gal pvz. Rasma norės pasicekavinti, kas gi bus veikiama kitą ketvirtadienį
šiandien daliai grupės buvo paskutinė seminaro paskaita. Gaminomės seniausių aliejų, hidrolatų ir bičių vaško kremus rožių, jazminų arba neroli aromato Pagal pasiūlytas proporcijas receptus individualiai pasirašėme pačios.
buvo tarsi gamybinis vakarėlis su įžangine paskaita, net apie dvejojančias eiti ar neiti pagalvojau Nors pati buvau gamybiniuose vakarėliuose keletą kartų ir seminarų ciklą išklausiau, vėl nustebau, kad išgirdau naujos, šviežios, dar negirdėtos informacijos ir turėjau ką pasižymėti užrašuose.
lyg ir kitą savaitę KN turėtų pradėti prekiauti vadinamuoju laisvai plaukiančiu abrikosų kauliukų aliejumi, kuris tiesiog išteka pats iš susmulkintų kauliukų ir nėra spaudžiamas jokiais presais. O rašau apie jį todėl, kad jis nuostabiai kvepia marcipanais Ir toms, kurios jį rinkosi kremo gamybai, nuostabiai pakvėpino produktą, pridavė jam skanaus saldumo Žodžiu, man jo reikia
dar tarp visiškai šviežių naujienų - baltojo ir žaliojo konjako eteriniai aliejai Lyg ir "nealkoholikė" esu, bet skanu ir kažkaip traukia tie kvapai Aišku, įdomu, koks jų poveikis būtų organizmui
migdolų, moringų, erškėtrožių, sezamų, abrikosų kauliukų aliejai - lyg ir visus išvardinau Iš naujausių dar nakvišos buvo pasirinkimui
o hidrolatai - rožių, apelsinų žiedų ir malikų
o hidrolatai - rožių, apelsinų žiedų ir malikų
QUOTE(Satura @ 2010 03 18, 22:01)
gal pvz. Rasma norės pasicekavinti, kas gi bus veikiama kitą ketvirtadienį
lyg ir kitą savaitę KN turėtų pradėti prekiauti vadinamuoju laisvai plaukiančiu abrikosų kauliukų aliejumi, kuris tiesiog išteka pats iš susmulkintų kauliukų ir nėra spaudžiamas jokiais presais. O rašau apie jį todėl, kad jis nuostabiai kvepia marcipanais Ir toms, kurios jį rinkosi kremo gamybai, nuostabiai pakvėpino produktą, pridavė jam skanaus saldumo Žodžiu, man jo reikia
lyg ir kitą savaitę KN turėtų pradėti prekiauti vadinamuoju laisvai plaukiančiu abrikosų kauliukų aliejumi, kuris tiesiog išteka pats iš susmulkintų kauliukų ir nėra spaudžiamas jokiais presais. O rašau apie jį todėl, kad jis nuostabiai kvepia marcipanais Ir toms, kurios jį rinkosi kremo gamybai, nuostabiai pakvėpino produktą, pridavė jam skanaus saldumo Žodžiu, man jo reikia
Faina kaip
O kiekvienas teismo medicinos ekspertas (ir medikai, toksikologai taip pat) žino, kas kvepia marcipanais, o tiksliau migdolais Cianidai.
Sočiai jų turėtų būti 'laisvai plaukiančiame' aliejuje iš abrikosų kauliukų. Ačiū, nereikia
QUOTE(Rasma @ 2010 03 18, 22:28)
Cianidai.
Sočiai jų turėtų būti 'laisvai plaukiančiame' aliejuje iš abrikosų kauliukų. Ačiū, nereikia
Sočiai jų turėtų būti 'laisvai plaukiančiame' aliejuje iš abrikosų kauliukų. Ačiū, nereikia
va čia įdomu, nes Laimė sakė, kad šito aliejaus pilama į marcipanų masę, kad būtų tas kvapas sustiprintas
Papildyta:
tiesa, dar KN atsirado rožių ir jazminų eliksyrų tuose mažuose kalėdiniuose buteliukuose po 15 ml. Bent jau už jazmininį sumokėjau 24 litus
QUOTE(Satura @ 2010 03 18, 22:43)
va čia įdomu, nes Laimė sakė, kad šito aliejaus pilama į marcipanų masę, kad būtų tas kvapas sustiprintas
Papildyta:
tiesa, dar KN atsirado rožių ir jazminų eliksyrų tuose mažuose kalėdiniuose buteliukuose po 15 ml. Bent jau už jazmininį sumokėjau 24 litus
Papildyta:
tiesa, dar KN atsirado rožių ir jazminų eliksyrų tuose mažuose kalėdiniuose buteliukuose po 15 ml. Bent jau už jazmininį sumokėjau 24 litus
galim daug inf-jos rasti..iš tikrųjų skaiinėjau nemažai, tai man irgi įdomu..bet čia žinokit su atsakymais, tai kaip su rafinuotais/nerafinuotais aliejais..vienareikšmiško nėra
"Because the oil from the apricot seed is far less expensive than oil of almond, confectioners use it in place of bitter almond oil for flavoring sweets and as a culinary seasoning. A liqueur manufactured in France is made from apricot seed and is called Eau de Noyaux. Apricot oil is also used extensively in the manufacture of cosmetics, often being fraudulently added to almond oil. It has skin softening properties and is often used in making soaps, hand creams, cold cream, and perfume preparations.
There has been considerable controversy regarding apricot seed, and specifically amygdalin, one of its components. Since the 1920, in many countries around the globe it has been recognized as a possible cancer preventative and malignant cell growth inhibitor. In San Francisco, biochemist Ernst Krebs's article The Nitrilosides (Vitamin B17)-Their Nature, Occurrence and Metabolic Significance (Antineoplastic Vitamin B17) theorized that amygdalin, with diet and vitamins, could inhibit cancerous growths. In the years since, it has been used in many countries as a cancer treatment, thought to be especially beneficial in the treatment of smoking-related tumors such as lung cancer. Several studies done in the United States throughout the 1970s and early 1980s demonstrated that amygdalin did not kill cancer cells. Review of patients' records where there had been reported cures or remarkable size reduction in tumors did not provide credible evidence of amygdalin ability to treat cancer effectively. There has been significant documentation that amygdalin breaks down into cyanide, a potent poison, in the human body, and when taken in sufficiently high doses, can actually bring on death due to its toxicity."
Bet aišku čia naudojant vidų..o įdomu kiek į vidų patenka naudojant kaip aliejų per odą
Čia įdomi bibliografija: http://www.shea-butt..._march_03.shtml
Ir įdomūs faktai:
"Apricot oil and apricot seed (U.K.)
In 1991 and 1992, the ACNFP (Advisory Commitee of Novels Foods and Process) considered new oils applications under the voluntary system, which then existed for approval of novel foods, for refined passion fruit seed oil, and refined cherry and apricot kernel oil respectively.
Since these stone fruits are known to contain hydrocyanic acid, which breaks down to form cyanide, concerns were raised at the possibility that resultant oils may also contain this compound.
However, the committee was satisfied at the levels present, and set an upper limit of 0.15mg of cyanide per kg of refined oil.
Other concerns raised related to the level of aflatoxins (an upper limit of 4m g/kg was set) and the natural levels of tocopherols. All three oils were considered to be acceptable and were approved on the proviso that they met Codex specifications for virgin vegetable oils."
Aš privengiu to, kuo nesu tikra
Papildyta:
Užsiknisau galų gale ir "Washington post" radau paguodos: http://www.washingto...3-2005Jan4.html
"On the same date [as your column appeared], the Food section's "On the Fridge" feature showed a bottle of apricot kernel oil, touted as having a nutty flavor and being able to take high heat. Wouldn't this oil be poisonous?"
It's true that apricot pits contain rather hefty amounts of amygdalin and hence, of potential hydrogen cyanide. In order of decreasing amounts, the seeds of all the following fruits contain amygdalin: apricot, peach, plum, apple, almond and quince.
But there's little danger of anyone's having the chutzpah (not to mention the teeth) to crack and eat very many apricot seeds. I do have a cousin who as a kid used to eat peach pits regularly, and he's still alive at 79, though a bit weird. (Just kidding, Albert.) Apricot kernel oil is obtained from the pits by cracking them open and separating the shells from the kernels (or "nuts") by flotation in brine. The kernels are then pressed to extract the oil. Because amygdalin dissolves in water but not in oil, the oil is amygdalin-free and perfectly harmless.
Miegokim ramiai
valioooo!!!
labai jis man patiko, bet nežinau, kaip be Rasmos aprobavimo būčiau ryžusis, ačiū
dar KN turės ir laisvai tekančio alyvuogių aliejaus iš Provanso, kuris irgi išgaunamas taip, kaip abrikosų kauliukų. Tai išeitų, kad tas šaltasis spaudimas būtų jau antrasis aliejaus išgavimo etapas, o ne pirmasis, kaip tikriausiai visos įsivaizduojam
uostėm, net ragavom po lašelį Labai įdomu, kad kvapas jo visai ne toks, kokį galim užuosti iš parduotuvinio butelio - jis kvepia vynu ir saulėtais laukais
labai jis man patiko, bet nežinau, kaip be Rasmos aprobavimo būčiau ryžusis, ačiū
dar KN turės ir laisvai tekančio alyvuogių aliejaus iš Provanso, kuris irgi išgaunamas taip, kaip abrikosų kauliukų. Tai išeitų, kad tas šaltasis spaudimas būtų jau antrasis aliejaus išgavimo etapas, o ne pirmasis, kaip tikriausiai visos įsivaizduojam
uostėm, net ragavom po lašelį Labai įdomu, kad kvapas jo visai ne toks, kokį galim užuosti iš parduotuvinio butelio - jis kvepia vynu ir saulėtais laukais
sveikos
norejau patarimo- zadu gamintis riebu kuno krema apie 50ml talpos. Kiek lasu kakavos absoliuto ilasinti, kad ir kvapas jaustusi ir kad nesualergizuotu. Gal yra kazkokia norma? Buciau dekinga uz patarima
norejau patarimo- zadu gamintis riebu kuno krema apie 50ml talpos. Kiek lasu kakavos absoliuto ilasinti, kad ir kvapas jaustusi ir kad nesualergizuotu. Gal yra kazkokia norma? Buciau dekinga uz patarima
QUOTE(kryyste @ 2010 03 15, 20:48)
perkant už 400 tikrai neduoda jokios nuolaidų kortelės. Rkatyte kai šiuos seminarus pabaigs, tai turėtų gauti tą kortelę.
O aš savaitgalį pasigaminau pagal jų receptą Bučiuoju rankytes kremą. Smagus produktas gavosi. Iš pradžių suabejojau, kad tiek daug ylang ylang dedasi, bet visai nieko. Vykęs gaminys.
O aš savaitgalį pasigaminau pagal jų receptą Bučiuoju rankytes kremą. Smagus produktas gavosi. Iš pradžių suabejojau, kad tiek daug ylang ylang dedasi, bet visai nieko. Vykęs gaminys.
Vakar gavau Aromatomano kortelę tik žiūriu, nedaug kortelių jie dar išdalinę, mano Nr. 66
O dėl kokybės ir produktų - tikrai jie turi tokių, kokių nemanau, kad kitur paprastai rastum, kad ir šantalankių aliejus, dabar naujovės (Satura jau minėjo) - laisvai tekantys abrikosų kauliukų ir alyvuogių aliejai, ir t.t.
Jau pas juos pirkdamas gausi garantuotai aukštą kokybę. Man įstrigo iš seminarų Laimės pasakojimai, kaip jie ieško naujų produktų - pažįsta tiekėjus asmeniškai, būna apžiūrėję vietoje gamybos procesą ir kai patys yra garantuoti, tada siūlo savo klientams
Papildyta:
QUOTE(Satura @ 2010 03 18, 23:01)
gal pvz. Rasma norės pasicekavinti, kas gi bus veikiama kitą ketvirtadienį
šiandien daliai grupės buvo paskutinė seminaro paskaita. Gaminomės seniausių aliejų, hidrolatų ir bičių vaško kremus rožių, jazminų arba neroli aromato Pagal pasiūlytas proporcijas receptus individualiai pasirašėme pačios.
buvo tarsi gamybinis vakarėlis su įžangine paskaita, net apie dvejojančias eiti ar neiti pagalvojau Nors pati buvau gamybiniuose vakarėliuose keletą kartų ir seminarų ciklą išklausiau, vėl nustebau, kad išgirdau naujos, šviežios, dar negirdėtos informacijos ir turėjau ką pasižymėti užrašuose.
lyg ir kitą savaitę KN turėtų pradėti prekiauti vadinamuoju laisvai plaukiančiu abrikosų kauliukų aliejumi, kuris tiesiog išteka pats iš susmulkintų kauliukų ir nėra spaudžiamas jokiais presais. O rašau apie jį todėl, kad jis nuostabiai kvepia marcipanais Ir toms, kurios jį rinkosi kremo gamybai, nuostabiai pakvėpino produktą, pridavė jam skanaus saldumo Žodžiu, man jo reikia
dar tarp visiškai šviežių naujienų - baltojo ir žaliojo konjako eteriniai aliejai Lyg ir "nealkoholikė" esu, bet skanu ir kažkaip traukia tie kvapai Aišku, įdomu, koks jų poveikis būtų organizmui
šiandien daliai grupės buvo paskutinė seminaro paskaita. Gaminomės seniausių aliejų, hidrolatų ir bičių vaško kremus rožių, jazminų arba neroli aromato Pagal pasiūlytas proporcijas receptus individualiai pasirašėme pačios.
buvo tarsi gamybinis vakarėlis su įžangine paskaita, net apie dvejojančias eiti ar neiti pagalvojau Nors pati buvau gamybiniuose vakarėliuose keletą kartų ir seminarų ciklą išklausiau, vėl nustebau, kad išgirdau naujos, šviežios, dar negirdėtos informacijos ir turėjau ką pasižymėti užrašuose.
lyg ir kitą savaitę KN turėtų pradėti prekiauti vadinamuoju laisvai plaukiančiu abrikosų kauliukų aliejumi, kuris tiesiog išteka pats iš susmulkintų kauliukų ir nėra spaudžiamas jokiais presais. O rašau apie jį todėl, kad jis nuostabiai kvepia marcipanais Ir toms, kurios jį rinkosi kremo gamybai, nuostabiai pakvėpino produktą, pridavė jam skanaus saldumo Žodžiu, man jo reikia
dar tarp visiškai šviežių naujienų - baltojo ir žaliojo konjako eteriniai aliejai Lyg ir "nealkoholikė" esu, bet skanu ir kažkaip traukia tie kvapai Aišku, įdomu, koks jų poveikis būtų organizmui
Bet gali būti, kad antra grupės dalis gaminsis pvz. morkų kremą
Laimė minėjo, kad turėjo tokią idėją, bet iki seminaro pradžios ji išsirutulioj kitaip, ir gaminomės iš seniausiai naudojamų aliejų bei hidrolatų
O tas laisvai tekantis abrikosų kauliukų aliejus tikrai nuostabus, aš irgi dėl jo eisiu kitą savaitę
QUOTE(Rkatyte @ 2010 03 19, 14:40)
O dėl kokybės ir produktų - tikrai jie turi tokių, kokių nemanau, kad kitur paprastai rastum, kad ir šantalankių aliejus, dabar naujovės (Satura jau minėjo) - laisvai tekantys abrikosų kauliukų ir alyvuogių aliejai, ir t.t.
Alyvuogių tikrai yra ir kitur.
Pati perku maistui ir kosmetikai Luque sodų (Ispanijos šeimyninio ūkelio, kur dar naudojamas akmuo alyguovių aliejui šigauti) irgi žinau, kaip yra realybėje, tik aišku kaina 50-60 Lt (bet už 500 ml) ir buteliai specialiai vaškuoti, ir identifikacijos kodas eina, ir pan.
QUOTE(Rasma @ 2010 03 19, 15:49)
Alyvuogių tikrai yra ir kitur.
Pati perku maistui ir kosmetikai Luque sodų (Ispanijos šeimyninio ūkelio, kur dar naudojamas akmuo alyguovių aliejui šigauti) irgi žinau, kaip yra realybėje, tik aišku kaina 50-60 Lt (bet už 500 ml) ir buteliai specialiai vaškuoti, ir identifikacijos kodas eina, ir pan.
Pati perku maistui ir kosmetikai Luque sodų (Ispanijos šeimyninio ūkelio, kur dar naudojamas akmuo alyguovių aliejui šigauti) irgi žinau, kaip yra realybėje, tik aišku kaina 50-60 Lt (bet už 500 ml) ir buteliai specialiai vaškuoti, ir identifikacijos kodas eina, ir pan.
Išduok paslaptį kur perki
QUOTE(Rkatyte @ 2010 03 19, 14:51)
Kaip kas įsiveža Labai riboti kiekiai gaminami, tad kai sužinosiu kur yra LT vėl - galėsiu parašyti
Paskutinį kartą net Holos užtikau ir laaaabai nustebau, o yra tokia gurmaniškų, labai aukštos kokybės produktų parduotuvytė Užupyje (jei reiks patikslinsiu adresą ar kt. kontaktus), tai tikrai veža irgi iš šeimyninių ūkelių, ką patys išragavę..
Nieko neturiu prieš "Kvapų namus", perku ten tikrai daug ką, bet yra ir daugiau labai mylinčių savo veiklą žmonių, kurie irgi stengiasi siekti išskirtinos kokybės Na, ne viskas 'tik pas juos vieninteliai'
QUOTE(Rkatyte @ 2010 03 19, 14:49)
Bet gali būti, kad antra grupės dalis gaminsis pvz. morkų kremą
O tas laisvai tekantis abrikosų kauliukų aliejus tikrai nuostabus, aš irgi dėl jo eisiu kitą savaitę
O tas laisvai tekantis abrikosų kauliukų aliejus tikrai nuostabus, aš irgi dėl jo eisiu kitą savaitę
tikrai taip
ką gaminaisi? Aš su rožėmis, bet eis mamai - man per riebus bus tas kremukas
QUOTE(Rkatyte @ 2010 03 19, 14:51)
mane irgi domina
QUOTE(Rasma @ 2010 03 19, 14:58)
Na, ne viskas 'tik pas juos vieninteliai'
bet va kur reiktų gauti konjako EA, taip ir lieka neaišku