QUOTE(kristik @ 2010 01 31, 11:26)
[color=blue]
Tiesiog sukeisčiau indaplovę su plautuve vietomis
Nelabai suprantu principo - ar stalas sukiosis, ar išsitrauks visas? Šiaip ar taip tam reikalui paieškočiau geresnio sprendimo
Ačiū už mintis
Tęsiam toliau
Plautuvę galvojome dabar padaryti taip:
plautuvės padėklas būtų atsuktas į kaitlentės pusę, bet iki kaitlentės nuo padėklo būtų 30cm tarpas, kad kai reiks puodą, bliūda ar pan. pasidėti nereiktų ant kriauklės padėklo dėlioti. Tada po kaire prasiilgina darbastalio plotas.
DĖl stalo, tai po stalviršiu paliktas tarpas, kad jis visas ten sutilptų, jo visai nesimato , o kojos suvažiuoja į tą tarpelį paliktą. Bet gimė mintis, kad galiu atsisakyti tokio stalo ir prasiilginti stalviršį bei padaryti stalą apgaubdama tą išlindusią sienelę (ji kažkur 25cm gylio ir apie 20pločio). Bet kita vertus dalis stalviršio atsidurs svetainės zonoje
Indaują dabar galvoju, kad darysiu 150x150cm ir 40cm gylio, tik kaži ar labai kvadratinė neatrodys
Nes toks aukštis neatrodo kaip spinta, o ir ant viršaus dar teliką mažiuką galėsiu pasistayti, gėlių pasimerkti
QUOTE(elva @ 2010 01 31, 12:56)
Neeri, tikrai idek cia planeli su visais ismatavimais (lango ploti, auksti, praejimu plocius, ir apskritai visus atstumus, sienu auksti iki lubu) - gal galima bus konkreciau "pazaidziant" su kokia Alno programele padelioti koki kita vaizda...Siaip as ta tokio tipo bara irgi iskart mesciau lauk is virtves - jis, mano nuomone, labai jau "pigina" virtuve ir darko visa vaizda...
o ir, kiek teko girdeti, nepasiteisina tie visi isvaziuojami staliukai-bariukai raktikoje - ratukai isklera, dar vienas kazkur skaitytas skundas - nuo ratuku per laika ant grindu atsiranda isbraizymai, ratuku vaziavimo trajektorija...
Tiesiog rasau ka is kitu girdejau ir siaip, pvz. man tas toks bariukas suprimityvina virtuve
Tiesa, o kokiu spalvu isivaizduoji savo virtuve?
Projekte yra planelis, bet vos vos matyti eina tą mažą virtuvėlę, o matmenų nėra jokių, tik prie brėžinio bandro, tai bandžiau pabraižyti ir surašyti matmenis.
Man tas stalas ir grožio neprideda, bet kur aš šeimyna pasodinsiu valgyti, į svetainę vis nešioti bliūdus, indus ir pan
O virtuvės fasado norėčiau bordo iš MDF dažytos ir poliruotos plokštės, o šonus galvoju pilko atspalvio, tokį į metaliką ir toks švelniai linijinio rašto turintis, nes šaldytuvas, kaitlentė su apvadu tokiu. O va stalviršis turbūt logiškai mąstant ir pilkas tada turėtų būti
ten ne nišų gylis, o tų pertvarėlių gylis. Visas aukštis virtuvės nuo žemės iki lubų 256cm
Ir dar pamačiau tokią mintį, gartraukio išvedimą nuo spintelių viršaus darysiu tokį apvalų metalo spalvos, radau vienam pav. super atrodo ir nedarko virtuvės, tai nereiks spintelių didinti.
O šiaip dabar mintis tokia, kad pakabinamas spinteles daryti matinio stiklo 70cm aukščio, įrėmintas metalo rėmelyje (nes tokios ir indaujos durys būtų) , 2 spintelės būtų po 60cm pločio, dvidurės, vieną 40cm pločio viendurę. Kur gartraukis eis, ten dėsiu 1 lentyną, kitose po 2 lentynas. Atsidarinės viena rankena (per vidurį) į šoną.
Papildyta:
QUOTE(elva @ 2010 01 31, 12:56)
Ir dar - ar tikrai pas Jus saldytuvas - tik 93 cm aukscio, ar 1,93m aukscio? Nenoretumet jo statyt prie lango - ten kur dabar tas bariukas? Tada saldytuvas-kriaukle-virykle atitiktu visus ergonominius reikalavimus - butu labai patogu tokioje virtuveje dirbti
Ups, 193cm aukšio šaldytuvas, jo gylis 60cm , tai man į svetainę , per tą pertvarėlę beveik 40cm šaldytuvo šono išsikiš