Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 29 tema

QUOTE(boruzka @ 2010 02 12, 11:21)
Apie savaja pazanga ka galiu pasakyti , siaip labai pasikeite suvokimas apie pacia fotografija .dabar fotografuodama stengiuos labiau viska apgalvot detales, vieta net ir savaja apranga. Rengiuos taip , kad galeciau atsigulti ir issipurvinti jei to reiketu .. na ir beabejo darbas , darbas ir dar karta darbas (t.y. fotografuoti ir dar karta fotografuoti) isnaudoti kiekviena galimybe , priimti kiekviena kvietima ir siulyma ...

bet tai neblogai, jei su tuo paciu fotiku smile.gif nes as tai vis kaltinu savaji.. nu bet siaip tai tamsoj tai jis tikrai mane paveda. iso visai negalima kelt. diena tai man jis geras smile.gif o va praktikuotis tai noriu kuo daugiau, todel laukiu sviesos greiciau.. nes kai dirbi dienom, savaitgali pramiegi, tai sunku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2010 02 12, 10:11)
Sveikos,
nur ir diskusija pas jumi ... bet as manau , kad tai normali pradzia kol viskas susigules i savas vezias ...
keliu kelis portretukus ... galit kritikuoti  mirksiukas.gif

Na ir pazanga padarei 4u.gif Man tai pirmasis portretus labai graziai ziurisi, labai spalvyngas ir nuotaingas... taip pat ir kdrazimas atitinka nuotaika... Antras man asmeniskai per daug susvelnintas.....

QUOTE(Noctua @ 2010 02 12, 10:51)
idedu pilnus kadrus
objektyvas 18-55vr
P.s. i fona prasau nekreipt demesio, zinau, kad baisu biggrin.gif Esme buvo tuos lasiukus pagaut  doh.gif

Lasiukai pagauti graziai, dabar noretusi siek tiek ir kompozicines dalies ispildymo...

QUOTE(*Demettriuke* @ 2010 02 12, 12:07)
Labas rytas, ačiū už kritiką apie lašiukus mano. Dėl to kriauklės sietelio, tai aš visiškai sutinku, tik va, kad jau vakar nei jėgų, nei noro nebeturėjau, nes norisi vis tik laiko daugiau savo panelytei skirti, nei ps ar nikonui  lotuliukas.gif  Robobebrai, imetu ir j/b. O man visai žiūrisi  blush2.gif

Man juojai balta jau netaip graziai ziurisi... tos melsvos spalvos suteikia toki salcio pojuti ir tikrai kazkaip pgyvesnes atrodo... Siaip pirmos kadravimas man nelabai patinka... Lasiukas gaunasi per viduri nuotraukos... todel zvilgsnis. neuszifiksuoja ties juo... va jei butu ant trecdaliu susikirtimo.... manau znilgsins daugiau nebeklaidziotu ...

Rarity, man jau sitos tavo matytos ir jau apkalbetos smile.gif

QUOTE(Forgete @ 2010 02 12, 12:15)
idedu ir as savo namudinius sedevrus. Vaikas serga, tai nosies niekur neiskisam ir nieko gero nepadarau. zinau galinis vaizdas nelabai koks, ta ir pati suvokiu. bet vistiek laukiu komentaru ir patarimu smile.gif

Kazkaip man labai jau jos svelnio.... Nezinau, bet truksta cinkelio... Pirmoje arba erdves daugiau noretusi arba, kad vaikai arciau savo galvytes suglaustu.... nes dabar tarsi atskirai po visa kadra issibarste... Na tarsi atsikai fotkintusi....
Atsakyti
Boružka, tavoji trečioji patiko dėl to, kad man apskritai patinka tokia nuotraukų spalvinė gama, kadravimas. mirksiukas.gif

rarity, pirmoji patiko todėl, kad aiškiai matyti, jog tai citrina ir man patiko jos kritimas. Taip pat mano akies neblaško stiklinė lėkštė ir raudonas stalas kaip paskutinėje foto.

