Įkraunama...
Įkraunama...

Kvapų namai - 6 tema

Merginos, ar kas nors naudojate žvakes iš KN? Jaučiat kokį nors poveikį, pvz, jeigu žvakė raminančio kvapo? 4u.gif Nupirkau mamai, tikiuosi ji kvepės ax.gif

Ir pagaliau įsigijau garintuvą į automobilį, laukiu nesulaukiu kada galėsiu kavos ea užsilašinti wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovish @ 2010 05 14, 10:19)
Merginos, ar kas nors naudojate žvakes iš KN? Jaučiat kokį nors poveikį, pvz, jeigu žvakė raminančio kvapo? 4u.gif  Nupirkau mamai, tikiuosi ji kvepės ax.gif

Ir pagaliau įsigijau garintuvą į automobilį, laukiu nesulaukiu kada galėsiu kavos ea užsilašinti wub.gif

as turiu zvake mandarinu kvapo is KN wub.gif kvepia tikrai labai wub.gif
manau, jei kokiu levandu kvapo zvake, tai ir veiktu raminanciai..
Atsakyti
Kvepia ir tiek (terapinio poveikio nepastebėjau). Nepatiko tai, kad vaško liko labai daug, o dagtis nudegė. Pagal aprašą turėjo degti daugiau nei dešimt valandų, o realiai degė apie tris.
Atsakyti
Sveikutes,

gal kas turi koki receptuka,kaip pasigaminti purskaliuka nuo uodu ir kt. vabaliuku ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Ciukyta @ 2010 05 16, 22:31)
Sveikutes,

gal kas turi koki receptuka,kaip pasigaminti purskaliuka nuo uodu ir kt. vabaliuku  ax.gif ?

Man irgi laaabai aktualu... Ką tik grįžau iš kaimo, vaidinu motiną didvyrę - nesikasau, bet ilgai netempsiu... Kuo patept sukandžiotas vietas, ir kuo apsigint?.. 4u.gif
Atsakyti
Aš tai pasidariau purškaliuką, kuris žiauriai gerai atbaido uodus cool.gif

1 arb. šaukštas vanilės ekstrakto (naudojau absoliutą wub.gif Kadangi labai brangus, tad dariau penktadaliu mažiau..1 ml absoliuto - 50 ml vandens. Bet daugiau tokia durna nebūsiu biggrin.gif , gaminuos ekstraktą pati 4u.gif Gaunasi daugiau ir žymiai pigiau)
200 ml. vandens

smile.gif Nerealus kvapas (va širšės tai sukosi doh.gif ), bet nė viens uodas neįkando g.gif bigsmile.gif

Kadangi internete prisigraibiau repelentų receptukų, tai dar parašysiu:

200 ml. hamamelio hidrolato
1 arb. š. augalinio glicerino
20 l. tikrosios citrinžolės (lemongrass) EA
20 l. kvapiosios citrinžolės (citronella) EA

Visas sudėtines dalis sumaišyti, suplati. Laikyti šaltai nebūtina, bet rekomenduoja laikyti atokiau nuo saulės šviesos ir karščio šaltinių. Prieš vartojimą supurtyti, purkšti odą, rekomenduojama - kas valandą. Perspėjimas, kad gali išblukinti drabužių audinį, jei ant jo paklius.

*

120 ml. sojų aliejaus
Po 15 l. kiekvieno EA: tikrosios citrinžolės, pelargonijos ir katžolės
10 l baziliko arba spindulinio eukalipto EA

Sumaišyti komponentus ir palikti 1 val. Laikyti šaltai nebūtina, bet rekomenduoja laikyti atokiau nuo saulės šviesos ir karščio šaltinių. Prieš naudojimą supurtyti, tepti odą.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 05 16, 22:10)
Bet daugiau tokia durna nebūsiu biggrin.gif , gaminuos ekstraktą pati 4u.gif Gaunasi daugiau ir žymiai pigiau)

va širšės tai sukosi doh.gif

20 l. tikrosios citrinžolės (lemongrass) EA
20 l. kvapiosios citrinžolės (citronella) EA

iš ko gaminiesi? Alkoholio pagrindu? ax.gif

kaip su širšėm tvarkeisi? Neįkando? Tą pačią dieną, kai išsivijau ryte širšę du kartus, vakare ant kėdės atlošo tupinčią laukinę bitę radau doh.gif Kažkaip nejauki man jų "draugystė", nežinau, ar drįsčiau vanile purkštis unsure.gif

su citrinžolėm, kaži, ir veidą reikia purkšt? Stiprūs šitie EA, bent man asmeniškai graužūs, kad ir kaip nuostabiai kai kurie EA variantai kvepėtų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 05 16, 23:10)
Aš tai pasidariau purškaliuką, kuris žiauriai gerai atbaido uodus cool.gif

