Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 29 tema

QUOTE(brumbrumai @ 2010 02 08, 18:34)
o lapa fotografavai? jei taip, tai bandyk vis, kol gausis. kartais negerai nusistato.. bandyk keist lapa i pilkesni. nu man is pradziu tai visad ziauriai melynai gaudavosi biggrin.gif ir dabar ne is pirmo karto pavyksta..

na taip - is pradziu awb, daylight, po to lapas - custom. o kai reishkia "vis bandyt", lapus keist, nustatymus..? katik padariau dirbtiniam, dar neikeliau, nes vakariene ruoshiu, bet atrodo sitas gavosi, nes su pirmu, naturaliam apshvietime, tai zinojau, kad grybux blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2010 02 08, 19:12)
na taip - is pradziu awb, daylight, po to lapas - custom. o kai reishkia "vis bandyt", lapus keist, nustatymus..? katik padariau dirbtiniam, dar neikeliau, nes vakariene ruoshiu, bet atrodo sitas gavosi, nes su pirmu, naturaliam apshvietime, tai zinojau, kad grybux blush2.gif

nu nezinau, as tai kai fotografuoju balta lapa, tai man kai jau buna gerai nustatytas WB, tai nemirksi ten toks daiktas. o jei mirksi, tai vadinasi, blogais nustaciau. dazniausiai negerai buna, kai sujudu, netvirtai laikau, dar del kazko, ko neisivaizduoju biggrin.gif tai as bandau bandau ir gaunasi smile.gif man kazko i balta lapa nesigauna dazniausiai. o i balta stala pavyksta biggrin.gif lapa fotografuok tom paciom salygom kur ir paskui daikta fotkinsi. as bent stengiuosi, kad seselis koks ant jo nekristu.. bet as cia tik is savo patirties smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 02 08, 21:46)
nu nezinau, as tai kai fotografuoju balta lapa, tai man kai jau buna gerai nustatytas WB, tai nemirksi ten toks daiktas. o jei mirksi, tai vadinasi, blogais nustaciau. dazniausiai negerai buna, kai sujudu, netvirtai laikau, dar del kazko, ko neisivaizduoju biggrin.gif tai as bandau bandau ir gaunasi smile.gif man kazko i balta lapa nesigauna dazniausiai. o i balta stala pavyksta biggrin.gif lapa fotografuok tom paciom salygom kur ir paskui daikta fotkinsi. as bent stengiuosi, kad seselis koks ant jo nekristu.. bet as cia tik is savo patirties smile.gif

kas ten mirksi? biggrin.gif

Aš kai fotkinau, tai pirmus n kartų irgi nesigavo, o vėliau pamačiau, kad net baltas lapas kartais gaunasi gelsvas, žalsvas ar dar koks nors (toje pačioje vietoje), pirmiausiai pamačiau kompe, o tada ir fotike atidžiai stebėjau ir viskas gavosi tada, kai lapą gerai nufotkinau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2010 02 08, 21:58)
kas ten mirksi?  biggrin.gif

pas mane Sony yra tokia geliuke, kuri mirksi, jei blogai nustatai smile.gif o kai nemirksi, tai viskas ciki biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 02 08, 18:55)
Na tikrai neatrodo, kad tu naujokas butum fotografijoj smile.gif Tuoj padarysi namu darbus ir man atrodo siusim mes tave i pazengusiu temele  lotuliukas.gif
Del stiklo tai tu visiskai teisus, jis gana storas todel ir gaunasi dvigubas atspindys, o as niekaip neprisiruosiu iki senuku nulekti nusipirkti kitokio stiklo... Kaip bebutu jo man reikes, nes patinka tokius darbelius daryti... galvoju, gal organinio stiklo plokste man tiktu g.gif 
Na AWB daug baltesnis uz costum... Bandyk dar karteli...

