogenai, galima įmontuoti juos, tik tokiu atveju geriau pasukami, kad galima būtų šviesą nukreipti į darbastalį (jei apsiųva būtų negili, tai haligenai gautųsi per arti sienos) ax.gif Man gražiau žiūrėtųsi vientisos, o ne perskeltos durelės.. Na, bet čia skonio ir norų reikalas irnesakyk.gif
Koks lango viršutinės ribos aukštis ir koks lubų aukštis?
Įmesk planelį su virtuvės išmatavimais mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristik: 31 sausio 2010 - 01:28
Kažkodėl man pasirodė, kad prie pusbario langas (na ta dalis angokraštį priminė rolleyes.gif ), paskui įžiūrėjau, kad ten praėjimas, ar taip? Bet man vistiek tas pusbaris ten nelimpa..
Atsakyti
QUOTE(kristik @ 2010 01 31, 00:59)
Projektas tikrai pakankamai primityvus.. Nors, su atitinkamom medžiagom ir spalvom vaizdas tikrai pasikeistų į gerąją pusę  mirksiukas.gif
Mano pastabos būtų tokios  4u.gif :
Plautuvę traukčiau kairiau, nes tarp jos ir kaitlentės liktų daugiau vietos naudingam darbastaliui.
Tas tarpas (jis tikriausiai rankšluostinei) darko vaizdą.
Toks pusbaris, mano akimis, visiškas nesusipratimas - nežinau kaip atrodo kita virtuvės pusė, bet geriau prie lango pastatyti stalą, o, jei jo nesinori, pusbarį padaryti statmeną langui. O dabar jis ten atrodo nei šis nei tas, vietos prisėsti prie jo irgi nedaug, be to prarandate naudinga plotą, kur pusbaris remiasi į baldus - ten juk galima būtų įtaisyti patogius stalčius  mirksiukas.gif
Ten indauja kaip suprantu tik ta stiklinė dalis, o ten kur plokštė - šaldytuvas? Jei taip, tai ar reikalinga jums ta vitrina virtuvėje? Gal geriau sužaisti spalvomis - tarkim viena dalis tokia kokia yra, o stiklinė dalis - stalviršio spalvos? Arba dėl "lengvumo" palikti stiklą, bet ne skaidrų, o dažytą ar bent jau matinį (jei tinka prie bendro vaizdo) smile.gif Ir rankenėlės gal geriau per vidurį mastau.gif nebent ten bus kasdienio naudojimo indai, tokiu atveju varstyti bus nepatogu (išskyrus atvejus, jei rankeėlė bus per visą plotį)
Sunku suprasti kas ten su tomis pakabinamomis spintelėmis - ar dešinėje virš spintelių yra apsiųva iš plokštės?  Jei ten virš spintelių apsiųva gartraukiui paslėpti, tai bandyčiau pakomponuoti aukštesnes pakabinamas spinteles, o tai kas liks iki lubų "apsiųčiau" gipso kartonu per visą sienos ilgį ( apsiųvą galima būtų daryti ir ne tokio paties gylio kaip spintelės, o tik tiek, kiek reikia paslėpti ortakiui - +/- 15 cm). jos šone galima būtų įmontuoti šviestuvėlius darbastaliui apšviesti arba, jei patinka halogenai, galima įmontuoti juos, tik tokiu atveju geriau pasukami, kad galima būtų šviesą nukreipti į darbastalį (jei apsiųva būtų negili, tai haligenai gautųsi per arti sienos)  ax.gif Man gražiau žiūrėtųsi vientisos, o ne perskeltos durelės.. Na, bet čia skonio ir norų reikalas irnesakyk.gif
Koks lango viršutinės ribos aukštis ir koks lubų aukštis?
Įmesk planelį su virtuvės išmatavimais  mirksiukas.gif

