Įkraunama...
Įkraunama...

Kvapų namai - 6 tema

QUOTE(krepsyte @ 2010 06 10, 17:11)
Tokio pobūdžio kūrinį KN pavadino emulsija. Aš jį irgi dariausi. O ar įpylei konsevanto (jie ten dėjo rozmarino CO2)?

o kiek laiko gali stoveti ta emulsija? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agnuta: 10 birželio 2010 - 17:08
QUOTE(krepsyte @ 2010 06 10, 07:37)
Aš vakar buvau KN vakarėlyje. Dėl kremo be emulsiklių, tai galiu pasakyti, kad ten buvo tikrai vienas receptas be jų (nuo acnės) ir ten žaidžiama su aliejų ir hidrolatų proporcijomis - didžiąją dalį sudaro aliejai. Kai paklausiau nuo kas lemia ar reikia emulsiklio, tai taip ir pasakė, kad aliejų rūšis ir proporcijos. Taigi, man pasirodė tas kremas riebokas ir spec. problemoms spręsti.

Senokai buvau vakarėlyje, bet ar čia ne emulsija nuo spuogų su tamanų aliejumi? Ten nesideda joks emulsiklis, nei vaškas, o tik aliejai ir hidrolatai. Kiekvieną kartą reikia gerai suplakti prieš naudojant nes nusistovi. Jei apie tą patį kalbam, tai riebokai galėjo atrodyti dėl tų aliejaus lašelių kai nusistovi g.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2010 06 10, 19:08)

Man sake, kad gali stoveti ilgai, apie metus. Turbut taip ir bus g.gif .

QUOTE(kryyste @ 2010 06 10, 21:50)
Senokai buvau vakarėlyje, bet ar čia ne emulsija nuo spuogų su tamanų aliejumi?  Ten nesideda joks emulsiklis, nei vaškas, o tik aliejai ir hidrolatai. Kiekvieną kartą reikia gerai suplakti prieš naudojant nes nusistovi. Jei apie tą patį kalbam, tai riebokai galėjo atrodyti dėl tų aliejaus lašelių kai nusistovi  g.gif

Ne, naujas kremas be emulsikliu ir yra kremas be emulsikliu. Bet jis panasus i emulsija nuo spuogu savo poveikiu, nes panasus aliejai dedasi. As kaip tik ir dariau emulsija su tamanu aliejumi nuo spuogu, tai ji man issisluoksniavo kol grizau namo. Bet taip ir turejo buti - reikia pakratyti pries naudojima. O kremas be emulsikliu irgi su tamanais, bet ten ieina turbut kitokie dar aliejai (ju buvo, atrodo, dar bent pora parasyta), kurie suteikia kitokia konsistencija ir ea buvo tikrai maziau (emulsija ir laikoma stipresnio poveikio). Tas kremas irgi buvo zalsvos spalvos (maciau pagaminta pries kelis men. meginuka) ir kremo konsistencijos. Taigi, apibendrintai, ten du skirtingi produktai, panasaus poveikio, bet skirtingu konsistenciju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krepsyte: 10 birželio 2010 - 21:21
QUOTE(krepsyte @ 2010 06 10, 22:13)
Ne, naujas kremas be emulsikliu ir yra kremas be emulsikliu. Bet jis panasus i emulsija nuo spuogu savo poveikiu, nes panasus aliejai dedasi. As kaip tik ir dariau emulsija su tamanu aliejumi nuo spuogu, tai ji man issisluoksniavo kol grizau namo. Bet taip ir turejo buti - reikia pakratyti pries naudojima. O kremas be emulsikliu irgi su tamanais, bet ten ieina turbut kitokie dar aliejai (ju buvo, atrodo, dar bent pora parasyta), kurie suteikia kitokia konsistencija ir ea buvo tikrai maziau (emulsija ir laikoma stipresnio poveikio). Tas kremas irgi buvo zalsvos spalvos (maciau pagaminta pries kelis men. meginuka) ir kremo konsistencijos. Taigi, apibendrintai, ten du skirtingi produktai, panasaus poveikio, bet skirtingu konsistenciju.

tai tas kremas, jei teisingai supratau, neissisluoksniuoja? tame ir skirtumas nuo emulsijos?
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2010 06 11, 12:14)
tai tas kremas, jei teisingai supratau, neissisluoksniuoja? tame ir skirtumas nuo emulsijos?

Visiskai teisingai - nesisluoksniuoja, nereikia plakti, kremo konsistencijos.
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2010 06 10, 18:08)

Emulsija nuo spuogų (gaminausi KN pagal jų receptą) man išsilaikė ~ 9 mėnesius, - galiausiai optimizavau sudėjusi į kaukę.

O savo gamybos emulsiją gaminausi be konservantų, bet sunaudosiu per porą savaičių, nes naudoju kūnui, tepuosi kas antrą dieną, - tiek tikrai laikysis, manau ir ilgiau laikytųsi, bet per gera, kad palikčiau eksperimentui bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(krepsyte @ 2010 06 11, 23:10)
Visiskai teisingai - nesisluoksniuoja, nereikia plakti, kremo konsistencijos.

