Įkraunama...
Įkraunama...

Kvapų namai - 6 tema

QUOTE(Satura @ 2010 04 23, 22:03)
KN atsirado naujų CO2 ekstraktų. Su rozmarinais jau konservavome kremukus, jie vietoje greipfrutų sėklų ekstrakto. Bet yra ir visa eilė kitų: granatų sėklų, vaistinių ramunių, medetkų bei sojų gemalų smile.gif

Geros naujienos, tik platesnių aprašymų ir panaudojimo galimybių norisi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2010 04 27, 13:24)
Geros naujienos, tik platesnių aprašymų ir panaudojimo galimybių norisi  ax.gif

nuvarai i AZ ir randi biggrin.gif, apart soju co2. Sio tai labai noreciau, nes drauge ant rankos bande -tai sake susigere migam, oda svelni. Jis labai gerai produktu praturtinimui, ypac lupu balzamu ir pan. Rozmarinu Co2 -konservavimui, pat toki juk turi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2010 04 27, 20:48)
nuvarai i AZ ir randi  biggrin.gif, apart soju co2. Sio tai labai noreciau, nes drauge ant rankos bande -tai sake susigere migam, oda svelni. Jis labai gerai produktu praturtinimui, ypac lupu balzamu ir pan. Rozmarinu Co2 -konservavimui, pat toki juk turi  ax.gif

Aš šiuo požiūriu tinginė - labai mėgstu apie tokius dalykus skaityti gimtąja kalba blush2.gif O čia eiti į AZ, versti su google į anglų, - jau prisispausdinau visą segtuvą tokių aprašymų ir tingiu skaityti blush2.gif
Bandėm sojų ir rozmarinų CO2- dėjom į kremus, kai gaminomės per seminarą, - jie buvo ką tik gauti, dar neišpilstyti pardavimui.
Atsakyti
isstudijavau ir as KN svetaine ir stai kilo man tokiu klausimu:

kuo EA skiriasi nuo ataru?
ar gerai supratau, jog fitoliai - tai vaistazoles islaikytos kokiam nors baziniame aliejuje?
kuo fitoliai skiriasi nuo maceratu?
ar galima namu salygomis pasigaminti pvz kadagio uogu arbaciobreliu hidrolata? jei taip tai kaip?

stai kokia galybe klausimu kirba mano galvoje?
Atsakyti
Kaip suprantu, kad hidrolatams gaminti reikalingas distiliatorius. Ar as klystu?
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2010 04 30, 20:23)
Kaip suprantu, kad hidrolatams gaminti reikalingas distiliatorius.  Ar as klystu?

Teisingai, reikalingas distiliatorius. Šiaip galima pasigaminti pačiam, esu mačiusi ir bandžiusi vienos pažystamos melisų pačios išdistiliuotų. Dėl kadagio uogų nesu garantuota.
Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2010 04 30, 20:01)
isstudijavau ir as KN svetaine ir stai kilo man tokiu klausimu:

kuo EA skiriasi nuo ataru?
Atarai - tai yra kaip kvepalai. Dažniausiai augalą distiliuojant santalo aliejuje. O eterinis aliejus, tai yra iš pačio augalo išgaunama substancija. Gali būti naudojami įvairūs gavibos būdai ir ten jau nėra kito aliejaus priedo.

ar gerai supratau, jog fitoliai - tai vaistazoles islaikytos kokiam nors baziniame aliejuje?
Iš principo tai taip įvairūs augalai mirkomi tam tikrą laiką kokiame baziniame aliejuje. Ir tada lieka aliejus ištraukęs iš tų augalų savybes.

kuo fitoliai skiriasi nuo maceratu?
Turiu pasižymėjusi esminį skirtumą, nes gamybos būdas ir principo toks pats yra, bet dabar mintinai nepasakysiu, reik į savo užrašus pasižiūrėti, o tai tik ryt vakare geriausiu atveju galėsiu padaryti.

ar galima namu salygomis pasigaminti pvz kadagio uogu arbaciobreliu hidrolata? jei taip tai kaip?

Susikonstruoti distiliatorių ir išsidistiliuoti. Esu mačiusi melisų, čiobrelių, jonažolių. Bet šiaip ilgai užtrunkantis prcesas ir reikalinga daug žaliavos.

stai kokia galybe klausimu kirba mano galvoje?

Atsakyti
Matet naujiena? --> KN nuo geguzes 17 d. atidaro nauja salona Seimyniskiu g. 3A bigsmile.gif
placiau cia
Atsakyti
Ačiū kryyste už atsakymus.
Nesenai atradau jusu tema. Su pasimėgavimu perskaičiau 4,5 ir 6 dalis (gaila nuorodų į senesnes temas neradau).

seniau esu pati bandžiusi gaminti "ale" naminius kremus. Kavamale sumaldavau vaistažolesir sumaišydavau su sviestu ghi ir dar įpildavau šalto spaudimo aliejaus.
Įkvėpta jūsų temos nusprendžiau Kaune Agnum centre (gal kam įdomu nuo gegužės 18 d.) pasimokyti aromaterapijos ir kremu gamybos pas mokytojus. Labai norejau Vilniuje KN mokintis, bet esu iš Dzūkijos ir man Kaune patogiau.

Taip pat labai sudomino hidrolato gamyba. Reik gal internete pasidairyti distiliatoriu. Gal kas parekomenduoti ka galit. Nes vaistažoliu arbatoms ir taip krepšiais renku arba auginu pati.
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2010 05 02, 17:57)
Matet naujiena? -->

girdėjom dar per seminarus, kad netoli Holiday Inn'o atsidarys drinks_cheers.gif

QUOTE(redazuka @ 2010 05 02, 18:07)
seniau esu pati bandžiusi gaminti "ale" naminius kremus. Kavamale sumaldavau vaistažolesir sumaišydavau su sviestu ghi ir dar įpildavau šalto spaudimo aliejaus.

Reik gal internete pasidairyti distiliatoriu.

pabandyk ir receptus iš KN puslapio wink.gif

aš irgi girdėjusi, kad internete galima rasti tokių dalykų drinks_cheers.gif

dar pradėtos KN rašyti augalų biografijos:
*imbieras
*arabinis jazminaitis
*mangas cool.gif

Atsakyti
QUOTE(redazuka @ 2010 05 02, 18:07)
Ačiū kryyste už atsakymus.
Nesenai atradau jusu tema. Su pasimėgavimu perskaičiau 4,5 ir 6 dalis (gaila nuorodų į senesnes temas neradau).

Įkvėpta jūsų temos nusprendžiau Kaune Agnum centre (gal kam įdomu nuo gegužės 18 d.) pasimokyti aromaterapijos ir kremu gamybos pas mokytojus. Labai norejau Vilniuje KN mokintis, bet esu iš Dzūkijos ir man Kaune patogiau.
Taip pat labai sudomino hidrolato gamyba. Reik gal internete pasidairyti distiliatoriu. Gal kas parekomenduoti ka galit. Nes vaistažoliu arbatoms ir taip krepšiais renku arba auginu pati.

Neradau užrašuose to skirtumo tarp macerato ir fitolio. Ten buvau pasižymėjusi apie enflioražą.

Beje iš kadagio uogų radau, kad galima maceratą pasidaryti Tik uogas sutrinti reikia. Ir maistui tokį galima vartoti.
Atsakyti
na, dabar viešai pareikšiu savo planus ax.gif

kadangi KN puslapyje pridėta CO2 ekstraktų, kurių net ir kainos surašytos, bet pardavimui kažkodėl jų neduoda, tai su kitu užsakymu ruošiuosi man reikalingų CO2 ekstraktų užsisakyti iš Aroma Zone. Pabodo jau laukti, nebesuprantu KN žaidimo taisyklių smile.gif
Atsakyti