Noctua, kaip ir rašiau, paskutinis patiko, nes lašas gavosi toks tikras rubuilis lotuliukas.gif Tik gal norėtųsi daugiau vandenuko. Jeigu sudėti pirmosios vandenuką ir antrosios burbulą, tai mano akiai atrodytų gražiausiai thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2010 02 12, 11:51)
Man juojai balta jau netaip graziai ziurisi... tos melsvos spalvos suteikia toki salcio pojuti ir tikrai kazkaip pgyvesnes atrodo... Siaip pirmos kadravimas man nelabai patinka... Lasiukas gaunasi per viduri nuotraukos... todel zvilgsnis. neuszifiksuoja ties juo... va jei butu ant trecdaliu susikirtimo.... manau znilgsins daugiau nebeklaidziotu ...

Akasha, turi minty per šitą lašiuką kadravimą? Kaip tau šitaip?

user posted image

O dėl spalvų, man pirma gražiau j/b, o antra - su mėliu. Bet čia, matyt, skonio reikalas. Nes jeigu visi galvotumėm vienodai, tai ir nuotraukos visų būtų vienodos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 02 12, 11:51)
Kazkaip man labai jau jos svelnio.... Nezinau, bet truksta cinkelio...  Pirmoje arba erdves daugiau noretusi arba, kad vaikai arciau savo galvytes suglaustu.... nes dabar tarsi atskirai po visa kadra issibarste... Na tarsi atsikai fotkintusi....

akasha aciu 4u.gif O kaip tu galvoji kokio cinkelio? fono, rubu kitu ar dar ko ? Del susiglaudimo tai jo as irgi noreciau, tik kad tie mano vaikai i mano norus nereaguoja ir tai cia jau didele pazanga. Erdves tikrai truksta, nukirpau nes toliau vaizdas visai negrazus buvo
Papildyta:
demetriuke man jb nelabai, bet va su melynu atspalviu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 02 12, 09:55)
Nu boruzka tikrai matosi, kad patobulejai  4u.gif. Patarimas ant pasibandymo, aisku jei nori, nieko as neliepiu smile.gif. Sita minti teko garbes nuskaityt kazkur lyg efoto komentaruose. I nuotraukos centra dek ne nosi, o lupas arba aki (pirmojoje gal det saldainiuka, nu zodziu bandymu budu). Centras nori nenori pasamoneje akcentuojasi, todel sypsena arba zvilgsnis sustiprins kadro itaiga.
Jeigu darysi ir gausi ka nors grazesnio, idek ir cia, butu smagu!

patarimas būtų aklai netikėti efoto ir pan. komentarais (ypač tik vienoj vietoj paminėtais). ir naujokėms patariu netikėti šituo Tavo komentaru.
Pasąmonėje akcentuojasi auksiniai pjūviai ir karštieji taškai (o ne centras). Ten ir reikia stengtis talpinti norimus akcentuoti dalykus. Standartiniam portrete akys komponuojamos viršutiniam trečdalių pjūvyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peledike: 12 vasario 2010 - 12:20
QUOTE(rarity @ 2010 02 12, 11:25)

Kaip aš gaudžiau lašiukus smile.gif

As vakar irgi meciau oboli i dubieli.lotuliukas.gif aptaskiau viska kas tik buvo imanoma. doh.gif
Bet ziuriu kad laimas graziau atrodo vandeni. Man grazu. Tik gal noretusi fono kokio kito juodo pvz o ne raudono. O seip gerai.
Atsakyti
Demetriuke, as ne apie sitos kadravima, o apie antros rasiau... Sita man ir taip neblogai ziurejosi...
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 02 12, 12:35)
Demetriuke, as ne apie sitos kadravima, o apie antros rasiau... Sita man ir taip neblogai ziurejosi...

nesusikalbėjom lotuliukas.gif O antrosios lašiukas milimetru atsilieka nuo pirmojo trečdalio susikirtimo linijos mirksiukas.gif Tai praktiškai ant jos.
Atsakyti
Forgete, per daug nuglamūrinti vaikų veidai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(boruzka @ 2010 02 12, 12:21)
Dar patarimas is manes butu toks , venkit komentaru "grazu""ir pan ... jei rasot grazu tai bent parasykit kodel , sitaip mokysites kritikuoti  mirksiukas.gif

nu man pvz demetriukes grazu del to, kad ten mintis dera - kristolinis vanduo kristolines zvakides. Melynumas cia man neblogai tinka, visgi neveltui vandens pardavejai daro siek tiek melsvus butelius - vanduo graziau atrodo.