Na aš suprantu, kad spalvos dauk ką pakeis, bet vis tik ir iš pačio baldo kažką norisi išgauti.
Dėl plautuvės, tai kairiau paskutinė spintelė su durimis yra indaplovė, tai ten jau neina, o jei dar kairiau, labai jau bus arti praėjimo g.gif
Tas tarpas yra tam stalui suvažiuoti. Ten ne pusbaris, o stalas ant dviejų, vienos kojos, kuris susistumia į tą tarpą. Jis man reikalingas tam, kad vyras parėjęs iš darbo pietų, arba vaikai parbėgę iš kiemo trumpam,
neitų į svetainę valgyti, o prisėdę pavalgytų prie to staliuko. Iš kitos pusės esant reikalui ką gaminti jis man tarnautų kaip papildomas darbastalis, o kai jo nereikia visas būtų sustumtas po spintelėmis, kojos suvažiuotų į tą tarpą.
Indauja visa ir stiklinės dalys ir tos plokštės. Tačiau jau per nakt sumąsčiau, kad greičiausiai darysiu indauja dvi šonines dureles tonuoto stiklom viduje plokštės lentynos , o per vidurį plokštę (stalčiai, įdėta mikrobangė ir viršus pakeliamos dvi spintelės).
Kažkas panašaus į šią. Tuomet ir viršutinės stiklintos spintelės būtų tokio pačio stiklo ir įstiklinimo. Gal tada susirištų viskas.
user posted image
Dėl pakabinamų spintelių, tai tikrai ten apsiuva iš plokštės gartraukiui paslėpti doh.gif Bet vaizdelis nekoks, apskritai šią nakt matavausi dėliojausi koks aukštis tų spintelių būtų patogus, tai gavosi, kad net iki lango nesiekia tas aukštis, kitaip aš nepasieksiu doh.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Neeri, pasiziurejus i virtuve atrodo, kad labai joje daug ivairiu praejimu ir jos patalpa "ant praejimo".
Ar galima butu virtuves planeli su vaizdu is visrsaus? (ir matmenimis atstumu iki visu sienu?

Atsakyti
QUOTE(Neeri @ 2010 01 31, 08:34)
Na aš suprantu, kad spalvos dauk ką pakeis, bet vis tik ir iš pačio baldo kažką norisi išgauti.
Dėl plautuvės, tai kairiau paskutinė spintelė su durimis yra indaplovė, tai ten jau neina, o jei dar kairiau, labai jau bus arti praėjimo  g.gif
Tas tarpas yra tam stalui suvažiuoti. Ten ne pusbaris, o stalas ant dviejų, vienos kojos, kuris susistumia į tą tarpą. Jis man reikalingas tam, kad vyras parėjęs iš darbo pietų, arba vaikai parbėgę iš kiemo trumpam,
neitų į svetainę valgyti, o prisėdę pavalgytų prie to staliuko.
Iš kitos pusės esant reikalui ką gaminti jis man tarnautų kaip papildomas darbastalis, o kai jo nereikia visas būtų sustumtas po spintelėmis, kojos suvažiuotų į tą tarpą.
Indauja visa ir stiklinės dalys ir tos plokštės. Tačiau jau per nakt sumąsčiau, kad greičiausiai darysiu indauja dvi šonines dureles tonuoto stiklom viduje plokštės lentynos , o per vidurį plokštę (stalčiai, įdėta mikrobangė ir viršus pakeliamos dvi spintelės).
Kažkas panašaus į šią. Tuomet ir viršutinės stiklintos spintelės būtų tokio pačio stiklo ir įstiklinimo. Gal tada susirištų viskas.
Dėl pakabinamų spintelių, tai tikrai ten apsiuva iš plokštės gartraukiui paslėpti  doh.gif Bet vaizdelis nekoks, apskritai šią nakt matavausi dėliojausi koks aukštis tų spintelių būtų patogus, tai gavosi, kad net iki lango nesiekia tas aukštis, kitaip aš nepasieksiu  doh.gif

Tiesiog sukeisčiau indaplovę su plautuve vietomis smile.gif Naudingiausia ir patogiausia darbastalio erdvė yra tarp plautuvės bei kaitlentės ir pas tave yra galimybė tą vietą padaryti patogia mirksiukas.gif mirksiukas.gif

