Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai ir ne tik

QUOTE(Adelle @ 2010 02 07, 12:14)

Adelle, 07 Vas 2010 - 12:14, parašė:

Adelle, 07 Vas 2010 - 12:14, parašė:

Papiešiau variantus

Kaip geriau?  4u.gif

Papiešiau variantus

Kaip geriau?  4u.gif

Visi tavo variantai neatspindi realaus vaizdo, todėl vertinti būtų neprotinga... Susidaro klaidingas vaizdas dėl esamos erdvės Pvz. iki lango kampe, kur 44 cm telpa tik viena kėdė ir t.t) Vertėtų pasibraižyti su realiais matmenimis, o tada spręsti kuris variantas tinkamiausias 4u.gif
Papildyta:

Pora pavyzdėlių:

Vietoj stalo 40-45 cm gylio 120 cm ilgio stalviršis - užims mažiau erdvės, kai kėdė bus pastumta po stalviršiu, lieka erdvės varstyti orkaitės dureles, yra šik tiek stalviršio darbasatliui. deja, šakdytuvas toje vietoje užgrizdins praėjimą..
user posted image

Čia darbastalis gaunasi ties kampu, bet šaldytuvas neužgriozdina praėjimo
user posted image

Ar tikrai nuo kairės sienos iki lango pas tave 44 cm? Tokį variantą pasiūliau savo draugei, atsižvelgdama į jos poreikius. Pas ją iki lango buvo 56 cm (tiksliau ne iki lango, o iki šalia esančių vamzdžių, o virtuvėje šaldytuvas mažiausiai užgriozdino erdvės stovėdamas būtent ten, tad ji nusipirko 54 cm pločio šaldytuvą ir sėkmingai jį ten patalpino.

user posted image

Tad šaldytuvas neužgriozdina erdvės, lieka daugiau darbastalio tarp plautuvės ir viryklės, ties langu eina stalviršis, kurį taip pat patogu panaudoti kaip darbastalį, jei prie jo tuo metu niekas nesėdi. Stalviršio prie lango aukštį galima daryti žemesnį (stalo auščio), arba daryti kaip ir visas stalviršis - kad palangė gaunasi žemiau ne bėda - pliusas tame, kad enreikia daryti spec ventiliacijos, be to per tarpą šiluma pateks tiesiai į langą, mažindama šaltį, einantį nuo jo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristik: 07 vasario 2010 - 15:39
Pritarciau Kristik, kad vis tik virtuve ir isdestomus baldus joje reiktu braizyti masteliu, atsizvelgiant ir i baldu standartinius dydzius (kaip atspirties taska). Tuomet galima ivertinti realu vaizda ir kiek lieka vietos laisvam judejimui. Tai galima padaryti ir ant milimerinio popieriaus.

Pagal nubrezta vaizda, mano galva, racionaliausias treciasis variantas. Po darbastaliu (stalvirsiu) prie lango galima butu imontuoti ir stalcius (188 zinutes pirmojo paveiksliuko variantas).
O galima ir stala ant ratuku kartu su taburetemis. . Galima , kaip toje zinuteje kai jo dalis isvaziuoja, o galima visa isvaziuojanti (Gal tik nepatogu ji kas kart stumdyt g.gif )

Maciau panasia virtuve naturoje. Tik ten buvo isversta sonine spinta, o duris patrauktos link sienos. O trumpiausia siena per duru ploti prailginta. Tokiu budu pailgejo ne tik virtuves siena, bet ir uz jos esanti vonia padidejo. Bet cia jau rimtesnes rekonstrukcijos smile.gif

Saldytuvo nestatyciau kampe prie praejimo, nes tuomet susidaro "tunelio" efektas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 07 vasario 2010 - 17:54
QUOTE(kristik @ 2010 02 07, 16:21)

kristik, 07 Vas 2010 - 16:21, parašė:

*Visi tavo variantai neatspindi realaus vaizdo, todėl vertinti būtų neprotinga... Susidaro klaidingas vaizdas dėl esamos erdvės

**Ar tikrai nuo kairės sienos iki lango pas tave 44 cm?

*Visi tavo variantai neatspindi realaus vaizdo, todėl vertinti būtų neprotinga... Susidaro klaidingas vaizdas dėl esamos erdvės

**Ar tikrai nuo kairės sienos iki lango pas tave 44 cm?

* blush2.gif Labai skubėjau, nematavau proporcijų.

