Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 29 tema

QUOTE(Akasha @ 2010 02 10, 14:16)
As jau savo nuomone issakiau, kad cia as baltos spalvos nematau smile.gif vietoj baltos as matau pilka ir tai nevisai pilka.... smile.gif nepykit ant manes, kad as taip grieztai.... Bet tai mano nuomone, kad jei nori padaryti teisingai reikia pasistengti... Taip pat man asmeniskai nepatinka objektas.... Gal Demetriukei jis mielas ir t.t, bet tai ne baltas objektas....Jauciu tuoj jus cia mane uzsipulsit, bet tiek to... as tik issakau, kaip man atrodo.... O jei jums tinka tas namu darbas, tai sudedas tris tinka ir bus viskas patvirtinta ir gerai  4u.gif

Akasha, pirmiausiai susitariam apie kuri snekam, gal apie skirtingus?
as apie sita:
user posted image

jeigu pilkas netinka, tai labai geras klausimas is Maggie ND - kaip tu balta padarysi visa puodeli, be pilku atspalviu???

Arba isivaizduok, turi web saita, kuriame pagal stiliu fonas yra juodas. Demetriuke nori idet sita meskina kaip logotipa. Jei ji ides ryskiai balta paveiksla, tai akis zmonem erzins, todel pvz pilkas ten butu kaip tik.

O del meskino, jis tik siaip, ant bajerio, galima ji nucropinti smile.gif. Jei tu ziuri menine foto kur kokia nors mergina ka nors daro ir tame yra mintis, negi isbrokinsi vien todel kad ji is veido negrazi? smile.gif

o siame ND reikia ziureti koks uzdavinio tikslas, manau jis ivykdytas.
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 02 10, 14:16)
As jau savo nuomone issakiau, kad cia as baltos spalvos nematau smile.gif vietoj baltos as matau pilka ir tai nevisai pilka.... smile.gif nepykit ant manes, kad as taip grieztai.... Bet tai mano nuomone, kad jei nori padaryti teisingai reikia pasistengti... Taip pat man asmeniskai nepatinka objektas.... Gal Demetriukei jis mielas ir t.t, bet tai ne baltas objektas....Jauciu tuoj jus cia mane uzsipulsit, bet tiek to... as tik issakau, kaip man atrodo.... O jei jums tinka tas namu darbas, tai sudedas tris tinka ir bus viskas patvirtinta ir gerai  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2010 02 10, 14:27)
jeigu pilkas netinka, tai labai geras klausimas is Maggie ND - kaip tu balta padarysi visa puodeli, be pilku atspalviu???

Arba isivaizduok, turi web saita, kuriame pagal stiliu fonas yra juodas. Demetriuke nori idet sita meskina kaip logotipa. Jei ji ides ryskiai balta paveiksla, tai akis zmonem erzins, todel pvz pilkas ten butu kaip tik.

O del meskino, jis tik siaip, ant bajerio, galima ji nucropinti smile.gif. Jei tu ziuri menine foto kur kokia nors mergina ka nors daro ir tame yra mintis, negi isbrokinsi vien todel kad ji is veido negrazi? smile.gif

nemanau, kad Akasha ziurejo menine srity biggrin.gif juk kurybine uzduotis veliau, ir tai neprivaloma. cia mes mokomes grynai tech dalykus. nemanai turbut, kad labai menishka fotografuojant 3 daiktus, pasirinkt zaisliukus, o visgi uzhskaitoma rolleyes.gif mirksiukas.gif

p.s. ar galit paaishkinti arba kokia nuoroda apie tuos visus skaicius, rgb etc. noreciau geriau ushstudijuot, nes matau spraga wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 02 10, 14:22)
Si uzduotis reikalauja, kad balta spalva isgautumeme, be ps prisilietimo..... Jei tu galvoji, kad tu ismokai, tai tada gerai... gi ne del musu, o del saves mokaisi.....

suintrigavot visgi.
pasitikrinau savo ND naturaliam apshvietime, tai irgi balta nebuvo visishkai balta - pilkshva. pritariu, kad visishkai balta ishgaut be PS, Lr neimanoma. ir, zinoma, ND nekoreguojam su PS, butent sita. tai kokia spalva turi buti pasitikrinus? visai visai balta?!!
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 02 10, 14:27)
Akasha, pirmiausiai susitariam apie kuri snekam, gal apie skirtingus?
as apie sita:

