Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 29 tema

QUOTE(Noctua @ 2010 02 11, 16:06)
sorry, nu bet tema "fotografijos pradziamokslis".  O dabar prasau i tema ka nors biggrin.gif pvz dar kasnors vertinkit mano wb. i viena ar kita puse, kad bent zinociau ka toliau daryt biggrin.gif Su lasiukais viskas aisku, kazkokie horizontai kreivi biggrin.gif

nu tai sitam pradziamoksly gal ir kazkas biski labiau pazenges turetu but ka? va kad pvz pasakytu, geri ND ar ne lotuliukas.gif

o tavo WB custom melynas biski...gal pabandyk perdaryt 4u.gif
Atsakyti
Robobebre ko prikibai prie to geslvumo, jei jau taip idomu pasiziuret kaip atrodytu nuotrauka su baltu puodeliu, tai pats ir pabandyk pataisyk, nesunku gi padaryt copy->paste sau i kompa ir pazaisti, jei jau taip idomu. Istaisius wb nuotrauka taps tiesiog nuobodi, mano atzvilgiu, tiesiog juodai/balta, sausa, o tas ale sepia variantas priduoda paslaptingumo, minkstumo kadrui, rasyt/diskutuot apie ji galima labai daug, tiesiog man atrodo ner prasmes, nes kaip vakar kazkas parase "reikia ismokti fotkinti, o paskui jau taikyt tasykles" (mano supratimu paspausti mygtuka labai dideliu mokslu nereikia, o paspausti teisingai sukomponavus kadra reik mokytis labai daug.)

Atiprasau uz poster_offtopic.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liamuna: 11 vasario 2010 - 16:13
QUOTE(Fea @ 2010 02 11, 16:10)
nu tai sitam pradziamoksly gal ir kazkas biski labiau pazenges turetu but ka? va kad pvz pasakytu, geri ND ar ne lotuliukas.gif

ok, eisiu perdaryt angel_sadangel.gif beje, tikiuosi cia tik siandien buvo tiek daug favoritizmo ? Dazniausiai visi buna objektyvus, ania? wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noctua: 11 vasario 2010 - 16:18
QUOTE(liamuna @ 2010 02 11, 17:12)
Robobebre ko prikibai prie to geslvumo, jei jau taip idomu pasiziuret kaip atrodytu nuotrauka su baltu puodeliu, tai pats ir pabandyk pataisyk, nesunku gi padaryt copy->paste sau i kompa ir pazaisti, jei jau taip idomu. Istaisius wb nuotrauka taps tiesiog nuobodi, mano atzvilgiu, tiesiog juodai/balta, sausa, o tas ale sepia variantas priduoda paslaptingumo, minkstumo kadrui, rasyt/diskutuot apie ji galima labai daug, tiesiog man atrodo ner prasmes, nes kaip vakar kazkas parase "reikia ismokti fotkinti, o paskui jau taikyt tasykles" (mano supratimu paspausti mygtuka labai dideliu mokslu nereikia, o paspausti teisingai sukomponavus kadra reik mokytis labai daug.)

Atiprasau uz poster_offtopic.gif

nemoku as to WB taisyt dar. Autore sake, kad jai nesunku, tik susidaro ispudis, kad per isdidi tiesiog paimt ir padet naujokam...
Atsakyti
doh.gif
nesipykit 4u.gif 4u.gif

tiesiog šiuo metu čia naujokių ir ND antplūdis, todėl daug kas pamiršo (arba nematė), kaip čia buvo truputį ankščiau. O buvo gražu, merginos kėlė visokių grožybių, kur būdavo galima mokintis ir techninių dalykų, ir stebėti taisyklių laužymus.

Atsakyti
ten pirmam lape toks melynas uzrasas yra. kaip suprantu tas galioja tik naujokems. nes tos kurios seniai nebe naujokes, daro mena ir jas privaloma tik girti. Kam tada deti i cia tobulas nuotraukas? as is tokiu tobulu nuotrauku nieko negaliu pasimokyt- WB blogas, galunes nukirstos. Sorry sita tema jau nebetenka prasmes.

Fea tau taip pat apie WB butu verta pasiskaityti, kas yra balta spalva ir kaip ji matuojama. O jeigu tau melynuoja - susikalibruok monitoriu. Pas noctua namu darbe balta ~170 pagal rgb. Taip atrodo pilka, bet ne ka pilkiau kaip duguma namu darbu sioje nuorodoje http://public.fotki....statymas-balt-/

Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2010 02 11, 17:10)

nu as nematau melynavimo, koki RGB tu gavai ir kurioj vietoj?
Atsakyti
viespatie dieve, cia pilnatis siandien, ar koks biesas visiems uzplaukes yr? doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Mamkos ir ne mamkos nesiginčijam doh.gif doh.gif doh.gif
Dėl teisingų namų darbų su BW-aš ir norėčiau pamatyt.
Dar norėčiau išgirst patarimų kaip teisingai juos padaryt. Juk mokomės. Patarimų turi būt. Ne tik kad geltuonuoja ar melynuoja blush2.gif
Daba gryžus po dar po perdarysiu 5ND dirbtiniam apšvietimą, bet pakolkas minčių neturiu ką kitaip daryt apart to kad fotkint raw ir koreguot PC ko nenorėčiau daryt blush2.gif
Atsakyti
Jabytute, kokios bangos del niekalu.Mano monikas rodo balta puodeli, net labai, kazkurio gali rodyti gelsvuma, kazkurio melsvuma.Daug priklauso kaip ir ar sukalibruotas monitorius.
Apie kritika melynu sriftu parasyta visiems, neskaitant kiek laiko sedima temoje.
Pazenge kelia foto ne tam, kad jas girtum.
Naujoko nuomone nera nulio verta, taciau jis turi suprasti, kaip ir kokiu tonu gali leisti sau ja reiksti.
Jei nebeliks temoje ne vienos pazengusios, jus taip ir mirksite savose sultyse,
Pirminis uzsidegimas labai saunu tol, kol paciam zmogui netrukdo eiti i prieki.
Jusu kirtikos svoris tolygus jusu rodomu darbu kokybei.
Atsakyti
QUOTE(Fea @ 2010 02 11, 17:33)
viespatie dieve, cia pilnatis siandien, ar koks biesas visiems uzplaukes yr? doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

O jeigu atsakant i klausima?
Papildyta:
QUOTE(Ievosius @ 2010 02 11, 17:41)
Jabytute, kokios bangos del niekalu.Mano monikas rodo balta puodeli, net labai, kazkurio gali rodyti gelsvuma, kazkurio melsvuma.Daug priklauso kaip ir ar sukalibruotas monitorius.

Uz tai ir nereikia ziuret kaip rodo monitorius ir kaip mato tavo akys, reikia ziuret ka skaiciukai sako - tai ir yra skaitmenos privalumas.

del tono - paziurek ir paskaityk kas ta tona pradejo reiksti ir pustis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 11 vasario 2010 - 16:45
Asmeniškai aš iš toliau pažengusių labai laukiu patarimų. Kritiką priimt galiu. Perdaryt ND galiu. Bet reik patarimo kaip padaryt gerai blush2.gif
Atsakyti