** Tikrai. Kad būtų nors kiek daugiau, dabar 44cm doh.gif Laikinai čia šaldytuvą esu pastačiusi, šiek tiek jis langą dengia, bet kai langas toks platus - nesijaučia, šviesos pakankamai.

Labai sunku su tokia maža virtuve, labai ačiū visoms už pasiūlytus variantus, dabar belieka apsispręsti. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Upokšnis @ 2010 02 07, 15:15)

Upokšnis, 07 Vas 2010 - 15:15, parašė:

Upokšnis, 07 Vas 2010 - 15:15, parašė:

Trečias geriausias ir spintą už durų daryčiau kitokią  mirksiukas.gif

Trečias geriausias ir spintą už durų daryčiau kitokią  mirksiukas.gif

Kokią? 4u.gif
Apie spintą mąstau aukštą kampinę, kad atidarius duris ta spinta liktų už durų, ir nebemažintų erdvės. Durys šioje virtuvėje buvo atidaromos į priešingą pusę, tiksliau visai durys buvo išimtos. Tai pamąsčiau, jog visai nieko jei susidarytų kampas už durų, kur galėčiau statyti aukštą kampinę spintą. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(kristik @ 2010 02 07, 16:21)

I var. šaldytuvas tikrai užgriozdins erdvę, bandžiau statyti, nelabai tinka, vietos darbui lieka mažai, įėjimas tikrai tunelis gaunasi. Idealiausiai žiūrisi 3 var., bet tada šaldytuvas langą dengia. Šaldytuvą statant prie lango, kur siena 0,80m, reikės dujų vamzdžius perkelti, nes trukdys dujų atsukimui.
Galvos skausmas tokia virtuvė. doh.gif Kaip pasidaryt, kad būtų patogu.
Stalo būtinai reikia su 4 kėdėm, nes 4 asmenys.

Kaip džiaugiuosi, kad padedate. 4u.gif Pati jau nieko nebesumąstau.
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2010 02 07, 13:14)

Adelle, 07 Vas 2010 - 13:14, parašė:

Adelle, 07 Vas 2010 - 13:14, parašė:

user posted image

user posted image

As tai ziuriu ziuriu, ir man nesigauna paskaiciuot, ar del to, kad vakaras, ar kad nemoku skaiciuot. Bet siena prie lango gaunasi 280 cm, o toj pusej kur durys, tai viska sudejus - gaunasi 290. Tai kaip ten is tikruju? 4u.gif
Gal tai nieko ir nekeicia, bet man smalsu, juk kiekvienas cm svarbus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo konfetee: 07 vasario 2010 - 22:28
QUOTE(konfetee @ 2010 02 07, 23:27)

konfetee, 07 Vas 2010 - 23:27, parašė:

konfetee, 07 Vas 2010 - 23:27, parašė:

As tai ziuriu ziuriu, ir man nesigauna paskaiciuot, ar del to, kad vakaras, ar kad nemoku skaiciuot. Bet siena prie lango gaunasi 280 cm, o toj pusej kur durys, tai viska sudejus - gaunasi 290. Tai kaip ten is tikruju?  4u.gif

As tai ziuriu ziuriu, ir man nesigauna paskaiciuot, ar del to, kad vakaras, ar kad nemoku skaiciuot. Bet siena prie lango gaunasi 280 cm, o toj pusej kur durys, tai viska sudejus - gaunasi 290. Tai kaip ten is tikruju?  4u.gif

Taip ir yra, permatavau dar kartą, siena, kur statoma dujinė, kreiva. Netiesinome, kad nesumažintume erdvės. ax.gif Nežinau, ar protingai padarėme, bet kai tokioje virtuvėje kiekvienas cm svarbus.
Visi išmatavimai tikslūs. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Beauty~ @ 2010 02 05, 13:58)

~Beauty~, 05 Vas 2010 - 13:58, parašė:

Preliminarus virtuvės projektukas toks:
user posted image
Labai laukčiau pastabų/pasiūlymų blush2.gif

Preliminarus virtuvės projektukas toks:
user posted image
Labai laukčiau pastabų/pasiūlymų blush2.gif

Viršus man patinka smile.gif
Tik gal nebūtina lygint visų spintelių su apačia? Kažkas (atsiprašau, neįsidėmėjau, kas blush2.gif ) apie tai rašė berods šitoj temoj anksčiau. Tada galima būtų daryt, pvz., 700+700+gartraukis 600+740. Įdomu, kaip atrodytų g.gif
Virš gartraukio, mano nuomone, jau nieko nebereikia, o mikrobangė ten netilps (kaminas trukdys).

