ND apie WB esme yra ismokt ji nusistatyt. O *Citra* jau seniai nebenaujoke ir ji tikrai moka nusistatyt WB bet ji gali fotografuot kaip ji nori. Ir gali jos tie puodeliai, kad ir violetiniai but.. svarbu pats vaizdas grazus. juk tiek graziu profesionalu foto yra ir su pasvirusiais horizontais, ir visokiais neteisingais WB. ir nieks ju neisbrokuoja.. nes jie zino pagrindu, taisykles, ir zino ka lauzo. o mes dar tik mokomes. tai turim pradziai ismokt, o paskui jau lauzyt.
QUOTE(robobebras @ 2010 02 11, 15:49)
o jeigu labai graziai prasau, ideti su geru WB, juk pati rasai kad nesunku? m? nugi dalyviai, paprasykit ir jus, man is tikruju idomu, o ne priekabiu ieskau. Galesim padiskutuot kuri geriau.
Aš asmeniškai norėčiau paprašyti, kad parodytų idealų WB. Be PS ar kitų programų koregavimų. Tiesiog nufotografuota. Tuomet bus į ką lygiuotis naujokams. Žinosim, kas tiksliai yra idealu. Objektyvus vertinimas gal tada bus.
o jeigu labai graziai prasau, ideti su geru WB, juk pati rasai kad nesunku? m? nugi dalyviai, paprasykit ir jus, man is tikruju idomu, o ne priekabiu ieskau. Galesim padiskutuot kuri geriau.
nu rimtai visai ne vietoj tu cia prisikabinai prie Citros ne ND gi ji daro..siaip idejo savo darbus ir viskas
tie kas mokosi,lai mokosi...o ji is tu,kur seniai nesimoko jau
geriau daryk toliau ND
QUOTE(*Demettriuke* @ 2010 02 11, 16:53)
Aš asmeniškai norėčiau paprašyti, kad parodytų idealų WB. Be PS ar kitų programų koregavimų. Tiesiog nufotografuota. Tuomet bus į ką lygiuotis naujokams. Žinosim, kas tiksliai yra idealu. Objektyvus vertinimas gal tada bus.
Tai tas WB gi pasitaiso be perfotografavimo, sito as neprasau, nes kompozicija seniai isardyta ir vyno naujo as pats neatidarineciau del kazkokio robobebro
tai kam kist pas pirmakursius foto su blogais wb, pasvirusiais horizontais ir kitom lauzytom taisyklem?
nesulauksi , eik pats ka nusifotkinsi geltonai ir idesi palyginimui su geltonu ir baltu. darysim isvadas is tavo sedevru
QUOTE(robobebras @ 2010 02 11, 15:55)
Tai tas WB gi pasitaiso be perfotografavimo, sito as neprasau, nes kompozicija seniai isardyta ir vyno naujo as pats neatidarineciau del kazkokio robobebro
Aš tos pačios kompozicijos ir neprašau, tik noriu balto daikto su fotiko nustatytu WB. Ne pilko, ne melsvo ar dar kokio. Bet balto pavyzdžio.
QUOTE(Noctua @ 2010 02 11, 15:55)
tai kam kist pas pirmakursius foto su blogais wb, pasvirusiais horizontais ir kitom lauzytom taisyklem?
na kazkada cia nebuvo vien pirmakursiai
todel dabar jau ir nesupratot bajerio,kai kazkas idejo fotke ne su ND
nes yra ND ir ne ND. Per ND is taves reikalauja, kad gautum ko reikia. O paskui jau daryk ka nori. Ir tada pasakys, kas negerai foto. Horizontas kreivas gali maisyt ir gali nemaisyt. Kaip ir WB. Bet kartais nuotraukos buna tokios ispudingos, kad joks horizonto kreivumas netrukdo. Tad pradziai reik ismokt bent elementariu dalyku.
QUOTE(*Demettriuke* @ 2010 02 11, 16:59)
Aš tos pačios kompozicijos ir neprašau, tik noriu balto daikto su fotiko nustatytu WB. Ne pilko, ne melsvo ar dar kokio. Bet balto pavyzdžio.
sitas tai man nelabai idomu butu
vietoj naudingo side by side palyginimo, kad naujokas galetu pats pamastyti, pasvarstyti, cia gyneju klubas susirinko...
Kai padarysi ND ir tu galesi kist nuotraukas su lauzytom taisyklem
QUOTE(Fea @ 2010 02 11, 16:00)
na kazkada cia nebuvo vien pirmakursiai
sorry, nu bet tema "fotografijos pradziamokslis". O dabar prasau i tema ka nors pvz dar kasnors vertinkit mano wb. i viena ar kita puse, kad bent zinociau ka toliau daryt Su lasiukais viskas aisku, kazkokie horizontai kreivi
Papildyta:
QUOTE(Abi @ 2010 02 11, 16:04)
Kai padarysi ND ir tu galesi kist nuotraukas su lauzytom taisyklem
cia tipo "cyc varla, per maza dar sokinet" ?