QUOTE(Peledike @ 2010 02 12, 13:18)
patarimas būtų aklai netikėti efoto ir pan. komentarais (ypač tik vienoj vietoj paminėtais). ir naujokėms patariu netikėti šituo Tavo komentaru.
Pasąmonėje akcentuojasi auksiniai pjūviai ir karštieji taškai (o ne centras). Ten ir reikia stengtis talpinti norimus akcentuoti dalykus. Standartiniam portrete akys komponuojamos viršutiniam trečdalių pjūvyje.

nesigincysiu (nes pats daug neismanau), bet patariu nueit i http://www.efoto.lt/node/358181 ir pasiskaityti Alberto komentara (jis pats ilgiausias is ten esanciu). Is kart matosi, jog zmogus ismano ne tik fotografijos technika, kompozicija, bet ir jos filosofija. Kaip jis pats sake, tai tik patarimas, nereikia taikyti jo visada.

Forgete, man idomiausiai atrodo tas "3 2 1 beep beep" - lyg ir vaikas susimastes, ir jo minteles cia pat surasytos smile.gif, bet vat ar imanoma kaip nors tai graziai sukomponuot, nzn... man nesigavo.
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 02 12, 13:00)
nesigincysiu (nes pats daug neismanau), bet patariu nueit i http://www.efoto.lt/node/358181 ir pasiskaityti Alberto komentara (jis pats ilgiausias is ten esanciu). Is kart matosi, jog zmogus ismano ne tik fotografijos technika, kompozicija, bet ir jos filosofija. Kaip jis pats sake, tai tik patarimas, nereikia taikyti jo visada.

matai, jis pataria talpinti į centrą lūpas. pabandyk dabar tuos pavydžius pakarpyti pagal jo patarimus ir pamatysi, kad akys vistiek lieka trečdalių linijoje ax.gif pirmajam portrete jam kliūva, kad akis patalpinus į "karštąjį" tašką nelieka erdvės kairėje. bet nebūtina spausti į tą tašką - yra visa trečdalių linija ir tikrai užteks tos erdvės. Realiai turbūt nemačiau dar nei vieno portreto, kur akys centre būtų gražu. tokiu atveju lieka perdaug laisvos vietos virš galvos. aišku, visur yra išimčių ir turbūt įmanoma atrasti tokį kampą, pozą ar kažką, kur tiktų tos akys centre. bet iki to pradžiamoksliams dar toli.
Atsakyti
QUOTE(Peledike @ 2010 02 12, 14:27)
matai, jis pataria talpinti į centrą lūpas. pabandyk dabar tuos pavydžius pakarpyti pagal jo patarimus ir pamatysi, kad akys vistiek lieka trečdalių linijoje  ax.gif  pirmajam portrete jam kliūva, kad akis patalpinus į "karštąjį" tašką nelieka erdvės kairėje. bet nebūtina spausti į tą tašką - yra visa trečdalių linija ir tikrai užteks tos erdvės. Realiai turbūt nemačiau dar nei vieno portreto, kur akys centre būtų gražu. tokiu atveju lieka perdaug laisvos vietos virš galvos. aišku, visur yra išimčių ir turbūt įmanoma atrasti tokį kampą, pozą ar kažką, kur tiktų tos akys centre. bet iki to pradžiamoksliams dar toli.

Taip ir nesupratai, ka tas zmogus norejo pasakyti. Paskaityk dar karteli, jis mini ne tik lupas.
Atsakyti