Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės baldai ir ne tik

QUOTE(~Beauty~ @ 2010 02 05, 14:58)
Sveiki,

Na, ir aš atėjau čia prašyti komentarų / patarimų / pastabų ax.gif

Pas mus situacija tokia. Dabar norime pasidaryti virtuvėje tik remontą, o baldus užsakinėti šiek tiek vėliau (gal tik kokį rudenį)... Bet jau preliminarus projektas būtinas, nes dabar reikia:
- daryti pakabinamas lubas
- sieną (kuri bus tarp stalviršio ir pakabinamų spintelių) uždengti plokšte (mąstėm plyteles klijuoti, bet visgi nusprendėm, kad plokštė praktiškiau)
- pravesti elektrą

Preliminarus virtuvės projektukas toks: (3D vaizdas ir 2D kiekvienos sienos atskiri vaizdai):

user posted image

user posted image

user posted image

Labai laukčiau pastabų/pasiūlymų blush2.gif Taipogi gal patartumėt, kur "įmontuoti" mikrobangę g.gif Ir ką galima būtų sugalvoti virš gartraukio - gal irgi kokią spintelę? g.gif (beje, gartraukio gofrą slėpsime po pakabinamomis lubomis, ventiliacijos anga yra virš plautuvės)...
O čia brėžinukas, kaip aš įsivaizduoju, kaip galima būtų sieną uždengti plokštę (palikčiau užlaidas kažkur po 10 cm, maža kas pasistumtų...) ax.gif

user posted image

Ir dar klausimėlis - gal žinote, kur galima nusipirkti tokios plokštės? ax.gif Ir kaip manot - ar ją daryti tokios pat spalvos koks bus stalviršis?  unsure.gif

Spintelės 940? Ne per aukštos?
Atsakyti
Ačiū už mažos virtuvės idėjas. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Bandysiu pritaikyti. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liko @ 2010 02 05, 13:26)
Ventiliacijos gofra lankstosi. Ja galima nuvesti iki skylės ir uždengti su baldine plokšte.
O negalvojote apie sala? Darbui ji kurkas patogiau nei tokia kampinė virtuvė.
Turėtumėt ir vietos, ir stalčių po ranka.

Man siandien isaiskino, kad musu ventiliacija yra padaryta skyle sienoje butent ties ta vieta kur eis gartraukis...todel nieko negalima koreguoti verysad.gif teks palikti orkaite kur yra... blink.gif

Bet labai aciu merginos (moterys smile.gif ) uz jusu geranortiskuma ir silta bendravima...tikrai nemaniau,kad imanoma forume sulaukti tiek pagalbos...
Kaip jau turesiu realia virtuve tai butinai jums imesiu parodyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akutee @ 2010 02 03, 14:13)
Musu virtuve 6  kv., o po langu radiatorius.
Gal dar kas turit tokia mazyte virtuvyte  blush2.gif
user posted image

QUOTE(janna @ 2010 02 04, 10:59)

Mūsų senajam bute irgi buvo labai panaši virtuvė, išmatavimai šiek tiek kitokie. Kiek aš sukau galvą, kaip geriausia būtų išdėstyti baldus doh.gif
Išbandėm du variantus, abu kartus išdėstytėm "L" radės forma. Pradžioje buvo taip (nuo lango į kairę):
- 400 spintelė, 500 dujinė, 600 spintelė,
- Kriauklė (su "aikštele" dešinėje), rankšluostinė, 600 šaldytuvas.

Vėliau perdarėm taip:
- 600 šaldytuvas, 400 spintelė (čia šiukšlių dėžę laikėm), 500 dujinė,
- Kriauklė, rankšluostinė, spintelė (tiksliau 600 pločio skalbimo mašina, pakišta po stalviršiu, nes vonioje ji mums netilpo).

Antras variantas buvo daaaug patogesnis. Virtuvė tapo erdvesnė, nes pradžioje prie durų stovėjęs šaldytuvas labai mažino erdvę, tarpdurys atrodė kaip tunelis iki lango smile.gif Be to prie kriauklės atsirado laisvos vietos, padidėjo darbastalis, galėjom net! dviese šeimininkauti biggrin.gif (antras galėjo stovėti nors ir tarpduryje, pjaustyt kokias daržoves, nesimaišydamas kitam po kojom smile.gif iš virtuvės, nebaigus visų darbų, išeiti negalima:)

Atsirado minusas- kriauklė ir dujinė vienam kampe, todėl turėjom laikytis taisyklės- kas maišo sriubą, tas ir indus plauna smile.gif Nenorėjom dujinės glaust prie šaldytuvo, suabejojom, ar šaldytuvui patiks g.gif Jei ne skalbimo mašina, kriauklę gal būtume pastūmę į kairę, bet tada liktų neišnaudotas kampas, į kurį įkišom kriauklės aikštelę ir kuriame vis viena šeimininkaut būtų nepatogu.

Bet jei nuo lango iki kampo tik 0,52, kaip jannos brėžinyje, gilesnis šaldytuvas ten netiks- užstos langą, reikia ieškoti mažesnio gylio, ar yra tokių dabar g.gif
Jei palangė bus plati, išsikišusi, šaldytuvo durelės neatsidarys pilnai, remsis į ją.
QUOTE(justea @ 2010 02 05, 20:33)
O kaip jus ikisat saldytuva i ta kampa?  smile.gif  mum tai duju vamzdziai trukdo, skaitliuas... doh.gif 

Pas mus kampe stovėjo šaldytuvas, už jo vamzdžiai, virš- spintelėje paslėptas skaitliukas. Šiaip jų negalima slėpt, kad esant dujų nuotėkiui spintelėje nesikauptų dujos, bet mes jos dugne ir viršuje išpjovėm didesnes skyles vamzdžiams (gyvenom ne viršutiniame aukšte ir puikieji vamzdžiai kilo iki lubų), tai per jas, tikiuosi, ventiliavosi g.gif
QUOTE(vivaidejos @ 2010 02 03, 20:03)
na matau galimybe padaryti kampine virtuve-sukti palei langa tik ta uzsukima nedaryti 600 gylio na o gal 400 +-  staliuka daryciau pailga su uzapvalintu galu

Aš irgi svaigau nuo panašaus varianto, bet atsisakiau tos minties- per brangus malonumas, daug ką būtų reikėję keisti, perdaryt unsure.gif

Atsakyti
Aš prisijungsiu prie Muli@ komentarų. Mes darėmės baldus jau dviejose mažose virtuvėse ir man buvo atvirkščiai: patogesnis variantas kai šaldytuvas stovi prie įėjimo kairėje,tuomet lieka didesnė darbo vieta nuo lango einant į kairę.Pas mus ten rankšluostinė, indaplovė, stačių blokas, dujinė,užsisuka kriauklė ir šaldytuvas. Aišku prėjimas prie kriauklės gal stambesniam žmogui nepatogus,bet kai yra indaplovė tai mažai ten laiko praleidžiame. Dešinėje lango pusėje pastatėm šaldiklį ir prie jo nedidelį staliuką. Kiekvienos šeimos poreikiai skirtingi,tai mums nereikėjo didelio virtuvinio stalo, kai valgom visi kartu valgom kambaryje.
Senesnėj virtuvėj baldai buvo nuo lango : šaldytuvas, stalčių blokas, dujinė užsisukimas su kriaukle ir spintelė.Tai man labai trūko darbo vietos ir nepatiko,kad visada būdavai nugara į langą, arba šaldytuvas užstodavo šviesą nuo lango.Tai tiek mano pastebėjimų.
Atsakyti
Jei nesunku, galima būtų programos nuorodą, kaip pasiprojektuoti? 4u.gif

Tikslus virtuvės brėžinys toks:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adelle: 06 vasario 2010 - 12:34
Brėžinį padariau su per mažais skaičiais. doh.gif biggrin.gif Dabar gal geriau? 4u.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2010 02 06, 20:04)
Brėžinį padariau su per mažais skaičiais.  doh.gif  biggrin.gif Dabar gal geriau? 4u.gif
user posted image

Nuorodos neturiu, tačiau galėčiau papeckioti, jei tik žinočiau kaip viskas turėtu būti išdėliota. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Liko @ 2010 02 07, 11:07)
Nuorodos neturiu, tačiau galėčiau papeckioti, jei tik žinočiau kaip viskas turėtu būti išdėliota.  smile.gif

Palangė žema, todėl prie palangės nieko nenorėčiau statyt. O daugiau tiktų įvairūs variantai. Nuo lango einant norėčiau šaldytuvo, tada siauros spintelės, dujinės, kampinės kriauklės, ir užapvalinto darbastalio.
Arba dar vienas variantas - vietoje šaldytuvo darbastalis, o šaldytuvas kitoje lango pusėje kur 44cm.

Nežinau, kaip geriau išsidėliot? g.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

Papiešiau variantus

user posted image

user posted image

user posted image

Kaip geriau? 4u.gif
Atsakyti
Man atrodo,kad geriausias yra trečias variantas,nes daugiausia yra darbo vietos( na pas mane taip).Tik tą spintą prie durų darėm tokio ilgio,kad iki stalo būtų apačioje stalčius, viršutinė dalis su stumdomom durim.
Atsakyti
QUOTE(Adelle @ 2010 02 07, 12:14)
Kaip geriau?  4u.gif

Trečias geriausias ir spintą už durų daryčiau kitokią mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upokšnis: 07 vasario 2010 - 14:16