kad stiklas storas tai nelabai turi reiksmes. Storis turi reiksmes tik antrojo atspindzio atstumui nuo pirmojo. Su organiniu manau negausi tokio skaidraus ir svaraus atspindzio, o ir "dega - nedega" negalesi daryt ant organinio. Tau reikia kazkaip "neisleisti" atpsindzio i apatini stiklo pavirsiu - turetu padet matinis stiklas, bet tas matiskumas gali duoti baltumo. Gali pamegint reminimo paslaugu salonuose realiai pasiziuret, jie ten tokius stiklus pardavineja, kad paveikslas neskleistu atspindziu.
Padet turetu juodos pleveles (nu tokia kur kaip lipdukas klijuojasi) uzklijavimas ant apatines stiklo puses. Bet jei noresi balta aplinka daryt, tai juodas negerai bus.
Dar vienas - klijuoti plevele, kur masinu stiklus tamsina, ten jos visokiu atspaplviu su atspindziais buna, visokiu tamsumu, gal gerai gautusi - turetum dvi puses, vienoj stiklas, kitoj plevele kitokiam atspindziui.

uo kiek primintyjau, tik prasitestuok pries klausydama mano patarimu, nes as cia is bendro tik suskeliau, pats nebandziau biggrin.gif.

Naujas as fotografijoj, tik kelis "kietus" zodzius ismokes. O namu darbu neturiu ka idet, neturejau kada vakar maigyt.
Atsakyti
Na manau kanors sugalvosiu as su tais stiklais ir aciu uz patarimus...

Na o sendien vel nauji darbeliai... Siek tiek nepasiseseke su isklaikymu ir nezinau kodel nesustingde vaizdo kaip norejosi... rodo parametrus tokius pat kaip lasiukams fotkinti naudojau, tik F didesni dariau, bet visvien biski isplauke skystis.... Kokiu patarimu gal turit? ir serijos nebedare tik poo viena foto fotkino, cia gal del to, kad paterija jau issikraudineja? Na ir zinoma laukiu jusu komentaru...
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
aksha efektingai, turbut visus namus pritaskei. o kokiasi parametrais tu fotografuoji lasus? Ar su blykste ar be?
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 02 09, 16:09)
aksha efektingai, turbut visus namus pritaskei. o kokiasi parametrais tu fotografuoji lasus? Ar su blykste ar be?

Su blykste, tai jau butinai, nes kitaip niekaip.. Na nebent tureti ir taip gera apsvietima... islaikymas 1/200 (daugiau su blykste neleidzia).. Fsio atveju buvo 20, bet siaip iveiriai renkuosi.. lasiukams buna ir 2.5... Bet cia norejau, kad ir pats kokoso kiautas matytusi gerai be jokio bliuro tai dejau daugiau... ISO 100... O prisitaskyti tai beveik neprisitaskiau, tik audinys kiek ant stalo buvo tai visas slapias smile.gif O aplink stala niekur nekliuvo lotuliukas.gif Dabar kai pagalvojau tai labai taikliai pilsciau tikriausiai.....
Atsakyti
man atrodo kai su blykste fotografuoji, tai nedaro serijos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ASTYT€ @ 2010 02 09, 16:21)
man atrodo kai su blykste fotografuoji, tai nedaro serijos  ax.gif

Serija daro as jau tai tikrai isbandziau smile.gif Bent jau iki siol darydavo... rolleyes.gif

Cia biski off topic: Bej sendien dar maximose akcijiniai kokosai po 0.89LT tai jei kas noretumet pasizaisti tai paskubekit prisipirki... Valgymui jie nelabai tinkami, bet fotkinimui pats tas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 09 vasario 2010 - 15:28
QUOTE(Rico @ 2010 02 08, 12:49)

truputis OT: sveikinu Bumburamai ir liamuna su gimtadienias 4u.gif  4u.gif

ot aciu, kaip malonu wub.gif
Atsakyti
Nu, bandau kelt pirma ND doh.gif
user posted image
user posted image
user posted image
isikabinu i kede tvirciau ir pasiruosiu jusu kritikai blush2.gif
Atsakyti