Nelabai suprantu principo - ar stalas sukiosis, ar išsitrauks visas? Šiaip ar taip tam reikalui paieškočiau geresnio sprendimo ax.gif

Čia reikia pagalvoti mastau.gif Kol kas, manau, kad iš vienos plokštės būtų vientisesnis vaizdas ax.gif Maždaug taip:

user posted image
user posted image

Kaip suprantu, indauja bus ne nišoje? Jei taip, tai galima būtų visą dalį, kuri yra aplinkui (viskas išskyrus tą dalį kur orkaitė), padaryti tokio gylio kaip pakabinamos spintelės - atrodys įdomiai ir ne taip "sunkiai" ax.gif
Kad erdvė nebūtų labai užgriozdinta, dar pagalvočiau ir apie žemesnę indaują, tarkim 150-160 cm aukščio. Pvz. :

user posted image

Pas tave langas yra 232 cm, stalviršis 92 cm, tarkim iki pakabinamų spintelių apačios palieki 55 cm tarpą, iki lango viršaus lieka 85 cm, tad galima daryti aukštesnes ir siauresnes dureles, pačiame viršuje laikytum mažai naudojamus daiktus smile.gif
Kitas, mano akimis, neblogai atrodantis variantas galėtų būti trys ilgos ir neaukštos spintelės, pakabintos viena ant kitos (galėtų viršutinė varstyti atskirai), tačiau čia jau reikia pasidėliot ir pasižiūrėti ar nebus užgriozdinta, be to toks variantas gausis brangesnis..
Galima ir tų pačių perskeltų aukštį padidinti ir daryti atskirai atidaromas spinteles (viršutinę ir apatinę dalį).

Tokie mano pamąstymai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristik: 31 sausio 2010 - 11:33
Neeri, tikrai idek cia planeli su visais ismatavimais (lango ploti, auksti, praejimu plocius, ir apskritai visus atstumus, sienu auksti iki lubu) - gal galima bus konkreciau "pazaidziant" su kokia Alno programele padelioti koki kita vaizda...Siaip as ta tokio tipo bara irgi iskart mesciau lauk is virtves - jis, mano nuomone, labai jau "pigina" virtuve ir darko visa vaizda... doh.gif o ir, kiek teko girdeti, nepasiteisina tie visi isvaziuojami staliukai-bariukai raktikoje - ratukai isklera, dar vienas kazkur skaitytas skundas - nuo ratuku per laika ant grindu atsiranda isbraizymai, ratuku vaziavimo trajektorija... g.gif Tiesiog rasau ka is kitu girdejau ir siaip, pvz. man tas toks bariukas suprimityvina virtuve blush2.gif
Tiesa, o kokiu spalvu isivaizduoji savo virtuve? mirksiukas.gif
Ir dar - ar tikrai pas Jus saldytuvas - tik 93 cm aukscio, ar 1,93m aukscio? Nenoretumet jo statyt prie lango - ten kur dabar tas bariukas? Tada saldytuvas-kriaukle-virykle atitiktu visus ergonominius reikalavimus - butu labai patogu tokioje virtuveje dirbti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elva: 31 sausio 2010 - 13:24
QUOTE(kristik @ 2010 01 31, 11:26)
[color=blue]
Tiesiog sukeisčiau indaplovę su plautuve vietomis smile.gif

Nelabai suprantu principo - ar stalas sukiosis, ar išsitrauks visas? Šiaip ar taip tam reikalui paieškočiau geresnio sprendimo  ax.gif

Ačiū už mintis smile.gif Tęsiam toliau biggrin.gif

Plautuvę galvojome dabar padaryti taip:
plautuvės padėklas būtų atsuktas į kaitlentės pusę, bet iki kaitlentės nuo padėklo būtų 30cm tarpas, kad kai reiks puodą, bliūda ar pan. pasidėti nereiktų ant kriauklės padėklo dėlioti. Tada po kaire prasiilgina darbastalio plotas.

DĖl stalo, tai po stalviršiu paliktas tarpas, kad jis visas ten sutilptų, jo visai nesimato , o kojos suvažiuoja į tą tarpelį paliktą. Bet gimė mintis, kad galiu atsisakyti tokio stalo ir prasiilginti stalviršį bei padaryti stalą apgaubdama tą išlindusią sienelę (ji kažkur 25cm gylio ir apie 20pločio). Bet kita vertus dalis stalviršio atsidurs svetainės zonoje g.gif

Indaują dabar galvoju, kad darysiu 150x150cm ir 40cm gylio, tik kaži ar labai kvadratinė neatrodys ax.gif Nes toks aukštis neatrodo kaip spinta, o ir ant viršaus dar teliką mažiuką galėsiu pasistayti, gėlių pasimerkti biggrin.gif

QUOTE(elva @ 2010 01 31, 12:56)
Neeri, tikrai idek cia planeli su visais ismatavimais (lango ploti, auksti, praejimu plocius, ir apskritai visus atstumus, sienu auksti iki lubu) - gal galima bus konkreciau "pazaidziant" su kokia Alno programele padelioti koki kita vaizda...Siaip as ta tokio tipo bara irgi iskart mesciau lauk is virtves - jis, mano nuomone, labai jau "pigina" virtuve ir darko visa vaizda... doh.gif o ir, kiek teko girdeti, nepasiteisina tie visi isvaziuojami staliukai-bariukai raktikoje - ratukai isklera, dar vienas kazkur skaitytas skundas - nuo ratuku per laika ant grindu atsiranda isbraizymai, ratuku vaziavimo trajektorija... g.gif Tiesiog rasau ka is kitu girdejau ir siaip, pvz. man tas toks bariukas suprimityvina virtuve blush2.gif
Tiesa, o kokiu spalvu isivaizduoji savo virtuve? mirksiukas.gif

Projekte yra planelis, bet vos vos matyti eina tą mažą virtuvėlę, o matmenų nėra jokių, tik prie brėžinio bandro, tai bandžiau pabraižyti ir surašyti matmenis.
Man tas stalas ir grožio neprideda, bet kur aš šeimyna pasodinsiu valgyti, į svetainę vis nešioti bliūdus, indus ir pan doh.gif
O virtuvės fasado norėčiau bordo iš MDF dažytos ir poliruotos plokštės, o šonus galvoju pilko atspalvio, tokį į metaliką ir toks švelniai linijinio rašto turintis, nes šaldytuvas, kaitlentė su apvadu tokiu. O va stalviršis turbūt logiškai mąstant ir pilkas tada turėtų būti g.gif

user posted image

ten ne nišų gylis, o tų pertvarėlių gylis. Visas aukštis virtuvės nuo žemės iki lubų 256cm

Ir dar pamačiau tokią mintį, gartraukio išvedimą nuo spintelių viršaus darysiu tokį apvalų metalo spalvos, radau vienam pav. super atrodo ir nedarko virtuvės, tai nereiks spintelių didinti.

O šiaip dabar mintis tokia, kad pakabinamas spinteles daryti matinio stiklo 70cm aukščio, įrėmintas metalo rėmelyje (nes tokios ir indaujos durys būtų) , 2 spintelės būtų po 60cm pločio, dvidurės, vieną 40cm pločio viendurę. Kur gartraukis eis, ten dėsiu 1 lentyną, kitose po 2 lentynas. Atsidarinės viena rankena (per vidurį) į šoną.

Papildyta:
QUOTE(elva @ 2010 01 31, 12:56)
Ir dar - ar tikrai pas Jus saldytuvas - tik 93 cm aukscio, ar 1,93m aukscio? Nenoretumet jo statyt prie lango - ten kur dabar tas bariukas? Tada saldytuvas-kriaukle-virykle atitiktu visus ergonominius reikalavimus - butu labai patogu tokioje virtuveje dirbti mirksiukas.gif

Ups, 193cm aukšio šaldytuvas, jo gylis 60cm , tai man į svetainę , per tą pertvarėlę beveik 40cm šaldytuvo šono išsikiš ax.gif
Atsakyti