Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 29 tema

QUOTE(*Demettriuke* @ 2010 02 10, 18:07)
Sveiki visi dar kartelį.
Įmetu 5 ND natūraliam apšvietime. Deja, turiu pasakyti, kad kol su custom variantu žaidžiau, pasikeitė šiek tiek apšvietimas ir saulės sumažėjo, todėl įdomiai gavosi auto ir saulutė blink.gif Beje, kur custom prie pavadinimo balta mėlynuoja, bet jeigu paėmus viršutinį dangtelio kraštą, r=g=b. Bent jau pas mane.

man tai gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 02 10, 20:40)
as tai jokiu mokymu nelankiau smile.gif mokausi pati. kazkada kazkas sake, kad geriau tuos pinigus uz kursus investuoti i gera technika, o informacijos pilna visur nemokamai. tai as tuo ir vadovaujuosi smile.gif

visiškai pritariu thumbup.gif aš net tingiu skaityt, kiek daug tos informacijos. Reikia skaityt, praktikuotis, aptart savo klaidas ir pan. O iš fotokursų galit pasiimti jų siūlomas temas ir čia eilės tvarka po truputį gvildentis.
Atsakyti
Akasha man negaila, bile i nauda, ir tik butu noro tuos darbus daryt.. 4u.gif

Dar del mokymosi: netingekit iekokit nete, efoto, fotokudroj ir t.t.t pazengusiu fotorafu nuotraukas, analizuokit jas, stenkites atkurti, bent jau ispradziu, kol suprasit koks stilius jums priimtiniausias, ir isgvildensit savo. 4u.gif

Sekmes. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 02 10, 22:00)
Kai pasakomi trys taip tada darbas uzskaitomas....
Pinga viskas gerai...  mirksiukas.gif  tik lasiukai, man nelabai...

Ok, tai reiškia už 1-5 po >3 turiu! thumbup.gif Kokio galiu tikėtis prizo? tongue.gif biggrin.gif
Dėl lašiukų jau rašei, ir pritariu, kad ryškumo trūksta. Na, bet čia tik pirmas blynas. Netolimoje ateityje, tikiuosi, bus geresnių. smile.gif Pabandysiu gal dar savaitgalį su kokosais Tave paplagijuoti blush2.gif Tikiuosi, nieko prieš, nes labai jau man patiko tie Tavo darbeliai.
Atsakyti
QUOTE(liamuna @ 2010 02 11, 00:14)
Akasha man negaila, bile i nauda, ir tik butu noro tuos darbus daryt..  4u.gif
Dar del mokymosi: netingekit iekokit nete, efoto, fotokudroj ir t.t.t pazengusiu fotorafu nuotraukas, analizuokit jas, stenkites atkurti, bent jau ispradziu, kol suprasit koks stilius jums priimtiniausias, ir isgvildensit savo. 4u.gif
Sekmes.  4u.gif

Noro visada yra ir tikiuosi jis niekada nesibaigs bigsmile.gif Kartais gali ideju pritrukti, bet tada labai gerai veikia(kaip ir tu minejai) pazengusiu fotografu darbu perziuros.... staiga ir ideju ir visa ko kito atsiranda smile.gif

QUOTE(pinga @ 2010 02 11, 00:16)
Ok, tai reiškia už 1-5 po >3 turiu!  thumbup.gif Kokio galiu tikėtis prizo?  tongue.gif biggrin.gif
Dėl lašiukų jau rašei, ir pritariu, kad ryškumo trūksta. Na, bet čia tik pirmas blynas. Netolimoje ateityje, tikiuosi, bus geresnių.  smile.gif Pabandysiu gal dar savaitgalį su kokosais Tave paplagijuoti  blush2.gif  Tikiuosi, nieko prieš, nes labai jau man patiko tie Tavo darbeliai.

Manau geriausias prizas darbu uzskaitymas tongue.gif o del lasiuku, tai tikrai manau, kad kuo daugiau praktikuosies tuo geriau gausis..... Ir tikrai nepriestarauju kad plagijuosi darbeli su kokosais lotuliukas.gif bele tik nori ir daryk... smagus uzsiemimas... ir as pati dar ji noreciau pakartoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ASTYT€ @ 2010 02 10, 22:30)
jei kas labai vargsta ir vistiek neišeina su tuo WB, pabandykit vietoj balto lapo naudoti neutralią pilką spalvą. Man iškart pavyko  rolleyes.gif

kur tokis gauti? gal lubos? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 02 10, 22:42)
kur tokis gauti? gal lubos? rolleyes.gif

aš kadangi neturėjau profesionalios pilkos kortelės, tai panaudojau daiktą labai panašios spalvos kaip šitame puslapyje.
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 02 10, 21:27)
Tikrai labiau i pursliukus, nei i lasiukus panasu smile.gif Kaip tau cia taip gavosi? smile.gif O lasiukus bandyk atsisukus krana tiesiog i dubeneli ar i dar kanors... norisi ryskumo daugiau...

