Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 29 tema

QUOTE(Kokere @ 2010 02 11, 16:45)
Asmeniškai aš iš toliau pažengusių labai laukiu patarimų. Kritiką priimt galiu. Perdaryt ND galiu. Bet reik patarimo kaip padaryt gerai blush2.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2010 02 11, 16:37)
Mamkos ir ne mamkos nesiginčijam doh.gif  doh.gif  doh.gif
Dėl teisingų namų darbų su BW-aš ir norėčiau pamatyt.
Dar norėčiau išgirst patarimų kaip teisingai juos padaryt. Juk mokomės. Patarimų turi būt. Ne tik kad geltuonuoja ar melynuoja blush2.gif
Daba gryžus po dar po perdarysiu 5ND dirbtiniam apšvietimą, bet pakolkas minčių neturiu ką kitaip daryt apart to kad fotkint raw ir koreguot PC ko nenorėčiau daryt blush2.gif

prie balto daikto pridek ta balta lapa kad butu tas pats apsvietimas ir ji nusifotkink custom rezimui. arba isviso gali ta pati fotografuojama daikta nusifotkint. Turetu but viskas tvarkoje. 4u.gif

O patarimu tikrai reikia, ne vien zodziu - netinka, nepatinka, daryciau kitaip. Gerbiu normalia kritika su patarimais. Va kaip citra mano sedevra pagal save suredagavo, sukritikavo, tai gera savaite prie PS atsisedus rymojau kol kazka panasaus padariau.
Atsakyti
Del wb nd, jie svarbus net kai fotografuoji raw, nes esant itin prastoms apsvietimo salygoms, net ir raw gerai nustatyti wb, palengvina po to apdirbima su ps.
Kaip nustatyti wb yra parasyta pagal modelius pirmoj zinutej. Beje balta spalva yra skirtingu atspalviu, paziurekit, kokia balta labiau nesa i pilkuma, ta ir imkite kaip pagrinda.Bet sita dalyka, naujokai, turejote issiaiskinti patys, nes wb nd ir skirtas tam, kad suprasti, kaip geriau nusistatyti spalvas fotike.
Pabandykit wb nustatyti ne tik su daiktais, o ir fotografuodami zmones ar vaikus, pamatysit kaip skiriasi kokybe nustatytu ir ne.

Ir apskritai nemaza dalis naujoku kazkokios arogancijos pilni, arba jus ja numetat ir baigiat savo asmeniskumus rodyti ir keliaujat i prieki atviru protu arba liekat vieni virti savo sultyse.Si tema nera niekeno, ji visu, ir visu draugiskas noras mokintis yra vienintelis variklis.Pazengusios retai beuzsuka cia ir padarykit isvadas del ko...
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2010 02 11, 16:45)
Asmeniškai aš iš toliau pažengusių labai laukiu patarimų. Kritiką priimt galiu. Perdaryt ND galiu. Bet reik patarimo kaip padaryt gerai blush2.gif

Kokere, nera ka daugiau patart, teisingai balta lapa nufotkint reikia. As pamenu ilgai ji paveikslavau kol rezultate gavosi teisingai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 02 11, 16:44)
Uz tai ir nereikia ziuret kaip rodo monitorius ir kaip mato tavo akys, reikia ziuret ka skaiciukai sako - tai ir yra skaitmenos privalumas.

del tono - paziurek ir paskaityk kas ta tona pradejo reiksti ir pustis.

Taip tai yra skaitmenos privalumas ir ji reikia isnaudoti, bet niekas neprivalo sokti ir begti daryti kaip kitam atrodo.Nebent tu esi tas kuris nori ismokti ir stovi pradzioj keliones.

Hmmm nu va ir susiasmeninimas, as ne vien apie tavo ar Citros tona, as apskritai kaip sitas konfliktas rutuliojosi ir kokiais tonais buvo kalbama.

Beje balta spalva rgb paleteje su kodu #fffff, visa kita jau yra tonai ir atspalviai, ir kiekvieno subjektyvus dalykas sakant kad pvz pakelus baltos reiksme ji jau tikrai balta, gal kitam ji bus vos pilka. Beje spalva yra ne kas kita tik atspindys, kuri musu akis vienaip ar kitaip priima, todel bet koks spalvos apibudinimas yra subjektyvus dalykas, nes paremtas ne tik atspindejimo suvokimu, bet ir asmenine patirtimi ir asmeniniu santykiu su ta spalva.Suvokima apie spalvas taip pat reikia isisugdyti.

stai kodel wb ir kitu Nd patvirtinimas yra daugumos nuomone
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievosius: 11 vasario 2010 - 17:00
Ir pabaigai

QUOTE(robobebras @ 2010 02 11, 16:19)
nemoku as to WB taisyt dar. Autore sake, kad jai nesunku, tik susidaro ispudis, kad per isdidi tiesiog paimt ir padet naujokam...