Taip... apie ta pacia.... Buk geras ir atsakyk atvirai... ar matai ten balta spalva?
Prajuokinai tu su tais internetiniais puslapiais lotuliukas.gif Ar pats kurnors matei reklamose, logotipuose nesvaria balta spalva ar pilka, kaip fona?
Siame namu darbe menine puse nereikalaujama... cia technine puse reikalinga, kuri cia mano manymu negerai ispildyta... Baigiam sitas diskusijas, nes man jau kazkaip pabodo.... doh.gif Ir nebenoriu kaip zirnius i sien berti.... Is taves pliusa, is Forgetes, kaip suprantu irgi pliusas, nu ir laukiam trecio... O kol laukiam, demetriuke galetu naturaliame apsvietime padaryti smile.gif

QUOTE(Maggie @ 2010 02 10, 14:33)
p.s. ar galit paaishkinti arba kokia nuoroda apie tuos visus skaicius, rgb etc. noreciau geriau ushstudijuot, nes matau spraga  wink.gif

Jei nepatingesi kada susitikri ir turi koki DVD galeciau irasyti keleta video pamoku apie PS gudrybes.... Ten labai aiskiai ir suprantamai viskas paaiskinta.... Anglu kalba...
Papildyta:
QUOTE(Maggie @ 2010 02 10, 15:05)
suintrigavot visgi.
pasitikrinau savo ND naturaliam apshvietime, tai irgi balta nebuvo visishkai balta - pilkshva. pritariu, kad visishkai balta ishgaut be PS, Lr neimanoma. ir, zinoma, ND nekoreguojam su PS, butent sita. tai kokia spalva turi buti pasitikrinus? visai visai balta?!!

Na nera visai balta, bet ir nera didelio skirtumo, tarp rgb... be to ir be kompo tikrinimo ji atrodo balta...

Demetriuke, dabar tu pati pasiziurek nuo namu darbo idejimo, kiek buvo issakyta nuomoniu uz ir kiek pries ir pati nuspresk ar tau reikia ji perdaryti ar ne..... Du uz ir kokie 4-5 pasake, kad negerai... Jei tu ir toliau taip irodinesi savo tiesa, tai bus labai sunku mokytis ir isiklausyti i tikrai gerus patarimus... o dar sunkiau bus isiklausyti i kritika....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 10 vasario 2010 - 14:24
demetriuke cia kritika priima normaliai, bet jeigu reikia irodinet kad 2*2 yra 4, o ne 5 tai ka as zinau. kam reikalinga tokia kritika.
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 02 10, 15:19)
Taip... apie ta pacia.... Buk geras ir atsakyk atvirai... ar matai ten balta spalva?
Prajuokinai tu su tais internetiniais puslapiais  lotuliukas.gif  Ar pats kurnors matei reklamose, logotipuose nesvaria balta spalva ar pilka, kaip fona?
Siame namu darbe menine puse nereikalaujama... cia technine puse reikalinga, kuri cia mano manymu negerai ispildyta... Baigiam sitas diskusijas, nes man jau kazkaip pabodo....  doh.gif  Ir nebenoriu kaip zirnius i sien berti.... Is taves pliusa, is Forgetes, kaip suprantu irgi pliusas, nu ir laukiam trecio... O kol laukiam, demetriuke galetu naturaliame apsvietime padaryti smile.gif
Jei nepatingesi kada susitikri ir turi koki DVD galeciau irasyti keleta video pamoku apie PS gudrybes.... Ten labai aiskiai ir suprantamai viskas paaiskinta.... Anglu kalba...
Papildyta:

Na nera visai balta, bet ir nera didelio skirtumo, tarp rgb... be to ir be kompo tikrinimo ji atrodo balta...

Demetriuke, dabar tu pati pasiziurek nuo namu darbo idejimo, kiek buvo issakyta nuomoniu uz ir kiek pries ir pati nuspresk ar tau reikia ji perdaryti ar ne..... Du uz ir kokie 4-5 pasake, kad negerai... Jei tu ir toliau taip irodinesi savo tiesa, tai bus labai sunku mokytis ir isiklausyti i tikrai gerus patarimus... o dar sunkiau bus isiklausyti i kritika....

Akasha, jei argumentuoji kodel pries - viskas normaliai.
Dabar as paargumentuosiu kodel uz, jeigu paneigsi argumentus sutiksiu.
Taigi, sio namu darbo tikslas WB. Jis buvo nustatytas gerai, o kad gavosi pilka, o ne balta - kalta ekspozicija, kuri nera sio nd dalis. Su tuo paciu WB nustatymu ji galejo gauti ir sviesu kadra, parinkus atitinka islaikyma, ISO ar biski pasviesint su f.
Is pasisakiusiu pries, as maciau komentarus, kad "melynuoja". As esu isitikines, kad tai netiesa, ir ju skaiciuoti uz "pries" - negalima.
Del zirniu ir del prajuokinimo - negrazu sitaip negerbti kitos nuomones. O tavo argumentas, kad niekur nemaciau, va prasom - logo visokiais fonais, ju tarpe ir pilkam: Penn State Berks univeras
Nu zodziu nesigincinu toliau, bet jei tu neteisi, tai pripazink, o ne "as vis tiek teisi, laukiam kito ND" smile.gif. Prie tokios nuomones galima likti tada, kai kalbama apie kompozicija, minties, daiktu, spalvu bei apsvietimo derejima kadre.