Per tuos lasiukus vyras mane is namu iskeldins biggrin.gif Vakar vonioj ,tremty prasedejau visa vakara su tais lasiukais doh.gif O kaip gavosi... Nu niekaip man tie lasiukai nekrisdavo (kranai tokie turbut, purslais varo, normaliai nebega), o kai vyro prasiau lasint, tai jam labai greit atsibodo, nes as ilgai nepagaunu ju biggrin.gif Tai staciau taurele ant padeklo vonios kriauklej, taureles krastai i fotika, kad neslystu dejau ta tokia buitine servetele dulkem ir pavirsiam valyt melynos spalvos biggrin.gif Ir paleidau krana. Is krano vanduo tekejo per taurele, o nuo krastu jau kapsejo doh.gif
QUOTE(ASTYT€ @ 2010 02 11, 01:03)
aš kadangi neturėjau profesionalios pilkos kortelės, tai panaudojau daiktą labai panašios spalvos kaip šitame puslapyje.

Nzn ar sapnavau toki dalyka ar ne, bet lyg kazkur skaiciau, kad neturint profesionalios pilkosios korteles, tinka baltojo zmogaus vidine delno dalis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noctua: 11 vasario 2010 - 10:39
QUOTE(Noctua @ 2010 02 11, 10:37)

Nzn ar sapnavau toki dalyka ar ne, bet lyg kazkur skaiciau, kad neturint profesionalios pilkosios korteles, tinka baltojo zmogaus vidine delno dalis?

Nu kad delnas nėra baltas g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Noctua @ 2010 02 11, 11:37)
Per tuos lasiukus vyras mane is namu iskeldins biggrin.gif Vakar vonioj ,tremty prasedejau visa vakara su tais lasiukais  doh.gif O kaip gavosi... Nu niekaip man tie lasiukai nekrisdavo (kranai tokie turbut, purslais varo, normaliai nebega), o kai vyro prasiau lasint, tai jam labai greit atsibodo, nes as ilgai nepagaunu ju biggrin.gif Tai staciau taurele ant padeklo vonios kriauklej, taureles krastai i fotika, kad neslystu dejau ta tokia buitine servetele dulkem ir pavirsiam valyt melynos spalvos biggrin.gif Ir paleidau krana. Is krano vanduo tekejo per taurele, o nuo krastu jau kapsejo  doh.gif

ax.gif Isduosiu paslapti, as del tu lasiuku is krano tinkleli isemiau blush2.gif tada graziau bega vanduo, o ptisukus krana ir paleidus maza srovele, kaip tik ir gaunasi tie lasiukai... koks pas tave fotikas? bandyk gal serijom fotkinti... bent jau pas mane leidzia keleta kadru is eiles padaryti... Kitas variantas, kaip pieno lasiukus dariau, tai is kriausytes, kur vaikams nosyte valo, lasinau irgi visai neblogai suveike.... o siaip dabar noreciau pabandyti lasaline nusipirkus lasinti.... :)Turetu buti patogu...
Delnas nera baltas, bet profesionalai kartais naudoja sia gudrybe... As tai irgi kazkurioj knygoj skaiciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 11 vasario 2010 - 10:55
Na va, jau įrodėme, kad turėti pilką kortą yra būtina, dabar klausimas, kur ją gauti? Labiausiai paplitusią pilkąją kortą gamina Kodak firmą ir jei pasiseks, gal ir rasite kokioje profesionalių fotoprekių parduotuvėje, tačiau garantijos, kad rasit nėra, o ir kainuoja toks atrodytų paprastas dažyto kartono gabalas, tikrai nemažus pinigus... Nebūtų žmonės išradingi, jei nerastų tam pakaitalo ir pigaus, ir kuris visada kartu. T.y. pati ranka, tiksliau delnas (baltosios rasės žmonių). Vidinės rankos pusės atspindėta šviesa yras stebėtinai pastovi lyginant skirtingus žmones. Aišku jis nėra 18 proc, bet skiriasi nuo šio procento lygiai vienu ekspozicijos laipteliu į didėjimo pusę. Dedame ranką delnu į viršų ant to paties balto popieriaus su juodu užrašu ir nukreipiame eksponometrą į delną.

Cia radau

O fotikas pas mane nikon d3000 su integruotu kitiniu flashu ir objektyvu 18-55 vr smile.gif
Atsakyti
man tai raw geriausia uz visas korteles biggrin.gif
Atsakyti