Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 29 tema

Tai savaime suprantama, kad jos apkarpomos smile.gif bet apkirpti skirtingas nuotraukas identiškai, tai jau ir aš nzn kiek laiko užtrukčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2010 02 10, 01:21)
kai parašei , supratau kodėl čia atėjo mada baltą lapą fone statyti  doh.gif
Maišote dvi skirtingas užduotis- baltas baltame yra kūrybinis darbas ir NEPRIVALOMAS  4u.gif  ir jį atlikinėti reikia jau mokant nustatyti wb, nes ten irgi reikia pasistengti, ypač jei siūlomą objektą fotografuojate  doh.gif

doh.gif Vajej kokia as ziopla.... Labai visu atsiprasau, kad vos nesuklaidinau.... blush2.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif. Sian as vel be darbu, ot sunku surast laiko sitam uzsiemimui smile.gif. Demetriuke, buk rami, WB geras. Geriausiu atveju galima kritikuoti del iseksponavimo, bet ne del WB. Juk cia skaitmena, viskas kaip ant delno, be jokios vietos tokioms interpetacijoms kaip "man atrodo". Sita namu darba puikiai pats gali pasitinkrint nes turi visus atsakymus smile.gif.
Po ranka fotosopo neturiu, bet galima patikrinimui naudoti paprasciausia paint. Pas mani winXP, tai darau sekanciai:
start->run->mspaint, isikeliam norima paveiksliuka (galima tiesiai is supermamos copy, paste);
Renakames pipetes iranki ("pick tool");
paspaudziam ant norimos vietos, tada colors->edit colors...->define custom colors ir ziurim ka turim RGB.

zinoma su pipete paimamas tik vienas vienintelis pikselis, tai tikrumo delei reikia kelias vietas paziuret, arba gal fotosopas ar kitoks softas gali suvidurkinti spalva is didesnio plotelio.

nu as viska taip isivaizduoju, nenoriu protingo vaizduot, ieskau teisybes tik smile.gif. Jei turit papriestaravimu visada prasom.

ech, gal siandien surasiu kokia minute fotika paturet, stengsiuos smile.gif
Atsakyti
nu ka.

naturaliam apshvietime:

awb:
user posted image

daylight:
user posted image

cusom:
user posted image
Atsakyti
maggie ok 4u.gif
Atsakyti
gal pas mane spalvos nelabai, reiktu kalibruot monitoriu, bet mano akiai awb ir custom nesiskyria g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 02 10, 11:40)
gal pas mane spalvos nelabai, reiktu kalibruot monitoriu, bet mano akiai awb ir custom nesiskyria g.gif  unsure.gif

nu tai fotikas geras, gerai balta ant automatinio rezimo nustato.
Atsakyti
5 ND

dirbtiniam apshvietime:

awb:
user posted image

lempute:
user posted image

custom:
user posted image
Atsakyti
Maggie, negeras custom, geltonuoja.
Jei nematai geltonumo, ant painto galima poksta suskelt - Image->invert colors (arba tiesiog ctrl+I). Buves geltonas gaunasi melynas. Arba ant fotosopo "negative image" ar kazkas tokio, fotosope as visai zalias tai nemoku pamokint smile.gif
Atsakyti
beje, laBAI norejau pagirti Akashos kokosa.

kaip bounty reklama. na pati pastebejai, akd kai kur ryshkumo truksta. jeigu stengtis rasti vietas, kur galima butu prikibti, tai tik neryshkus pienas vietomis, visa kita, mano akiai - very nice.

[fotkinimo ypatumai - tiesiog pylei piena is virshaus ant kokoso, stiklo? ar visur naudoji statyva? del fono, minejai, kad medziaga, o gal esi pasigaminus "ligh box'a", 1 temoj yra kaip; aplamai ar kuri nors pasigaminot ir bandet?]
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 02 10, 11:55)
Jei nematai geltonumo, ant painto galima poksta suskelt - Image->invert colors (arba tiesiog ctrl+I). Buves geltonas gaunasi melynas. Arba ant fotosopo "negative image" ar kazkas tokio, fotosope as visai zalias tai nemoku pamokint smile.gif

drinks_cheers.gif dirbtiniam apsvietime tikrai negerai
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2010 02 10, 12:55)

na - teko perdaryt naturaliam, perdarysiu ir dirbtiniam apshvietime.
pramusha geltonumas, nors man labiau matesi balta, gal norejosi taip smile.gif

oho, ant greito pabandziau Paint'e, tai visa foto melsva. very tragic. blink.gif
Atsakyti