Isididumo is mano puses absoliuciai jokio nera, atvirksciai, is taves iskart uzpludo isdidumo banga, mazdaug aha: "ikele labiau pazengusi uz mane foto su blogu wb, nu tai suvarysiu dabar".
gal klystu,gal ir ne ta turejai omeny, bet iskart pulti aiskinti,kad neisisavinau wb Nd, ir liepti (butent liepti) perdarineti foto su teisingu wb, neissiaiskinus tikrosios situacijos, man butent pasirode isdidumo ir susireiksminimo gaidele.

QUOTE(robobebras @ 2010 02 11, 16:44)
del tono - paziurek ir paskaityk kas ta tona pradejo reiksti ir pustis.

Nereikia baksnoti pirstais i kitus. Nemanai,kad kokiu tonu buvo pareiskiama- tokiu ir gavai atsakyma?

O siaip del patarimu.. visada norisi pasidalinti nuomone,kritika,patarimais su kitais,gal pradedanciais si hobi. Bet kai yra pastebima, kad kai kurie naujokai i mus ziuri pro padidinama stikla ir jauciasi patys ant tiek pasikauste,kad mano nebereikalingi jiems nei patarimai, nei kritika, nes jie patys viska gerai zino, delto net nebesinori cia ir prasizioti, nes nusvyra rankos...

As asmeniskai mokausi lygiai taip pat kaip ir jus. Nes pradejau sia tema su 0 ziniu ir neciupinejusi veidrodzio rankose. Labai dziaugiuosi, kad buvo pazengusiu uz mane dalyviu, kurie kritikavo mano detas foto. Butent kritikavo, nes tik is to mokinausi. Ir jokiu budu nepuoliau ju, kad kazka ne taip pasake apie mano foto-atvirksciai as ta vertinau. Ir esu jiems labai dekinga uz tai.
Ir nepuoliau kritikuoti ju foto,kurios galbut buvo ne pagal taisykles. As ziurejau kaip i pavyzdi, kaip galima kitaip pateikti foto apeinant taisykliu ribas.

O del ND tai ir man Noctua custom melynuoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Citra*: 11 vasario 2010 - 17:21
na, kaip dabar?
auto
user posted image
lempute
user posted image
custom
user posted image
Atsakyti
noctua pasitamsinau monitoriu, tai man melyna, nors persiplesk dabar bet daryk tol kol pas mane bus balta biggrin.gif

O jei rimtai tai viskas ok ir su siuo ir su anuo namu darbu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 11, 17:44)
noctua pasitamsinau monitoriu, tai man melyna, nors persiplesk dabar bet daryk tol kol pas mane bus balta biggrin.gif
O jei rimtai tai viskas ok ir su siuo ir su anuo namu darbu.  4u.gif

notworthy.gif dar dvieju reik rolleyes.gif

P.S. Perleidziu fotika brungiausiam (jis irgi bandys mokytis biggrin.gif) Tai jei matysit tuos pacius anciukus, bet kito niko patalpintus, tai cia mano brungiausio darbeliai bus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noctua: 11 vasario 2010 - 17:56
nu baigiam bartis ir mokomes 4u.gif

nes dazniausiai is tokiu barimusi nebuna vienos tiesos smile.gif kadangi as temas perskaiciau nuo pirmos iki pat sitos 29 per koki menesi, stengdamasi kuo greiciau prisijungt pati, tai man biskeli liudna, kad dingsta tos, kuriu tobulejima maciau nuo pradziu smile.gif tai labai labai nenoriu, kad jos mus paliktu, nes kas tada kritikuos? schmoll.gif

tai va, gal sugalvojam koki technini ND? pvz istrizaine? ir pabandom ja perprast. ka?

o as tada dedu mazdaug i sita tema, tik sena..
ta zmogeli labai norisi zemiau traukt, ane? g.gif

mano juros prieskoniai
user posted image

ir dar

atvirlaiškis iš gandrų ir susikertančių laidų šalies
user posted image

Atsakyti
dedu savo pirma ND,sakykit,kas negerai ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
ramzi pirmoj foto antras ir trecias puodukai kazkaip vienodai sufokusuoti. nesimato skirtumo. gal tarpa tarp ju padaryk didesni.
Atsakyti