P.S. jauciu uzsitraukiau amziams Akashos nemalone smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 10 vasario 2010 - 15:00
QUOTE(robobebras @ 2010 02 10, 15:52)
Akasha, jei argumentuoji kodel pries - viskas normaliai.
Dabar as paargumentuosiu kodel uz, jeigu paneigsi argumentus sutiksiu.
Taigi, sio namu darbo tikslas WB. Jis buvo nustatytas gerai, o kad gavosi pilka, o ne balta - kalta ekspozicija, kuri nera sio nd dalis. Su tuo paciu WB nustatymu ji galejo gauti ir sviesu kadra, parinkus atitinka islaikyma, ISO ar biski pasviesint su f.
Is pasisakiusiu pries, as maciau komentarus, kad "melynuoja". As esu isitikines, kad tai netiesa, ir ju skaiciuoti uz "pries" - negalima.
Del zirniu ir del prajuokinimo - negrazu sitaip negerbti kitos nuomones. O tavo argumentas, kad niekur nemaciau, va prasom - logo visokiais fonais, ju tarpe ir pilkam: Penn State Berks univeras
Nu zodziu nesigincinu toliau, bet jei tu neteisi, tai pripazink, o ne "as vis tiek teisi, laukiam kito ND" smile.gif. Prie tokios nuomones galima likti tada, kai kalbama apie kompozicija, minties, daiktu, spalvu bei apsvietimo derejima kadre.

P.S. jauciu uzsitraukiau amziams Akashos nemalone smile.gif

Mano nemalones tikrai neuzsitraukei lotuliukas.gif Kitu nuomones as taip pat gerbiu.... mirksiukas.gif
Gerai, tu irodei, kad WB nustatytas gerai, bet.... expozicija ne.... ND su expozicija ir nera, taigi, kaip bebutu as manau, kad visvien tai reikia pataisyti.... Negalima uzduociu, kurios yra privalomos praleisti pro pirstus...
Dabar klausimas ar sunku perdaryti ta namu darba nustacius siek tiek ilgesni islaikyma? Man tai dzin tiesa pasakius ax.gif .... nenorit nedarykyt....
Ir beje tavo citata iskraipyta smile.gif As niekur nesakiau, kad as teisi cool.gif tongue.gif Prasau neisvartyti mano zodziu savaip....

P.S. Viskas as pasiduodu ir daugiau nekomentuoju.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 10 vasario 2010 - 15:15
QUOTE(Akasha @ 2010 02 10, 16:12)
Mano nemalones tikrai neuzsitraukei lotuliukas.gif  Kitu nuomones as taip pat gerbiu....  mirksiukas.gif 
Gerai, tu irodei, kad WB nustatytas gerai, bet.... expozicija ne.... ND su expozicija ir nera, taigi, kaip bebutu as manau, kad visvien tai reikia pataisyti.... Negalima uzduociu, kurios yra privalomos praleisti pro pirstus...
Dabar klausimas ar sunku perdaryti ta namu darba nustacius siek tiek ilgesni islaikyma?  Man tai dzin tiesa pasakius ax.gif .... nenorit nedarykyt....
Ir beje tavo citata iskraipyta smile.gif As niekur nesakiau, kad as teisi  cool.gif  tongue.gif Prasau neisvartyti mano zodziu savaip....

as suinterpretavau biski smile.gif, pasigincyt as megstu, nemalones tai ne. Jei jau taip, tai reikia ir uzduoti pataisyti, bent jau uzsiminti smile.gif. Nors cia gal pirmas darbas kur tokia diskusija, gal ir nebutina. Aisku, viskas per mane tongue.gif
Atsakyti
kol jus gincijates as gal ikelsiu 2 ND su diafragma? blush2.gif
user posted image
user posted image
user posted image

Ir vel anciukai.. ax.gif
Atsakyti
Noctua, ND gerai....
Atsakyti
QUOTE(Noctua @ 2010 02 10, 15:30)
kol jus gincijates as gal ikelsiu 2 ND su diafragma?  blush2.gif

gerai, jei pastebejai kas kinta wink.gif