O apačia mastau.gif
Kas ten pavaizduota raudonom linijom kairėje sienoje?
Kurioje vietoje vanduo, nuotėkos? Kur stovės šaldytuvas?
Kas bus pirmoje spintelėje, kriauklės kairėje- rankšluostinė? Gal ją perkelt į dešinę, už kriauklės, tada ir lygiavimasis su viršum pasikeistųg.gif bet abejoju, ar taip būtų gražiau ir vargu ar geriau- kriauklė kampe. Man gražiau be siaurų kargų ir rankšluostinių ax.gif , taip dabar įpratau ir nepasigendu jų. Senajam bute rankšluostinė buvo spintelėje po kriaukle, ten šilta nuo pratekančio karšto vandens, tai rankšluostukai greit išdžiūdavo smile.gif, tiesa, šiukšlių kibiras stovėjo kitoje spintelėje.

Plautuvės spintelės dureles daryčiau iki stalviršio, kam ten ta lentelė virš jų?
Dviejų stalčių, o dar ir tokių siaurų- 350, nedaryčiau. Geriau durelės.
Radiatorius, matau, norit sutalpint į vieną metro ilgio (labai plati!) spintelę, bet manau, tai nėra būtina, tada kitaip susidėliotų ir kitos spintelės. Radiatoriui spintelės dugną (ir viršų, kur tvirtinsis stalviršis) tikrai galima tinkamai išpjauti, jei nenorit prarasti gylio, bet ir be figūrinio pjaustymo būtų ok, mažai ten išsimestų.

Prie sienos su langu palikčiau tik tris spinteles:
- kampinę, šiek tiek platesnę, dureles gal kokių 450-500, nes ji didelė ir gali būti sunku pro tokį mažą plyšiuką į ją įlįsti,
- stalčius,
- spintelę arba vėl stalčius, bet ne du, o tris.

QUOTE(~Beauty~ @ 2010 02 05, 13:58)

O čia brėžinukas, kaip aš įsivaizduoju, kaip galima būtų sieną uždengti plokštę
user posted image

O čia brėžinukas, kaip aš įsivaizduoju, kaip galima būtų sieną uždengti plokštę
user posted image

Variantų daug ir įvairių, visų skoniai skirtingi smile.gif

Jei norit ją kišti po pakabinamom spintelėm taip, kaip parodyta brėžinyje, tai ji, mano supratimu, turi būti pakankamai plona, nes kitaip komplikuosis spintelių pakabinimas ir ji gali negražiai matytis kairėje po spintelėmis, jei ten ne kampinė siena g.gif
Kodėl dabar jau norit būtinai ją užklijuot, o ne tada, kai tiksliai nuspręsit dėl baldų? O jei persigalvosit ir pakabinamų spintelių nedarysit 2250? Tada ir sienutė už gartraukio galėtų būti žemesnė, iki spintelių viršaus (bet nebūtinai mirksiukas.gif )
Arba jei gartraukis bus kitoks, pvz., įmontuojamas? Bereikalingai išmesti pinigai- sienutės už jo nebereikės.

Mes sienutę dėjom tokią pat, kaip stalviršis, ir mums ją sumontavo tik tada, kai jau buvo sustatyti/sukabinti baldai virtuvėje. Tiksliai išsimatavo ir pagamino. Ji yra berods 1 cm storio (HPL, klijuotas ant plokštės). Tokia sienutė paslepia smulkius sienos nelygumus, gražiai priglunda ir nelieka tarpelio tarp stalviršio ir sienos, nebereikia staljuostės (man gražiau be jos), užtenka sudūrimą užtepti bespalviu silikonu. Aš labai patenkinta ja smile.gif
Gal būt HPL galima klijuot ir tiesiai ant sienos, nežinau, čia baldininkai pasakys tiksliau. Bet jei norit tokio pačio ir stalviršio, o baldus gaminsit vėliau, rizikuojat neberasti tokios pat spalvos, tekstūros ar pan. (taip atsitiko man- nusprendžiau patobulint baldus, o tokios plokštės jau nebegamina, nors praėjo vos daugiau nei metai blush2.gif).

