Jau karta meciau savo virtuve. Leiskit, pasikartosiu
Cia butent ir yra maza erdve. Nors indus plauna indaplove, bet ziuriu pro langa ruosdama valgi...
QUOTE(Liusii @ 2010 02 02, 21:08)
sakykit ,o kaip bute isspresti ta problema, kai butuose prie lango radijatorius o as be galo noreciau plauti indus ir ziureti pro langa
na reikia pradziai paimti rulete-isimatuoti patalpa, ja pasibraizyti ant popieriaus ir pradeti strateguoti ka galima su mazesniais ar didesniaisi pakeitimais padaryti
QUOTE(Lineta* @ 2010 02 01, 16:09)
Pasikalbejau su kitais baldziais, tai arpolis pasake, kad musu projektas kainuotu nuo 7 000 Lt, na o jei sugalvotume ten kazkokia geresne mdf plokste deti (tik nesupratau kuo ji skiriasi, ten kazkaip nera negrazaus pvc krasciuko kazkokio, jie patys ta plokste uz 250 m2 perka) tai tada dar + 1 500 Lt.
Robertobaldziai, pasake, kad kainuotu nuo 7 000 iki 9 000 Lt irgi priklausomai nuo medziagu. Tik jiems abiems siauba vare ta mano uzgaida, kad ant apatiniu spinteliu, ten kur persiskiria stalciai, butu tas rudas apvedimas, o Interus kazkaip nesibaide to. Jauciu liksim prie interus, nes jie pasiule max nuo 5585 iki 6327lt
Ka manot, ka Krisss galvoja, juk pas juos gaminotes.
Robertobaldziai, pasake, kad kainuotu nuo 7 000 iki 9 000 Lt irgi priklausomai nuo medziagu. Tik jiems abiems siauba vare ta mano uzgaida, kad ant apatiniu spinteliu, ten kur persiskiria stalciai, butu tas rudas apvedimas, o Interus kazkaip nesibaide to. Jauciu liksim prie interus, nes jie pasiule max nuo 5585 iki 6327lt
Ka manot, ka Krisss galvoja, juk pas juos gaminotes.
Lineta*, aš tau patariu apsižiūrinėti kokios pasiūloje yra plokštės, išsirinkti kokių norėtum ir siunčiant projektėlį paminėti kokios bus naudojamos medžiagos Kaina nuo pasirinktų pokščių gali ženkliai skirtis... Tikrai nenoriu nieko nei peikti, nei girti, bet būtinai išsiaiškink kokias plokštes tau skaičiavo interus ir kiti baldžiai - kokia karkasui, kokia durelėms, kokią stalviršiui. Daug gamintojų karkasui panaudoja pigiausias plokštes, kurios kokybe visai nepasižymi, neretai vidinėse spintelėse siūlomos baltos plokštės kurios gali visai nederėti.. Žinoma, jei tu tokiems dalykams neteiki didelės reikšmės, tai jokio tada skirtumo, bet tokiu atveju tyrinėdama kainas ir kitiems gamintojams paminėk tą patį
Žodžiu noriu pasakyti, kad objektyviai lyginant kainas, reikia žinoti ar jos už tą patį produktą (čia kaip ir pvz. su langais - apsidžiaugi, kad kaina kur mažesnė, o pasui paaiškėja, kad skiriasi kokybė, privalumai)
QUOTE(Neeri @ 2010 02 02, 17:05)
O kokios spalvos čia dar derėtų Nes aš tai mąstau daryti stalviršį , visas viršutines spinteles ir apačioje kaktą - baltai, o dureles - juodas. Medžiaga būtų dažytas ir poliruotas MDF. Visi šonai ir vidus balta plokštė. O va kokia indauja tada derėtų, ta prasme spalvinė gama ?
Man geriau jau vientisas darbalaukis nuo kriauklės tolyn, prie viryklės užtenka vietos tik pasidėti kokiam bliūdui su tešla ar pan.
Manau viršutines spinteles darysiu tik baltas. ir 60cm ir 40cm pločio.Rankenėlės bus visos vienodai, tai jau tikrai, tik piešiny čia belekaip išsimėtę jos.
Čia merbau mediena, ji bus svetainės zonoje.
O čia virtuvinės grindys, ąžuolas natur
Jei jau darysi juoda/baltą derinį, tai ir indaują daryk iš to paties Jei durelės bus juodos, o visur kitur balta, gali indaują padaryti baltomis durelėmis su juodu apvadu
Tačiau kalbant apie spalvas, tai man juoda/balta derinukas tavo virtuvėje visai nesižiūri... Sienos ryškiai persikinės, grindys - gelsvai rudos... Šalia dar kitos spalvos svetainės grindys... Jei nori visko išskyrus dureles balto, tai dureles parinkčiau panašaus atspalvio kaip grindys (prie sienų derinti nedrįsčiau )
Na, o dėl darbastalio, tai aš nežinau tavo įpročių, bet vistik manau, kad pasigailėsi, kad nepasidarei jo tarp plautuvės ir viryklės (niekaip nesuprantu, kodėl nenori plautuvės traukti kairiau ) Manau, didelio nepatogumo nepajausi nebent, jei tokio neturi ir dabar...). Pabandyk įsivaizduoti - pasipjaustai bulvytes, morkytes ir tau jas reikia dėti į puodą... turėsi jas perkelinėti virš plautuvės.. o jei dar ant plautuvės padėklo pastatyti nuvarvinimui indai...
Beje, ten kur gartraukis, aš daryčiau vientisą 1000-1200 cm ilgio spintelę su į viršų nuvažiuojančiomis durelėmis
Na, cia dar viena indauja (vaizdine medziaga is realaus interjero ):
Mamytes sakykite, ar pakabinamos spintutes kabinasi prie pat sienos ar turi buti paliktas kazkoks tarpas? Musu baldininkai sako, kad pakabinamos spintutes nebus visiskai priglaustos prie sienos, bus paliktas mazdaug 2cm tarpas
kotrynka81 aciu uz pasiulyma labai grazi virtuve
Musu virtuve 6 kv., o po langu radiatorius. Turbut zn standartiska. Todel.. visiskai nera vietos, jei palei siena eis baldai su siek tiek uzsukimu, kampu. Uz jo saldytuvas...bet visteik nelieka vietos kampui.. o as jau buvau prisvaigus. Aisku kampo nedidelio noreciau su staliuku, daugiau zmoniu suseda..
db pasimetus ir isvis nzn.. baldus tai uzsakinesim, nzn gal pavasary, bet kiek ten mums ju reikia... du metrai virsuj ir apacioj, o kainos nuo 2500- 7000 idomus skaiciavimai ir firmos
Gal dar kas turit tokia mazyte virtuvyte
Papildyta:
vivaidejos aciu uz idejas.. ainu paieskot fotokokios , nors ir remontas, bet vienzo maza musu virtuve maza..
cia neissigaskite vyksta darbai, sieno sjau nudazytos..
Vienzo, po kaire kaip matote, tai ten apie 2 metrus.. telpa, kriaukle, spintele ir dujine- viskas..
kampe priesingame nei dujine, stovi kriaukle, ir palei ta kita siena, bus nedidelis uzlenkimas (na kokia viena spintele). O uz jos saldytuvas.
Todel jau nebetelpa kampelis su staliuku, jei pastatysi kampa, atrodo stalui vietos nebeiks, ir nepraeisi..
Ir isvis gal zn kur kampu kokiu nedideliu yra ir staliuku?
Aciu
Musu virtuve 6 kv., o po langu radiatorius. Turbut zn standartiska. Todel.. visiskai nera vietos, jei palei siena eis baldai su siek tiek uzsukimu, kampu. Uz jo saldytuvas...bet visteik nelieka vietos kampui.. o as jau buvau prisvaigus. Aisku kampo nedidelio noreciau su staliuku, daugiau zmoniu suseda..
db pasimetus ir isvis nzn.. baldus tai uzsakinesim, nzn gal pavasary, bet kiek ten mums ju reikia... du metrai virsuj ir apacioj, o kainos nuo 2500- 7000 idomus skaiciavimai ir firmos
Papildyta:
vivaidejos aciu uz idejas.. ainu paieskot fotokokios , nors ir remontas, bet vienzo maza musu virtuve maza..
cia neissigaskite vyksta darbai, sieno sjau nudazytos..
Vienzo, po kaire kaip matote, tai ten apie 2 metrus.. telpa, kriaukle, spintele ir dujine- viskas..
kampe priesingame nei dujine, stovi kriaukle, ir palei ta kita siena, bus nedidelis uzlenkimas (na kokia viena spintele). O uz jos saldytuvas.
Todel jau nebetelpa kampelis su staliuku, jei pastatysi kampa, atrodo stalui vietos nebeiks, ir nepraeisi..
Ir isvis gal zn kur kampu kokiu nedideliu yra ir staliuku?
Aciu
QUOTE(kristik @ 2010 02 02, 23:53)
Jei jau darysi juoda/baltą derinį, tai ir indaują daryk iš to paties Jei durelės bus juodos, o visur kitur balta, gali indaują padaryti baltomis durelėmis su juodu apvadu
Tačiau kalbant apie spalvas, tai man juoda/balta derinukas tavo virtuvėje visai nesižiūri... Sienos ryškiai persikinės, grindys - gelsvai rudos... Šalia dar kitos spalvos svetainės grindys... Jei nori visko išskyrus dureles balto, tai dureles parinkčiau panašaus atspalvio kaip grindys (prie sienų derinti nedrįsčiau )
Na, o dėl darbastalio, tai aš nežinau tavo įpročių, bet vistik manau, kad pasigailėsi, kad nepasidarei jo tarp plautuvės ir viryklės (niekaip nesuprantu, kodėl nenori plautuvės traukti kairiau ) Manau, didelio nepatogumo nepajausi nebent, jei tokio neturi ir dabar...). Pabandyk įsivaizduoti - pasipjaustai bulvytes, morkytes ir tau jas reikia dėti į puodą... turėsi jas perkelinėti virš plautuvės.. o jei dar ant plautuvės padėklo pastatyti nuvarvinimui indai...
Beje, ten kur gartraukis, aš daryčiau vientisą 1000-1200 cm ilgio spintelę su į viršų nuvažiuojančiomis durelėmis
Dėl spalvų, tai kaip ir nusprendžiau, kad visos durelės bus juoda (nežinau ar gražiai atrodytų kokia kita spalva, ar nebūtų jų visokių jau per daug, o juoda vis dėl to dera prie visko, kaip ir balta), visa kita balta - apačioje, o pakabinamos bus be stiklų ir arba visai baltos, arba taip kaip apačioje
Dėl palikimo daugiau vietos prie dujinės, tai reiks dar pagalvoti, nes buvau vienam projektėly kriauklės džiovyklą atsukusi ant indaplovės ir tada likosi 60cm darbastalio prie viryklės.
O kur gartraukis tokia didelė vietisa tai kaži ar gera mintis , 1000cm ar žiūrėsis.
QUOTE(elva @ 2010 02 03, 12:10)
Gražiai atrodo, bet aš jau turiu mintį, ui kokią mintį Važiuosiu šį vakar iki meistro , sakė pabraižė dar su tuo baru ir ta indauja kažką, bet jam teks dar pakoreguoti, nes jau viskas susidėliojau beveik viską kas bus ir tikiuosi, kad jau ryt galėsiu užsisakyti
QUOTE(Invincible @ 2010 02 03, 13:43)
Mamytes sakykite, ar pakabinamos spintutes kabinasi prie pat sienos ar turi buti paliktas kazkoks tarpas? Musu baldininkai sako, kad pakabinamos spintutes nebus visiskai priglaustos prie sienos, bus paliktas mazdaug 2cm tarpas
Gali buti bet gali ir nebūti, priklausomai nuo to kokius tvirtinimus naudos.. Senuosiuose mūsų balduose nebuvo jokio tarpelio, dabartiniuose paliktas gal 1cm.. tiksliai nepasakysiu.. taip kad jei nereikia to tarpelio, laužkit meistrus kad ir nedarytų, nes mūsų meistrai tai klausė kas ant sienos bus, kokį tvirtinimą jiems daryti..
QUOTE(Akutee @ 2010 02 03, 13:13)
Tokia virtuve pas mane, berots, buvo .
Tai virtuves 1963-1969 metu blokiniuose namuose, ar ne ?
Siena palei langa - 2,47m, siena palei dujine - 2,15, siena pries langa - 1,50m. o nuo lango iki kampu... ten kur duju vamzdis apie 0.45m., kur radijatorius - 0,4 cm?
QUOTE(vivaidejos @ 2010 02 03, 16:59)
...O kodel Neeri daro svetaineje ir virtuveje skirtingo atspalvio medienas???
dazniausiai tas daroma taupumo sumetimais buna, kad vienos rusies mediena kainuoja zenkliai pigiau, tai vienur deda vienokia, kitur tarkim svetainej geresne/brangesne. Bet cia mano spejimas tiesiog, nes zinau zmoniu kurie tikrai taip dare, dejo skirtingu ismatavimu lentas i skirtingas zonas, nes kaina skyresi zenkliai.