Labai ačiū 4u.gif O kaip gaminais vanilės ekstraktą?
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 05 17, 09:24)
iš ko gaminiesi? Alkoholio pagrindu?  ax.gif

kaip su širšėm tvarkeisi? Neįkando?

su citrinžolėm, kaži, ir veidą reikia purkšt? Stiprūs šitie EA, bent man asmeniškai graužūs, kad ir kaip nuostabiai kai kurie EA variantai kvepėtų  g.gif

Taip, alkoholio drinks_cheers.gif

Nea, širšės negėlė..tik šiaip buvo atskridusios..gal net ne vanilė ir pritraukė..gal šiaip pikniku lauke susidomėjo biggrin.gif

Žinokit aš tų parašytų receptėlių nebandžiau, tad aišku jokių garantijų nėra. Radau internete prie naminės kosmetikos gamybos receptų, persirašiau, bet bandysiu gamint, kai subaigsiu savo purškaliuką, kurį jau turiu. Tada ir galėsiu papasakot..

QUOTE(Joliee @ 2010 05 17, 10:48)
O kaip gaminais vanilės ekstraktą?

Vanilės ekstraktą gaminaus irgi pagal surastą receptą:
110 ml. (geriausia 35 laipsnių) alkoholio - rašo kad tinka degtinė ar brendis
3 šviežių vanilės ankščių.

Vanilės ankštis perkerpame į kelias dalis (tiek kad užpylus apsemtų), sudedame į tamsaus stiklo indą ir užpilame alkoholiu. Uždarome ir paliekame vėsioje tamsioje vietoje. Rekomenduojama 'brandinti' mažiausiai 8 sav., nes tada geriausiai atsiskleidžia visos ekstrakto savybės, tad procesas tikrai ilgas.
Bet ir po trumpesnio laiko jau ekstraktas tampa sodrios spalvos ir kvapnus, tinkamas tiek konditeriniams tikslams, tiek į kosmetikos priemones..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 05 17, 14:19)
Taip, alkoholio drinks_cheers.gif

Nea, širšės negėlė..tik šiaip buvo atskridusios..gal net ne vanilė ir pritraukė..gal šiaip pikniku lauke susidomėjo biggrin.gif

Žinokit aš tų parašytų receptėlių nebandžiau, tad aišku jokių garantijų nėra. Radau internete prie naminės kosmetikos gamybos receptų, persirašiau, bet bandysiu gamint, kai subaigsiu savo purškaliuką, kurį jau turiu. Tada ir galėsiu papasakot..
Vanilės ekstraktą gaminaus irgi pagal surastą receptą:
110 ml. (geriausia 35 laipsnių) alkoholio - rašo kad tinka degtinė ar brendis
3 šviežių vanilės ankščių.

Vanilės ankštis perkerpame į kelias dalis (tiek kad užpylus apsemtų), sudedame į tamsaus stiklo indą ir užpilame alkoholiu. Uždarome ir paliekame vėsioje tamsioje vietoje. Rekomenduojama 'brandinti' mažiausiai 8 sav., nes tada geriausiai atsiskleidžia visos ekstrakto savybės, tad procesas tikrai ilgas.
Bet ir po trumpesnio laiko jau ekstraktas tampa sodrios spalvos ir kvapnus, tinkamas tiek konditeriniams tikslams, tiek į kosmetikos priemones..

o kur buna pirkti svieziu vaniles anksciu ? blush2.gif
Atsakyti
Jau turiu mašinoje garintuvą thumbup.gif Smagus daikčiukas, dabar mašinos viduje kava kvepia wub.gif Negaliu pasakyti ar tonizuoja, bet bent jau kaifuoju važiuodama biggrin.gif Tik man įdomu kiek jausis kvapas nuo to vieno lapelio (ant jo reikia užlašinti ea ir įdėti į prietaisą), gal po keletas kartų reikės keist g.gif Tęstuosiu toliau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dovish: 18 gegužės 2010 - 16:44
Siandien apsilankiau naujuosiuose KN (seimyniskiu g.).. dabar erdvios patalpos, taip pat sviesios (langai dideli).. smile.gif
Norejau isigyti morku vandens, bet nebuvo.. Pipirmeciu vandens irgi neturejo.. sake nezino tiksliai kada nauju gaus..
Tai nusipirkau hamameliu vandens.. Jau pabandziau, tai visai patiko smile.gif
Atsakyti