Įdomu g.gif gal reikia prisiruošti į KN kremo gamybai nueiti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2010 06 21, 17:41)

Įdomu  g.gif  gal reikia prisiruošti į KN kremo gamybai nueiti  ax.gif

O man visai nepatinka 3-ju roziu kremas, kur ten pasigaminau (o rinktis, tai praktiskai nebuvo is ko: nuo aknes, idegiui ir sitas, kuri dariausi ir dar prausiklis su rasulu). Ir siaip bandau ir taip bandau, bet jis man per riebus - ir po valandos veidas kaip riebalais isteptas (nors ant dregnos odos tepu, galiausiai vakar hidrolatu praskiedziau, bet vis tiek nieko gero). Kaip kazkur cia sakoma - neprisijaukinu biggrin.gif
Apskritai, as ejau i ta pirma vakareli, kad veliau galeciau ateiti treciadieniais (pazengusiom lotuliukas.gif vadinasi) ir kazka individualesnio galeciau pasigaminti. Gal galetumet pasakyti ar ten ir veliau galima daryti tik pagal KN receptus ar ir pagal savo?
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2010 06 21, 21:20)
O man visai nepatinka 3-ju roziu kremas,

Gal galetumet pasakyti ar ten ir veliau galima daryti tik pagal KN receptus ar ir pagal savo?

pabandyk dar mažiau tepti 4u.gif

pagal KN, kurių šiaip tikrai nemažai. Nes ten tiesiog yra paskaičiuota receptūrų kaina, o buteliukas pagal situaciją - arba pati turi, arba reikia paimti vietoje. Gal KN ir turi kai kurių brangių EA kainą lašais, bet labai abejoju, kad visus EA, bazinius aliejus lašais ir mililitrais yra suskirstę smile.gif
Atsakyti
QUOTE(krepsyte @ 2010 06 21, 22:20)
O man visai nepatinka 3-ju roziu kremas, kur ten pasigaminau (o rinktis, tai praktiskai nebuvo is ko: nuo aknes, idegiui ir sitas, kuri dariausi ir dar prausiklis su rasulu). Ir siaip bandau ir taip bandau, bet jis man per riebus - ir po valandos veidas kaip riebalais isteptas (nors ant dregnos odos tepu, galiausiai vakar hidrolatu praskiedziau, bet vis tiek nieko gero). Kaip kazkur cia sakoma - neprisijaukinu biggrin.gif
Apskritai, as ejau i ta pirma vakareli, kad veliau galeciau ateiti treciadieniais (pazengusiom lotuliukas.gif vadinasi) ir kazka individualesnio galeciau pasigaminti. Gal galetumet pasakyti ar ten ir veliau galima daryti tik pagal KN receptus ar ir pagal savo?

Mane domina kremas su neroliu, apie kurį kažkada Kunigunda rašė - toks odą valantis jis.
O 3 rožių kremas su bičių vašku gal, kad riebus?
Papildyta:
Beje, nusivyliau neseniai įsigyto KN rožių hidrolato kvapu - anksčiau būdavo pats pačiausias, o šį kartą toks žolių kvapas labiau, ne rožių blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2010 06 22, 13:48)
Mane domina kremas su neroliu, apie kurį kažkada Kunigunda rašė - toks odą valantis jis.
Papildyta:
Beje, nusivyliau neseniai įsigyto KN rožių hidrolato kvapu - anksčiau būdavo pats pačiausias, o šį kartą toks žolių kvapas labiau, ne rožių  blink.gif

O man žinok šį kartą jazminų eliksyras doh.gif ne toks kaip anksčiau. Ir spalva kažkokia šviesesnė, ir kvapas ne toks.
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2010 06 22, 15:48)
Papildyta:
blink.gif

Aha, tikrai su biciu vasku g.gif Vadinasi, man jis netinka, nes ir dar maziau dedant, vis tiek nesigeria schmoll.gif Ir apskritai, tai ir nesulaukiau is KN ka gero jis duoda be moteriskumo puoselejimo (man atrodo, kad ir taip moteriska esu ax.gif blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2010 06 22, 14:48)

Tas nerolio kremas irgi su biciu vasku, is tos pacios serijos kaip ir triju roziu kremas..

QUOTE(krepsyte @ 2010 06 22, 23:00)
Aha, tikrai su biciu vasku g.gif Vadinasi, man jis netinka, nes ir dar maziau dedant, vis tiek nesigeria schmoll.gif  Ir apskritai, tai ir nesulaukiau is KN ka gero jis duoda be moteriskumo puoselejimo (man atrodo, kad ir taip moteriska esu ax.gif  blush2.gif )

Nelimpa ir man savos gamybos veido kremai su vaskais.. Nei su biciu, nei su emulsiniu.. Dariausi ir pati pagal savo kuryba, ir pagal KN receptus.. Bet va kuno odai tai patinka tokie kremai rolleyes.gif
Atsakyti