Sėkmės projektuojant toliau 4u.gif

Atsakyti
Adelle, man gaunasi 280cm biggrin.gif , ne 290 cm.

O gal tuomet truputi reiktu patobulinti 2-ji varianta g.gif

Issikvietus dujininkus nebus sudetnga ir labai brangu sutvarkyti duju vamzdzius.
Pasidairius mazesniu dydziu saldytuvo (o jei turit) tai dujines ir kriaukles, baldus isdestyt L forma . Uzsukt prie lango ir pratest iki pat lango pabaigos. Ji galima padaryti ir siauresni ne 60 cm gylio, o 50cm.

Tuomet pietu staliukas pasitrauks arciau praejimo, bet nemanau kad ji uzgriosdins, jei ji padaryti pailga su uzapvlinti krastu, nes kampas prie praejimo lieka laisvas.
Atsakyti
QUOTE(Muli@ @ 2010 02 08, 02:03)

Muli@, 08 Vas 2010 - 02:03, parašė:

Muli@, 08 Vas 2010 - 02:03, parašė:

<...> Sėkmės projektuojant toliau 4u.gif

<...> Sėkmės projektuojant toliau 4u.gif

Labai labai ačiū už pastabas/komentarus/pasiūlymus bigsmile.gif 4u.gif
Analizuosiu dabar info thumbup.gif
Atsakyti
As gal daryciau taip g.gif

user posted image

Cia Adelle'i
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo konfetee: 08 vasario 2010 - 09:50
Kampines spintos atsisakyciau, nes:

1. kaip suprantu kampas 0,35x035 - tai nera daug. pacios dureles turetu buti dar siauresnes tuo atveju jei bus sukosnstruoti dar statmeni sonai. tad manau, kad pasidejimas, ar pasiemimas is/i daiktu bus labai nepatogus. o ar i ja ir tilps kas nors is didesniu daiktu (nes nemanau kad joje patogu laikyti tai kas turetu buti po ranka, o kas naudojama retai - paprastai buna dideli daiktai.

2. ar atspindes kaina (investicijos) sios spintos galimybes ja maksimaliai isnaudoti taip, kaip sumanyta?
Atsakyti
Na taip, tikrai, nepagalvojau apie tai 4u.gif

Idesiu ir as projekteli virtuves, kuria planuoja daryti pas save mama. Tu sienu, prie kuriu stoves virtuves komplektas, ismatavimai 275x275.
Saldytuvo i kita kampa negalim statyt, nes ten eina vamzdziai (jie neieina i tuos matmenis). Ta ukine spinta skirta tam, kad joje pasleptume duju baliona. Tarp cargo ir stalciu - paslepta skalbimo masina. Tai vat labai daug ka reikia sutalpint. As daug projekteliu padariau, bet apsistojau ties situo variantu.
Gal turesit pastabu? blush2.gif

Kas liecia spalvas, tai sienos mazdaug tokios spalvos, o grindys irgi panasios, bet ten raudonojo azuolo parketlenes, tai del baldu spalvos irgi neapsisprendziu.

Busiu dekinga uz pasiulymus ir nuomones smile.gif Laiko dar daug iki igyvendinimo, tai galima galvot smile.gif

user posted image

Dabar pasiziurejau ir pamaniau, kad galima butu sukeist vietomis tuos stalcius prie ukines spintos su spintele prie saldytuvo.
Ir dar galvoju apie rankeneles tokias pailgas horizontalias, kad mazos rankeneles nebutu isbarstytos tai i viena, tai i kita puses, priklausomai nuo to, i kuria puse atsidaro dureles.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo konfetee: 08 vasario 2010 - 10:36
Sveikos

Gal galetum parasyt, su kokiom programelem projektuojates virtuves bigsmile.gif Buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti